Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr do středního akvária (51 - 200 l)

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Filtr do středního akvária (51 - 200 l)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Case
To se týká té nádrže, co máš v prezentaci a co je prakticky bez rostlin?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Case – Akvárium 112l
Ahoj, mám akvárium o objemu 112l. V akváriu je asi 15 neonek a 7 ancistrusů (zatím). Potřeboval bych radu jaký vnitřní filtr bych měl do tohoto akvária pořídit. (jsem začátečník) akvárium mám asi měsíc a filtr který v něm byl fluval 3 plus včera vypověděl službu. Předem díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Fabia
Takový, který bude mít dostatečné množství filtračního materiálu ve vztahu k objemu nádrže a předpokládaným znečišťovatelům. Takový, který onu nádrž dokáže po vydělení(čistého papírového výkonu) polovinou svým objemem přečerpat za hodinu alespoň 3x. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Fabia
Tak ono záleží,jestli chceš vnitřní nebo vnější,kolik chceš do filtru investovat a taky jaká bude osádka akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fabia – Jaký filtr???
Ahoj potřebuju radu mám akvarko 74 l.Už mám vše až na filtr. Jaký filtr je nejvhodnejsi?Díky za odpověď. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iceman Re: ctibum
Bral jsem ho, protože jsem měl požadavek na co nejtisší provoz. Zatím tohle plní na 100%.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Iceman
No, ta tvoje Tetra mi přijde papírově cca mezi e401 a e701... Jdu ji prozkoumat :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Iceman Re: ctibum
Tuhle otázku jsem řešil asi před měsícem. Nakonec jsem šel do Tetry ex 600 plus a jsem rád, že jsem si nevzal menší. Mám aq 54 l a po měsíci provozu to mam jen lehce přiskrcené. Hadice jsem nezkracoval. Takže časem to budu mít na tuty na plno.
Za mě tedy doporučuji vzit tu 700.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: afc1886
No právě že mi přijde teoreticky spousta konstrukčních míst, kde může dojít k nějakým ztrátám. Vnitřní uspořádání a tvar filtru, průměr hadic vzhledem k průtoku, typ a množství filtrační náplně, konstrukce čerpací hlavy, umístění filtru (výtlačná výška), vedení a zanesení hadic a co já vím co ještě. Trochu tady, trochu támhle a v finále to dá třeba 300l/h...
Půjdu pravděpodobně do toho e401 nebo e402. Osádku bych rád jak jsem psal a pokud mi nějak rozumně rozmluvíš ty Galaxky, dám tak třeba Rasborky skvrnoocasé. Prostě něco v té velikosti a množství :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: ctibum
Aqua Novu jsem nikdy neměl,ale Jbl i eheimy mi už rukama prošly.Ty náplně samozřejmě mají vliv,dokonce jsem byl u kolegy,který si stěžoval na slabý průtok a problém byl v tom,že měl koše strašně moc přeplněné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MirekSazava Re: ctibum
Tak urcite na tom taky neco bude. Ale nemyslim, ze ten rozdil bude velky. V patek budu delat udrzbu, takze by mozna slo zkusit zmerit jaky ma ted realny prutok, treba tim, za jak dlouho naplnim vodou kybl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: MirekSazava, afc1886, FrantisekP
Dá se vůbec srovnávat průtok filtrů různých značek srovnatelných papírových průtoků? Navíc bez konkrétní znalosti složení filtračních náplní?
Třeba má Aqua Nova mizernou "účinnost" a prostě to líp neumí a musí se brát silnější ve srovnání s JBL, který vyždímá víc ze slabšího filtru?
Navíc když to někdo naplní třeba jemným molitanem proti náplni třeba z keramiky, která bude asi klást menší odpor...
To je jen příklad, neříkám, že Aqua Nova je šmejd, aby nedošlo k nedorozumění...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MirekSazava Re: afc1886
Je na naprosto akorat. Ani na zacatku jsem ji skrtit nemusel. Ted krasne vidim jak proud roznasi co2 a mlhu z doctora po celem akva. Vsude se kytky krasne vlni v proudu, uplne predpisove ☺ Na to ta 600 nestacila.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: MirekSazava
Nějak se mi nezdá,aby Aqua Nova 1000 byla tak akorát na tvé akva.Já mám průtok 750 l/h a i po zanesení musím škrtit na polovinu a to mám na sání kostku bioakvacitu a v akva rampu. www.rostlinna-akvaria.cz/… Ta 400 na to složení co tam bude mít bohatě stačí.Spíše bych ty dánia dal do větší nádrže,tam se líp ukážou.Ale to už patří do jiného tématu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MirekSazava Re: ctibum
Ja mam v akva o cistem objemu cca 60 litru filtr 1000 l/h a je to tak akorat. Vidim, ze se kytky v kazdem miste pohybuji. Ta 400 bude podle me po zaneseni slaba. Ja mel driv 600 a bylo to slaby. Voda se vubec netocila.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - FrantisekP Re: ctibum
Já bych volil 700.
Mám akva, kde je o pár litrů víc vody - cca 55l a Eheim 2213, průtok cca 440l/h do rozstřikovací rampy a uvítal bych větší proud... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: ctibum
400 bude dobrá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum – JBL CristalProfi e401 / 402
Zdravím
Plánuji kompletní přestavbu "61" a přechod na externí filtr. Jsem už víceméně rozhodnutý pro JBL CristalProfi e?01 nebo e?02. A teď řeším, jestli řadu 400 (401/402) nebo 700 (701/702).
Čistý objem akva je cca 45-50l. Když vezmu nejslabší e401, má papírový průtok 450l/h. Když vezmu poloviční průtok 225l/h, tak mi to pořád stačí na přefiltrování objemu víc než 4x za hodinu. Pokud se budu držet nejčastějšího doporučení 2-3x/h, mám to s dostatečnou rezervou. Takže by mi přišlo zbytečné brát řadu e700. Pletu se?
Osádka bude cca 30ks Dánií perlových, cca 10 Pancéřníčků malých, nějaké krevetky, okružáci a podobná havěť.
Za reakce předem rukulíbám X-)
EDIT
Umí někdo srovnat funkci e401 a e402? Rozdíl jsem dočetl jen v objemu předfiltru...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Barakainus Re: Petrisko911
Ja mel na 180L 2036 a nestacilo to. Ten proud je dobry jen na zacatku a pak je to curek. biologicky to ale filtruje dobre. Na pohyb vody tam muzes pridat ten vnitrni. Dalsi vyhoda by byla, ze do nej muzes dat vatu a jemny molitan a tim padem ti bude brat vetsinu mechanickych neciston on a tedy muzes cistin jen ten a skoro nesahat na ten Eheim.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrisko911Re: ctibum
jsem přihlášený a fotky jsou taky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Petrisko911
Musíš tam dát hlavní foto, nebo se přihlásit. Takhle to vidí jen redakce...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petrisko911Re: afc1886
Založena prezentace. Mohl bych poprosit o radu? Díky moc

Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: ctibum
Přesně tak prezentace akvária napoví mnohem víc.Mě by taky zajímalo jak akvárium vypadá a kdo tam všechno plave.Možná je problém úplně jinde než ve filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R ctibum Re: Petrisko911
Přidej fotku akvárka, složení osádky, jak dlouho po založení tam šly ryby a asi to přesuň do vlákna Úhyn ryb...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: Petrisko911
Důvod úhynů ryb nemusí být ten filtr.Zkusil jsi vyčistit hadice?Já bych osobně tam vrátil i ten setový,pokud jej ještě máš.Minimálně tím rozproudíš vodu v akváriu.
Přijde mi to jako nejrychlejší řešení.A začal bych s výměnami vody min.odden a to 1/3 celý týden.Pokud tam byl úhyn ryb.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip Re: Petrisko911
Aha, už tomu rozumím. Já to chybně pochopil, že je problém se setovým a řeší se výměna a ono už se řeší problém s tím novým. Mé poznámky byly k setovému filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petrisko911Re: Zip
Setovy filtr jsem vyndal a mám tam eheim ecco pro 2034. Samozřejmě čistím jen predfiltr ve vodě, kterou jsem předtím vyčerpal z AQ při čištění.
I po vyčištění hrozně pomalý? To bude někde chyba, já spíše řešil, že měl velký průtok a to mám rozstřikovací rampu.
EDIT: umíraly rybičky....jakým způsobem byl filtr čištěn??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukasbc Re: Fireos
No aquaball je dobrý, ale podle mě drahý. Kostka + čerpadlo atman 200/201. Na zachytávání "bordelu" jde vždycky vymyslet na ten molitan šikovná krabička, do které si člověk vyrobí otvory, pokud to teda potřebuje.
Já teď uvažuji o něčem takovém
www.ikea.com/…

Dá se to dokonce přepažit (kouskem plastu + tavná pistol) a proženu vodu přes dvě komory.
Nemám teď moc času experimentovat, nechám to na léto...
Zdravím, pokud je řeč o setovém vnitřním filtru, tak mám stejné AQ a problém s tím nemám. Samozřejmě za předpokladu propláchnutí/výměny první bílé filtrační hmoty.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petrisko911Re: Bacoun
Ptám se proto, že před pár dny začaly z hodiny na hodinu umírat rybičky. Údržbu jsem prováděl jednou týdně. A jak říkám,filtr se mi zdá i po vyčištění hrozně pomalý. Sotva čeri hladinu. Jaké by bylo prosím řešení k tomu filtru? Koupit ještě jeden nebo rovnou nějaký silnější?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: Petrisko911
Já si myslím,že je to pro tu 180-tku na hraně.Když si vezmu,že průměrně se sníží průtok cca.o 1/2.Tak teoreticky můžeš mít 300 l/hod.Což by teoreticky znamenalo,že se ti tam voda otočí 2 x za hodinu.Vycházím z toho,že čistý objem vody můžeš mít okolo 150 l.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petrisko911
Dobrý den, mám akvárium juwel 180, chtěl bych se zeptat, zda je dostačující externí filtr eheim ecco pro 2034. Akvarko mám založené dva měsíce a filtr za tu dobu razantně snížil na výkonu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Fireos
Z tvého výběru, ten Aquaball.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fireos
Ahojte,
mám akvárium 112L...mám v něm i živorodky(paví očka, platy) a rybí kapacitu mám dle výpočtů na nějakých 95%. Mám filtry Aquael Fan 1 plus a Tetra EasyCrystal Water 300....Tetra funguje výborně a dle mého i velmi účině....ale chtěl bych místo filtru Aquael použít nějaký o něco výkonější filtr, který se opravdu vyplatí..jsem ochotný si i něco připlatit..ovšem zase ne filtr s Uv světlem za 1200,-. Zatím Jsem se díval na Eheim Pick up 2010 160l a Eheim Aquaball 130l. Děkuji za rady případně za typy :))
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka Re: JanaJ
Stačí přes kostku před vytažením přetáhnout igeliťák. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JanaJRe: Bacoun
Dobře, ale kdysi jsem měla, čerpací hlavu a biomolitan a když bylo potřeba propláchnout tak se všechen bordel nalepený na tom molitanu rozletěl po akva....jak tedy proplachovat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: JanaJ
Já osobně už preferuji vnější.Samozřejmě vstupní náklady jsou vyśší.Myslím si,že kvalitní vnější filtr má spoustu výhod oproti vnitřním.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - liborass
nejjednodušší je dát čerpací hlavu a kostku biomolitanu, je to sice vnitřní, ale dá se zamaskovat a za málo peněz hodně muziky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JanaJRe: Bacoun
No uvažovala jsem o vnějším filtru, ale zase se mi moc nechce dávat ranec za to....tak možná doporučit vnitřní? Jsem z toho trochu na větvi no....co je lepší.... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: JanaJ
Ahoj,
A)cenový strop pro filtr
B)Co vnější filtr?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JanaJ – Jaký filtr?
Zdravím, mám akva o objemu +-150 l, mám vložen vnitřní fitr od Aquael UNI Filter 500 s UV lampou...problém je v tom, že filtr se děsně zanáší s tím, že uvnitř jsou dvě molitanové vložky, které jsou plné "bláta", snižuje se tím průtok filtrem a skoro vůbec neproudí voda, čistím to každé dva týdny a už mi z toho trošičku hrabe...myslíte, že mám pořídit filtr větší pro větší objem akva? V akva plave toto osazenstvo: 3x ancistrus, 3x mřenka, 6x čichavec perleťový, 4x betta (samice, samec), 8 ks neonek....rybám se daří, kytkám taky, ale prostě ten filtr mě už trochu štve...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vrzy Re: Bacoun
každopádně už mám zakoupen JBL e1501 a zatím běží současně, až se nový zaběhne, tak uvidíme jestli nechám i starý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: Vrzy
Záleží na úhlu pohledu.

Dva filtry
minus estetika,spotřeba.
plus sichr,kdyby se jeden filtr pokazil

Jeden filtr
plus estetika a asi i spotřeba
minus,když se pokazí není za něj funkční okamžitá náhrada.

Jaká je pravděpodobnost,že se pokazí oba filtry najednou a jaká je pravděpodobnost,že se pokazí jeden? ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vrzy – filtr do 200l
Zdravím, rozhodl jsem se koupit nový filtr. Přešel jsem na větší akva..cca 220l a můj starší Tetra Ex 700 z předchozí nádrže na to nestačí. Přemýšlím, že k němu dokoupím JBL e901 a budu je provozovat současně, nebo pořídím jeden silnější JBL e1501. Co je lepší ? Jeden silnější, nebo 2 slabší filtry ? Díky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10
Pěkné dopo, vážení. Chtěl bych vyměnit filtr ve své menší nádrži. V současnosti je tam ATM a bioakvacit. Mám v plánu pořídit vnější filtr z důvodů estetiky. Prostě kostka je v malým aq vidět. Favorité jsou: jbl e401 greenline, eheim classic 2213, eheim classic 2211. Jelikož je aq v ložnici, tak upřednostňuji tichý chod. V hledáčku je i Aqua Nova ncf-600.Ve velkém aq je jbl e1501 a naprostá spokojenost, tak předpokládám,že menší brácha bude taky OK.Dík moc za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: romant
Díky za radu. Dneska jsem ho byla vyměnit a už je spuštěný. Mám ten 201. Kostku mám tu největší, co měli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkas81
Zdravím všechny

Mám nově akvárium a horní kryt od firmy Diversa a k tomu sem si pořídil vnější filtr Tetra Tec Ex Plus a chci se zeptat, nebude problém s instalací toho filtru, hlavně tedy v těch "U" spojich kolem hrany akva, aby se dal ten kryt normálně zavřít nebo bude potřebná úprava, nemáte někdo zkušenosti, moc díky za info. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Mojzo1111
Tak třeba bez znalosti producentů odpadních látek www.levnaakvaristika.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mojzo1111
Čo odporúčate do 170 litrového akvária? Asi niečo z externých filtrov ale neviem aký značku a velkost

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 26 27

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31937x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9632?od=751