Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čištění a desinfekce dna

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Čištění a desinfekce dna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 20:05 R Muž romant [27987] Re: mPP
Stačí nechat polovinu, zbytek čerstvý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 20:03 Muž mPP [4] Re: romant
Dik odkážem priateľke nech vie ako sa majú starať oto :-) je to skoro ten isty princíp ako pri založeni nového akvária ako čítam. Ja tu vodu čo tam je teraz aj nechám prelejem ju do niečoho keď sa bude dať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 19:48 R Muž romant [27987] Re: mPP
Ty tři hoďky to dají, ale je potřeba jim prostředí po realizaci výměny v akváriu držet v životaschopných podmínkách, nebo-li to chce po dobu týdne po výměně denně měnit 1/3 objemu vody v akváriu, další týden obden, nesahat na filtr a krmit velmi, velmi střídmě, několik dní po výměně dna nekrmit vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 19:46 Muž mPP [4] – čistenie štrku
Idem na jednom akvarku meniť dno. Viacmenej idem ho vyčistiť ako aj celé akvarko a dať ho do poriadku. Máte nejakú radu načo dávať pozor ? Rybky by to mali zvládnuť vo vedre 3 hodiny si myslím. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 19:29 R Muž romant [27987] Re: Cumin
Sušit netřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 19:28 Cumin – Sušení písku
dobrý den zakládám akvarium 240 litru.Je potřeba písek po propláchnutí nechat usušit nebo stačí jen slít vodu a nechat cvilku v kýblu a pak dát do akvária?Děkuji za odpověď.Mám křemičitý písek chci chovat tlamovce takže mě nejde o rostliny. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 23:25 Muž Mislow [304] Re: kovki
Ahoj, spatny na to neni vetsi kuchynsky sito, v koupelne pod horkou vodou, nejlepe sprchou, .... Nejlepsi doba je, kdyz mama nebo manzelka neni doma. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 11:28 Muž Strojek [141] Re: kovki
ahoj. prolit varici vodou ho muzes. ja bych si vzdy odebral trochu pisku do kybliku a propiral bych ho tekouci vodou.- (kaminky se o sebe umejou i od rasy) a pak do akvarka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 10:16 Muž kovki [2] – použitý písek
Ahoj,jsem začátečník a tak se raději zaptám. Mám již použitý písek z akva a byl porostlý zelenou řasou. Chtěl bych ho znovu použít. Bude stačit ho přelít horkou vodou a propláchnout nebo mám jěště něčím upravit, případně raději použít na založení akva písek nový. Děkuji předem za Vaše názory.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.04.2015 16:08 Muž Yirka [9126] Re: sasanka
Dno se čistí klasickým odkalovačem. Čím je nástroj jednodušší, tím lépe se s ním pracuje. Takže zvon, hadice a šikovný ukazovák je vše co potřebuješ. Proud a tím i nasáváni písku reguluješ prstem. Párkrát zkusíš a je to malina.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 14:09 sasanka
Ahoj, mam otazku. Jak mam cistit pisek aniz by jsem si ho vsechen odsala?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 23:06 JoKa Re: TRULY
Jak jsem ti psal na začátku. Ti ancáci se ti budou vytírat pořád... Nech si tuhle třícu jako odchovnu, bez dna, s hromadou plovoucích rostlin... (doporučuji egerie, nejsou tak jemné a neulpívá na nich krmivo a zároveň má tak silné listy, že na nich potěr ancáka může to krmivo klidně sbírat)...
Až tě to přestane bavit (hádám dva, max tři výtěry), zjistíš, že je nemáš kam dávat a necháš tomu volný průběh, jak jsem ti radil úplně poprvé, pak nasypeš písek, budeš mít zaběhlé akvo, filtr atd a lusknutím prstu z toho uděláš co budeš chtít...
OT prosím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 22:56 Muž TRULY [164] Re: JoKa
ok, ta ten štrk proste vyhodím no heh. SKoda, zase v buducnosti cpat peniaze do strku. Ale tak radšej si nezavlečiem neajku pliagu k rybkam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 22:29 JoKa Re: TRULY
Vzhledem k tomu že vím, k čemu se ho chystáš použít, bych doporučil původní písek vyhodit. Akvo vydesinfikovat savem a pak radši 2x důkladně vypláchnout... Nechat holé dno, nandat tam maximálně pár větších kamenů, případně květináče, ať se maj ancáci kam schovat a přidat tak tunu plovoucích rostlin... Lépe se to potom udržuje, věř mi... ano X-)
Samozřejmě při holém dně kvalitní filtrace nutnost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 22:15 Muž TRULY [164]
čaute chcem sa spýtať na jednu vec. Dostal som 30l akva od známej ale bolo totáááálne zasrane nečistotami až im doma smrdel celý byt. Dnes som sa vrhol na jeho čistenie a štrk som prečistil asi 4 krat a nechal ho odmiť. Mám ale otázku. Mám ho vyhodiť a kupiť novy? Alebo ho mám premiť do uplnej čistoty a celý prevariť? Mala tam uplne čiernu vodu a nechápem ako tam tie ryby plávali.
Stačí ak ho prečistým a prevarím, alebo ho mám radšej pre istotu vyhodiť a kupiť novy? vdaka

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 07:19 radim Re: barra
Tak to už nevím...jen mě to tak napadlo :-) Barvený písek jsem doma nikdy neměl a čistý křemen šel opravdu promýt dobře.
No aspoň máš poučení, že to máš propříště skladovat v suchu a stejně tak já :-D
Přeji ať se daří v akvaristice X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2014 02:00 barra Re: radim
děkuju, že se tím mým smradem ještě zabýváš :-)
z toho boxu to být nemohlo, na to čištění jsem písek přesypala do 3 čistých, zase plast. boxů..které mimochodem před tím nesmrděly ;-) kdo ví, jestli to byl vůbec barvený písek, jak to výrobce uváděl a né nějaká napodobenina, která by ten pach, na rozdíl od písku, v sobě udržela..? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2014 23:16 radim Re: barra
Ahoj, stalo se mi, že mi v kýblu zahnil písek, protože v něm chcíply doslova stovky piskořek...neskutečný smrad na blití.
Bylo mi ho líto vyhodit, tak jsem ho prolil nejdřív horkou vodou (z kohoutku...žádný var), odstranil už prázdné ulity a dál už jen studenou vdou (cca 10x) a téměř přestal smrdět. Použil jsem část tohoto písku k narychlo založení akva a nezaznamenal jsme problém. Chce to jen víc měnit vodu ahoj
Tím chci říct, že je chemie zbytečná a písek dávno nesmrdí.
Plastový kýbl v sobě držel smrad ještě měsíc.
Tak mě napadá, jestli ten smrad po deseti promytích, jak píšeš, nešel hlavně z toho kýblu...nádoby, boxu, nebo v čem jsi to měla :-) ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 22:32 barra Re: Štefan
jak tak koukám, měla jsem hned v prvním dotazu napsat přesnější informace.
nejsem zas takový blb, abych si předem neprošla tohle téma, ale pro mě nejdůležitější informace ohledně doby vyprchání nebo o postupu čístění savem, jsem nenašla.. Dále jsem se nesnažila z písku udělat sterilní záležitost, ale když se po něm procházelo stovky raků, postupně 3 vrhy ráčků a 2 dospělí raci a že tohle množství už udělá sakra bordel a když se k tomu zkazí voda a k tomu mi chcípne jedna dospělá račice a druhá mi do měsíce opustí akvárko a najdu jí uschlou pod stolem, tak jsem předpokládala, že ho nebudou obývat jen ty dobré bakterie, ale dost možná i nějaká ta špatná.. a proplachování vodou jsem dělala asi 10x, ale smrad se ani o trochu nezměnil, tudíž jsem přistoupila na tenhle brutální způsob a jelikož jsem neměla v zásobě savo, zvolila jsem sanitol, který nepomohl, ba naopak.. tak jsem savo zvolila jako poslední možnost záchrany.. a pro váš klid, poslední důležitá informace, písek vyhozen a koupeny kamínky. netroufla bych si ho tam dát ani po roce sušení na sluníčku.. tak příště trochu víc pochopení, díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   28.06.2014 11:41 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: barra
Já tedy nevím, ale když to tady čtu ten tvůj výčet použité chemie, přijde mi to přinejmenším tak trochu "ujeté". Snažíš se, stejně jako my všichni v domácím prostředí nasimulovat kousek opravdové, nefalšované přírody. Ale pochybuji, že matka příroda, když bych jí měl zhmotnit do lidské podoby, nebrázdí říční dno řek a nečistí ho savem a nebo jinou chemií. Pokud písek smrdí, pravděpodobně v něm probíhá nějaký rozkladný proces. Podle mého názoru by stačilo písek důkladně propláchnout v čisté vodě, nechat uschnout a šup s ním zpět do nádrže. Matka příroda, častá výměna vody, dobrý filtr a hodné bakterie jsou lepší pomocníci, než ona chemie, které spíš uškodí, než pomůže.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 10:57 R Muž romant [27987] Re: petulinakk
Ani z flexiobkladama, ani s pískem od firmy sand system savo nic neudělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 09:54 Žena petulinakk [2016] Re: barra
Pises "ruzne barevny pisek" - je to prirodne barevny pisek, nebo umele barveny? Pokud umele barveny, a bylo pouzite koncentrovanejsi savo, skoro bych se bala i toho, aby povrch nebyl naruseny - naleptany. Netusim jestli je to mozne (jak moc jsouty barvene pisky odolne), ani jestli by to vadilo... jen me to tak proste napadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 05:00 R Muž romant [27987] Re: barra
Snažit se o dokonalou čistotu písku je kontraproduktivní opatření, nikdy se oné průzračné vody vytékající z čištěného materiálu nedosáhne, nebo jen velmi obtížně. Akvárium není sterilní prostředí, aby tam mělo přijít jenom dočista, dočista vypraný vybavení. Chce to pro příště mrknout, třeba na tahle stránky a po několika minutách má člověk jasno. ;-) Teď po tom výplachu a sušení už bude ta sterilita skoro zaručena a i když bylo použito savo, budeš s tím materiálem moci s klidem nakládat, jak je libo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2014 23:40 Muž MarekP [812] - MalawiRe: barra
Můžu se zeptat, co bylo důvodem tak brutálního čištění?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2014 23:39 barra Re: michalt
Je to savo prim..jenze to neni vsechno, cim jsem to cistila..jeste jsem to nastrikala savem proti plisnim..nekolikrat proplachla a pak nastrikala sanitolem - univerzalni desinfekce, pak zas proplachla, nechala chvili schnout na slunicku a pak naposled savo prim..par hodin to v tom lezelo a pak nasledovalo nekonecne proplachovani..ted je to rozlozeny na velkym viku v nizke vrstve a uz to bylo jen slabe citit..ale furt je ta voda, v ktery se to koupe, spinava..asi nema smysl cekat na to, ze budu vylivat pruzracne cistou vodu, ze jo? :-D jeste to necham zitra schnout na slunicku na balkone a pak to zkusim necisto do akva a budu to pozorovat..raka tam nasadim radsi az dalsi den..nebo to mam nechat radsi bezet delsi dobu a bez nej?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2014 16:28 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: barra
Jaké Savo to bylo? Obyčejné čisté? Jestli se nepletu, to by mělo vyprchat. Písek bych rozložil na co největší plochu někam, kde není chladno a za půl dne nebo za den bych se podíval, jestli je ještě cítit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2014 16:22 barra
Přeji hezký den, všem ;) potřebuji poradit, kupovala jsem si do akva ruzne barevny jemny pisek. Po odkalovani jsem ho proplachla a nasypala do boxu, a takhle jsem pokracovala a prisypavala do boxu po kazdem odkalovani. Nastřádala jsem ho docela dost, a chtela bych ho znovu pouzit k rakovi, ktereho stehuju do vetsiho..vcera jsem ho proplachovala cely den na balkone, jenze furt odtykala spinava a smradlava voda, tak jsem pritvrdila a pouzila savo..nechala jsem to cca 2 hodky namoceny a pak asi 3x proplachla cistou teplou vodou..jenze..ted uz sice smrad ustal, protoze ho pretloukl smrad chloru. Vyprcha to nekdy? Co mam delat abych z toho to savo uplne dostala a rackovi tak diky savu nepripravila novy, ale smrtici domov..dekuji za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 14:24 HARFA1 Re: MarekP
no jo, ale mě se tam dělají také ty bublinky a ty tam prý nemají být.. navíc když jdu hloubš, tak tam je teprve ten pěkný bordel... nějak mě to nutí... :o) ale tak já to zkusím, teď jsem znovu zakládala akva, protože jsem se nemohla zbavit ruduchy, a mám nový písek- takový hrubší, tak snad se to nebude tolik zanášet, jako ten jemný. dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 13:33 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: HARFA1
Já odkaluju jen povrch substrátů, aby se to tam nehromadilo - pro oko to není zrovna hezké. Pokud ale nemáš přerybněno, tak i to odkalování můžeš často vynechávat a nahradit pouhou výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 13:27 Muž MarekP [812] - MalawiRe: HARFA1
Já v blízkosti kytek neodkaluju vůbec, odsaju jen hadicí to, co je na povrchu. Takhle kytkám akorát bereš živiny a jak napsal Yirka, nechoď zbytečně moc do hloubky, přiděláváš si tím akorát starosti.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 13:06 Muž Yirka [9126] Re: HARFA1
Jdeš moc do hloubky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 12:56 HARFA1

Ahoj, akvárko mám už nějaký pátek, ale pořád jsem nevychytala odkalování.... mám docela dost rostlinek, jeskyň a kořen- musím vše vyndavat a jak se hrabu v písku, odhaluju kytkám kořeny... jak to děláte vy??? máte to stejně? mám odkalovací zvon i takovou nádobu co se v ní při sání písek přemílá a odtéká jen bordel, ale to si vždycky překopu celé dno a můžu začít znovu... co dělám špatně?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 09:08 Muž Yirka [9126] Re: slavko
Vždycky jsem tvrdil, že nejlepším nástrojem a regulátorem odkalování je prst. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2013 08:43 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: romant
Predvčerom som bol pozrieť jeden akva krúžok, kde mali všade pálený íl. Ja viem, že to nie je piesok, ale keďže doma mám (a vždy som mal) všade štrk, bol som zvedavý ako to odkaľujú, a tak mi to predviedli:

Jedna ruka na výtoku hadice, prstom zapchatý výtok, hadicou (prípadne rúrkou) v druhej ruke trochu (naozaj len na troche miesta) premiešať íl, aby sa zvíril detrit, potom uvoľniť výtok a odsať zvírený bordel. A tak pomaly postupovať po celom dne, v prípade potreby aj viac krát na jednom mieste.
Možno to bude fungovať i s pieskom ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2013 08:34 R Muž romant [27987] Re: Maurik
Musíš si pořídit odkalovač s delší trubkou, aby se ten písek, než se dostane do hadice v ní jenom zatočil a spadnul nazpět. To se poddá, to vychytáš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 08:28 Maurik Re: romant
Díky.
Jenže nyní u tohoto písku s odkalováním dost západním :-) To je úplně jiné, než když jsem odkaloval ten hrubý štěrk :-) A k tomu ještě mám pod tím pískem asi 2 cm vrstvu toho Nutriplantu. Když jsem poprvé odkaloval, tak jsem asi zajel s tou hubicí moc hluboko a napsal se i ten hnědý Nutriplant a dostal se napovrch. :-) A tento bílej písek a jemnej, když odkaluju a trošku víc do něj zajedu, tak takovou kupu nasaju.:-) Sice pak spadne zpět, ale už to vypadá jako krabice a ne pěkně rovná plocha :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 08:15 R Muž romant [27987] Re: Maurik
Je to normální, bude to nějaký druh řasy, při odkalování to trochu promíchni a bude to vypadat zase čistě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2013 08:08 Maurik – Hnědnutí písku
Zdravím.
Potřeboval bych prosím poradit a snad jsem se trefil do správného tématu. Jde o to, že po výměně dna, jsem mel krásné bílý písek, ale nyní mi ve větší míře v přední části akva hnědne a žloutne atp. Tedy ty vrchní zrna. Je něco špatně, nebo to je normální?

Děkuju za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 01:44 Muž exit [116] - RostlinyRe: kpapik
TAK Až to akva budeš napouštět tak tu vodu o něco rozbij.třeba vem čistou misku kterou ponoříš pod hladinu a do te misky začneš napouštět vodu.a akva zustane čire. já mam odkoukany trik kdy při zakladani akva teda až už mam rostliny nasázené je postříkam rozprašovačem na to hodím pár listu pomačkaných novin a na to folii a pomalu napouštím vodu tak aby nevířila dno.po napuštění noviny i folii vyndám a mám krásně průzračnou vodu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 22:27 kpapik – Spinavy pisek
Ahoj. Mam zalozene akva 30L asi rok a pul. Mam pocit ze je tam vice bordelu nez byvavalo. Vodu menim 1x tydne a vzdy take odkaluji. Defakto jen odkaluju pisek a tim odcerpam cca 2/3 vody, pak vodu doleju ale je tam tak zvireneho kalu ze nevidim skrz. Po nejake dobe se to usadi ale na zemi jsou zase nexistoty ze bych mohl zacit znovu. Co s tim nemel bych zkusit uplne vymenit pisek?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 16:07 R Muž romant [27987] Re: fido16
Určitě, rostliny si dokážou poradit se spoustou věcí a pomůžou Ti to akvárko zdárně nastartovat. Čím víc kytek, tím líp pro všechny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 16:04 Muž fido16 [631] Re: romant
Cauky rostlin tam bude 14 kousku. Dnes je budu objednavat. Takze rostliny tomu zakalu taky pomuzou jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 16:03 R Muž romant [27987] Re: fido16
Určitě se není čeho bát. Budou v tom akvárku i rostliny? Pokud ano, tak bych se tím už vůbec netrápil. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 16:00 Muž fido16 [631] Re: Designer
no ja jsem to tedka propral tak po 8 uz jde videt na sterk ale kdyz to trochu promacham tak se to trochu zbarvi do bela ale jen malinko. jinak jsem koupil tez prany sterk jenze kdyz jsem ho parkrat promachl rukou voda byla jak kdyby ani prany nebyl :-). spis se bojim az akva napustim aby to nebylo zakalene ale filtr by to mel zvladnout. minule akva jsem mel 10 let a celkem pohoda. takze rikate nejaky ten kal tam zustane a filtr by si s tim mel poradit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 15:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: fido16
Mozna nekdo rekne, ze to prehanim, ale ja peru sterk tak dlouho, az je na nej napustena voda cira i po jeho promichani. Sterk povazuji za drzak korenu, co tam ma byt dalsiho bud dodam (treba hnojivove kulicky), nebo se tam doda casem s provozem akvaria vlastne samo.

Delam to po castech v kyblu ve vane. Dam tretinu kyble, napustim vodu, promicham, vyliju a znovu. Az je to tak nejak ciste, nasypu slusne hypermangan, necham ctvrt hodky a pak doperu do cista. Neni to na chvili, ale aspon to mam ciste a dezinfikovane. K cemu by mi tam bylo nejake smeti obsahujici buhvi co a kal, to si radeji tu praci dam, nez mit problemy pozdeji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 15:55 Bert Re: fido16
Jestli je ten štěrk hodně zadělanej tak do něj píchni sprchu nebo hadici a jdi na kafe a vždycky sni jen zahejbej a zas to nech, ale to je potřeba spíš u písku, trocha kalu ničemu neublíží, jednou jsem blbe propral křemičitej písek (spíš byl moooc jemnej ) a měsíc se mi ty miniaturní častečky usazovali na skle atd tone ale u štěrku ti to nehrozí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 15:51 R Muž romant [27987] Re: fido16
Já jsem nikdy ten štěrk nepral dočista dočista. Vždycky byla voda, která z něho odtýkala kalná a nikdy jsem s tím potom v akva problém neměl. Je to přírodní materiál a ten by rozhodně neměl být sterilní. Až se akvárko zaběhne, tak si nitrifikační bakterie na tý špíně pošmáknou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 15:49 Muž Slav3k [23] Re: fido16
Já jsem zrovna dneska pral štěrk. Koupil jsem ho jako tzn. "praný", prodavač mě několikrát přesvědčil o tom že jej není třeba prát před vložením do akva ... Stejně jsem ho vypral. A první slévaná voda byla jak z nějaké kaluže :-D takže jsem ji vypral celkem 4krát a na po čtvrté už ta voda byla celkem v poho. Samozřejmě, trocha toho bordelu tam zůstane, ale to už není takovej problém ... usadí se to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 15:28 Muž fido16 [631] Re: fido16
Cauky chci se zeptat jak by mel vypadat sterk kdyz jej vyperu ve vlazne vode myslim tim mela by byt uplne cira ta voda?. Uz jej peru asi tak po 10 a porad je voda kalna. nemate nejaky figl jak to dobre vyprat? díky
jde mi to to aby kdyz tam trocha toho kalu zustane aby mi to nezakalilo akvarko cele.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 09:34 R Muž Silent [5949] Re: Peparafan
Já mám v Relaxáriu stavební písek taky. Pouze jsem ho v kýblu proplách bez přesívání a je v naprosté pohodě. Nic nezahnívá a ani nijak neovlivňuje vodu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 6252x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9671-cisteni-pisku?od=51