Filtr do středního akvária (51 - 200 l)
Ahojte,
Pred tym nez som zalozil tuto temu precital som si vela veci o filtracii.
Preto potrebujem poradit aky filter do akvaria 70 l so zivorodkami.
Kedze oni su riadne "bordelarky"
Prezentacia este neni kedze akvarium sa planuje ako darcek.
Svetlo je naistalovane T5 2x 24 W to myslim ze by malo stacit na tento objem.
Aspon dufam, ze som to nepredimenzoval.
Zacnem asi nejak postupne co mam na mysli, teda konkretnym vyberom.
1.Aj ked to asi sem nepatri, ale molitanovu kocku do akvaria nechcem. Preto som to vylucil.
2.Eheim classic 2113. Ten sa mi paci aj vzhaldom na to, ze ma 3 L filtracnu napln,
ale ma len 440 l/h teoreticky prietok. To znamena ci mi neklesne velmi rychlo prietok filtrom.
3.Eheim eccopro 2036 Tento ma priblizne rovnaku napln filtrcnych hmot 3,1 L plus pred filter 0,3 L a vykon 750 l/h. Nepaci sa mi hlavne to madlo s umelej hmoty. Nejde mi do hlavi ako je mozne, ze ma rovnky prikon cerpadlo ako 2113 a zaroven ma skoro dvojnasobny prietok.
4.JBL cristal profi 701 Viem ze ma 700 l/h prietok ale ako to bude po kratkom case velky otaznik. Dalej nieje nikde uvedeni cisti objem filtracnych naplni len objem filtra.
5 Este som uvazoval na Eheim 2071, ale ten uz je prilis drahy.
Vklude si necham porodit aj iny typ filtra. Velmi by som ocenil vase nazory.
Ved nie sme taky bohaty aby sem kupovali vsetko na dvakrat.
Starší reakce
0 25.11.2010 21:11 Miondir pokud vnitrni tak nejlevnejsi a bezvadne fungujici varianta atman at-200 + odpovidajici kostka bioakvacitu, celkem 250-300Kc
2211 mam u crs v 30l akvariu
Jinak urcite koupit dvojkohoutky, bez nich je to vrazda
0 25.11.2010 20:29 ginny Já bych osobně dal ruku do ohně za čerpací hlavu Atman a vhodný hranol akvacitu, taktéž Atman, hodně muziky za málo peněz
0 25.11.2010 20:25 RobinJugas S Eheimem chybu neuděláš. Já osobně bych spíš volil nějaký externí levnější. Třeba Eheim Classic.(
www.akvarista.cz/… ). Ale spíš dražší variantu s dvojkohoutem.
Postačí i vnitřní - čerpací hlava a kostka bioakvacitu, mám to 2 měsíce a ještě jsem to nečistil, voda je OK.
Ahoj mám nově koupené akva. Filtr co tam je ovšem není dostačující. Jaký byste mi doporučili do 112l??? Vnitřní/Vnější??? Děkuji za rady
Starší reakce
Ja preferujem externe filtre. Vyhody nevyhody si mozes nastudovat v ostatnych temach.
Jedina vec, ktora by ta mohla odradit, je cena. Za tu cenu mas oproti internym filtrom, ovela vacsiu filtracnu plochu, nizsiu hlucnost a hlavne nezabera v AQ miesto.
Na taky objem by bol idealny TetraTec EX 400.
Pro opravdu kvalitní biologickou filtraci bych zrovna tenhle Atman nedoporučil. Má velmi malý objem filtrační hmoty. Oproti tomu má akvacitová kostka několikanásobně větší osidlovací prostor pro nitrifikační bakterie. Tyhle interní filtry jsou šikovné jako mechanické rychofiltry, ale co se jejich účinků na odbourávání dusíkatých látek tak ty jsou minimální.
- vzhledove bych ja osobne volil radsi vnitrni filtr, treba prave Atman At-F301
- regulovat se da, je "primerene" tichy, mam ho ve starem 54l aqua
- napr. na rozdil od stareho Fluvalu 1, kde jsem musel kazde 2-3 roky kupovat za 170,- novou osicku, zde stale puvodni dily a zadny problem
- takze pomer ceny/vykon vyborny..
Všechna tahle čerpadla jdou velmi dobře regulovat. Rozmezí doporučených objemů neřeš. Pro tebe je směrodatný průtok.
Nemám ho, ale vím že je chválen. Ty ostatní mají eozsah průtoku ještě větší. Každá nádrž chce něco jiného - dle obyvatel a rostlin. Pokud se ti to zdá moc, pořiď si obyčejný větší bublifuk.
A ten model Atman AT 200 se dá tak dobře regulovat?Zdá se mi to rozpětí 50 - 200l docela hodně,jako říct mezi středou a dubnem..
Vyzkoušené a praxí ověřené je čerpadlo Atman AT 200 nebo 201.
No a konkrétní model?
Do tohoto objemu bych ti navehl levné a účinné řešení - čerpadlo + kostka biomolitanu.
Do tohoto objemu je nejlepší asi kostka bioakvacitu a regulovatelné čerpadlo. Tam se nemá moc co porouchat, takže náhradní díly nemusíš nijak řešit.
Dobrý den,chtěl by jsem poprosit o radu,který fitr by se hodil do objemu 54l,aby byl cenově přijatelný a hlavně,aby se k němu dodávali náhradní díly..D2kuji předem za rady a omlouvám se,za založení podobného tématu,ale nic se tomu nepřibližovalo..
Starší reakce
hailea Bt-400 celkom tichy tiez ho mam pri halve ked spym
Pokud je možnost závěsného tak můžu doporučit Aqua Clear 20 nebo Eheim Liberty 2040.
0 12.08.2010 20:39 švíco – Re: Sinatrax
Já mám Atman HF-100 ve 30l a je to pohoda luxus. Neslyším ani prd
do krytu se da vyrezat dira
tak uz jsem to parkrat resil, ale dekuji za typy
Pokud je akvárko s komerčním krytem tak budou problémy tam umístnit závěsný filtr. Nejlevnější ale účinná je kombinace biomolitanové kostky a regulovatelného čerpadla. Osvědčil se Atman. Nebo komerční vnitřní filtry např. Eheim Aquaball 2208 nebo Fluval U2. Oba mám vyzkoušené a jsou velmi tiché.
tak cena odpovidajici velkikosti akvaria ;) a na druhu nezalezi vpodstate
Nejlépe uděláš když trochu specifikuješ svoje požadavky. Filtr chceš vnější, vnitřní nebo závěsný a kolik bys chtěl investovat.
Filtry Aqua Clear dělá Hagen, výrobce Fluvalů.
Mám dobrou zkušenost s dennerle nano eckfilter a závěsným filtrem atman HF-0100, taky jsem náročný na ticho a obě akvária mám v pokoji, kde spím
Jaky je nejtisi a zaroven nejlepsi filtr do nadrze okolo 50l? Poradte prosim mam v planu male akvarko na koleje ale rad bych se vyspal, jsem v celku narocny na ticho, dekuji za rady
Starší reakce
To já zas to bublinkování miluju
.
nekomu muze vadit i to samotne bublani
To asi neumím říct, co je lepší. Cenově to vyjde zhruba nastejno, funkční bude obojí, jen drobný mínus pro řešení "bublifuk + motůrek" je dost velká hlučnost některých motůrků...
A co myslíte, že je lepší?
Molitanovou kostku kupte tuhle:
www.akva-exo.cz/… .
Edit: Anebo jak píše "bali" - buď ten dvouramenný filtr + vzduch. motůrek nebo čerpadlo + "kostka".
na tu prvni vec potrebujes vzduchovaci moturek, mas to tam i napsany ->
www.akva-exo.cz/… Zakládám akva 54l a pokud dobře rozumím tomu, co tady píšete, tak si teda koupím tuto molitanovou kostku
www.akva-exo.cz/… a napojím to na toto
www.akva-exo.cz/…. Chápu to tak správně
? A bude mi to sloužit jako ovzdušňování + filtr, jo
?
Starší reakce
0 15.03.2010 19:52 reddriver kupuju to především protože mám dlouhodobý problém s kvalitou vody..je taková do hněda a na sklech je takový hnědý bordel, který musim každý druhý den sundávat mag. stěrkou nebo houbičkou...je to vinou filtru? odkaluju jednou za dva týdny a vodu měním 1/3 týdně
To je škoda. Bylo by to řešení. Jaký máš finanční limit? Dobrý řešení by mohl být Eheim aquaball nebo biopower.
0 15.03.2010 19:17 reddriver já mám nějakej set ani už nevím jaké značky..a tam je blbý kryt tak závěsný asi nepřipadá v úvahu..
Eheimy mám sice v oblibě, ale je to další honič vody s malým objemem hmot. Pokud ti nebude vadit častější čištěni filtrační hmoty tak nic proti němu. Dobrý řešení jsem nastínil v prvním příspěvku. A co si pořídit závěsný filtr?
0 15.03.2010 19:08 reddriver Přidat reakci
1 ...... [24] 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31699x