Závojnatky - chov
To jako najednou celý objem? To raději ne, není to dobré. Doporučuje se měnit právě 1/4 nebo 1/3 vody. Více ne.
A než nějaké zaručené přípravky, není jednodušší tu vodu nechat odstát? Pokud je kde..
To vypouklý oko to by mohlo značit vodnatelnost. Já mám závojnatky s pavíma okama a snáší se dobře. Ale na jednu závojnatku by mělo být minimálně 30l vody tak s tím počítej aby sis je nepřemnožil.
nejlépe nákej větši dravec,suprově praskaj
..........do akvárka co chceš udělat(někdy snad) tak možná ještě 3 pomeranče...
0 08.05.2008 15:38 Dreak a ještě bych se chtěl zeptat na nějakou rybku která by se snášela se závojnatkama???
0 07.05.2008 21:02 marek – Re:Dreak
2 zavojnatky na 25l
je to pre nich málo!
0 07.05.2008 20:54 Dreak – Závojnatka....Je to normální???
Mam 2 závojnatky v akváriu 25l jedna má černé oko a žere bublinky po stranách akvária je to normální ????
Starší reakce
110 litrů je na 4 závojnatky dobré.
0 09.03.2008 15:04 janina Budu mit 110l akvarium a mam 4 zavojnatky a 2 ancistruse nebude tam tech zavojnatek hodne?zatim je mam asi v 60l aq.
Starší reakce
0 12.02.2008 21:28 Usine – Re: quick
V únoru do jezírka určitě ne. Záleží jaká je to závojnatka. Klasiku bych nechal celoročně choulostivější formy se na zimu vyndavají. Pozor ale na kočky z přehledem ti málo pohyblivé ryby vyloví.
Teď bych je tam nedával. To by pro ně byl velký teplotní šok. Počkal bych s tím na jaro, až bude voda trošku teplejší. A i tak bych je na teplotu vody nechal pomalu zvykat.
Přes léto je dokrmuju vločkama. Sice to není tak chutné, jako patentky a komáří larvy, ale mají v tom vitamíny a prospěšné látky.
0 12.02.2008 18:25 quick – Závojnatky v jezírku
Chtěl bych se zeptat jestli můžu dát závojnatky ještě teď do jezírka?A nezmrznou?A krmíte je něčim v jezírku?
Starší reakce
Starší reakce
0 29.01.2008 17:12 šklíba taky teď budu muset řešit tenhle problém, kamarádka nám dala danajský dar - 5 závojnatek (2 teleskopky, 3 obyč) - akva ještě není, musela jsem kvůli nim pořídit (bude cca v polovině února, tzn. ryby můžu vypustit tak koncem března) - pár lidí mi říkalo, nedávat k nim nic, ale přijde mi poněkud zvláštní nedat k nim aspoň nějakého uklízeče (obzvlášť když jsou to taková rybí prasata) - tzn. každá rada se cení. akva bude 240 litrů, pokud můžu soudit podle 130l co už doma máme, i bez topení hádám, že se s teplotou nedostaneme pod 22-23°C... měla jsem původně v plánu strčit tam nějaké krunýřovce a pro zpestření dania malabarská, ale teď nevím...
Starší reakce
zajímavé reakce na půl roku starý příspěvek. nebylo to tady o kouli řešeno asi tisíckrát?
100 litrů na 2 závojnatky je tak akorát na jednu je to moc, ale mít zase jenom jednu je blbé....
0 01.01.2008 11:25 Anonym – Re: Hela
STO LITRU JO MOC.
0 01.01.2008 11:21 Anonym – Re: Hela
POKUD VYSTRKUJI HLAVU Z KOULE MUSIS JIM VYCISTIT VODU A JESTLY TO NEPOMUZE TAK ASI MAS MOC MALOU KOULI MUSIS MIT ALESPON 7LITRU VODY V KOULI.
Starší reakce
Určitě napiš jak máš velké akva a kolik v něm máš stupňů
0 27.12.2007 19:41 maxipes no jak mas velke aq na ty zavojnatky
0 27.12.2007 18:11 kamča – kamaradku?
Ahoj,
chtela bych se zeptat za sveho kamarada, jeho maminka ma zavojnatku, sest let starou a uz nejakou dobu (co zemrel) nema zadneho kamose v akvarku. Tak mi to pripada lito, ze je tam tak sama, nevedeli byste co k ni koupit? Pochopila jsem, ze jsou dost agresivni, ale nejakou jinou rybicku urcite snese...dekuju za odpoved.
Starší reakce
0 13.11.2007 18:20 Roksana – Černé skvrny
Muzee mi někdo visvětlit co se to s tema zavojnatkama deje kdys se jim na ruznych castech tela zacnou objevovat cerne fleky?
Starší reakce
S největší pravděpodobností jde o dva samce, kteří dorážejí na samičku. A skutečně ji můžou uhnat až k smrti...doporučuji jednoho samce vyměnit v obchodě za samičku...pokud bude mít samec dvě samičky mohlo by to vyjít. Nicméně v akváriu ani tohle není ideální situace...pokud samice nemá vhodné podmínky k tvorbě jiker třít se nezačne a samec ji postupně ubije. Já měla původně v akváriu 3 samice na jednoho samce...samice byly dobité, otrhané...no hrůza. A vytřely se až na jaře v jezírku. Taky je dobré udělat pro samice úkryt...ale pozor, aby to nebylo nic ostrého o co by se v panice mohla zranit. Každopádně tento stav řeš hned...v nejhorším samičku na čas oddělej do karantény (tím nemyslím sklenku od okurek...ale malé akvárko
) a samce buď vyměň nebo prodej.
0 30.10.2007 12:36 petrys [107] aha nevyrostli,tak jim ještě přidej pár pomerančů(závojnatky)to jich tam ještě 15 dáš v poho
.....už nebudu reagovat,komu neni rady ,tomu neni pomoci!!!
0 30.10.2007 12:31 Beginek Asi došlo k nepatrnému nedorozumění, tak abych vysvětlil...rybky nemaj 20 centimetrů ani dohromady, maj kolem 4 až 5 cm.A pokud je to narážka na to, že vyrostou a bude jim to malé, tak zkusím odvětit asi takyto:Ještě nevyrostly, takže v tom to asi nebude. Kytky jsou přidány, jen nemám foto, to jsem psal do deníku. A co se týče věku, tak ten odhaduji, protože já je mám doma asi 2 měsíce a byly ještě menší, když jsem je kupoval.
se nezlob,ale tady neni co radit,ale když chceš?
1)přerybnino(ryby co maj 20 cm sou v tom jak sardinky!!)
2)složeni ryb...studenovodni(závojnatky)
3)žádný kytky
4)žádný úkryty pro rybky,sou jak na poušti
to by bylo asi vše co bys měl změnit
doufám že se toho chopiš a ukážeš že máš rozum
ať se daři!
0 30.10.2007 12:14 Beginek – mch.sokolov
To jsi mi poradil. Děkuju pěkně
0 30.10.2007 11:57 Beginek – Terorizující závojnatky
Pomoooc, 2 závojnatky mi začaly terorizovat třetí. A to úplně bezdůvodně. Furt jí dorážej na řitní otvor a to docela neodbytně. Když jim dám nažrat, tak se chvíli věnujou žrádlu, ale pak se na ni zase vrhnou a já nevím co s tím, jídlo jim tam nemůžu dávat celej den.Jsou to normální závojnatky, které šikanují krásnou černou teleskopku...ještě dodám, že tam mám 2 černé teleskopky, ale zaměřují se pouze na tu jednu, takže rasové důvody v tom asi nebudou. Nemůžou ji něco udělat? Normálně mám chuť je vytáhnout a dát jim facku, ať ji nechaj být, chudáčka malýho.
PS.: O tření asi nepůjde, jsou staré asi 3 měsíce
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 14
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13204x