Ale na pH z vodovodu bych se příliš nespoléhala, páč nám tu rekonstruovali vodovodní přípojky a všimla jsem si, že hodnoty pH se liší, záleží i na množství odpuštěné vody.Možná dělám chybu v tom, že když měním vodu do akva, napouštím z boileru aby mi neumrzly ryby vlažnou, a vodu do vzorku jsem brala v kuchyni, kde to není napojené na boiler, a vzhledem k tomu, že kamenec z kafekonvice bych mohla sbírat lžičkou, tak si nedovedu představit, jak to vypadá v boileru.Kameny jsem zkoušela tak, že jsem na to kapala ocet a nešumělo, jinou zkoušku neznám. Co2 jsem začala dávkovat před cca 4 týdny
a rostliny (pokud si na nich nepochutnává ampullárie a pestřenec) celkem rostou, i když je pravda, že nemám srovnání, kdy opravdu rostou

)) A co vím je, že mám slabé a nevhodné osvětlení ( to víš, neznalec, mám na 200l 2x25W a ještě k tomu ty drahé zářivky na vybarvení ryb, které jak jsem se dočetla nejsou možná ani těch 25W) musím s tím něco udělat.
Nad dnem míchaným s rašelinou jsem už taky uvažovala, přidávám občas Torben, ale nelíbí se mi to hnědé zbarvení vody, se pak ten zbytek světla k rostlinám snad ani nedostane

nevíš o něčem lepším, aby to nebarvilo??
Kdyby sem to býval věděl, tak by sem tam nechodil (do tý akvaristiky). Jsem netušila, že může být tolik navzájem se prolínajících a vzájemně vylučujících problémů s akváriem