Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kam umístit počítač bublin?

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Kam umístit počítač bublin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2019 19:34 Muž jarovo [281] Re: vlka
Najlepšie na tom je že pre akvaristiku nemáme prevod litre za minutu na tlak. Udaj v litroch sa používa pri zváraní a veľkosť tlaku potrebujeme v akvaristike nastaviť aby sa CO2 "pretlačil" cez atomizer. A to väčšinu ľudí privádza do pomykova.

Ale stačí sa opýtať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2019 18:25 Muž vlka [250] Re: jarovo
Nedivím se, že jsou v tom zmatky. www.jednotky.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2019 17:54 Muž jarovo [281] Re: Icestar
Fotka k příspěvku Ahoj, presne tento problém nastavenia tlaku pre atomizer sme tu už riešili, ale pre zopakovanie:
- pravý manometer má stupnicu prietoku v litroch, čo je pre nás nepoužiteľné ale keď máš taký istý manometer so stupnicou v baroch tak potom pre daný atomizér potrebuješ cca 3 - 3.2 baru. Pridávam foto takého manometra v baroch pre porovnanie.
Na tom manometri čo máš to zodpovedá na červenej stupnici cca 7.5 / na čiernej cca 15/.
Mám to tak nastavené / cca 7.5 / pre taký istý atomizer, ihlovým ventilom nastavené 90b za min a robí mi to jemnú hmlu.
Pri nastavovaní je treba chvíľu počkať na odozvu.

P.S. Pokiaľ sa nastaví veľký tlak potom je regulácia ihlovým ventilom problematická.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2019 09:04 Žena Icestar [10] Re: Smetany
Jarový test mi žádný únik neprozradil, takže navzdory vším mým pochybám se zdá, že to je zapojené správně a funguje to ano Ještě si počkám, až jak se zbarví kapalina v drop checkeru. Zatím sytě modrá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:42 Muž Smetany [664] Re: Icestar
Tak v tom případě nezvedej. cfh je spíše jednotka průtoku než tlaku ale podle googlu je 20cfh cca 3 bary a to znamená že těch 25 bych nepřekračoval spíš řešil ten jar. Pokud nikde neuchází tak budeš muset počkat na někoho kdo tenhle atomizér má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:31 Žena Icestar [10] Re: Smetany
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:25 Muž Smetany [664] Re: Icestar
To nedělej koukni na ty budíky u těch stupnic bude napsáno v jakých jsou jednotkách. Já jen hádám podle hodnot které píšeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:22 Žena Icestar [10] Re: Smetany
V tom se nehádám, na tohle jsem levá v teorii i v praxi - v hodinách fyziky jsem nepochopila ani watty, volty, ampéry... vím, že to existuje, vím, že se to nějak ovlivňuje, vím, že si na googlu příslušné vzorečky najdu a třeba i spočítám plus mínus nějaká ta desetinná čárka :-D smich ale prakticky vůbec netuším, o čem se tu píše. Bar a psi, to mi asociuje leda tak nějaké ty vtípky :-D
Takže děkuju za tvou trpělivost, budu ti v tomhle bezmezně důvěřovat stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:16 Muž Smetany [664] Re: Icestar
Ale vstupní tlak je v barech ten redukční bude předpokládám v psi protože kdyby si tam pustila 25 barů tak už to bouchlo. Pokud je tam stupnice psi tak 35 psi je cca 2,2 baru a většina atomizérů funguje v rozmezí 2-3 bary.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 20:11 Žena Icestar [10] Re: Smetany
Mám to s nočním vypínáním, tak to nechám na ráno. 35, není to moc? Já mám z těchhle věcí respekt, bojím se i papiňáku :-D Vstupní je 60, víc ani ťuk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2019 19:57 Muž Smetany [664] Re: Icestar
Asi bych jar zkusil hned. Nemám s vnitřním atomizérem zkušenosti ale čekal bych že ti udělá při 3b/s v akváriu mlhu. Pokud bude jarový test negativní zvýšil bych tlak na 35 (pokud se bavíme o psi) nevím v čem je ta stupnice na tom tlakoměru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 19:40 Žena Icestar [10] Re: Smetany
Jo, to rozhodně pomohlo! Bylo tam pod dvacet, nějakých patnáct, zvedla jsem na 25, pustila jehlovému ventilu žilou a atomizér se rozjel. Pak jsem to jen poladila. Při bublání 3b/s to skoro není vidět, že z atomizéru něco proudí, to je v pořádku?
Zítra zkusím ten jarový test, sice jsem to kolem počitadla všechno dotáhla silou maximální, jakou jsem schopná vyvinout (až jsem měla obavu, že mi to rupne v ruce), ale mám pocit, že něco slyším hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 19:36 Žena Icestar [10] Re: Smetany
Atomizér mám tenhle: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 19:18 Muž Smetany [664] Re: Icestar
No já mám pocit že by mohl být problém s malým tlakem na redukčním ventilu. Ale to se blbě poznává kolik ti ukazuje ten druhý budík? A jaký máš atomizér?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 18:17 Žena Icestar [10] Re: Smetany
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nejhorší je, že manžela k tomu nemůžu pozvat, protože za á o téhle nejnovější investici vůbec neví a za bé je ještě větší dřevo než já :-D

Koukám, tohle jsem fotila před dotažením horní matice. Ta už je nadoraz, ale netěsní ten větší závit (průměr skleněné trubičky). Po vložení gumičky to bublalo, nasazený atomizér to zase roze.... rozbil
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 18:11 Muž Smetany [664] Re: Icestar
Pošli fotku jak to máš sestavené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 18:09 Žena Icestar [10]
Dala jsem tam náhradní, co pro tyhle případy máme v šuplíku. Bez atomizéru to bublalo pěkně, tak jak mělo. Nasadím atomizér - a počitadlo si bublá 2bub/s, ať si s ventily hraju, jak chci. Achjo, tohle je teda něco na moje nervy ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2019 17:57 Žena Icestar [10] Re: fingerstyle
Taky mi to ukazuje 60 bar. Skleněné počitadlo by mi i fungovalo, ale nahoře netěsní. Podle nákresu tam má být černá gumička a přitom tam není tone
Reklama

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2017 19:51 Muž Jarry [797] Re: Zip
Jo ty mám doma 2, ale neodvážil jsem se to ani pokoušet zapojit. Tak jsem koupil toto, funguje perfektně: www.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2017 19:24 Muž Zip [253] Re: fingerstyle
Mně skleněné počítadlo vydrželo pár dní, ulomil jsem tu tyčku :-( Při nasazování pomůže hadičku nahřát ve vařící vodě. 60bar tlak v bombě je dobře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2017 13:23 fingerstyle
Tak mě skleněné počítadlo vydrželo 10 vteřin.Jak jsem otevřel jehlový ventil tak počítadlo i se spětnym ventilem vyletěli z hadiček a počítadlo na střepy.Tak mi teď nezbude nic jiného než vytáhnout hadičku ze spětnyho ventilu,napočítat bublinky ve vodě a zas to zapojit.Než to vychytám a koupím náhradu.Ale čekal sem že to bude z toho vnitřního atomizéru víc bublat.Nastavil jsem zatim 100 b/min a jde to s toho atomizéru opravdu jen jemně.Skoro nejsou vidět.Čekal jsem hustej sloup mikrobublin.Jinak trošku zklamání:set kupován na rostlinna-akvaria a láhev ukazuje na prvním budíku jen 60 bar. tak asi moc plná není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 20:07 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Hlavne za redukcnym ihlovym ventilom treba dat aby donich nesla voda. Ak mate v pocitadle cistu vodu je aj lepsie ked tam filter natlaci trocha vody, aspon sa nikdy neodpari a samo si to doplni :-) moj nazor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 13:55 Muž Zip [253] Re: fingerstyle
Já osobně mám zpětný ventil hned za jehlákem. Je fakt, že bublám nonstop, takže mě hrozí voda max. při výměně bomby nebo když se v rozvodech CO2 vrtám :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 12:30 Muž powery [246] Re: fingerstyle
Já mám zpětný ventil mezi atomizerem a počítadlem. Aby ti do počítadla nenatekla voda. Některá počítadla už jsou samy o sobě zpětným ventilem, ale nevadí mít dva zpětné ventily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 12:24 fingerstyle
Nevím jak to zapojit. Ve skleněném počítadle budu mít glycerinovou kapalinu a teď nevím kam dát zpětný ventil. Nad počítadlo aby do něj nenatekla voda z aq? Nebo pod počítadlo?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2016 16:39 Muž ludvik [1061] Re: tonof
Vodou ... destilovanou lépe, ale je to vcelku fuk. Lze použít i třeba propylenglykol. Je hustší a nic v něm nedokáže žít. A v podstatě se neodpařuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2016 15:39 Muž tonof [52] - Rostliny – Viskózna kvapalina.
Viskózna kvapalina, čím ju nahradiť,alebo čo je to za konkrétna látka. Vďaka. :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2016 16:31 Muž cqs [1] - Amazónia
To počítadlo z rostlinná-akvária.cz mám a je to hodne podobné. Mám ho z oboch strán pripojené k hadičke a nebol s tým nijaký zádrhel. V čom je problém?

Edit: Ja som ten krúžok tuším použil ako tesnenie medzi hadičkou a amortizérom alebo na tu spojku čo bola k nemu, už si moc nepamätám. Daj ho tam kde ti bude chýbať, hlavné je, že plyn nebude nikde unikať.

www.rostlinna-akvaria.cz/…
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2016 15:30 Muž ludvik [1061] Re: ludvik
Fotka k příspěvku Foto snad napoví.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2016 15:26 Muž ludvik [1061] Re: drn
Podobné počítadlo prodávají rostlinna-akvaria. Vypadá bytelně, hodně. Ale je myšlené na nasazení přímo na redukční ventil, nebo tak něco. Prostě napevno k flašce a to jen jedním směrem (logicky). Tedy pro ty naše složeniny, kdy nám hadička vede dolů je to bez úprav nepoužitelné. Držáček pro přidělání na stěnu skříňky u toho není.

Ale to těsnění je tam nakresleno venku - zespodu se vešroubuje příruba (nebo jak bych to nazval) s výčnělkem. A na ten se nasadí to malé těsněníčko a tím to přitěsní pod závitem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2016 14:38 drn Re: amrtin
že je to těsnění je mi jasné, ale moc jsem nepochopil k čemu či kam
matoucí fotka i.ebayimg.com/… mi moc nepomohla.
Ale je možné že tim je myšleno že se trn napíchne hadička přes kterou se dá okroužek stažená tou matkou, ale mam k difuzeru www.ebay.com/… chyceno bez tohoto těsnění, tak jsem moc nechápal kam je to myšleno
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2016 21:53 Muž amrtin [157] Re: drn
Těsnění.Ale kam...asi pod tu převlečnou matici.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2016 19:32 drn
ahoj, máte někdo todle počitadlo z ebay? k čemu je tam ten o kroužek?
i.ebayimg.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2014 23:56 Muž erik1982 [15] - rastlinneRe: regeditka
Staci pockat cca 5-10 min. a sa to rozbehne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 22:02 Žena regeditka [0] - MiniakváriaRe: cezarmilan
Takže myslís, že to chce jen trpělivost ? Tlak byl ve finále cca 7 b, doporučuje se kolem 2 ... asi to chtělo chvilku počkat, než se natlakuje ... Videí jsme viděli dost, všude krásný gejzírek, u nás nic... Zítra další pokus, snad bude úspěšnější :-)

cezarmilan napsal: Tento potrebuje oveľa vyšší tlak ako difúzory napr. sklenené. Takže musíš zdvihnúť tlak.
Dovolím si tvrdiť, že tieto idú najťažšie pretlačiť. Popozeraj videá, kde sa inštaluje, začni hľadať tu

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:56 Muž cezarmilan [563] - RostlinyRe: regeditka
Tento potrebuje oveľa vyšší tlak ako difúzory napr. sklenené. Takže musíš zdvihnúť tlak.
Dovolím si tvrdiť, že tieto idú najťažšie pretlačiť. Popozeraj videá, kde sa inštaluje, začni hľadať tu

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:38 Žena regeditka [0] - MiniakváriaRe: cezarmilan
Vnitřní atomizer www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:34 Muž cezarmilan [563] - RostlinyRe: regeditka
Ide o atomizér, alebo difúzor?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:21 Žena regeditka [0] - Miniakvária – kde je chyba?
Dobrý večer přeji, právě jsme nainstalovali kompletni CO2 set s 2 l lahví www.rostlinna-akvaria.cz/…, postupovali dle instrukcí, ale nic se neděje, z atomizeru ani bublinka. Počítadlo krásně bublalo, bez atomizeru jdou do akva bublinky taky bez problému, takže bombou to pravděpodobně nebude.http://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/vnitrni-atomizer-50-mm máme vnitřní atomizer rovněž z rostlinna-akvaria.cz. Za jak dlouho by měl atomizer začít pouštět bublinky do akva? Počitadlo musíme pořídit taky nové, při opětovné kontrole nám zůstal jeden kousek trubičky v hadicce, je to teda hodně křehké na můj vkus :-) všem předem děkuji za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 13:59 Muž Robo [44] Re: Burik
Vyzkoušíme nižší tlak. Je ale zajímavé že to neodnese něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 13:56 Muž Robo [44] Re: zervan
Už jsem tam jeden ventil dal, ale ja vůl ho dal hooodně daleko a pak jsem si přečetl o tom zalivani atomizeru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 13:23 Muž zervan [1089] - RostlinyRe: Robo
Robo napsal: Takže pokud to CO2 na noc vypnu a dostane se voda do atomizéru a hadičky tak pak se tam musí udělat daleko větší tlak aby tu vodu protlačil přes tu keramickou patronuv tom atomizéru. Mám pravdu?
Tu by pomohol spätný ventil pred atomizérom (medzi ním a počítadlom), ja to tak mám na biokvase, aby sa mi pri odpojení nevracala voda do hadičky.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 12:59 Muž Burik [724] - AquascapingRe: Robo
mně teda krásně bublá na 1,5 bar.Myslím,že máš zbytečně moc.Pak atomizér nestačí tolik co2 protlačit do hadice a hromadí se ti před ním v hadičce a počítadlo bublin to odnese.

S tou vodou to zase taková pravda není..stačí mi na to stále ten 1,5 bar..když se mi při při čištění zatopí vodou,tak to jen pak déle trvá,než to vodu vytlačí pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 12:53 Muž Robo [44]
Ponořil jsem atomizer do sava a pak jsem napojil ten atomizer na co2 a postil do kýble s vodou a zkoušel to udržet prsty. I při tlaku 0,3 MPa jsem to v pohodě udržel prstem. Takže zas tak velký tlak tam není, ale dočetl jsem se tohle

Sranda byla kdyz se mi pres noc zalil vodou a kdyz se pak pres den zaplo CO2 tak mi pod tlakem vyleteli hadicky pripojene na zpetny ventil Grin Protoze na ten atomizer pusobi fakt velky tlak aby se vytlacila vsechna voda z atomizeru zase pryc. Vyresil jsem to tak ze jsem hadicky stahnul elektrikarskou plastovou stahovaci paskou k tomu zpetnemu ventilu.

Takže pokud to CO2 na noc vypnu a dostane se voda do atomizéru a hadičky tak pak se tam musí udělat daleko větší tlak aby tu vodu protlačil přes tu keramickou patronuv tom atomizéru. Mám pravdu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 11:19 Muž Robo [44] Re: Burik
Fotka k příspěvku Ale já mám 2 manometry sice to není pro CO2, ale pro kyslík. Takhle to mám nastavené a pohybuje se to mezi 0,2 až 0,3 MPa. Co jsem vyčetl tak atomizér prý potřebuje 3bary což je 0,3 MPa pokud se nepletu. Udivuje mě, že nepraskne něco jiného. proč nepraskne samotný atomizér, proč nepraskne zpětný ventil nebo nevystřelí hadička. tone
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 10:18 Muž Burik [724] - Aquascaping
Musíš mít moc velký tlak. Jinak to není možný.Proto se hodí ventil s dvěma manometry, krásně vidíš tlak na výstupu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 09:49 Muž Robo [44] Re: zervan
Bohužel nemám čím to změřit. Zkusím ho dneska ponořit do Sava jestli není moc ucpaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 08:44 Muž zervan [1089] - RostlinyRe: Robo
Podľa opisu to vyzerá, že ten atomizér je nejaký divný, ako keby upchatý, potrebuje príliš veľký tlak, že to až trhá počítadlá. Je možné zmerať tlak v tejto časti - na výstupe za ventilmi?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 07:34 Muž Robo [44]
Ahoj, tak teď mi vysvětlete proč mi prasknulo nové počítadlo JBL. Včera jsem ho večer namontoval a fungovalo. Rano vstanu a, že pustím CO2 a pod počitadlem plno vody. Deska z lamina pod akva nacucana jak houba a pomalu bobtná. Ok moje chyba nedal jsem za počitadlo zpětný ventil. Před mám za ne a nikdy jsem ho zatím nepotřeboval. Vylil jsem z počítadla přebytečnou vodu a zapojil na hadičky a pustil CO2. Bublinky krasně bublaly, ale z rampy pořad nic tak jsem trochu přidel na jehláku a začlo být slyšet jak někde uniká CO2, a samozřejmě, že z počítadla. Tak jsem ho sundal rozdělal jestli náhodou není špatně nasazený O-kroužek a nebyl pak jsem si všiml, že na průhledné nádobce kde jsou ty zámky čím se to zajišťuje jsou praskliny. Tohle přeci není možné aby mi pořád praskaly počítadla. Dávám to z 2kg hasičaku manometr mám na kyslíkovou láhev jehlák Camozzi, tlakové hadičky a externí atomizer na zpáteční hadici. Tak mi vysvětlete proč mi to praská.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 21:52 Muž Robo [44] Re: pancéřníček
No ono když jsem měl počitadlo Sera tak šly krásně jemné mikro bublinky z rampy. Když jsem dal JBL počitadlo tak z rampy šly ohodně větší bubliny a v rampě toho CO2 bylo nějak moc a nic jsem na jahláku nic neměnil.
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce CO2 Přidat příspěvek • Zobrazeno 3666x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/9165