Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Glomat T5/T8 Controller

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Glomat T5/T8 Controller
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 10:27 JuraS Re: Skanky
Napadla mě ještě jedna věc...jak někdo psal, že by se mohl glomat při nesprávné - slabší trubici příliš zahřívat tak to nebude vůbec problém..aspoň využiju tu hromadu hliníkových a měděných chladičů co mám z počítačů..prostě na něj přimáčknu chladič a přebytečné teplo odvedu pryč...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 08:22 Muž kristian [80] Re: Skanky
Trubice 18W T8 maji stejnou delku jako stare 20W klasicke trubice. A o to jde o delku trubice. Delka trubice urcuje jeji vysledne parametry v LC obvodu. Takze 18/20 W neni takovy problem. Jako 15/20 W. Zde uz je rozdil cca 12cm delky trubice. Jinak jak tu nekdo psal ze provozuje glomat 20W na 25W trubici, ano mozne to je ze vse sviti. Ovsem az vam trubice odejde (A to bude daleko drive nez udava vyrobce, jelikoz vyboj v trubici neprochazi jejim stredem, ale blizi se k jejimu okraji a tim rychleji opotrebovava luminofor), tak je dost velke riziko problemu s glomatem. Timto nerikam ze to nejde, jen si uvedomte ze pisete na internetu kde si to kazdy precte a rekne si hele jemu to jede tak proc ne me. A az neco odejde (v lepsim pripade jen prestane fungovat, v horsim ....) tak se bude divit, ale jim to jelo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 07:33 Muž Skanky [26] Re: JuraS
uz to tady opisuju jak spisovatel ale dost se o to zajimam. na jedne strance jsem nasel kde to prodavaji a v popisu o vyrobku je i tato veta:
"Výhodou je, že do to něj můžeme umístit zářivky o různých délkách - v tomto případě max do 20W 60cm)."
Podle tohoto popisu lze do nej tedy umistnit trubici 20W a niz. Kazdopadne jsem se na strance zeptal takze odpoledne uvidim co odpisou. Kdyby odpovedeli kladne bude to fajn a treba to nekomu dalsimu pomuze v rozhodovani. Jinak je to skutecne dobry vyrobek. Neni potreba kupovat patice, predradniky atd. a resit elektricke zapojeni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 07:10 JuraS Re: Snofrev
No akva mám metr dlouhé..speciálky akva na tuhle délku v T8 budou jen 25W a 3 pásmovkama se tak snad na milimetry vecpu ale to abych lítal po celý republice a sháněl ty správné..takže až tak to řešit nebudu..jo a poštou mě jde další vyaukrovaná jednotka T8 1*40W..a tu zapojím maximálně 30W leda by dělali výkonnější trubice ohnuté do U..
a napadá mě ještě něco...mám na stole mikroprocesorový nabíječ akumulátorů..umí nabíjet kde co, ale potřebuje zdroj 12V..krmám ho upraveným zdrojem ATX 250 W..tolik výkonu nepotřebuje, ale to, že by mi zdroj vyhořel nebo něco kvůli přebytečnému výkonu se nebojím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 07:07 Muž Skanky [26] Re: Snofrev
tak mam i 20w. nasel jsem zrovna tu sun-glo. ale porad ta delka. asi my nezbyde nic ine jen bud tu rampu koupit anebo jiny kryt. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 07:03 Muž Snofrev [54] Re: JuraS
jde spíš ale o to jak odejde
nikdo neví jestli to jen zhasne, nebo jestli se to uvaří a začně hořet
předředník je na zářivku 30W a ten přebytek musí někam odejít a to nejspíš ve formě tepla, tudíž se bude víc zahřívat
já osobně bych to ani nezkoušel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 06:57 Muž Skanky [26] Re: JuraS
to by prave zajimalo i mne. krom toho jsem vcera procesal na netu co se dalo a 20W trubici jsem ani nenasel. nasel jsem 18w i 21w ale 20 ne. v tom pripade si myslim ze by tomohlo treba tu 18w utahnout bez problemu. ale jak pisu problem je ze uz tak dlouhou nedostanu pod kryt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 06:52 JuraS
Vyaukřil jsem jednotu Glomat T 8 2*30W..abych ji doma vyzkoušel tak jsem zkusmo zapojil trubici 25W..jednu..no a když už byla v paticích tak jsem ji zapnul...svítí..párkrát jsem ji zapnul a vypnul abych zjistil jestli nebliká..speciálku sun-glo..glomat neshořel, zářivka nepraskla a svítí i s jednou trubicí..jestli mi časem odejde vlivem slabšího výkonu trubic jednotka glomat pak se ptám na "časovost"..bude to po 1000 hodinách svícení, po 10000 ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 00:25 Skanky Re: kristian
v tom pripade je do meho krytu glomat nepouzitelny. nevejde se mi tam trubice tech rozmeru ako maji 20w a 24 wattove. mam tam original kryt a jak jsem psal nej rozmer kam se dava svetlo je 56cm. zarivka o sile 20 nebo 24w maji delku 54,9. to by bylo moc na tesno. jedine ze bych vyrobil jinej kryt a to se mi moc nechce. asi zustanu pri puvodni verzi a koupim osvetlovaci rampu a AQ prikryju krycim sklem.
jinak co se tyce vlaken. kdyby se vlakno pojmenovalo konkretneji mozna by se dalo lip orientovat na foru. ale kdyz se napise "osvetleni" nebo jakkoliv jinak tak dekuju pekne najit ve kterem se mluvi o konkretnem vyrobku nebo na co se chci ptat. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 21:09 Muž kristian [80] Re: Skanky
S trubicema o mensim vykonu nez ma glomat (elektronicky predradnik) doporucene bych to nedoporucoval. Hrozi jak zniceni trubic , tak mozna i Glomatu. Je to tu uz na jinych vlaknech fora proprane nekolikrat, ale co uz. Jde o to ze trubice o jinem vykonu (delce) se chova v LC obvodu trosku jinak. Dojde ke zmene kmitoctu a tim i zmene chodu celeho EP. Jestli to nekterym funguje, at. Ale nedoporucujte to ostatnim. Neni to bezpecne. Hlavne nekombinovat EP na T5 z trubicemi T8 a opacne!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:27 Muž Skanky [26] Re: pařa:)
nejmensi wttaz T5 zarivky jsem nasel 14W. Glomat na T5 zarivky ktery prodavaji je nejmensi na 24W. to uz by byla asi prudka redukce.
glomat na T8 zarivky je nejmensi 20W (1x nebo 2x 20)proto jsem uvazoval o teto variante a pouziti 15W trubic. jsou je 45cm dlouhe. pri pouziti T8 24W bych mel co delat s vtesnanim do krytu. kryt ma horni rozmer kde se da vbudovat osvetleni jen 56cm sirku
jo a jeste jedna zasadna otazka. jsou ty patice vodotesne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:22 Muž pařa:) [2] Re: Skanky
S utahnutim nebude problem (2x20 na 2x15) a s upevnenim taky ne kdyz ta 15w bude T5 a kolicky bude mit stejne daleko od sebe ...

Omlouvam se jestli sem tim ,,kolicky" urazil nejake zdejsi elektrikare, myslel jsem tim to zelezne na konci co se dava do tech patic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:21 Muž Skanky [26] Re: zeck
kdyz si koupim glomat 2x20W muzu do ni pouzit 15W trubici? anebo je to staveny na 18W trubici. ted koukam stranky OSRAM a 20W neexistuje. jen 15 a pak 18.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:16 zeck Re: Skanky
Nějak jsem nepochopil na co jsi se mě zeptal :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:11 Muž Skanky [26] Re: zeck
bojim se vsak vysokeho osvetleni AQ pri pouziti 2x20 popripade 2x24. lze do 2x20 pouzit i 15w trubici kdyz patky umistnim na patricnou roztec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:09 zeck Re: Skanky
Ahoj, mám sice glomat na t8, ale myslim že je to stejné. V balení najdeš takové zobáčky, které přiděláš ze spodu do krytu, zářivku upevníš do patic a jen nacvakneš zářivku do těch zobáčků, nic složitého. Jinak s glomatem spokojenost palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 20:00 Muž Skanky [26] – Glomat T5 Controller
ahoj,
jak jsem se uz v jedne teme zminoval chci zvysit osvetleni naseho AQ. mam 60l AQ a chtel bych kopit Glomat T5 Controller. jestli tomu dobre rozumim jsou to vlastne patice ktere se upevni vevnitr krytu? neni mi vsak zcela jasne jak se tam pak pripevni trubice. pred namontovanim patic anebo az po namontovani. z obrazku na strankach prodejcu to nelze dobre videt ebo urcit. pokud to nekdo mate zdelte mi zkusenosti. puvodne jsem uvazoval o rampe ale tohle se mi zda lepsi reseni pro umistneni do puvodniho krytu. mensi predelavka ale bude kryt.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 19:09 Muž kristian [80] Re: isamik
Problem vznikne az od urcite delky. Po te muze dojit ke zhorseni rezonance trubice, ktere menice vyuzivaji. Ale zalezi na predradniku. Pokud jde o predradnik ktery je urcen pro montaz do telesa predpoklada delku privodu k trubicim. Pokud jde o glo kontrolery tam uz jsou privody dosti dlouhe samy o sobe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 17:02 Muž isamik [180] Re: včelař
Zajimalo by me, co se stane, kdyz se delka vodicu mezi paticemi a predradnikem presahne. Kuprikladu o metr. Jestli pak hrozi vetsi vyzarovani elektromagnetickeho ruseni...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 16:57 Muž kristian [80] Re: včelař
Uz sem u nekterych akvaristu tento predradnik videl na fotkach, a meli je i ve skrini pod akva bez prodluzovani, ale chtelo by to kouknout ma web vyrobce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 16:54 Muž včelař [44] Re: Amy01
Ta skrinka je asi el. předřadník délka vodičů je dána výrobcem, koukni na jeho stránky, ale většinou je to tak metr tak budeš muset skřínku dát pod kryt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 16:52 Muž kristian [80] Re: Amy01
Do krytu bych to asi moc nemontoval, Je tam prece jen vlhkost. Kabely ti urcite vystaci, je to navrzene na 54W trubice o delce 115cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 16:51 Muž kristian [80] Re: PentueR
t5/54W je klasicka trubice o delce 115cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 15:36 Žena Amy01 [39] Re: PentueR
dakujem za odpoved, a nevies nahodou či ta skrinka moze ist pod kryt akva alebo na neho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 15:35 Muž PentueR [256] Re: Amy01
Kontrolér je jednoznačně určen pro T5 (prům. 16mm) trubice 54W - na ně tedy budou délkou přizpůsobeny kabely. Mám dojem že 54W T5 jsou nějaké speciálky, ale kolem metru dvaceti mají, takže to samozřejmě půjde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2009 14:57 Žena Amy01 [39] – Glomat T5 Controller
ahojte, máte niekto skúsenosť s týmito kontrolnými jednotkami?
www.akvashop.sk/…
ide mi o to, že by som do toho chcela kupit trubice dlhe 120cm a neviem či tie šnúry dočiahnu, a či tá krabica alebo ako to mam nazvať v čom je elektronika, či má byť položená na akva alebo ju možem primontovať zospodu do krytu k trubiciam.
Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2008 23:14 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Odla
Z prvního vašeho příspěvku to zřejmé nebylo. V něm - stejně jako v názvu tématu! - jste zmiňoval příkon zářivky, ne délku. O té jste se zmínil až později.
Takže vám sice "může být jedno, jestli 120cm nebo 1149mm", ale o vás v této debatě (120 vs. 115) nejde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2008 18:36 Muž Odla [7] Re: Sid
Hm, to je jedno jestli 120 cm nebo 1149mm...já potřebuju zářivky max. do délky 90 cm...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 22:34 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: vóťa87
Máte na mysli "speciálky"?
Standardní třípásmové jsou dlouhé 1149mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 22:07 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Olda
Bohužel, 54W trubice T5 jsou jen v délce 120cm...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 20:20 Muž Odla [7] Re: vóťa87
Aha, tak to mě nenapadlo...oni se nedají sehnat 54 watové zářivky jen v délce cca 90 cm? To bych pak musel koupit ty 39 wattové. Jinak díky moc za rady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 19:57 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Olda
Na těch 200 litrů bych se těch 54W vůbec nebál, svítím do 420 litrů 4x54W...navíc je dosti rozhodující délka akvária, 54W jsou dlouhé cca 120cm, kdežto 39W jsou kratší a i při mimostředném rozmístění trubic by akvárium nemuselo být prosvícené rovnoměrně...
A ohledně kombinace zářivek...kombinace 830 a 840 popřípadně i studenějšího odstínu mi přijde jako dobrá volba, i když osobně bych si dnes už pořídil jen ty studenější odstíny, na růst rostlin to nemá nijak negativní dopad :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 19:44 Muž Odla [7] Re: isamik
Taky premyslim, jestli by pro moje 200l / cca 175 l vody / akva nestacil glomat 2x39 W !?!? Ale fakt vubec netusim, jakou kombinaci zarivek pouzit...tepla bila, studena bila???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 14:56 Muž isamik [180] Re: Odla
Ano mel by si pouzit pouze 54W zarivky...

Myslim, ze nekde Stepan na foru rozebiral rozdil(cena x vykon) mezi 28W a 54W trubicemi, bohuzel zaver uz si nemapatuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 14:54 Muž Odla [7] Re: KEDAR
Díky za rady a odkaz...jen ještě jakou kombinaci 2 zářivek použít? Teple bílá, studená bíla...denní bíla???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 14:49 Muž KEDAR [0] - CichlidyRe: Odla
www.e-light.cz/… tady najdeš ty zářivky za 107,- kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 14:47 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Olda
Osobně do toho používám T5ky od Osramu-HO, cenově vycházejí asi na 120 Kč, je dobrej výběr v odstínech světla a jsou mnohem lepší než originál Hageny...s tím používáním slabších trubic do týdle jednotky nemám osobní zkušenost, ale prý to jde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 14:40 Muž Odla [7] – Glomat T5 2x54 Watt + zářivky ???
Mohl by mně nekdo poradit, jaké jsou v poměru cena x výkon nej zářivky T5 pro tehnhle Glomat + odkaz. Popřípadě dají se použít zářivky s nižší wattáží nebo se tam musí dávat pouze 54 wattové? Prohledával jsem fórum a nikde jsem nenašel nějakou odpovídající odpověď. Díky...
lh3.googleusercontent.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2008 00:30 Muž gigimasters [8] Re: krysikmouse
jj asi máš pravdu já ted našel zářivkoé svítidlo atman na dvě trubice s možností daní zářivky od 45cm do 60cm takže to se mi zalíbilo.. .) to vemu tady to je:
www.jkanimals.cz/…
no valí spát ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:55 Muž krysikmouse [11] Re: gigimasters
víš co ale ten glomatcontroler ti nic neřeší ... protože to je tak pro nekoho kdo má delanej kryt doma, a má to třeba v nábytku a tak tam tohle osvetlení zabuduje... pro nekoho kdo není elektrikář a nedovede si to zapojit sám .... protože dávat 13OO za patice a elektroniku s kusem kabelu je šílenost podle mě.. to bych si spíš koupil hotový svetlo než abych na akva módil nejaký reflekroty z kusu plechu a tak ... ale je to na tobe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:55 Muž gigimasters [8] Re: krysikmouse
jj tak díky moc tak to udělám asi takhle.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:53 Muž krysikmouse [11] Re: gigimasters
noo ale to by se dalo poradit s nekým kdo to tak má , podĺe me to je hodne na vode a hnojivu a dnu,protože jsou akva co zase tak výkon světel nemají a pritom jim to roste moc pekne , to by chtelo s nekýým konzultovat kdo to tak má , protože ani kdybys tam narval kilowattu v zářivkách tak to nemusí mít ten efekt jakej bys chtel, myslím že jsou duležitý i jiný veci ... ale to ti poradí nekdo kdo tomu rozumí,,, já za sebe jen doporučuju to kancelářský na akva nedávat , uz kvůli manipulaci a bezpečnosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:50 Muž gigimasters [8] Re: krysikmouse
nj já měl představu že tam budu mít x druhů rostlin hustý trávník atd..
jinak jsem se spletl míst akvě glo mám flora glo ale zase ten glomat je o tři sta dražší a má o více vatů.. je pravda že bych musel koupit ještě reflektory..
ale asi to udělám s tím resunem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:48 Muž krysikmouse [11] Re: gigimasters
joo tak to je otázka pro jiný , já jsem dycky neco koupil a chcíplo to a pak jsem neco koupil a ta rostla ... koupil jsem nekde v nejakým zoocentru kytku asi za 5O,- a ta roste tak perfektně že už jsem jí tolik utrhal a vyhodil protože mi zarostla celý akva že nebylo videt dolů. a je super , je videt na tý ftoce nováýho velkýho akva uprostřed, a to co jsem dal doprostřed tak je to co jsem protrhal z malýho akva ani nevím co to je za rostlinu ale dobrá a mloci na ní lezou v noci aby byli u hladiny
to se porad spíš s nekým kdo rozumí kytkám a nebo nejaký hnojivo , ale tomuhle já nerozumím , já kdytky beru jako nutno a i hezko ale jinak nic víc, ale myslím si že když koupíš resun a dáš tam ten sun co máš a akva glo co máš tak to bude lepší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:45 Muž gigimasters [8] Re: krysikmouse
a méně náročné kytky? já myslel že je moc náročné nemám..
dříve jsem používal také sunglo a nepomohlo to..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:45 Muž krysikmouse [11] Re: gigimasters
zkusil bych vyhodit tu aqua glo , já má sun glo a nemám problém, občas řasa taky ale kytyky rostou , nejak se časem vytříbily ty co nepotřebujou megawatty výkonu světla a rostou v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:42 Muž gigimasters [8] Re: krysikmouse
no akva mám co nejdál od okna je to strana kdy ráno svíti slunko asi nejteplejší pokoj ale kdyžsvítí hodně tak zatahuji rolety. ale zase kdyby svítilo tak by kytky rostly..
mysle jste tuhle? zarivky.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:39 Muž krysikmouse [11] Re: gigimasters
nene to kancelářský vhodný není ... vyndej akva glo a dej tam třípásmovou 15W warmwhite tednevím kód ale to ti řekne sid a nerostou ti řasy že by tam dopadalo moc světla od okna ? sluníčko
já mám 15 a říkám kytky protrhávám . dát mín náročný kytky na světlo a bude to OK a ten resun by ti musel bohate stačit si myslím ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:35 Muž gigimasters [8] Re: krysikmouse
no já mám momentálně 15W a nestačí to řas je tam víc než rostli nic neroste. a kryt je na 45cm zářivku tak tam dávám aqau glo zářivku. takže ych chtěl silnější.. tak se chci zeptat jestli je tohle vhodné: shop.narva.cz/… boužel tam není obázek ale je to na 60cm trubice.
nebo jestli je vůbec vhodné použít kancelářské osvětlení..
Edit: aha jenže jsem chtěl víc než 30W...protože když koupím glomat tak tam mám 48W.. 30W to není ani 0.5 watu na litr v mé případě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2008 23:29 Muž krysikmouse [11] Re: gigimasters
na jaký akva to máš na těch 70 litrů ? a jaký glo zářivky? to je normálně na T8 trubky tam nemusíš kupovat speciálky ne ? no jestli to máš na to 7O tak me tady asi sid sežere ale naprosto to stačí .. já mám v krytu 15W jednu trubku a jeste kytky protrhávám :-) no a koukni na mou novou nádrž tu velkou tam máš popsaný svetlo jaký jsem tam dal :-) protože nebudu vyhazovat 15OO za dvoutrubicový svetlo...
hele víš co to je problematický , tahle světla nejsou delaný do prostředí jako je akva, nemaj takový krytí proti vlhkosti , je to takový težkopádný a mohlo by to bejt nebezpečný ... já to mám proto že jsem leketrikář a vím co si muzu dovolit ale tobe bych to nedoporučoval ...spíš bejt tebou tak pořídim ten resun 2x 15 W

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [5] 6

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9214x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10614-glomat-t5t8-controller?od=201