Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Glomat T5/T8 Controller

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Glomat T5/T8 Controller
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 16:34 growel
Dobrý den, chci se jen zeptat zda je možné dát do Glomat T5 Controller 2x(54W) dve zářivky 45W nebo musí přijít pouze 54W ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2010 14:36 Muž Schoggi [12] Re: doonio
To už je na Tobě, pro co se rozhodneš. Otvor pro krmení nepoužívám, otevírám celý kryt, umožňují mi to panty, kterými je kryt ke sklu uchycen, ale nevím,jak jsou na tom jiné setové akvária. Když odstraníš prohlubeň, budeš tam mít dost místa na další zářivku, jen dobře promysli jejich upevnění. Alespoň u mě byly nožky vodotěsných patic dlouhé a musel jsem je zkrátit, abych nekoupal zářivku (mám rád plné akvárko). Plastové úchyty na pl.vodovodní trubky se na uchycení zářivky perfektně hodí. Já osobně bych dnes volil osvětlení tohoto typu: www.akva-exo.cz/… nebo něco v levnějším provedení + krycí sklo. Propouští to denní světlo, umožňuje pohled z hora a jestli máš nějaké plovoucí hladinové rostlinky, tak je konečně uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2010 08:50 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: doonio
Nejednoduší je udělat si kryt vlastní, je to velmi snadné, stačí sehnat patice, el. předřadník a opláštění dle vlastních schopností a dovedností. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 17:00 doonio Re: Schoggi
Právě že já mám trochu jinej typ krytu, z jedné strany taky zavazí ta prohlubeň, kde je předřadník, ale z druhé strany mám zase takovou prohlubeň na krmení.Říkám si že to celkově vykuchám, přeřadník hodím do pryč-dumám už jen nad tím jestli vztí sakumprdum Controller T5, nebo vzít SINECAN 5 a dokoupit k tomu patice,atd...Toho Sinecana bych dal mimo akva,je mi jasný že to enmůžu ejn tka položit an zem- teď co mám,tak ej to horký jak sviňa, udělal bych tomu takovou poličku za akva - mám to cca 10cm od stěny, a odsud bych vedl káble do akva, kde bych jednu dal msíto té prohlubně, a osvítil bych zadek a trochu střed, a druhou bych napasoval co nejvíc dopředu, ale aby se mohlo v klidu krmit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 15:44 Muž Schoggi [12] Re: doonio
Taky jsem řešil přidání zářivky do krytu, mrkni na mé akvárium na fotky "ÚPRAVA KRYTU AKVÁRIA", rybicky.net/nadrze/8783 , je tam postup, třeba Tě bude inspirovat. Dokoupit jednu zářivku, tlumivku a startér,vyjde minimálně o polovinu levněji než to řešit zařízením typu controller. Samotná montáž není náročná. Osvětlení akvária se citelně zlepší, zejména v přední a střední části. Jen v zadní horní části akvária to bude se světlem pořád bídné, prohlubeň krytu určená pro uložení tlumivky, docela nešťastně stíní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 15:09 Žena Linduš [166] Re: doonio
neříkám, že není, já nic mezi nenašla. řeším to 3x14W, protože nestandartní rozměr už mi leze na nerva hmm
taky se mi nevejde víc, jak jedna trubice, takže se též bude kuchat. předřadníky příjdou nahoru na kryt, u mě nejjednodušší řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 14:56 doonio Re: Linduš
Ještě se zeptám takhle, znáte jiný T5 zářivky, která by měla do 60cm a do 24W. Já jediný co sjem anrazil, tak je 14W-44cm a pak až 24W 55cm(viděl jsem i 44cm), ale mezitím nic,že?
Díky za potvrzení, popířpadě vyvrácení
Ještě se zeptám, dykž byhc teda koupil ten T5 COntroller 2x24W, tne vlastní předřadník, vytváří hoodně tepla, ten co mám teď tak ano,ale tam ten budu chtít dát mimo kryt,ten bude celej vykuchanej-aby se tam právě věšly 2 trubice(chci ho dát buď na zem na lino, popřípadě z boku navrtat na skřín pod akva)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 12:57 Žena Linduš [166] Re: doonio
světla se opravdu bát nemusíš, záleží na dalších faktorech, co se týče řasy.
teď jsem taky řešila osvětlení a po jistých zkušenostech si dávám pozor na "nestandartní" rozměry zářivek. proto jsem se ptala ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 12:36 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: doonio
Pokud chceš pěkné rostliny tak bych se těch 0.6 W/L nebál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 10:04 doonio Re: Linduš
Někde jsem viděl že Osram dělá 24W 549mm, což bude tip ťop, ale já mylsím že to tam vleze,(našel jsem i 24W a délka 44cm-což mám teď)
Nebude už těch 2x24W moc? Na jednu stranu chci ěpkný rostliny, an druhou nechic řasy, a těch 48W už mi připadá hodně => 0,6666W/L
Ještě mě napadlo, co kdybych do toho Glomatu T5 dal jednu 24W zářivku a do těch 2 zbylých aptic bych dal třeba jen 14W?BOjím se toho, že tady jsme si přečetl,že když je předřadník na 24W a dám do toho 14W aby to nedělalo neplechu
Popřípadě šlo by udělat že bych koupil Sinecan 5 T5(2x 15-18W) a dal do něj jednu 20W zářivku a druhou 14W(googlil jsem celej večer a T5 jsem našel že jsou 14W, a potom až 24W- mylsím na mojí délku krytu=60cm)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 09:34 R Muž romant [28001] Re: doonio
T5 2x24W má rozměr včetně patic 59cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 08:46 Žena Linduš [166] Re: doonio
možná budu za blbce, ale 24W se ti na dýlku vejde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 00:16 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: doonio
Myslím, že 2x24W bude k Tvojí naprosté spokojenosti. Pozor na správný výběr trubic. Doporučuji Dennerle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2010 00:11 doonio – Osvětlení pro 72l akva
Fotka k příspěvku Mám 72l akva a nad tím žalostně málo světla- jen 1x15W zářivku, a řeším dilema jak to udělat abych toho světla měl víc.
Možnost 1:Vykuchat kryt, nechat jen plastovou kostru,koupit SINECAN 5, a k tomu 2x14W T5 trubice(to by mohlo pro 72l akva stačit,2x24W mi přijde už moc světla =>0,66W/L)
Možnost 2: Rovněž vykuchat kryt, a dát tam T5 Controllera, ale tady je zakopanej pes-nejnižší verze co jsme já našel je 2x24W, což když jsem si to tady přečetl, kdybych do toho dal 2x15W, tak by to asi dělalo neplechu.
Možnost 3: Dokoupit jeden Controller pro T8 zářivku (1x20W) a do toho dát 15W zářivku, a njěak to vpracovat do krytu.
PS: kryt je zevnitř v trochu dezolátním stavu :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 19:38 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Matthes
Tak to je mazec! coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 19:35 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: radimeczech
...Pujde to do toho meho predradniku?...
Půjde. A volba typu zářivky (830) je to dobrá! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 19:27 Matthes Re: radimczech
já mám glomat od hagenu www.akva-tera.myeshop.cz/… a zářivky www.akva-tera.myeshop.cz/… a nestězuju si mrkni na moji nádrž... co se týče cena vs. výkon... www.akva-tera.myeshop.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 18:42 radimeczech
Ahoj,
prosim o rtadu. Mam ten glomat T5 2x39W a shanim zarivky. Jakou kombninaci bzste mi doporucili? A jeste prosim dotaz tento: Chtel jsem objednat zarivky z netu, konkretne tuto: www.kupzarovky.cz/… ale mate mne tam ta patice G5. Pujde to do toho meho predradniku?
dekuji moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 10:20 Muž xOB [83] - CichlidyRe: Calvin
Nevim co mas za glomat, ale me patice ze zarivek nesjizdi. Mam patice T5. Jen je nasunes na zarivku a utahnes ten tesnici "uzaver"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2010 21:25 Muž Calvin [9] Re: Radimecekk
Zdravím,
mám dotaz na majitele glomat controllerů - je způsob, jak do patic upevnit zářivku napevno, tak aby to nebylo čistě jen nasazené a při každé manipulaci patice ze zářivky samovolně sjížděly a přerušoval se kontakt?
Jestli je ještě nějaká - lepší - možnost než oblepit silikonem nebo umístit tak, aby po stranách zářivky v paticích už nebyl prostor, díky předem za reakci! ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 22:34 Radimecekk – dotaz na délku zarivky s paticema
Zdravim.
Mel bych nazdejsi dobre duse dva dotazy ohledně glomatu:
1. Jaka bude celková delká zářivky s paticema? Zařřivka ma 85cm, a s paticema to bude kolik?
2. je možné použít i slabší wataž zařivky ne těch 39 W (např 24W)
Do krytu co stavim jsem byl nucenprodat jednu vzperu a ted mi jde uz o milimetry. Proto dotaz na celkovou delku a přiapdně použítí slabší (a tedy kratší) zářivky (kdyby se to tam přece jen nevešlo)

Moc děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 18:34 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Redvoo
ani jendo, vyhledje si moje příspěvky a hlavně téma oprava glomatu, řešilo se to tu asi 4x.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 17:03 Redvoo Re: Sid
Děkuji za odpovědi. Ale pokud bych použil Cotroller 2x20W, dal tam dvě SUN GLO 20WTak by to též mohlo vyhovovat na 96l. Nebo ne? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 12:43 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: filipsi
Lineární (Glomat Controller 40W) při rozměrech akva 80x40x30 sotva, ale kompaktní (třeba 45W) možná i dvě. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 11:40 filipsi Re: Redvoo
Navic 40w zarivka by se ti asi nad akva nevesla, nebo jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 11:36 Muž Dzira [38] - RostlinyRe: Redvoo
určitě bych šel do 2x24w. Je to hned lepší rozložení světla nad akvarkem a možnost kombinovat odstíny. A taky trubice budou levnejší nežli 40w. Takže tak :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 11:19 Redvoo – Které?
Mám setový kryt se zářivkou 18 W. Protože mám 96-ti litrové akva chci předělat osvětlení. Můžete mi doporučit zda bude lepší Glomat Controller 1x40W a nebo Glomat T5 Controller 2x24W? Nevím jestli ta jedna bude stačit. Děkuji. :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 13:30 Muž Diego [72] Re: pansuu
Jsou i tací,kterým na tom záleží... :) A kdyby to bylo tak nebezpečné jak si myslí JuraS,tak by mě to nenechal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 13:28 pansuu Re: Diego
No právě, elektrikáři jsou doma pěkný čuňata :-D Takříkajíc kovářova kobyla chodí bosa :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 13:24 Muž Diego [72] Re: JuraS
Můžete být na 100% přesvědčen,že když na tom mám kryt,že je to bezpečné.A nebojte,mám v rodině elektrikáře a nechal jsem si to od něj zkontrovat. ;-) rybicky.net/fotogalerie.php…
JuraS napsal:kdyby jsi dal do krytu aspoň hřebíček a kouskem drátku tu patici přivázal...
Tak to bych měl teprve strach...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 11:22 JuraS Re: zeck
já žádnej problém s osvětlením nemám..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2009 14:05 Muž Breathlless [6] Re: zeck
Ja stím žádnej problém nemam , a teď se schválně přiznejte kdo máte koupelnu opravdu napojedou na chránič , a kdo doma máte zásuvky v koupelnách a kuchyních přesně podle zón dle norem... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2009 14:00 zeck Re: JuraS
S čím máte problém? Pokud to tak funguje, není přeci co řešit. Stejně jako prikpa mám GLOmaty - zářivky s paticemi položené na bočních sklech akvária přes rok a nikdy jsem s tím problém neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2009 09:42 Muž Breathlless [6] Re: JuraS
Na okrajích akvárka mi ležel celej plecovej kryt se zářivkou. Nikdy stim nebyl problém , ale co sem si pořídil velkýho psa z útuklu tak mam doma živo :-D (viz Hafici.cz) . Neboj už je tam krycí sklo , stejně mi vyskakovali dánia ... Nejsem moc příznivec krycích skel , ale tohle byla holt nutnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2009 07:32 JuraS Re: Diego
A to ti ty zářivky jen samovolně leží na tom rantlíku ??? Pošli lepší popis ..uvedu tě jako možného kandidáta na Darwinovu cenu..kdyby jsi dal do krytu aspoň hřebíček a kouskem drátku tu patici přivázal...víte, že nejvíc pracovních úrazů je ne z toho, že by někdo nevěděl, že má mít rukavice, helmu a nebo štít na xicht ale z toho, že "on" je takový frajer a dělá to už tak dlouho, že ví co může a co ne a "jemu" se přece nikdy nic nestalo a když si dává pozor ani nestane...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 13:29 Muž Breathlless [6] Re: pansuu
No stím spadnutím zářvky do aqua se bát nemusíte. Mám neizolované obyčejné patice ( kovářova kobyla , sem elektrikář :-) ) Mě schodil pes do aquria půlku svítidla (18W) a nic se nestalo , zářivka svítila dál, ryby nic pohoda. Tak sem to vypnul , chvilku počka (kondenzátor tam sice nemam ale pro jistotu ) a pak svítidlo vyndal.Tlumivku mam mimo kryt i aqua , kdyby to tam žuchlo i s předřadníkem tak by to byla prda , ale samotná zářivka jede na cca 60V takže se jí ve vodě nic nestane. Jenom bych tam pro jistotu nesahal pod proudem :-D.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 13:18 Muž Diego [72] Re: JuraS
Fotka k příspěvku Já tam nemá držáky kvůly nizké výšce...Spadnou do vodu mohou jen když mám sundaný kryt,to pak ,,jenom´´ leží na sklech.Ale když je kryt nasazen,tak se do boku ani nehnou,max. dopředu/dozadu. ;-) viz. fotka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 13:02 pansuu Re: Diego
Taky mě to přepvapuje. Mám trubice pouze v origo držácích a když jsem je potřeboval vyndat, bál jsem se abych nezlomil trubici coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 07:20 JuraS Re: Diego
Jak tam mohla spadnout ? Já koupil držáky na vodovodní trubky..plastové co se šroubují do zdi a mají dokonce "zámek" a ty mi drží patice a když jsem měnil zářivku tak jsem musel sundat celý kryt a použít sílu a kroucení abych ji odtamtud dostal....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 20:46 Muž Barney [61] Re: Diego
Tak teď je můžu s poklidem koupit. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 20:36 Muž Diego [72]
Mám glomaty na 36W zářivky a zrovna před týdnem mě jedna svítící zářivka spadla do akva.Naštěstí se nic nedělo a zářivka svítila dál...,takže jsou vodotěsné.Ale ta hrůza,když vidíte zářivku ve vodě,ta se nedá popsat. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 19:42 R Muž Silent [5949] Re: Petr
Měly by jít použít bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 18:28 Petr
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda půjdou použít tyto zářivky www.e-light.cz/…
www.e-light.cz/…

do tohoto Glomatu - www.nasezahrady.cz/…

Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 15:39 R Muž Silent [5949] Re: Barney
Nemělo by se nic stát. Pro jistotu můžeš patice po nasazení zářivek objet trochou silikonu. Až budeš zářivky měnit snadno ho odstraníš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 15:34 Muž Barney [61] Re: Silent
Kvalit Arcadie dosahuje málo co. :)
Takže myslíš, že v krytu nehrozí jejich vyhoření? To by mě rodiče lehce přizabili. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 15:23 R Muž Silent [5949] Re: Barney
Patice vodotěsné jsou. Ovšem kvalit třeba Arcadie nedosahují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 15:15 Muž Barney [61] Re: Dusyk
Mně se nejedná o vodotěsnost zářivek, ale patic Glomatu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 15:04 Dusyk Re: Barney
Trubice sú vzduchotesné a tým pádom aj vodotesné. Voda by sa nemala dostať do styku s kontaktom trubice a pätice. Tu by som volil vodotesnú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2009 14:59 Muž Barney [61] – Glomaty a jejich vodotěsnost
Zdravím,
budu kupovat Glomat T5 54W, zářivky budou v krytu, kde je velká vlhkost. Jak je to s vodotěsností Glomatů? Mám obavy, aby nevyhořely. Popřípadě znáte nějaký fígl, jak zamezit styku patic s vodou? Mě napadlo nasunout patice do vyřezaného spodku PETky.
Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2009 14:15 Muž Morath [29] Re: Morath
Takze nakonec jsem se rozhodl pro Glomat Controller T5 2x 24W s tim ze tam zapojim T5 840 a T5 830, mam jeste 20W T8 zarivku (ta tam sviti nyni), vubec nevim co to je za tip, ale ma svoje roky, takze ji budu nahrazovat, co doporucujete? Me napada napriklad T8 865, nebo by byla lepsi jina kombinace?

Jinak moje akvarium je 160l, realny objem vody vidim na 130l (velky vnitrni filtr + 3D pozadi, sterk a velke koreny) mozna i mene. Samozrejme bych rad nejake ty pekne kyticky i kdyz je mi jasne ze zadnou krasu pod timto osvetlenim nevypestuji :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] 5 6

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9214x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10614-glomat-t5t8-controller?od=101