Utricularia graminifolia
Ajo tak to strihat nebudu
Aha no rozdíl tam je ,akorát tedy nepoužívám CO2 protože ani není třeba protože to jsou rostlinky které opravdu nemají být náročné ,asi zkusím i to světlo jinak děkuji za strpení a čas a hlavně radu .
Muzes to zkusit no protoze tech 60 cm je fakt pekny sloupec vody. Ja mam jen 45
Takže si myslíš ,že by to mohlo být světlem ? takže lepší bude přikoupit ještě jedno světlo aspoň ? mě právě taky říkal jeden pán který dělá světla nad akva na zakázku podle potřeby ,ale řekl mi ,že toto co mam pro kytky není úplně nejlepší v tom smyslu ,že to sv. nedosáhne až dolu tak mi řekl ,že by mi udělal jedno co by už mohlo vyřešit problém . Co myslíš ? mam to zkusit ?
Celkem hluboke tam bude slusny utlum svetla ledky moc do hloupky neprosviti :(
135 délka výška 60 šířka 45
No ona se šíří i stonky s pastičkami.
Jo cetl jsme to co rikas
ale ta potvora me leze furt nahoru a vubec do sirky
Tak to je dost jak mas hluboke akva?
Že se šíří kořenovými odnožemi je z obrázku celkem jasné, proto mě překvapila informace že to dělá se stonky z puchýřky, protože ty jsou určené na chytání planktonu. Nikdy jsem jí neměl proto se ptám.
No právě, ale zas jiní mi řekli, že sv mám dost.. Toto Chihiros LED A serie 120-140cm 65W A1201 mámVerze: A1201
Rozměry: 120 x 6 x 5 cm
Příkon: 65 W
Počet diod: 252 ks
Lumeny: 9700 lm
Jo ja samozrejme taky koukali jen konecky rostlinky, to ze hnije muze byt nedostatek svetla
To mě zas naopak drží, ale částečně hnije.. Já, když ji sázel snažil jsem se co nejhloubjeji.
To me roste slusne ale vyplavava pak
Mohl by jsi mě to ukázat nebo vyfotit že se zrovna těmito stonky rozmnožuje. Docela by mě to zajímalo pár masožravek už jsem měl ale ty nerostou v substrátu.
Jo nech je tam těmi stonky se i rozmnožuje.
Se máš, že se jí daří mě v akva moc ne, nechce moc růst
To jsou pasticky ne?
nicemu snad nevadi nebo jo?
Pokud chceš něco ostříhat tak stonky z těmi puchýřky.
Mam to jeste nechat nebo ostrihnout?
Ahoj jak resite vyplavavani tehle potvory? Pekne me vyrostla ze supstrau ale cim dal vice se uvolnuji listky a vyplavavaji jak ji ukotvit?
Starší reakce
Starší reakce
A pozor na některé druhy šneků. Hlavně Tylomelanie na ní dost ujíždějí.
tak já to schválně vyzkouším a případně se budu ptát na rady v průběhu pokusu. Je fakt, že to bude asi rozumnější a logičtější postup, který umožní nějakou konkrétní radu, to máte pravdu
Akvária se od sebe značně liší a parametrů které růst rostliny ovlivňují je mnoho. Pokud si to nevyzkoušíš asi ti rady od ostatních nebudou moc platné. Není to zas tak obvyklá rostlina.
No to jo, v atlasu zde je něco, jinde něco jiného, resp. někde není zas napsané, že bezpodmínecně potřebuje dodávání CO2...Pak je tu zkušenost, že to šlo a pokazilo se to přidáním světla - tedy možná pak nedostatkem CO2... Pak je tu ta jedna zkušenost, že rostla v malém akvárku bez CO2 (s přidáním rašeliny) pěkně. Tak mě zajímalo, zda jsou zde i další osobní zkušenosti - zda to někdo další, krom toho jednoho- navzdory zdejšímu atlasu zkoušel a jak to dopadlo...
Myslím že v atlasu je to dost jasně napsané. Můžeš ale na kartě rostliny
rybicky.net/atlasrostlin/utricularia_graminifolia kliknout na Roste v nádrži: Zobrazit vše a vyjede ti seznam akvárií kde se pěstuje. Ten seznam je poměrně velký a najít někoho kdo jí pěstuje bez CO2 bude dost problém.
Omlouvám se za kontaminaci tématu příspěvkem, který se sázením nesouvisí - nemůžu vytvářet vlastní téma, tak to řeším takto... Zkoušel někdo v akvárku pěstovat tuto rostlinu bez umělého přidávání CO2 - jde to? Našla jsem tu s tím jednu úspěšnou zkušenost, tak mě zajímá, zda jsou i další... Nerada bych se pouštěla do předem prohraného boje...
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
0 11.02.2013 15:11 triscene ako je to s jej udrzbou a zostrihom?
niekto vravi ze sa zo zastrihu nespamata a niekto zasa ze ho potrebuje. dik
Starší reakce
Dík za info, asi ji vyzkouším. Jestli mi teda vůbec poroste.
To mě vždy s velkým úspěchem chcípne.
no mival jsem ji mraky, ale ted jsem ji zredukoval na jedno 15l akva, roste pekne tak casem urcite bude navic
tak to jsem se nějak zmýlil, asi jsem si to s něčím spletl
PS: nemá někdo utriculariu v nějakém větším množství, chtěl bych ji otestovat a nemůžu ji nikde sehnat
Určitě nejen v suchozemské...
pokud se nepletu, tak oné "pastičky" tvoří pouze v suchozemské formě, zajímalo by mě, o čem teda mluvíš...
ja mel kdysi cely koberec u krystalek a snad jen jednou jedinkrat jsem zazil ze by se do te pasticky chytla kreveta (hodme maly mimco)
pak sme ty pasti radeji odstranovali
Zdravím, je u. graminifolia vhodna rostlina ke krevetám - jestli může nějak ublížit malým krevetkám? Jinak mám v krevetárku spousty drobounkých živočichů.
Nemáte nekdo zkušenosti s pěstováním této rostliny v krevetáriu?
Starší reakce
0 24.03.2010 16:27 Tata/a/Syn Starší reakce
Ale poroste.. (příště to vložte do citace, člověk se pak lépe orientuje, kdo co píše=)).
Já jen, že bubliny jsou vodní (U. australis), suchozemské (U. biloba) a epifytické (U. alpina), tak jen aby byl pořádek, ale jinak to samozřejmě není extra důležité=).
Utriculárie, které trvalo rostou ve vodě vypadají úplně jinak. Tato je terestrická, která roste na bažinatých stanovištích.
Pojem terestrický : pozemní, suchozemský, organismus rostoucí nebo žijící na pevné půdě ve vzdušném prostředí. Například suchozemské rostliny a živočichové. Zdroj
slovnik-cizich-slov.abz.cz/…
Chápu správně, že je řeč i o Utricularií, kterou prodává Dennerle? Poroste tedy v akva nebo ne?
Ne. Utriculárie, které trvalo rostou ve vodě vypadají úplně jinak. Tato je terestrická, která roste na bažinatých stanovištích.
Vím, co je emerzní a submerzní
, to netuším bylo myšleno k mé rostlince, ač jsem ( pravda dost povrchně ) googlila, nějak pořád nevím, zda mám v akva submerz nebo emerz, jelikož dle Peta je emerz tmavě zelený, přikláním se k tomu, že mám submerz
Proto taky nechápu, proč se pořád tlačí na hladinu a nechce zakořenit
Zkusím přisypat více a uvidím, možná jsem ji opravdu jen šetřila a je třeba ji více zatížit
submerzně = pod hladinou, emerzně = nad hladinou. Utricularia graminifolia je rostlina rostoucí pod vodou nebo ve vodním prostředí. Nevím proč ti tak vytrvale plave na hladině. Mně stačilo bochánek zatlačit do štěrkového dna a přisypat bílým křemičitým pískem a navyplaval.
Přidat reakci
[1] 2 3
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 6336x