Jezírkové rostliny
Dobrý den, nejsem si jistý, jestli se rostliny z akvárka hodí do jezírka. Obecně o tom, jaké by měly být vodní rostliny do jezírka se píše třeba tady:
www.oase-filtrace.cz/…. Spíš je potřeba vycházet z toho, jak to vaše venkovní jezírko vypadá, jak je hluboké, jestli a jaké v něm máte ryby...
Tak to zkuste. Ale voda by měla mít kolem patnácti °C. Aby neměli moc velkej šok. Jinak tyhle ty dvě přežijí až k 5 °C.
Já tam jezírkové rostliny mám, jen těch akvarijních mám moc, tak jsem myslela,že by pomohly v jezírku proti řasám.
Vyblednou , zařasí , odumřou.
Porostou dobře ale přes zomu vymrznou.Pokud se zadaří bude většina i kvést
Nejsou lepšíí rostlinky do jezíírka ?? někdě od rybnííka než tyhle akvarijníí ?
0 05.05.2009 08:59 lena – Rostliny do jezírka
Dobrý den. Máme nové jezírko a potřebuji poradit. Můžu už tam dát egerie a najas z akvária? Teď je mám v akva bez topení, teplota okolo 20 st. Nemáte někdo zkušenost s Limnophila sessiliflora a Hygrophila polysperma v jezírku? Děkuji L
Starší reakce
Ale probléém bude asi s přezimovááním mam 2 jezírka jedno kolem 3000 litrů a druhý tak kolem 500 litrůů a v tom malim sem měl led až na dno a to je 70cm hlubokýý
Starý pytel od brambor (ne umělý) udělat kapsu, dát do něho drobet substrátu, zasadit rostlinu a zatížit kameny.
Aha..tak já to přesadím do menšího květináče.Díky za rady
V květináčích to je určitě lepší, kvůli hnojení.
A ještě,můžu to vachtu a prustku pěstovat jen tak bez květináče?protože jsem to koupil v květináčich který vyčuhují ven z vody(jsou moc velké) a není to hezké.
Na mělčinu bych zasadil prustku a vachtu (vachta nesmí vyschnout, ani při transportu), a do hloubky šípatku.
0 23.04.2009 17:44 Metz – Jezírkové rostliny.
Mám malé jezírko kolem 150litrů.Hluboké je asi 50cm a mělčina asi 10cm.Když do te hluboké zasadím prustku obecnou a na mělčinu vachtu trojlistou a šípatku širolistou bude jim to takto vyhovovat a přezimují tak?díky
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2223x