Nákup vodotěsných patic
aneb starej nápad z aquario.pl jen s lepšími EP
Pro Prazaky, pro ostatni to muze pokazit cena za postovne ....
www.sylvania-pro.cz/…
60,- za komplet, tedy patici, objimku a tesnenni
v T5/G5 pouze nacvakavaci v T8/G13 nacvakavaci i sroubovaci
predradniky a trubice
www.kupzarovky.cz
EDIT: na osvetlovaci rampu dle zdejsiho navodu pouzijte minimalne listu 50x50 mm
Starší reakce
Koupil jsem zarivky:
download.p4c.philips.com/…
Dole je i vyzarovane spektrum, rostlinam by se mohlo libit a mne barevna teplota taky. A ted si pri cene 110Kc/ks rikam, ze kdyz je chci mit vodotesne, ze bych k nim pripajel vodice, odmastil na kraji trubice sklo a zalil to lepidlem na akvaria. Nezkousel to nekdo? Vyjde to levne (kdo nema, akvarijni lepidlo je tuba od 175Kc v OBI) a co muze byt vodotesnejsi, nez takoveto zaliti (kdyz se udela slusne).
Vim ze vymena zarivky pak nebude tak snadna jako v pripade patic, ale to by mne moc netrapilo, protoze pri 10h denne bude jeste za 3 roky jak nova - bez polemiky prosim, kdo neveri, nahore je link
.
EDIT: +nedoreseny napad, nalepit je takhle rovnou na kryci sklo - zrcadlo.
Starší reakce
No som rad ze som pomohol nezas.at to silikonom
Mna to len napadlo ked som pozeral ake je to v "reze".A je to podobne ako kablove prechodky
sk.traconelectric.com/…
A tak ma napadlo ze sa da pouzit aj toto -samozrejme ked sa k tomu prisposobi aj konstrukcia osvetlenia.Mozno nieco pre EiFFeL-a.
Maju to hadam v kazdom obchode z el.inst.materialom -tak ze je to lahko dostupne aj cenovo.
kortezhugo - dobře ty !!!
Já už byl zoufalý. Stějně se stím ale piplám jak nevím co. Postupuju dle tohoto článku ( jen elektro ), ale nemám ten vypínač na rampě.
rybicky.net/clanky/551-vyroba-vlastniho-krytu-a-osvetleni
Jenže jám mám délku AQ 120 cm a tak mám zářivky o délce 114 + ty patice no a jsem na konci AQ, resp. té rampy, ale tam mám zase koncovku té rampy - profilu. Na každé straně mi zbyly 3 mm, ale bude aspoň osvíceno celé. Menší jsem nechtěl. Mám jednu stranu hotovou a ruce taky, neboť nacpat ty moje pracky a šroubovat šroubečkem ....... Luxus. Pak mi to shoří a bude klid.
Ještě jednou díky - fakt jsem so oddychl.
osobně to mám řešené tak, že akvárko je zakryté sklem, zářivky drží v těch kovových objimkách a žadné patice sem neřešil - napájeno natvrdo, zataveno smrťovací bužírkou a hotovo...
tu ziarivku prestrcis...ale ked tu objimku zakrutis tak ta guma sa stlaci a dosadne na trubicu...
Tak já si zase nemyslím, že by bylo tolik výrobců těchto objímek, ale zřejmě se jedná o tytéž.
No to je paráda, prostě neverending story. Když to všechno seženu a dám dohromady, tak jsou objímky k ničemu. Moje nervy
Jo jo ta guma musí dosedat jinak to pak není vodotěsné. Já jsem se s tím nesetkal, vždy když jsem je objednal u firmy Jakub tak to bylo v pohodě. Doporučuji informovat prodejce a řešit jako reklamaci.
Martin Honzejk
S BB elektro mi přišly mimo jiné obkímky na T5. Ta guma ovšem, resp. ten otvor v ní, kterým se má prostrčit zářivka je o cca 2-3mm větší než zářivka. Stalo se to někomu? To je nějaká blbost ne? Ta zářivka by měla být pevně do toho těsnění vložena. Jde o tento výrobek:
www.bbelektro.cz/…Starší reakce
No a jak s montazi do krytu akvaria? jsou sroubovaci, pripadne ktere z nich lze sroubovat? koukal sem, ze vetsina ma dole nejaky vystupek, potrebuju nejake s rovnou plochou dole. Nejaky tip?
Starší reakce
přesně odtud máme taky
Osobně používám tyto patice:
www.bbelektro.cz/…
Předpokládám, že to potřebuješ na vánoce, obávám se, že teď už to bude komplikované všude...
no ja vim, to sem taky koukal, ta cena je silena! to u nas nikdo neprodava? to se mi nechce verit ... :-/
No ja sem spis myslel neco jineho nez Aukro, protoze tohle sem pujde 14 dni asi :-/ potreboval bych to o kousek rychleji ...
aukro.cz/…
prodává je polák na aukru... mívá i pro zářivka T5, můžeš mu zkusit napsat
Ahoj, shanim takove patice, jako jsou na tomto obrazku, prohledavam internet uz peknou dobu a porad nic, nemate nekdo nejaky tip?
www.reef.sk/…
Dekuji za rady
Starší reakce
Montuje se do plechu a v něm do prolisovaného otvoru.
0 19.11.2010 15:01 Těhňajs Prosím máte někdo zkušenosti s touhle paticí?
www.aquario.pl/… . Jak se přidělává ke krytu?
Starší reakce
Tyto patice jsem kupovat nedávno. Jedna sada je jedna patice.
A obsahuje sada opravdu obě patice? Není to jen jedna?
Psal, že je jen jedna. Ptám se proto, abych zjistil, jak to je a kolik jich objednat. ;o)
Starší reakce
Tady jsou za sedminu ceny. Pravda, je ktomu třeba ještě dokoupit držák zářivky za 10,-
aukro.cz/… ja koupil tady, toto a spokojenost... jsou vc. drzáku(průhledný plast), přidělat, nacvaknout a je to.
www.akvarista.cz/… Konkrétně? Ještě jsem je v žádném elektru neviděl
V obchodě s elektroinstalačním materiálem.
Starší reakce
Na internetu sem je samozdřejmě taky našel, ale nechce se mi zbytečně platit poštovné pokud by někdo věděl kde se tady dají sehnat v kameném obchodě.
Taky jsem je koupil na BBelektro, maximální spokojenost
0 23.08.2010 08:18 Martin85 – kde ve Zlíně
Nevíte prosím někdo kde by se dali ve Zlíně nebo jeho okolí koupit vodotěsné patice T5 nebo T8? Děkuji
Starší reakce
Varianta to je, ale po nějaké době až zářivka odejde, by se to muselo opakovat, a to už asi se zaschlou izolačkou
Nevyjde to nakonec "stejně" jak kdyby byly rovnou ty vodotěsné patice ?
a co kdyby se to obtahlo nekolikrat el. izolacni paskou v miste prechodu zarivky a patice, nebo neco takoveho
www.gme.cz/… ,ikdyz to uz je drazsi a nic to asi neresi
Jenomže, ty patice nejsou vůbec vodotěsný
0 03.05.2010 23:55 stavik Čau. Na aukru jsou k prodeji patice na zářiky. Jen 9 dní.
www.aukro.cz/…Starší reakce
Bohužel, ptal jsem se prodejce a IP těchto patic je 44 což je si myslím nevyhovující ... EU schválila pro použití v akvaristice nejméNě IP 67 ... :( tak nevim kde sehnat levně patice odpovídající normy ...
Starší reakce
0 24.02.2010 07:01 weishauplik 0 23.02.2010 22:12 radim – patice G13-ostravsko
vodotěsné patice norma IP67
48kč za kus prodává Janča elektro,O-vítkovice
myslím že supr cena
Starší reakce
Pokud budes v Prostejove shanet zarivky do akva tak uspejes v ELMATu na Skolni ul. (u hradeb). Bravam tam Lumilux Warm White 830/840. V elektroshopech v PV je problem na ne narazit, resp. pokud nekde objevis jiny obchod kde je maji take za "cenu beznou" tak napis... V akvaristice sice koupis, ale obvykle pouze ty "s priplatkem za barevny obrazek na obalu", na kterem pisi, ze je to ta nejlepsi zarivka pro tve akvariium
Dobry svetelny kramek je Brne-Husovicich, kousek od Musilky, vyber vseho kolem osvetleni maji uchvatny, ale ty ceny uz tak uchvatne nejsou
Díky za odpovědi všem
Určitě se hned zajedu mrknout na to lamino do Prostějova. Jináč ted nevim čemu věřit, jsou ty voděodolné patice na zářivku z aukra použitelné ? nebo ne ? škoda že tam není napsané IP ... jinak chci pestovat spíše zelené rostlinky takže dám dvě "žluté" a jednu spíš bílou.
Starší reakce
G5=T5 G13=T8 jinak ten druhý odkaz si dávat nemusel je to lichva a kdybych potkal prodavače tak ho prohodím výlohou.
Já bych nedoporučoval ty patice z aukra co doporučil(JirkaBe) nejsou to vlhkotěsné a pochybuji, že i vodotěsné! Jinak patice na trubice T5 vlhkovodotěsné mají označení 27.660.U810.50 T5 BJB nebo také G5.
1. Na teplotě zářivek záleží, pokud tam chceš nějaké rostliny.
Zelené potřebují spíš žlutou složku tedy teplá nebo warm bílá taky označené 830 nebo 840.
Červené listy potřebují spíš modrou složku. Taky ryby vypadají líp pod touhle zářivkou.
Nejlepší je kombinace obou typů. Při 3ks kombinovat podle toho jakých rostlin bude víc.
2. Lamino je dřevotřísková deska na povrchu upravená buď imitace dřeva nebo i různé barvy.
Černá určitě taky. V Hornbachu, Baumaxu i Bauhausu je prodávají v oddělení dřeva a nařežou ti je na rozměry které potřebuješ.
Jestli jseš z Prostějova podívej se na Určické 5101 je firma Dřevo trust. Mají je v nabídce. Tak si zkus vybrat. Pokud můžu radit tak si nech olepit hrany které budou vidět. Pokud si s laminem nedělal ušetří ti to práci.
Cena je podle typu tak 300-400kč/m2.
Zdravím, s prodejcem aquario mám dobré zkušenosti. Zboží sem si vybíral přes aukro, ale díky lepšímu kurzu sem si pro něj zajel osobně do jeho kamenné prodejny a spokojenost. Dotazy přes e-mail se snaží řešit v češtině a byl tam i pokus o český návod u sady na osvětlení
Braly sme tam dva externí filtry, dvě sady pro osvětlení a pár dalších věcí a podle mě dobrý. A za tu cenu
S tim polákem si vůbec nelámej hlavu. Objednával jsem od nich CO2 set a vše bylo bez problémů. Komunikace v češtině a za 14 dní bylo zboží doma.
Vodotesne patice je mozne kupit aj tu:
www.bbelektro.cz/… (akurat je nutne si k tomu urobit kabelaz).
Co sa tyka lamina, tak je to vyraz pre dosky z drevotriesky (bukasu). Byvaju roznej farby a vzorov (aj cierne), takze by uz nebolo nutne ich dodatocne natierat (staci si vybrat zo vzorkovnika). Urcite ich budu mat aj v Hornbachu, ale cenu netusim.
Na tejto stranke je tiez nejaky navod na vyrobu cierneho krytu:
www.akvamalawi.com/…
Urcite su nejake navody aj tu na fore, len to treba pohladat:
rybicky.net/forum/p30 aha, to vypadá dobře, akorát nevidím tam žedný očko na přišroubování ke krytu :(
to se dá asi vyřešit tímhle
www.aukro.cz/…
nicméně mám trochu ztrach z toho že prodejce je polák ... už jednou jsem nakupoval něco z polska a nedopadlo to dobře, zboží nestálo za nic
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2505x