Nákup terčovců
0 14.05.2010 08:15 wena – nakup tercovcu
Zdravim, chtel bych se zeptat kde koupit kvalitni tercovce?
zatim dikys
Starší reakce
ja som dokupil jedneho a vpohode.chvilu ho nahanali a po case si nan zvikli,ale nesmie byt mensi od ostatnych.
Jsou tam jenom oni a 3x ancistrusové a pancéřníček.
To že jsi někde viděl 300L akva s 10 terčovci ještě neznamená že to je dobře
Na dospělého terče 50L jak píše Hannibalus
Pokud to jsou prckové může jich být víc a postupně redukovat nebo pořídit větší akva
Toš pokud tak,tak už ho tam nedávej.
Jediný co ti v tomto případě hrozí je to že kdyby byl o hodně menčí neš ostatní, tak by ho nemuseli pouštět k žrádlu. Ale být tebou uš bych ho tam nekupoval 4 terči na 240 L akorád a určitě tam nejsou sami
jeden dospělý terčovec = min. 50l vody, jinak to zavání týráním
Toš to zkus a pozoruj.Nanejvíš ho vyndáš.Nebo pokud máš větší obavy,tak ho tam ani nedávej.
Já, se bojim aby ho ty 4 terčovci toho jednoho mezi sebe vzali a ne aby na něj útočili.
Nejsem odborník na terče,ale myslím že ho tam dodat můžes.Viděl jsem akva i s 10 terčama ve 300L.
a do kolika litrů?
0 09.05.2009 16:08 MilanRada – Mam ho koupit?
Chci se zeptat, když si koupím jednoho terčovce do akvária, a v tom akváriu už jsou 4 terčovci, tak jestli ho nebudou nějak vyhánět nebo něco takového, protože 2 terčovci se někdy provokují.
Děkuji všem za odpovědi.
Starší reakce
0 27.04.2009 12:09 fossiliska – tercovci na akvatrhoch
ahoj, videla som predavat tercovce na akvatrhoch, mali asi tak 2-3 cm v priemere, aku asi maju sancu taketo terce ked si ich clovek kupi a pripravi im vo svojom akvariu idealne podmienky? na tych trhoch boli asi tak v 20-30 l akvariach.
dalej tam mali dospele kusy, tie boli vo velkom akvariu ale boli vsetci na jednej hromade, to som este nevidela, mozno ich bolo aj 20 a tlacili sa v rohu v akvariu. bolo to urcite stresom, ale prezije takato ryba este aj prevoz domov, ked ju clovek kupi?
Protože se mi zalíbíli terčkovci a chtěla jsem alespoň zkusit je chovat, potýkala jsem se, se stejným problémem, a získala kontakt na pouze dva malé chovatelé terčkovců v mém okolí: p. Konečný v Malých Hoštic z okr. Opava mob. 774 170 154 a p. Jurek z Frenštátu- Trojanovic mob. 603 370 309 ten má dva druhy red tyrkys a snad by to mohlo být red malboro.
Přestože jsem oslovila oba a byli moc přátelští prodej nám z různých důvodu nevyšel a proto jsem stejně oslovila Vojtu Chvostu ze Strakonic tady je znám jako terčkovec5, který zde má velmi dobré renomé a posílá kurýrem. Vzhledem k tomu, že má rozumné ceny se to ani neprodraží, navíc je dostupný přes internettercovec5
E-mailová adresa:
tercovec5@tiscali.cz
kde bez problému poradí, a prodává i na tržišti diskus cz.
Protože měl zrovna vyprodáno tak jsme se domluvili na konec tohoto měsíce (chtěla jsem terče od 8cm protože už prý nejsou tak rychle náchylní k nemocem) Tak uvidím jak to dopadne.
0 24.04.2009 10:23 Roman – Tercovci v ostrave
Ahoj, nevite jestli je v Ostrave a okoli nejaky chovatel tercovcu? Na discus.cz jsem zadneho nenasel
0 24.04.2009 09:42 Bouda Nemáte kontakt na nějakého dobrého chovatele v Plzni a blízkém okolí co by mi i moh v případě problémů dávat rady?
Můj problém byl, že se jeden terčovec začal vzdalovat od skupiny a ti silnější ho začali utlačovat. Postupem času se zase uklidnil a vypadal v pořádnu. Pak jsem si začal všímat, že sice přijímá potravua, ale pak jí okamžitě vyplivne. Zalezl do rohu a vylézal jen na krmení. Pohubl a pošel.
5íkal jsem si, že to byl asi slabý kus a příroda si ho povolala, ale na jeho místo ihned nastoupil další. Vypadalo to jako by za něj truchlil a situace se opakovala. Voda se zdála v phodě, teplota taky, krmení jsem zkoušel měnit a nic. Podle mě jsem nerozeznal nějakého parazita
No byli to hodně mladé kousky
Teď bohužel žádného terčovce nemám, ale chtěl bych si v průběhu léta nějaké pořídit. Do té doby chci aby akvárko nějak vypadalo a taky měli připravené vhodné prostředí. A ještě nastudovat co se jim mohlo přihodit.
Nevíte o nějaké pěkné české knížce, věnující se přímo diskůsům?
Zkuste tenhle telefon 773 624023...je na takovy sikovny kluky co si otevreli na Zizkove pestirnu a prodavaj i normalne lidem a fungujou i jako maloobchod...Ja si tam dobre vybrala...
0 23.04.2009 15:22 JuraS Když už jste zmínili chovatele v jižních čechách co tak pomoct mi s rozhodnutím kde zakoupit (během letních prázdnin) terčovce (velikost 5-7 cm) v Praze a směrem na Poděbrady případně v okolí 30km od Nymburka (kvůli délce přepravy a množství drncání.)...
Starší reakce
Děkuji za info
zatim tedy kdyžtak využiji toho budějovického chovatele až budu mit zas nějakej ten peníz navíc...jsem student bez auta tak je pro mě trochu problém objíždět okeres
a moc díkes
Chápu,ale většina lidí co terče kupovala,si pro ty co zrovna chtěli jela i přes půl republiky.Dávat ryby postupně a z různých mnoha zdrojů také není to pravé ořechové.Zkus se podívat třeba tady:http://www.discus.cz/web/index.php?page=trziste
nebo tady:http://www.akvarista.cz/web/aquakontakt/?r=chovatele-akvarijnich-ryb
No a na jihu je chovatelů terčů docela dost.
Namátkou chovatelé terčů,Honza Haidinger-Lásenice,Vojta Chvosta-Strakonice,Faktor discus-Rychnov nad Malší,Pepa Pejša-Milevsko,Pavel Picka-Písek...........
Jsem rád,že jsem tě aspon zabrzdil od nákupu pochybných ryb..i když dva kousky už máš...já nemám s rybama zatím absolutně žádné problemy..ale držím se pravidla...jak popisuje Romy..
jo no tak s akvaristiku začinám nebo spší začínám se víc zajímat i když už mám akvarko nějakej ten pátek...no a v budějcích neni lehký potkat na ulici chovatele
takže za každej takovejhle typ jako je od vladislava sem moc vdečnej a využiju ho ;)...akvaristiky tu máme hrozně předražený to je pravda
Kupovat terče v akvaristice...
,ale už jsi pochopil sám...
.
Takto drahé ryby,a nejen ty,kupovat zásadně od chovatelů.Nejen,že vidíš v jakých podmínkách ryby žijí,v jaké kondici jsou všechny ryby v rybárně,ale také čím byly krmeny,aby v počátku dostaly stejné krmivo,většinou ti chovatelé dají i něco krmení do začátku,ale hlavně...spoustu rad.
Z akvaristik nebrat !!!!! Predrazene a ryba je vetsinou nemocna nebo sni neco je !!! On zit muze prijimat potravu vsechno ale emusi uz vyrust,nebude mit spravny tvar,atd...
tak ted si mě potěšil i naštval zaroveň
včera sem koupil jednoho v akvaristice za 500 tady bych měl za to 2
no ještě že je kupuju postupně ne hned hejno najednou .... diky moc za typ
Tak to ti teda gratuluji..já bych je tam nekoupil..to si radši zajedu pro ně do Budějic..
www.discusbruno.wgz.cz .. krásné ryby...a cena stejná jako byla na burze..
doporučujem prevoz podľa možností autom, v ktorom sa dá zakúriť na požadovanú teplotu.
Ak bude sáčik v campingovej ladničke , je kúrenie v aute zbytočné, pretože neprepúšťa teplo dovnútra, to by tá cesta musela trvať aspoň 12 hodín..
To či terčovce znášajú prevoz a tem ich oslabuje a ovplyvňuje ďaľší rast záleží iba na tom v akej kondícii sú, to znamená, že ak budú v zlom stave od majiteľa , nepomôže im ani prevoz vo vyhriatom akváriu...
Štandardne sa pri strese spôsobenom prevozom terčovce uchyľujú k ľahnutiu si na bok, a nech to vyzerá akokoľvek neprirodzene, je to iba forma znášania tohto stresu, distribuujú sa takto takmer po celom svete.
normál busem linkáčem...jo v třeboni tam je měli drsně zabalený no...právě otad jsem ho vezl do budějc a bohužel mi autobus ujel a další jel za dlouho no...ale jak říkám terčovec se u mě má ted dobře a nevypadá nějak vystresovaně...
Jó kluci,někdy srdce akvaristy pláče...a klouby bělají...
podivejte se na video jak prevazeji tercovce z Amazonky
prepravky vni 5cm vody a tercak lezi
Když jsem viděl ted v Třeboni na burze ..terčovce v půllitrovém igelitovém pytlíku..vyndaného na stole..chudák tam ležel na boku..tam jsem měl zkažený celý den..to si tam ty pánové hráli na velké odborníky přes akvaristiku....já bych taky doporučil na přepravu auto..a aspon kempingovou ledničku jak píše Romy..
osobne preferuju auto (zatopite),jestli mate moznost jedte autem
Teplotu vzduchu
to myslim ze ti nikdo nepovi
dat je do lednice na camp zavrit a v aute zatopit
A to jsi ho vezl vlakem? Nebo čím? Myslíte že by jim nevadilo kdyby jsem je převážel vlakem? ceta trvá 30min až 45 min
chtelo by to taky informaci jak je to daleko z bodu A do bodu B a taky jakým prostředkem se povezou a nejlépe případně i teplotu vzduchu která bude v daný den
Copak o to ze preziou ale jde o jejich dalsi vyvoj
jestli jsou v pohode roustou maji tvar disku atd tak je to ok
mam stim zkusenost ale u me to bylo asi tim ze uz jsem je podrazene koupil
vezl jsem ho tak dvě hodiny v normálnim pytlíku a v klidu to přežily
mě vydržel 4 hodiny v batohu obalenej novinama...bylo to krajni situace normálne s rybama chvátám dycky domu...měl jsem o něj obrovskej strach ale vydržel
jakákoliv náhlá změna teploty o víc jak dva stupně má na terčovce neblahodárné účinky, které můžou hraničit úhynem...pokud nemůžeš zajistit během přepravy ustálenou původní teplotu, radši ryby nekupuj, k převozu se používají poly-boxy které teplotu udrží....
Záleží na tom,jak dlouhá bude cesta,ideální je,když dostanou kyslíkovou tabletu a výhřevný sáček.Je třeba ryby převážet v polystyrenové krabici,nebo tepelně izolovaném boxu.Stačí i kempingová lednička.
0 30.03.2009 18:27 RadaMilan – Přežijí terčovci?
Chtěl bych se zeptat nějakého zkušeného akvaristy který má teročovce.
Jak dlouho přežije teročovec v pytlíku na rybičky?
Ptám se protože si chci koupit terčovce a nebudu ho převážet autem a bojím se aby neuhynul příčinou studené vody.
Díky za odpověďi.
Přidat reakci
1 ...... ...... [6]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11075x