Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Technické vybavení akvária

NápovědaFórum » Technika  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Technické vybavení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2006 09:01 Mates Re: Usine
Díky za rady, ala moc se v tom neorientuju. Každý upřednostňuje to s čím má zkušenost. Mohl by to někdo shrnout a napsat takové srovnání ( výhody a nevýhody ) u jednotlivých typů filtrů ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 20:51 Usine Re: Mates
Filtr si kup podle financí ale vždy z čerpadlem které ti přefiltruje objem nádrže asi za hodinu. Budeš pak moci u akvária normálně spát a ne mít potíže kam vzduchovací motorek schovat aby nebyl slyšet. Vzduchovací kamínek není potřeba , já ho nemám 15 let a ryby se mě ještě žádné neudusily. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 16:09 Vodník Re: Mates
A až se ti pak nějaká rybka udusí, tak tam ten vzduch. kámen můžeš přidat. Zvlášť v létě, kdy ti stoupne teplota bývá málo vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 15:58 Muž [] Re: Mates
Filtr doporučím klasickou modrou houbu hnanou vzduchem,nebo pokud tě netrápí finance tak nějakej vnější filtr.Jedno či velký závěsný nebo menší kanystrový.Topení jsem popsal v jiném tématu,ale pro sichr 30-50W s termostatem stačí.kamínek vypusť z hlavy.Osvětlení min 2ks zářivek 60cm klasická bílá,nebo 74cm,ale ta bude s tělesem asi trošku širší než nádrž.Zato bude osvícena celá hrana aqa.Jelikož chceš nádrž silně zarostlou tak bych spíše doporučil ty zářivky 3-4ks.Osobně mám stejně velké aqa a 3x60cm po 18W a je to pořád málo.S výběrem trubic za levný peníz určitě poradí někdo z kolegů dopisovatelů.Já používám většinou osram teple bílou 2ks a 1ks studeně bílou.Vše je ok a řasy se drží zkrátka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 15:41 Mates – technické vybavení akvária
Ahoj. Mohl by mi někdo poradit ? Konečně jsem se zmohl na pořízení akvária. Koupil jsem rozměr 35x45x80 o čistém objemu cca 110 litrů. Moje představa je smíšené akva osázené živími rostlinkami. Vzhledem k tomu, že má literatura je staršího data vydání je v ní uvedena technika dnes již předčená. Mohl by mi tedy někdo poradit zda je lepší pořídit filtr klasický s houbou poháněný vzduchovacím motorkem nebo filtr vnitřní ( nebo něco jiného ), zda pořídit vzduchovací kamínek nebo okysličení nechat na filtru a co topení s termostatem, je zapotřebí ? A je něco nepostradatelného na co nesmím zapomenout ? Díky za rady.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 4790x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/924-technicke-vybaveni-akvaria?od=151