Rychle rostoucí rostliny
Cabomba caroliniana se mi moc líbí a roste "jako z vody" , ale je trochu fajnová na dostatek světla, takže se jí u mě moc nedařilo. Za pár měsíců šla "do kytek". Je to zatím jediná rostlinka, která se mi nechytla.
0 25.08.2009 16:39 vladislav [106] - Cichlidy ...presne tak a ked dorastie k hladine na vrchu bude "cervena" aj pri slabsom svetle...
...len "skoda" ze vsetky "cervene" rastliny potrebuju silne osvetlenie...
...a co tak Hygrophila polysperma 'Variabilis' ??? mne rastie strasne rychlo...a zakrie "vsetko" - nie len pozadie...
a mam 2x18W - 160L vody..."zatial"...
Hornbach mívá Ludwigii palustris "Red". Trochu dražší, (jako všechno od Dennerleho), ale jinak - super kytka.
Díky moc za odpověď. Stejně zjišťuju, že ten Rubin momentálně nikde nemají, a to ani na internetových obchodech.
Mám zkušenosti pouze z tou první a to velmi dobré. Dá se říct že je to nezničitelná rostlina. Snese samozřejmě i o hodně slabší osvětlení, jen bude tím pádem mít horní stranu listu spíše do zelena.
Ahoj. Chci si dát do AQ něco rychle rostoucího kvůli zakrytí chybějící části 3D pozadí. Kvůli horším světelným podmínkám 0,37 W/L, tam mám kryptokoryny, hnědovky apod. Z "rychlých" kytiček se mi líbí Ludwigia. A teď ten dotaz: je opravdu nějaký výrazný rozdíl mezi Ludwigia repens a variantou Rubin? L.rubin prý roste o něco pomaleji a snese menší osvětlení (podle atlasu až 0,3W/L, kdežto L.repens údajně 0,5-0,7W/L). Na každém akva webu píšou něco jiného. Díky.
Starší reakce
Nejmohutnější kořenový systém mi vytvořil E. "veronikae". Opakovaně a celkem dost rychle. Ale hodí se spíš do velkého akvárka - půl metru na výšku má dřív, než se naděješ.
Z Echinodorů mi nejlépe prosperuje Kleine Bär. Ale za rychlerostoucí bych ho přesto rozhodně neoznačil.
Ryhlerostoucí echinodorus? U mne v akvárku to je zaručeně Echinodorus tenellus
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_tenellus Velice rychle se rozšiřuje pomocí šlahounů, jako plevel. V atlase píší, že vyžaduje jemné písčité dno. U mne plevelí v hrubším kačírku. Během chvíle zabral veškeré volné, osvětlené dno.
Dobrý je i echinodorus bleherae
Mě normalně Echynodory nejdou.Až na Echinodorus Ozelot gren.Tomu se daří.A listy narůstají docela rychle.
Rychle rostouci ? egeria najas ( koupen jeden košíček, po necelých dvou měsících jsem ji už x krát zaštipoval a znovu sázel a tímto způsobem jsem si ji mrtě namnožil. Ludwigia repens. Za stejnou dobu jsem z jednoho košíčku rozmnožil tak, že porůstá třetinu akvárka (teda ale jen 30L)..Na rychlé rozmnožení a zarůstání jsou obě ideální
Jávský mech je do odchovničky docela dobrý nápad. Nebo jestli chceš mít během pár týdnu z akvárka džungli, tak Hygrophila polysperma.
skus si koupit jávskej mech
Ahoj,
Budu si zakladat odchovničku pro male paví očka
a chtěl bych dno zarust nějakym plevelem
něco ja jako je Hemianthus callitrichides
ptal jsem se ve třech akvaristikách a žadny pleveli
nemaj
tak bych jsi chtěl objednat přez net
jenom newim jakou rostlinku mohli by jste mi pomoct ?
Předem dik
Starší reakce
máš na mysli rychlý růst,nebo rozmnožování? Já měl v 250l akva cryptocoryne affinis a byla jak zběsilá,nestačil jsem protrhávat..záleží taky, jak máš velké akvárium..
0 25.03.2009 23:19 marek – Rychle rostoucí rostliny?
Zakládám 100 l akva a chtěl bych vědět co patří mezi rychle rostoucí rostli¨liny.Díky.
Starší reakce
tak já mám stejnej problém s Vallisnerií, nikdy se jí u mě nelíbilo
taková to má být nenáročná rostlinka
Ta moje potvora dá i deset cm za den...
Nic neplatí absolutně ... například mně tahle potvůrka neroste ... stagnuje, zesklovatí, opadá a šup do WC ... Už jsem ji koupil či dostal několikrát - a vždy se stejným výsledkem. KH, pH i teplota jsou dle atlasů v normě a stejně se nechytám ...
rozhodně ružkatec, na ten snad nic nemá, jak rychlostlí rustu, velikostí listové plochy a prostorovým rozměrem, roste jako plovoucí tak i zasazená
růžkatec,okřehek
Jako plovoucí i ukotvená je to Egeria densa, roste neuvěřitelně rychle.
0 01.05.2008 21:19 jan – něco rychlýho
poradte nejakou rostlinku ktera mi rychle zaroste akvarko
.
Starší reakce
0 03.10.2006 20:27 Usine – plevel
Najas Indica-Řečanka Indická tak tuhle rostlinu zaručeně nezničíš spíše naopak ona zničí tebe. Je to hozný plevel a roste dost rychle. Je jedno jestli ji zasadíš nebo necháš jen tak plavat.
0 02.10.2006 20:41 Falcon-554 – Limnophila aquatica
Limnophila aquatica opravdu nevídaně rychle roste a je hezká. My ji koupili asi 12 cm vysokou a za 14 dnů ji máme u vrchu akvária ... čili nějakých 50 cm vysokou. Pokud budeš aspoň 10 hodin denně svítit, tak ti pojede jako ďábel
Starší reakce
Hodně rychle rostou např. hygrophily (polysperma, guyanensis, siamensis, corymbosa) a jsou vcelku nenáročné, doporučuji!!!
Pak např. limnophila, vesicularia dubyana,egeria densa např.
Limnophila sesiliflora roste jak šílena, ale potřebuje dobré světlo jinak se vytahuje. Egeria densa, Vallisneria,Hygrophila polysperma
Mně roste jako ďas stolístek zpeřený. Je to plovoučka.
Mě teď docela rychle rostla bahnatka bezstopečná. Snad jsem to dobře napsala.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 5280x