Závojnatky - chov
Jo můžeš,ale musíš jim to nakrájet na co nejmenší kousky,protože asi nemáš nějaké velké závojnatky.........a s těmy rostlinami:když ti sežraly ty předchozí tak jim dej do akvárka jen rostliny s velkými listy,ty nechají na pokoji
Ale hlavně asi budeš muset zapracovat na filtraci.
díky, jste moc hodný, že jste poradili, už jsem měla strach, že o ně příjdu, brala jsem je opravdu jako normální akvarijní ryby, s tím, že pořád žerou to je pravda. Vše co bylo zelené je pryč. Byly to totiž mé první rybičky a pak jsem se rozrůstala o ostatní. Dala jsem pryč topení a vyměnila vodu, snad už to bude dobré. Je pravda, že jim můžu dát i špenát nebo salát?
....takže to bereš čistě jako hokus pokus, jo? No, pak potěš koště.
Příště, než ze studenovodních ryb vyrobíš tropické, investuj pár peněz na zakoupení aspoň primitivní příručky. Nebo neinvestuj, například tady se dozvíš téměř všechno. I to, že závojnatkám proboha neohříváme vodu.
No tak nejdřív bych jim vubec netopila,líp jim děla studená voda.....a když chcete mít v akvárku závojnatky tak fakt s pořádným filtrem,jiank se to nedá utáhnout.....furt se dlubou ve dně, furt by žraly a furt se...
to si piš že je to závojnatkama měl sem je v 55L a to byla hrůza , nakonec jsem je přestěhoval do jezírka... Zavojnatka není moc ryba do akvaria , je to velká bordelářka .
Já jsem samoukTak když jsi samouk, tak se o tom něco nauč, sakra! Závojnatka není tropická ryba. To že jsou lidi blbci a chovají je celoročně v tropickém akvárku na tom nic nemění.
Topím, a to se nemá? Já jsem chovatel samouk a proč mám tu vodu tak kalnou? Může to být závojnatkama?
Na co máš k závojnatkám teploměr?
Snad jim netopíš - ať z toho nemáš rybí polívku...
0 12.10.2007 20:09 jana – špatná voda
Prosím, poraďte mi někdo. Mám 2 závojnatky v 80ti l akváriu a najednou se mi začala hrozně kalit voda a tak jsem je zatím než akvárko vyčistím dala do menšího a voda se během 5ti hodin zakalila také a vždy hrozně smrdí. V akvárku je filtr, 2 vzduchovací kamínky a teploměr, jinak normální výbyva akvárka. Děkuji Jana
Starší reakce
0 25.09.2007 19:55 Dunny Skvěle vybrané téma...opravdu mně to inspirovalo.
Starší reakce
a jak na ne mas velike akvarko??? a kolik tam mas stupnu vody???
0 22.09.2007 11:56 Mrosko12 k zavojnatkám?no hlavne nie male rybky lebo zabojnatky zozeru setko su strasne pazrave ale za to krasne ryby no ja mam 2 závojnatky a k nim som dal 3 panciernikov a 3 krunyrovcov a staci mi
zdarek lidi chystam se udelat akvarko jen pro zavojnatky ale nevim jake rybky k nim mam koupit mohli by jste nejak poradit??diky za kazdou radu
Starší reakce
jsou to hejnové ryby, dvě není hejno, je to pro ně malý
Zavojnatky potrebuju daleko vice prostoru nez je 40l!!! Sam mam maslo na hlave, ale jsem si vedom, ze to je spatne!!!!
ne, závojnatky jsou hejnové ryby
0 31.08.2007 12:15 max mohla by ist 1 zavojnatka do 40l akvaria?
Starší reakce
Starší reakce
0 14.06.2007 17:16 míša – moje ryba
dneska jsem dostala rybu.je celá červená a jmenuje se závojnatka.nevím vůbec čím se krmí.napsal by mi někdo na email krupka12@seznam.cz prosím?????????????????????
Starší reakce
0 08.06.2007 20:03 Štěpán Já jenom že ten tvůj příspěvek vyzněl jako "mám je ve 40 litrech a jsou v pohodě"...
Já prudím jenom když k tomu mám důvod!
0 08.06.2007 09:55 Štěpán "Mam zavojnatky ve cca 40"
No tak o tom bys měl raději mlčet a snažit se s tím rychle něco udělat.
0 08.06.2007 08:25 slada moje mladá má 2 závojnatky v cca 120l a neviděl jsem, že by si "lehly" jsou pořád v pohybu..nevim..když jsem byl malej taky jsem měl závojnatky a taky jsem je nenačapal při válení..
0 07.06.2007 21:21 Rebbie [71] 0 07.06.2007 19:37 Štěpán Jestli to není deprese z malého prostoru. Prostě tam nemají co dělat a tak apaticky leží, jako zvířata v zoo v malém výběhu.
0 07.06.2007 18:36 Lukáš Starší reakce
0 21.05.2007 17:23 Maťa Täk to byla ta bublina. Už je rybka OK. Díky zainfo.
0 20.05.2007 16:07 mečovka 0 19.05.2007 16:04 em-de renie: Musím nesouhlasit. Mám závojnatku spolu s několika gold molly už pěkně dlouho a nikdy ji nenapadaly. Ale snad to bude o tom, že mají luxusních 500l a nezakopávají o sebe. Nevím, co by dělali, kdybych je zavřela do takového kamrlíku (30l)
0 19.05.2007 14:56 renie Proboha jenom ne mečovky a black molly!!!!!!
To je to nejhorší co můžeš závojnatkám udělat!!!Tyhle ryby když maj hlad tak začnou útočit na dlouhoploutvé ryby a to se mi i potvrdilo z vlastní zkušenosti
Závojnatky z nich byli úplně hotový!Já už bych tam taky žádný nedávala...
0 19.05.2007 12:37 Athaya – to star
podla pravidla 1 cm (ryby)=1 l (vody)
Rybky ti virastu priblizne na 20 cm (A TO LEN JEDNA ZAVOJNATKA), to znamená, ze 2x 20=40 l.
UZ DALSIE RYBKY MAT NEMOZES!
Přidat reakci
1 ...... [12] 14
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13204x