Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Externí topítko

NápovědaFórum » Technika » Topítka 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Externí topítko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 20:10 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Petr69
Ja mel Hydor in-line 200W a uz bych nic jineho nekupoval. Je to naprosto to nejlepsi. A bezudrzbove. Mel jsem to za filtrem a nikdy jsem to necistil a nikdy jse s tim nemel problem.
Teplota v akva 28C, v mistnosti 18C na otevrenem 180L akva s P. altum a P. axelrodi a H. bleheri.
Muzu jenom doporucit. Obzvlast kdyz ja ho koupil za 600kc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 18:51 Petr69 Re: vóťa87
Jak dlouho je máš v provozu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 12:29 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Petr69
Mám tři v provozu a zatím vše bez problému, nic víc k tomu asi není třeba dodávat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 11:05 Petr69 – Externí Akvarijní topítko Hydor
Má někdo praktickou zkušenost s tímto topítkem?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2009 21:32 Muž DrChila [243] Re: bigboban
:-D Hele co akvárko fláknout na indukční desku dát do vody termostat a podle teploty na termostatu se bude indukční deska spínat? :-D možná to je lepší nápad než externim topenim. Topítka sou v rámci možností levné tak proč si komplikovat život?
Jinak pro toho kdo psal něco o tom že se hodí topení do písku či kamenů na zem zahrabe ho.. tak to moc neni dobrej nápad Kameny izolujou stejně tak jako písek jelikož teplotní čidlo je nahoře na topítku na opačnym konci může klidně mezitim prasknout na přehřátí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 10:56 R Muž Silent [5949] Re: Romy
To není bezejmenné topítko. Je to výrobek firmy Hydor a to, i když u nás není moc známá, je firma která má velmi kvalitní výrobky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2008 21:44 jirikovar Re: bigboban
nechcu nic říkat ale někomu chciplo par rybek a rozjelo se tady několik temat jak topit mimo akva a vodu a bezpečnost topítek chtěl bych k tomu říct jen svoje určitě se stane že praskne topení ale z 90 % je to špatnou manipulací ne materialem a podobně a řesit tady fantasm****ie o topení mimo akva topným kabelem a pod plus proudové chrániče je holý nesmysl kolik akvaristů mi zde muže napsat že mu prasklo topení a pokopalo ho akvarium? a ještě cpát uzemění do vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 20:40 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Silent
Další bezejmenné topítko... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 20:30 Muž ghostik [81] Re: samis
Ach jo - a co se stane u topneho kabelu u ktereho se porusi izolace a dotkne se te nerezove trubky ? Uplne to same jako kdyz praskne topitko ve vode :o)
Edit:
vubec bych to externe neresil
proste klasika ponorne do akvaria a zamaskovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 20:28 R Muž Silent [5949] Re: bigboban
No tady je jedno průtokový topítko, ale patří do kategorie dražších. shop.miga.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 20:24 Muž samis [5] Re: bigboban
A co takhle omotat hadici z filtru topným kabelem ? Nebo raději za filtr dát kousek nerez trubky a na tu topný kabel a někde ještě termostat. A elektrika by byla úplně mimo kontakt s vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 17:22 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Sprachys
Bigboban má nádrž se šíří 50 cm,nejmenšího Jägra co mám,je 100 w,a jeho délka je 31 cm.Je jedno,zda topení postavím,nebo položím těsně nad dno a schovám třeba za kameny,svůj účel splní.50 w bude určitě ještě kratší.Stále si myslím,že je to nejjednodušší a nejlevnější řešení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 17:04 Muž Sprachys [48] Re: Romy
na fotkach je videt, ze je to ELITE... docela jsem se zacal bat, protoze ho mam ve svym mini akvarku... potreboval jsem co nejmensi topitko a jager bohuzel nebylo dost kratky... takze nakonec mam taky ELITE tak snad to byl jen vadnej kus...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 16:56 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: bigboban
Nikde nebylo vysloveno,co to bylo za topítko,pokud to byl neznačkový levný šmejd,tak se ani moc nedivím.Sám používám pouze topení Jäger,z toho jedno už více než 10 let a žádné problémy jsem nezaznamenal ani sám,ani u jiných akvaristů.Myslím,že než se pouštět do nějakých experimentů s nejistým výsledkem,za bůhví kolik peněz,volil bych renomovanou značku,dnes už za rozumnou cenu,a měl bych klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 16:51 Muž ghostik [81] Re: dodmo
Souhlasim proti tomu nic nemam.
Je to defakto akvarium s dobrym pristupem a ten filtr asi je potrebny i pro chod AQ ale delat za hrncovym filtrem na hadici, nadobu (a ta musi byt i radne utesnena ) jen pro topne teleso je dle meho nazoru hovadina :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 16:40 dodmo Re: ghostik
je lepší si vyrobit vlastní domácí celoskleněný filtr a do něj umístit topítko dá se do toho umístit i vzduchování palec rybicky.net/fotogalerie.php… jako třeba tady ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 10:16 Muž ghostik [81] Re: bigboban
pokud chces dat topitko do vetsi nadoby tak v tom vidim delsi nevyhodu a to ze zabyra to misto a je to dalsi potencialni zdroj netestnosti pro vodu.
mnel jsem namysli stejne bakterie co jsou ve filtru a v hradicich ktere zmesuji prutok a hlavne se budou nanaset primo na topne teleso ktere ma na povrchu i ve vode dosti vysokou teplotu ktera muze tyto bakterie ( bordel ) na topitku likvidovat a tim se na nej bude nanaset bordelu cimdal vic.
V AQ se na nem max udela zelena rasa a to topytko proste vytahnu z vody ( po odpojeni od 220V ) a otru hadrem. A co udelas ty ? vypnes cerpadlo, vypnes topitko, musis tam myt kohouty aby jsi uzavrel samospad vody, pokud jsi chytry tak tam das pruchodku s gumou ktera utesni topne teleso a umozni jeho rychlou demontaz ( neco jako mam ja na UV ) a pak teprve otres topne teleso a vse opacne spet. To ja uz davno sedim pred AQ popijim kavu a cucim na rybky :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 10:06 Muž bigboban [19] Re: ghostik
Aha tak trochu na vysvětlenou - nechci balit klasické topítko do nějakého futrálu. Spíš si představuji něco jako průtokový ohřívač - nějakou nádobku (kvádr, válec) a v tom topné těleso. Prostě menší varianta průtokového ohřívače třeba pro umývadla. :-D

Těch baktérií bych se nebál. Proč by se někde měly množit nějaké "závadné" baktérie? Ve filtru přeci chci mít co největší povrch aby narostly "dobré" bakterie. A v topítku budu mít "špatné"? ne Podle mě nesmysl. Protéká tím voda, navíc by to bylo za filtrem. Buď tam nebude nic nebo ty samé baktérie co ve filtru!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:44 Muž ghostik [81] Re: bigboban
Jak jsem psal predtim jedine jde o estetiku mozna trosicku a rychlost myseni teple a studene vody ale jinak pro udrzbu je rychlejsi ho mit v AQ.
Rychle vyndas a rychle vycistis
V zarizeni ( trubce ) se bude zanaset bakteriemi a jak se znam jsem linej cistit trubky natoz neco v trubkach.
Navic tim se zmensi prutok ( tedu pri pouziti uzkeho obalu v kterem by bylo topitko ) a muze "treba" dochazet k tomu ze ten bordel se na topitku muzehromadit a tim ho i izolovat ( jakmile bude ve tme v trubce tak se tam bude delat ten hnedy hnus vsude kolem stejne jako ve filtru a muze se to napekat na topitko )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:39 Muž bigboban [19] Re: ghostik
Já chápu jak ta elektrika funguje a proto je mi do teď docela záhadou jak to ty ryby mohlo oddělat. Ale pokud bych uvažoval že druhá strana akvárka bude nějak uzeměná (což tedy spíš není, ale třeba přes držák světla, kdo ví) tak vznikne i v akvárku "krokové napětí". Když bude na jedné straně fáze 230V a na druhé potenciál nula voltů tak na délce ryby to pár voltů dá a já rozhodně nezkoušel kolik voltů rybu zabije..

Teď už si spíš myslím, že ryby mohl zabít spíš nějaký jed z odporového drátu. Jestli se tam dostala voda a ještě chvíli to hřálo nebo dělalo nějakou elektrolýzu kdoví co za šmejdy se do vody rozpustilo.

Jinak souhlasím že externí topení asi bezpečnosti moc nepomůže ale minimálně mi to přijde o hodně elegantnější řešení než topení v akva..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:31 Muž ghostik [81] Re: bigboban
V hadici ti topitko prasknout nemuze ?
Jaky je rozdil mezi prasklym topitkem v AQ a v hadici ?
Dle mne zadny !!!
Jednak by to mnel vyhodit jistic a rybe to ublizi jedine kdyz by doplavala mezi fazi a pracovni nulu jedine v tomto pripade by zkrz ni mozna prosel proud jelikoz proud jde cestou nejmensiho odporu stejne jako voda takze nepotece pri nevyhozenem jiztici na konec akvarka aby tam zabyl rybu a pak spatky k vodici !!!
Nepsal jsi nekde ze jsi elektrikar ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:28 Muž Yirka [9196] Re: bigboban
Nevím, ale přesto mám pocit, že bude skoro permanentně sepnuté. Pokud do toho opravdu půjdeš, dej vědět poznatky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:25 Muž bigboban [19] Re: Yirka
Právě pro zmenšení ztrát chci dát topítko ne do filtru ale až ZA filtr těsně před akvárium. Tedy jediná ztráta bude na dejmetobu 3/4m hadice. Tu můžu klidně obalit izolací takže ztráta bude minimální! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:24 Muž bigboban [19] Re: ghostik
Viz téma rybicky.net/forum/9203

Topítko bylo po příjezdu domu plné vody a nefunkční.. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 09:12 Muž Yirka [9196] Re: bigboban
Není to asi to pravé, ohřívat vodu někde mimo prostor nádrže (a s výhradami ve filtru), protože ztráty tepla a tím pádem náklady budou neúměrně vysoké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 08:50 Muž ghostik [81] Re: bigboban
Vyrabeji se filtry ktere maji topeni uvnitr ale nevidim duvod kromne estetickeho proc ho davat nekam jinam.
PS: co je u tebe vadne topitko a jak ti to zahubilo ryby ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 08:38 Muž bigboban [19] – Externí topítko
Po včerejší tragédii kdy mě nejspíš vadné topítko zahubilo všechny ryby mě napadlo mít "externí topení". Chystám se koupit externí Fluval (asi 105). Zapojil bych to asi takto:

Akvárium - filtrační koš - hadice - externí Fluval - hadice - topení - hadice - vtok do akvária.

Pokud by se měla regulovat teplota, nejspíš by to mělo mít teplotní čidlo v akvárku a podle toho spínat topení. ;-)

Má toto smysl? Zkoušel to někdo? Vyrábí se nějaké "externí" topítko? Víceméně jde o průtokový ohřívač. Nebo si to mám vyrobit? Co si o tom myslíte? hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3578x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9215?od=51