Zdravím všechny akvaristy
Už nějaký pátek uvažuji o "biotopním" akváriu pro moje cichlidky kakadu + ancistruse. Rád bych předělal 112-ti litrovou nádrž.
Vyčetl jsem z pár knih a z internetu informace o těchto cichlidkách a jejich výskytu. Dost mě pomohl tento supr web:
fish.mongabay.com
fish.mongabay.com/…
Výskyt tohoto rodu je na více místech v Jižní Americe. Převážně v Peru poblíž hranic s Brazílií a ve Francouzské Guyaně (doporučuji Google Earth).
Na mongabay.com jsem si přečetl popisy jihoamerických biotopů, zařízení nádrže, atd. Doporučují ve většině jihoamerických biotopů Echnidodory i Vallisnerie (ty mě překvapily) a nějaké plovoucí (např. Limnobium).
Je mě jasný, že půjde spíš o směs "biotopů" nebo jak to nazvat. Rád bych totiž použil plovoucí Limnobium, Echinodory (amazonicus + bleherae...případně jen jeden druh) a dále něco jemnějšího (Sagittaria subulata? údajně se vyskytuje i v Jižní Americe, ale kde?). Už tak mě to přijde jako dost druhů. Velmi dobrá inspirace je zde
rybicky.net/nadrz.php… (tohle je podle mě vizuálně nádherná a "biotopní" nádrž).
Rád bych Vás požádal o Vaše názory, tipy, rady, návrhy, atd...
Díky všem