Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nákup terčovců

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Nákup terčovců
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 11:37 Muž sasula [274] Re: NIKO
po pravde receno, lidem kteri nechtej odchovavat ale jen si dat do akvarka terce, stacej i ty zmetci co pises... me osobne by bylo uplne jedno jestli se jedna o vystavni kvalitu nebo ne. staci kdyz to bude delat majiteli radost a ten se nebude pokouset dal odchovavat...

PS: pokud budeete mi takovehle "zmetky" navic, urcite si je spousta lidi radi vezmou kdyz budou za lidovejsi cenu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.04.2013 09:04 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
Nemusíš mi vysvětlovat,jaký je rozdíl mezi chovatelem a množitelem ano Možná se mezi živými zvířaty pohybuji déle než Ty,nevím,kolik je Ti let.
Nechtěl bych,aby se zde jmenovaní cítili dotčení,že je napadám,to určitě nechci!!!
Krásný příklad:Priest-Kupoval jsem rodiče asi ve čtyřce,to měly pigmentu jen minimálně no a po prvním výtěru jsem je už dále nerozmnožoval.Po pozdějším kontaktu s majitelem jsem zjistil,že samec byl tyrkysový.Chválihodná a správná věc,ALE!
smidakkuba-Přes rok a půl jsem je tu měl.
To znamená,že se dostal pár ke KUBOVI a ten je množil dál-úmyslně?!Nebo neměl tu informaci,co ten pár dal?Oba dva ten pár vychválili a jak jsem psal,odchovali mladé,nic víc.Tím dali do oběhu další "zmetky"! ano CHOVATEL by na tomhle páru už dál "nechoval".
Jak je tu vidět,tak je mezi TAKZVANÝMI CHOVATELI mnoho úmyslných množitelů.Priestovi chovatel neřekl,kdo jsou rodiče a divil bych se,kdyby to on při prodeji mladých terčovců řekl ostatním kupujícím(možná se pletu), Kuba je po roce a půl dal také pryč.Také on řekl po kom rodiče jsou a co "dávají"?A takových lidí je "milion" a chovatelů zanedbatelné množství.Jde tu o peníze.CHOVATEL je mmálokdy v balíku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 06:01 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
Aby to pochopil i přítel NIKO ;-) ...do úvozovek dal většinu chovatelů, kterým jde o peníze...Za ta léta co se pohybuji v obchodu se živými zvířaty všeho druhu bych si dovolil i jeho upřesnit, nebo spíš nesouhlasit s označením...
Chovatelé chovají a množí zvířata především ze zájmu o to zvíře a až pak v druhém pádu vítají možnost finančního přínosu z toho, že mají tak kvalitní zvířata, že po nich za nemalý peníz prahne někdo jiný!
Chovatel v úvozovkách není chovatel, ale množitel...ať už jde o disky, psy, andulky, ještěrky či morčata...a tomu jde opravdu jen o ty peníze, k jejichž získání se prostředkem stala množená zvířata...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 23:25 kroner
www.ifauna.cz/… co tomu říkáte,ten nahoře vypadá dost tragicky ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.04.2013 21:38 Muž NIKO [527] Re: tomas_ch
Krásně vysvětleno,snad to pochopili všichni ;-)

"Pro běžného akvaristu je to v zásadě jedno jestli je ryba přenašečem i jiného neprojeveného znaku, ale u párů, které se prodávají jako chovné, bych si možná naivně přál,aby alespoň nějaký vhled do jejich původu byl uváděn. "

Toho se nedočkáme,protože většině "chovatelům" jde o peníze ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   18.04.2013 05:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: finnnp
rybicky.net/clanky/580-zakrsly-trpaslici-tercovec ....myslíte tohle??? smich
Ivoš je velmi proslulý tím jak umí skvěle psát, pobavit a při tom docela dobře fabulovat...už jsem mu psal, že občas by se měl také tvářit seriozně, protože pak z něj lidi začínaj i blbnout...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 22:57 finnnp Re: LiborSprysl
Terčovec zakrslý.Je Terčovec kterého se snaží vypěstovat team Japončíků.Pracovně se mu říká T4.Má dorůstat do velikosti 4 cm a také má plodit takové potomstvo.Je prý,ale stále nestabilní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   17.04.2013 21:51 tomas_ch Re: finnnp
Jen můj názor k tomu ustálení formy (finnnp a NIKO).
Někdy to možné je, někdy také ne. Pokud se za ustálení formy považuje produkce uniformního potomstva daného znaku, tak u terčovců existují určitě formy, které se nikdy dle mého názoru ustálit ve sledovaném znaku nepodaří. Existuje celá řada celkem běžně respektovaných hybridů, které nejde "zakotvit" z důvodu heterozygotního původu fenotypu (tedy v těch případech, kdy se fenotyp (vzhled) dané formy projevuje právě takto pouze tehdy, pokud nese jen jednu alelu (vyjádření genu) pro sledovaný znak a druhou alelu od druhého rodiče má odlišnou (typicky např. formy red white, yelow white)) nebo je nelze zakotvit proto, že homozygotní forma vůbec neexistuje (snakeskin obecně). Heterozygotní jedninci se při křížení budou "rozpadat" dle možných kombinací přítomných alel.

PB ovšem rozhodně patří mezi ty, které se ustálit dají a chovatelé by se o to měli snažit. Problém „nečekaného“ potomstva se objevuje z povahy věci u všech dominantních znaků, jehož je mutace PB dobrým a „genetiky poslušným“ příkladem, protože dominantní alely překrývají párovou alelu, kterou „jen“ přenášejí. Aby PB produkoval pouze PB je potřeba pracovat s homozygotním párem (přítmnost shodných alel u obou rodičů). Ten však nelze rozlišit podle vzhledu (fenotypu), ale pouze ověřením na výtěru nebo nějakou technikou zpětného křížení např. na rodičovskou generaci, kterou už známe. Pokud budou oba rodiče heterozygotní PB, (což byl podle výsledků zřejmě případ páru, který se tu probíral) přenáší i nemutovanou alelu původní podkladové barvy a budou produkovat přibližně 25 % homozygotních ryb PB, 50 % heterozygotních PB (které nepůjde ovšem podle vzhledu odlišit od homozygotních) a podle typu párové alely daného znaku také 25 % divokého typu nemutovaného podkladu typu tyrkys apod. (který se může dále rozpadat na jiné fenotypy na divokém základě, jako tomu bylo zde u RT a SM).

Pokud jde o původní stav páru, který zde byl zobrazen, tak dle mého názoru šlo pořád o slušné ryby stavbou i projevem, takže pokud se z potomstva vyberou ryby které přenáší pouze mutaci PB, určitě se s nimi dá dál pracovat a poměrně jednoduše zpětně zakotvit další již generaci plně homozygotní pro mutaci PB.

Pro běžného akvaristu je to v zásadě jedno jestli je ryba přenašečem i jiného neprojeveného znaku, ale u párů, které se prodávají jako chovné, bych si možná naivně přál,aby alespoň nějaký vhled do jejich původu byl uváděn.

Snad to moc nenudí a nejsem moc OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 16:21 Muž NIKO [527] Re: Priest
Ano bylo.Kupoval jsem rodiče asi ve čtyřce,to měly pigmentu jen minimálně no a po prvním výtěru jsem je už dále nerozmnožoval.Po pozdějším kontaktu s majitelem jsem zjistil,že samec byl tyrkysový.

A o tom to vše je!Já Tě kšeftmanem nenazval,třeba to tak mohlo vyznít.Právě ten Tvůj případ je o tom,co jsem psal.Pak je člověk naštvaný,že si něco takového od "chovatele" koupil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 16:15 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
Pes zůstane také stále psem :) Beru to tak,že jsem-li chovatel,tak po "něčem" cíleně jdu.Mezidruhové křížení a čekání na náhodný výsledek není nic pro mne ano Pak to dopadne jak se psy v USA,vznikne nová rasa(labradudl). smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 15:55 Muž Priest [325] - CichlidyRe: NIKO
Niko nejsem kšeftman jak si asi o mně myslíš.To že jsem pár nabídl dále je fakt,ale informoval jsem dopředu kupujícího o kvalitě mladých.Pár se pravidelně vytíral a vodil,proto si dovolím tvrdit že dobrý byl.Znám dost chovatelů kteří si "dobrý"pár koupili a po čase zjistili že se ryby netřou,nebo nevodí.Ale v pohodě jen do mně. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 15:47 Muž Priest [325] - CichlidyRe: Falco
Ano bylo.Kupoval jsem rodiče asi ve čtyřce,to měly pigmentu jen minimálně no a po prvním výtěru jsem je už dále nerozmnožoval.Po pozdějším kontaktu s majitelem jsem zjistil,že samec byl tyrkysový.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 15:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
No když koupíte pudla, tak ta štěňata budou vypadat třeba jako teriéři, ale s pudlí srstí třeba...disky budou pořád disky, akorát jinak barevné... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 12:11 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
To přece u každého živočicha vychází stejně,nebo né?Takhle se to vše pak jen "kudlí" ať jsem slušný.To pak není o chovatelství,ale o kšeftu. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 12:07 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
Já to vztáhnul na ty psy, ty na terčovce... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 12:04 Muž NIKO [527] Re: LiborSprysl
Já ano.Protože do Xtého kolene vím,kdo byli rodiče.Když Priest prodal odchované terčovce,někdo si je koupí,jací potomci po nich budou?Pak si třeba na burze kup terčovce,hmmm?Jak vidíš,někomu je to jedno-"VYDĚLAL" ano Asi toho o genetice víš víc,proto se směješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 11:57 Muž LiborSprysl [9015] Re: finnnp
Co je to terčovec zakrslý? Ježíšmarjá....Ivoši ty lumpe smich...Nesmíš se tvářit tak seriozně! :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 11:53 Muž LiborSprysl [9015] Re: NIKO
Takhle bych teda tu genetiku fakt neviděl... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 11:23 Muž NIKO [527] Re: finnnp
Ustálení formy je možné.Špatné kusy se vyřadí(u všech živočichů) a nechají se jen kusy odpovídající standardu,ty pak dávám do páru.U ryb ale DNA nikdo nedělá.Pak se nemůže stát,že "dobrý" pár terčovců dá čtyři druhy!!!Někdo je prodá,koupíš si někde třeba tyrkyse k nim(ať mám jen tyrkysy),po vytření a odchování zjistíš,že tam je víc druhů,než by mělo být.Někdo vychválí svůj pár,že je dobrý.Ano,ovodil mladé a nic víc!Přirovnám to ke psům.Koupíš si třeba pudla a fena porodí teriéry a směsku i když byla kryta pudlem.Dobrá fena a pes??? Jo,fena odchovala štěňata ano smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 08:22 finnnp Re: rriki
Jestli je ustálení formy vůbec možné.Je to prostě genetika.Třeba Terčovec zakrslý je stálé geneticky nestabilní a to na něm pracují ti nejlepší z nejlepších.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 05:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: rriki
Co to je degenerace křížení? coze smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 01:00 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Falco
Proč ne,je to výsledek degenerace křížení,nebo neustálení formy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2013 23:35 Falco Re: Priest
To jako z jednoho páru bylo několik druhé terčovců?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 18:07 Muž Priest [325] - CichlidyRe: kroner
Fotka k příspěvku Pár to byl dobrý,odchoval jsem jej já a byla sranda pozorovat jak se mladí vybarvují.Byly tam jak Marlbora,tyrkysy,pigeony tak i San Merah.Je fakt že mi fotky na ifauna radost neudělaly,ale těm rybám by už pomohlo jen rychle a šetrně utratit.Přikládám foto mladých již zmiňovaného páru.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 16:47 kroner Re: finnnp
Je pravdou, že někomu se ryby s černým pigmentem líbí a kupuje tyto záměrně. Kdyby bylo na mě a měl bych kvalitní pár (což teď tedy nemám), tak bych se jich rozhodně nevzdával a vybal bych si do chovu ty nejlepší z mladých s pigmentem. Věřím tomu, že ty už by měli mladé i bez pigmentu. Nehledě na to, že se k nim dají pořídit ryby od někoho jiného s novou krví. Proti Kubovi nic nemám, a je to koneckonců jeho věc, ale já bych se rozhodně toho páru nezbavoval.(Pokud je to co říká skutečnost). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 12:11 finnnp smidakkuba
Psal jsi,že ti dělali mladé z popílkem.Někdy to není na škodu.Já jsem na burze nedávno prodával pomeranč z pruhy a od hlavy po hřbet byly celý posypaný.A lidi je brali ůplně v pohodě.Lidem je to ůplně jedno.Hlavně když se jim na první pohled líbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.04.2013 11:03 Muž NIKO [527] Re: smidakkuba
Jak jsem napsal:Řeč se mluví a voda teče ;-) Kecáš tady,že bys je vzal zpět.Tak udělej nádrž a zachraň je.Dobře se to jen kecá,viď!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 10:11 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: NIKO
Kdybych jel k piwowarskému tak bych udělal do pokoje akvárko právě pro jeho ryby a jestli v něm bude měsíc plavat 7 nebo 15 terčů už takový rozdíl není ;-) Mimochodem ten pár byl dobrý.Prodal jsem ho protože jsem chtěl jinou formu ale hlavně kvůli tomu že měli mladé s hodně popílkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   12.04.2013 07:29 Muž NIKO [527] Re: smidakkuba
V "polovině" tohohle vlákna tu tečou Tvé slzy,jak po necelém roce dopadnul Tvůj úspěšný pár terčovců.Řeč se mluví a voda teče ano Pláčeš tu na špatném hrobě.

smidakkuba [44] - Cichlidy – Re: milda87
Nevím kolik za ně chce.Mít tady volnou aspon vytíračku tak je vezmu a dám je dokupy, protože já na tomhle páru v podstatě začínal a nyní vypadají hrozně. :-(

smidakkuba [44] - Cichlidy – Re: laKatos
Pokud bych jel tak by nebyl problém ryby na měsíc uskladnit u mě.

Vytíračku nemáš,ale někomu "uskladnit" terče můžeš?Proč jsi tedy tak úspěšný pár prodal,neodchoval mladé a neprodal je?Teď Ti je jich líto?Tak mi to příjde,že nebyl ten pár tak dobrý,když jsi ho dal pryč.Boha ze sebe děláš Ty.Bůh zatím nikomu nepomohl,vždy si člověk musí pomoci sám.Jsem moc zvědavý,když máš to místo,jestli si je vezmeš zpět. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 06:43 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: rriki
Sorry ale těch ryb je mi prostě líto.Přes rok a půl jsem je tu měl a v pohodě a když vidím jak dopadli :-( Mimochodem že o rybách vím kulový.Dík za upozornění já na to málem zapoměl.Zapoměl jsem že ty seš pán bůh. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.04.2013 00:50 Muž rriki [818] - CichlidyRe: smidakkuba
Radši nic nepiš,co na nich chceš dát do kupy ,to je protě zlikvidovat.Ploutve ožraný od žábráků samice kost a kůže.Ty rád radíš a víš o rybách kulový ,ještě by si snima mohl jet na výstavu ne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 00:00 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: milda87
Nevím kolik za ně chce.Mít tady volnou aspon vytíračku tak je vezmu a dám je dokupy, protože já na tomhle páru v podstatě začínal a nyní vypadají hrozně. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 23:09 milda87 Re: smidakkuba
Tohle je do vlákna o týrání rybiček.Ale ještě tyhle chudáky nabízet ke koupi....
Kolik za ně asi chce? rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 22:21 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Falco
Asi půl-třičtvrtě roku to je co jsem je prodal.Je to smutné u mě bylo naprosto v pohodě a třeli se a vyváděli mladé no a za takovou chvilku je takhle zdecimoval. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 14:25 kroner Re: smidakkuba
nechápu, kde ten člověk bere tu drzost prodávat ryby, které tak zdevastuje tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 13:26 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Tady ty ryby
www.ifauna.cz/…
Taky nevypadají moc košér hlavně ta samice.Co je ale smutné, že když jsem tyhle ryby prodával vypadali asi takto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 22:03 Muž rriki [818] - CichlidyRe: kroner
on tě tam nepustí ,má výhradní zástupce,ale zkusit to můžeš ,já mám Stendkra.Jenže ty jejich pětky jsou ani ne naše čtyřky a podle mě nic neušetříš ne všechno asi vyroste jak má být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 21:20 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: kroner
Někdo jede za kvalitou fakt kamkoliv.Hned bych jel mít auto.Jeden slovák co je na akvarko.cz pro ně jel a je to pro něj ještě daleko větší kus cesty než pro nás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 21:12 kroner Re: rriki
65éček? viz www.diskuszucht-piwowarski.de/… to víš, že bych je v 10cm nekoupil, ale za 20éček v 5cm bych klidně vzal 3 druhy po 6 ks, to už za kvalitní ryby není tolik. Nemůžu si pomoct, ale ta stavba těla jeho ryb je prostě parádní. Poštou bych si to poslat nenechal, ale pěkně osobně, proto kdo by jel kamkoli za kvalitou, jedu taky. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 20:06 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: rriki
A jaké krmiva to jsou?Dost by mi to pomohlo.Na hormon jsem se už ptal a hodně jsem toho pročetl a asi to ani shánět nebudu jelikož nevím kolik toho dávkovat a asi bych spíš těm rybám oddělal ledviny a játra.Navíc nevím jestli se může používat třeba lidský hormon pro ryby.Každopádně kdybys mi mohl nějaký krmiva s tímto hormonem napsat byl bych rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 19:59 Muž rriki [818] - CichlidyRe: smidakkuba
Ty krmiva se prodávají ,čistej hormon?U nás to taky zkoušeli, ryby v 5 cm májí zbarvení ryb v dospělosti,ale jsou na nic.Zapátrej v Polsku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 19:57 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: rriki
těch 65 eček bych přežil, ale k tomu poštovné, bedna a už to pěkně hnusně skáče, kvůli 5ti rybám - to si je nechám ujít :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 19:56 Muž rriki [818] - CichlidyRe: asus
Terčovci nevím,ale jiný ryby to dělají běžně,že zabrańují růstu v nevhodném prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 19:53 Muž rriki [818] - CichlidyRe: kroner
To jsem na tebe zvědavej až na tebe vybalí 65 eček koik si vybereš ryb :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 18:21 Muž hamo [0]
Co vravite na toto-
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 10:26 finnnp Re: asus
Bohužel z těmi hormony to není z mé hlavy.Pocházíto ze studie Jacka Watleye.Terčovec je schopný tento hormon zachytit v koncentraci jednoho zrnka cukru na jeden plavecký bazén.Je to i hlavní důvod nestejnoměrného růstů mladých ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 23:37 asus Re: finnnp
Myslím,že je to kravina ,že dospělý terčák vylučuje hormony ,který zabranují v růstu ,prostě nesmysl.Růst podporuje opravdu čistá voda bez No látek a měnit 100% vody je taky blbost ,nejlepší faktory jsou držet vodu ,živé komáří černé larvy a hlavně prostor a žádný rušivý elementy kolem nádrže.co se týče růstového hormonu ,myslím že ryby naopbrázku je ochutnala,ale spíš je to věkem ,že takhle narostla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 23:34 kroner
tady bych si asi vybral, co vy? www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 22:42 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: finnnp
Žádný starší terčovce k menším.Mám tu malý red melony tak bych je dal po 15kusech do 200l akvárek a jedny krmil hormonem a druhý ne.Ale můžu teoretizovat jak chci dokud ho nebudu mít doma.:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 22:38 finnnp Re: smidakkuba
Možná by to šlo.A když se to nepovede.Tak ti v akváriu bude plavat terminátor........V českých podmínkách a ještě v amatérském chovu.Nikdy pořádné placky neuděláš.Musel by jsi mít průtočné nádrže nebo alespoň jednou denně výměnná 100% vody a suprové krmení.Terčovec čím je starší tím vylučuje více hormonu omezující růst.Tudíš jak někdo hodí mladé Terčovce ke starším je odsouzen k neůspěchu nebo pomalému růstu.Nedá se to ovlivnit ani velikostí nádrže ani krmením.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11065x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10540-nakup-tercovcu?od=101