Přihlásit se RYBICKY.NET »

Počítadlo bublin

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Počítadlo bublin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: amrtin
Tak se koukni za dva tři měsíce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo Re: KarlosS
Já si právě koupil z čínskýho eshopu tohle www.tmart.com/… je to šroubovací uvnitř je zpětný ventil a hadičky jsou na přišroubování. Jenže jeden problém nastal a to dosti zásadní, že to netěsní a CO2 uniká v tom šroubovém spoji. Oni tam totiž nemají uvnitř těsnění ani O kroužek, ale Okroužek je po ubvodě jak se dotahuje ta zátka na to průhledné sklo. Což je špatně. Jinak by to bylo skvělé počitadlo bublin. S tou odsávačkou mám strach jestli by to ten tlak udržela a neroztřelila se. Koupil jsem si plastový od Sery a uvidíme co to bude a jak to vydrží. Jinak budu muset zkusit ještě ten JBL. Tak to JBL vypadá opravdu dobře. Hadičky na dotažení tak jak jsem si to představoval
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: amrtin
Například s CO2 do akvária. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: Robo
doporučuji vše s převlečnýma matkama, já používám JBL Pro Flora safe stop (zpěťák) a počítadlo JBL Pro Flora Bubble counter.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: vaaclav
na burčák ideální řešení, se zpěťákem (radši dva) co nejblíže (v cestě) u akva.
Když jsem pak přešel na bombu, vyskákali mi víčka :-). Teď mám šroubovací s těsněním a převlečnýma matkama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: vaaclav
No,protože za prvních 10 dní nezmizela žádná :-| A kam by jako měla mizet?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: amrtin
Proč si myslíš že ti zrovna z tohohle nebudu mizet voda. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Robo
Fotka k příspěvku Jé,fakt jo?Já jí koupil v první lékárně do který sem zašel(za 30kč) :-D

Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo Re: amrtin
oni už jsem taky uvažoval a taky ji sháněl a v každé lékárně mi řekli, že zrovna tenhle typ nemají nebo mi nabízeli nějaké šílenosti s balonkama za ty samé prachy jako klasické počítadla
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Robo
A proč nepoužiješ dětskou odsávačku?Je to skoro zadarmo a nic se z ní neodpařuje.A jestli máš bombu,tak chemoprénem přilepit víčko(kvůli tlaku).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Robo
Zdravím chlapi, mám problém s počitadlem bublin. Nenašel jsem tady o tom diskuzi tak to přidám sem. Už jsem použil několik počítadel a vždycky mám s nima problém. První jsem měl v miničku od Dennerle ten mini perlátor což je počítadlo i atomizér. To bylo v pohodě dokud se nerozpadnul ten plastový závit. Pak jsem si koupil u Rataje od Ruwalu www.rataj-spk.cz/… ten byl v pohodě do té doby než mi z něho pomaliku zmizela voda. Tak jsem ji chtěl dopustit, jenže sundat hadičky je nadlidský výkon. Samozřejmě, že mi to mírně naprasklo jak se hadičky nasazují a už to nebylo ono a CO2 pomalinku unikalo mimo. Pak jsem si koupil skleněné. Dneska opět jsem chtěl dolít vodu a zase jsem bojoval s hadičkama. To se mi naštěstí povedlo sundat bez problémů. Doplnil vodu smontoval a zjistil že mi začal unikat CO2 u zpětného ventilu. Tak jsem to chtěl zase sundat a samozřejmě mi to skleněné počítadlo prasklo. Teď zvažuji že si koupím počítadlo od SERY co je vyrobeno z akrylové pryskyřice. Pak mě zajímá jak sundaváte ty hadičky když se odpaří voda. Ony jsou tam přilepené jak čuně a nejdou dolu. Máte na to nějaký fígl?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: DanegoPerros
Já bych neřekl že na tom záleží,voda se zpočátku nasytí co2 a pak plyn prochází tak jako tak stejně ;-).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danego Perros
Chci se zeptat?Zaleží na tom,kolik vody je v počítadle bublin?Mám tohle www.aquario.pl/… Co a jak ovlivnuje množství vody v počítadle??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina Re: prisavnik
Když Ježíšek naježil mini Gejzír CO2, kde už ten počítač bublin byl, tak to neřeším a užívám si dárku :-D hop P.S.: Díky za rady, už je přicuclej z venku, z boku na akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik Re: pavliina
j pohode moze to byt vedla AQ ;-) a romis ma pravdu,zbytocne vyhodene prachy,aj ja som si vyrobil pocitadlo bublin...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RomišRe: pavliina
Docela drahé... :-O
Já používám tohle:
www.detskydum.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina Re: prisavnik
Je to počítadlo bublin od Rataje :-) www.rataj-spk.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik Re: pavliina
podla toho ake je to pocitadlo bublin.Mohla by si dat foto? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik Re: pavliina
Teoreticky ano :-) porad to bude fungovat stejne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina Re: kon
Takže je teoreticky jedno, jestli je uvnitř nebo venku akva? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kon Re: pavliina
já to mám uděláno a zapojeno podle tohoto článku a jsem spokojený palec
www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina – Kam umístit počítač bublin, do akva nebo ven?
Ahojky, tak přemýšlím, kam umístit počítač bublin? V návodu píšou, abych umístila dovnitř akva, ale je to nutné? :-O Raději bych to dala mimo, koukat se v akva na nějakou černou hadici s plastovým válečkem se mi teda moc nezamlouvá hmm Je možné to dát mimo?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 4186x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9165-kam-umistit-pocitac-bublin?od=101