Glomat T5/T8 Controller
je to jedno...
len mas tam chybu - takto je to dobre
spodna trubka na 23 a vrchna 22
No takže už to chápu, alespoň myslím. Nakreslil jsem schéma jak by to tedy mohlo být zapojeno, jestli je tedy jedno pokud zapojím modrý tam nebo hnědý tam.
www.osram.com/…
ide o to ze Glomat ma 2 droty v 1-nej izolacii tak ich budes spajat na EP....vyvod č 21...
Asi chápu co myslíš, ale nevím co myslíš tím, že je spojím na 21tke.
kazda patica ma 2 droty
jeden z jednej
druhy z druhej
spojis na 21-tke
Takže mi to teda půjde? Ale nepochopil jsem že to spojím na 21tku. Jako že ze dvou udělám jeden?
...no jeden dratek z jednej tatice a jeden z druhej pripojis na 21-tku...
...teda ich spojis na 21-notke
No já si chci koupit ten QTP8 2x36W a jak jsem nastínil situaci tak mi to jasné není. Mám osm drátků a jen sedm dírek, tak bych rád věděl jak to tam zapojim. Jestli tedy ze dvou patic dejme tomu pravých stran, dám hnědé drátky každý zvlášť (z každé patice hnědý do své dirky) a pak z tech dvou stejných patic (ty modré), pro které mi zbývá jedna dirka jestli je nejdříve spojím a pak je dám do té dírky společné. Tak bych to potřeboval vědět jestli to tak jde než si to koupím, abych toho pak nelitoval.
...no az ho budes mat - daj vediet...
lebo pre "Nas" je zapojenie a "schema" jasna....
Koukal jsem na tvoje akvárium a máš tam tu elektroniku udělanou pěkně
jen jak ještě koukám na ten předřadník tak jsem našel schéma a furt mi není jasné jak tam zapojím ty patice. Mám z toho glomatu 4 x patici (pro dvě zářivky) a z každé vedou dva kabely a na schématu je na té straně EP co se zapojují patice jen 7 konektorů pro kabely. Takže to nechpů jak jich tam zapojím 8. Tady je schéma
www.osram.com/… leda mě napadá podle schématu, zapojit to tak, že bych do EP dal jednotlivě dva hnědé kabely (z patice mi jde modrý a hnědý) a ty dva modré před zapojením do EP spojit nějakou svorkou v jeden.
Bylo by to možné ??
Díky
kortezhugo napsal: ...tak uz "svietis"?
Jo a hned od prvního zapnutí si ten EP nemůžu vynachválit, dokonce jsem zkoušel aj bez trubky a různé zkraty rozpojení a neublížilo mu to.
Tak díky za rady, půjdu koupit QTP8 2x36W a snad teda nebude problém s propojením se starými paticemi od glomatu. Pak se ozvu jak mi to funguje, jestli bude.
Díky a zdar
...tak uz "svietis"?
ono ja som radil ked uz to zhaslo - aspon tie patice vyuzije...
lebo dnes nieco opravovat? - "chce cas" a ako som uz pisal.......
Ahoj, tak tedy čtu a koukám, ten glomat je teda fakt velmi kvalitní
, včera jsem zapojil QTP5 2*39W od OSRAMu a i kvalita pájení a součástek je úplně někde jinde, řekl bych špičková (spoje kvalitní, SMD krásně zapájené, minimum vývodových součástek, všude větší rozestupy spojů).
Po prvním zapnutí se trubice rozvědcuje od krajů postupně-EP si zjišťuje co má za trubky, poté už se rozsvítí do 1s. Má i automatické odpojení trubice po ukončení její životnosti nebo její vadě, takže nevyhoří, což už jsem slyšel o glomatu. Navíc glomat je dražší (patice se daj sehnat vodotěsné buď od arcadie za 350 pár nebo na aukru od poláka za 50 nebo 60 kus-dle délky kabelu) a podle toho OSRAMu za cca 500 kvalitou blížící se nule a to ty OSRAMy dělají taky v Číně.
Mimochodem udivilo mě, že trubice jsou:
830,840 made in Italy
865 made in Germany
A EP made in China
...no v "druhom" vlakne sa to preberalo...
osobne bi som kludne pouzil ten QTP8 2x36W na 2x30W
Myslíte, že by tedy nebyl problém použít předřadník na T5 k těm T8 zářivkám? Z toho článku mi přijde, že v tom je patrný rozdíl. A tedy není dobré použít předřadník 36W k 30W zářivkám? Mě to přijde lepší nežli ten T5 EP.
...zapojit to nie je zlozite to zvladnes
"specialne" 2x30 nemaju
QTP8 2x36W
QTP5 2x14-35W -tento bude asi vhodnejsi pre teba...aj ked je "specialne" na T5
danyk.wz.cz/…
hlavne ide o ten vykon - teda max urcuju ho tie IRF840...
a trubice sa pouziju ake chcete to "urcuje" L1 L2 C1 C2
najhorsie su na tom tie tlmivky - pocet zavitov,velkost jadra,vzduchova medzera...
Ale ako clanok dobry - pre predstavu ako to funguje
Děkuji za radu, asi si tedy půjdu koupit ten předřadník od osramu, ale mám dvě zářivky T8 30W a ty předřadníky jsou třeba 2x36W. Je to jedno? A také nevím jak se takový předřadník zapojuje. Chtěl bych použít ty patice co mám z toho glomatu, jsou totiž vodotěsné. A k tomu, aby mi to svítilo, tedy potřebuji jen ten předřadník, zářivky a správně to propojit?
Díky
...on napadov mam kopec
ale oprava EP? - to chce merat,merat,merat........
vecsinou to zabere kopec casu - a cas su peniaze - tak radsej kup novy...
ked ti mam poradit tak od Osram-u QUICKTRONIC PROFESSIONAL QTP
Tak jsem tedy vyměnil ty dva kondenzátory jak jste mi radili a bohužel pojistka opět prasknula. Tak nevím co s tím, máte další nápady
Ten druhej má 10D 471K SVR, teď sem si toho všiml, bylo to špatně vidět.
a na tom druhom modrom?...
-inac pravdepodobne to bude varistor nie kondik
Tištěný spoje jsou v pořádku, samozdřejmě odešla pojistka co je u přívodu a pak ten spálenej kondenzátor, ostatní součástky vypadaj na pohled taky v pořádku.
Prohlídni si tištěné spoje z druhé strany. Někdy fungují jako pojistky.
0 22.10.2010 19:28 Kuba Zdravim, zrovna mi taky odešel předřadník v Glomatu pro 2x30w. Tipuju to na modrý kondenzátor uprostřed, na kterým byl přilepený kousek nějaké tkaniny a seškvařil se. Nejsou na něm ale žádný popisky, takže nevim po čem se mám v obchodě ptát. Nevěděl by někdo jakou kapacitu může mít a pro jaký je napětí ?
Starší reakce
Ten EP mám cca tři roky, mám ještě jeden, který funguje stále a kupoval jsem je zároveň. Zkusím tedy vyměnit ty kondiky a když to nepůjde stále, tak zkusím koupit nějaký ten klasický. To se když tak dotáži, až mi to nebude fungovat.
Díky
tak ako pisal Golan "Vymen ty kondiky 2velke valce plus pojistku na 75% to bude ono cena odhadem 50kc"
...vecsinu poruch sposobia prave tie kondiky - pre to je dobre ich raz za "cas" vymenit - oni stracaju kapacitu casom - potom sa cely obvod rozkmita a po tom je hladanie problemu celkom "des"...
...fakt a ako dlho ten EP mas?
tedy musím říct, že to vypadá kvalitou stejně jako EP usporky. Kdyby to nešlo, tak radím levnou variantu a to koupit Ep od osramu, jsou kvalitní a maj zpětnou vazbu-hlídaj trubici.
Zespodu to vypadá takto jenom nějaké chladiče něčeho natřené takovou teplovodivou srajdou pak modré kolečko o kterém ten technik říkal že je v pořádku a mezi těmi chladičemi je cosi také. Tak já tedy zkusím jak jste říkali vyměnit tu pojistku spolu s těmi válci.
Děkuji moc za rady. Až to vyzkouším tak dám vědět
Vymen ty kondiky 2velke valce plus pojistku na 75% to bude ono cena odhadem 50kc. Za pokus to stoji. Pokud mas doma nejaky multimetr tak by slo jeste promerit odpory a diody... ze spodni strany desky nic neni?
Vždyť v tom ani nejsou žádný IO, já bych doporučoval koupit samostatně Ep a nechat jen patice, Stejně bude mimo kryt.
Mno mohl by být problém buď ve studeném spoji (špatně zapájeno) ikdyž to už se teď asi moc nestává a nebo mohl vyschnout elektrolitický kondenzátor (černý velký válec s označeným plusem 2kusy vidím). Problém by taky mohl být v integráčích (to jsou ty druhé černé věci na obrázku vpravo. Ale kdo ví :/
Dobrý den,
prosím Vás, nenašel by se tady nějaký odborník přes elektro věci? Mně se rozbil glomat controler na 2x30W zářivky. Tedy podle toho co jsem se dočetl je to předřadník. Jelikož je po záruce, rozebral jsem ho a viděl jsem, že je prasklá pojistka. Pojistku jsem vyměnil a praskla hned znovu. Tedy tady moje schopnosti skončí. Dal jsem to mámě do práce nějakému technikovi co se na to koukal a říká, že je tam někde tvrdej šluš, a že neví kde a také, že by k tomu potřeboval schéma, prý bez toho to nejde. Nechce se mi vyhazovat další litr za nový tak sháním někoho šikovného z Prahy, kdo by se na to třeba podíval. Nebo jestli by se nevyplatilo vyměnit všechny ty věcičky na té destičce (nevím jestli se tomu říká plošný spoj nebo jak). Nebo jestli se na to mám vyprdnout a koupit si něco jiného.
Děkuji za náměty, nápady nebo pomoc.
Pokud jste připraven "pumpovat" do akva CO2 a živiny, dopřejte si toho osvětlení "na doraz".
Chcete-li mít relativně klid, na pěstování většiny kytek ve 300 l akva vám budou 2 ks 54W trubic (s kvalitními reflektory!) stačit.
Nemyslím
162W je OK a 216 je paráda. Co ti neřeknu je, jak se bude chovat ten kontroler jen s jednou zářivkou
Takže si myslíte, že těch 162W s použitím jen 3 ks 54w je málo? Proč se ptám, mám si jít zítra vyzvednout controlery a nevím zda mám vzít 2 ks 2x54w nebo jeden 2x54 a jeden 2x24w.
Také mě zajímá zapojení jen jedné zářivky do 2x54. Co to dělá s controlerem.
Díky.
Omluva. Přehlédl jsem 2x2x54
Mně přijde 216 W na 300 litrů jako velmi slušně nasvícené akvárium.
Je to tak akorát, spíš málo. Podle toho, jaké budeš chtít kytky.
0 13.10.2010 12:44 Beny – Zapojení Glomat T5 Controller 2x54W pouze s jednou zářivkou
Mám akva 300 litrů a objednány 2ks Glomat T5 Controller 2x54W, což je asi moc na 300. Prosím máte někdo odzkoušeno pouze s jednou zářivkou? Nechce se mě jít do 2x24W z důvodu dvou velikostí zářivek. Pokud ale bude třeba, tak nic jiného zbývat nebude.
Díky.
Starší reakce
Tak ten se opravdu s paticemi T5 nedělá.
Myslel jsem ten stmívač od glomatu,ten jsem s paticemi T5 neviděl.
Pozor neplést Glomat controller 1 nebo 2 ty mají patice na T8 s Glomat T5 controller ty totiž mají skutečně patice na T5.
Na ten jsem také narazil ale ten je podle mého osazen paticemi na zářivky T8.Rád bych našel něco na T5.Ale dík za info.
Není problém doplnit stávající osvětlení Glomatem T5 controller. Nezáleží na tom jaké je tam osvětlení nyní. Záleží jen na délce zářivky a podle toho zakoupit vhodnou wattáž.
Mám kryt na akva 60x35, zářivka T8 45cm, 15W. Chtěla bych ještě jednu zářivku, můžu tedy využít Controlleru (T5) se zářivkou T5 43,8cm 24W nebo musím mít taky Controller T8?
U Glomatu stmívání není. Stejný výrobce má ale tento výrobek
www.zoo-market.cz/… je sice určeno primárně pro terária, ale má vodotěsné patice, takže se pro akva hodí taky.
Mám doma Glomaty T8 i T5 ale jediné co jsem na tom našel je vypínač
Funguje prosím u Glomatu funkce stmívání a jak se dá nastavit?Dík
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 5 6
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9214x