Krevetky - krmení
koukám že seš z Brna. Před burzou bude mít zase sraz, tak se zastav, klidně ti tam nějaký kytky vezmu
Jo jo, teď bohužel nemám mořnost, ale udělal jsem jim možná najivně tam takovou skálu s úkrytem, tak doufám, že to trochu ocení
hodil by se apoň chomáč jávskýho mechu nebo jinej plevel, aby se ty krevetky v prázdným akvárku vůbec cítily dobře
Kytky zatím právě nemám, jediné co mi v této malé odchovničce chybí, je osvětlení. Ale už mám objednanou výkonovou 10W LED diodu, tak jsem zvědaví, jak bude svítit. Měla by svítit 700lm, tak se uvidí
Každopádně ještě poraď jak mám moc krmit když teda nemám zatím ty rostliny
--
Jeste doplním, přesně toto mám objednané z EBAYE ale za 1 dolar
aukro.cz/… Sporadicky..máš li kytky tak za 4-5 dnů drobek
Ahoj, odlovil jsem si do 10ti litrového akvária 4 krevetky čekající potomky, tohle 10l akva má vodu z mého primárního akvária, filtr, topeni, vse jak by melo byt, ale jelikoz s krevetkami nemam moc zkušeností, nevím, jak jej v tom 10l akvariu často krmit.
Mám krmení Tetra Crusta menu, dále mám možnost krmit špenátem, dubovým listím, ale opravdu nevím, jak často je krmit.
V mém hlavním akva jsem nekrmil vůbec, až výjmečne na pochutinky, nechával jsem je pochutnávat si na řase.
Díky kluci a holky
Starší reakce
- obycejne Red Cherry zerou uplne jakekoliv akvarijni krmivo - at uz vlocky, pelety, granule, tablety, wafers... ani na znacku nejsou narocne
- lepsi nez na nich testovat krmeni pro hlodavce
P.S. takhle se Neoc. rezou o uplne obycejne Dajana Wafers
Kolik váží králičí granule a kolik váží 6 cherrryn? Nic bych jim nedával
nahodou kralici peletky jsou casto doporucovane ale asi to musi byt nejake ty lepsi (bez medi hehe)
Dobře. Děkuju! =) Chci aby mi brzy zesílili, potřeboval bych v nádrži trošku popřesazovat rostlinky a časem bych k nim chtěl koupit i rybky. Tak hlavně proto
krm ich len doporucenym krmenim pre krevetky, ziadne zradlo pre kraliky atd
skus najst niekde zihlavu (koprivka myslim po cesky) umy ju, spar a uvidis ze sa jej nebudu vediet nabazit
neocaridiny ju zeru ako dive, CRS/CBS si ju pomaly ani nevsimnu
Buď rád za řasu....Hladem netrpí tak je nech..vem v úvahu jejich váhu...pochopíš proč
Mám šest Red Cherry, zatím sotva přesahujících dvou centimetrů. Pročetl jsem, při hledání po inspiraci v krmení, celé téma.
Musím říct, že krevetky mi pojídají řasu jako divé, jen té štětinkové se zatím skutečně vyhýbají! Ale stejně tak odmítají i odumřelé nebo teprve odumírající částí rostlin.
Chtěl jsem zkusit podle rad zde ty granulky pro králíky. Doma máme od Vitakraftu VITA Speciál pro zdraví a vitalitu, nemile mě ovšem v obsahu překvapilo 13,2 mg mědi (E4), což mám za to že pro krevetky nebude vhodné(?).
Ohledně podzimního dubového listí: mám jej v nádrži přes dva týdny, zatím u krevetek ale nevyvolává žádný zájem.
A dnes jsem ještě zkusil spařený kroužek mrkve, také bez sebemenšího úspěchu u těch mejch anorektiček.
Starší reakce
Ja skrmujem normálne celý list,avšak sparený (zaliaty v horúcej vode).Vodu vyleješ,necháš trocha vychladnúť a tak môžeš skrmovať.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je lepší dávat krevetkám velké listy od kopřivy a nebo jestli je lepší odstřihnout ten začátek. A pak jestli jsou lepší sušené nebo čerstvé ty kopřivy. Děkuji
Zkusil jsem jen tak na test padající granule od Hikari cichlid, krmíme tím cihclidy ve 480 litrové nádrži. Má to dost vitamínu (D, E...) a řeknu vám, že se do nich krevetky hned pustili. Tak už vím co jim taky můžu dodávat za krmení.
Starší reakce
0 20.12.2011 10:38 - Robím to rovnako.Strašne rýchlo sa rozpadnú a zakalia vodu.Preto som skôr za tvrdšie tablety a pod.
Spirulina wafers od Dajany se mi rozpadají víc než třeba tablety od Tetry nebo od granule Dennerle. Dávám je spíš občas, na prostřídání.
0 19.12.2011 23:17 - Kladne hodnotím TetraWafer mix.Tvrdé,nerozpadajú sa a preto ani nešpinia vodu.
Já dávám krevetkám od Dajany wafers discs mix, dost jim to chutná
Mám granule CrustaGran a krevety si nestěžují. Ale zas na druhou stranu si nestěžují, ani když dostanou cokoliv jiného
Ale jsou kvalitní, nezozpadají se ani se nerozpouští, takže než je krevety sežerou, vodu to nekalí. Chutnají i rakům a otíkům.
Máte zkušenosti s krmením pro krevety od Dennerle?
Starší reakce
myslím si že nepřekrmuji, ale rybky taky něco dostat musej. krevetky mám teprve asi měsíc, tak mě tohle chování překvapilo. děkuji za odpověd
to by jsi se divil co vsecko dokazou kvuli kousku dobreho zvance.... me treba obcas delaji exkurzi po bublifuku.... to filtrovani krmiva z hladiny, je bezny... (to dokazou delat i sneci)
- je to normalni, krevetky jsou chytre a pro kus žvance jsou ochotny se i s rybou "poprat"
- jsou to vsezravci, takze s dokrmovanim to neprehanej, v zabehnutem AQ s rostlinami si i bez dokrmovani neco na zub najdou
nikdo neodpovida... krevetky jsou vsezravci, u me osobne zerou patentky i rozmackane sneky, nakladena vajicka od panciku take obiraly, takze asi tak...
0 01.08.2011 11:56 JagerMaister ahojte mám otázku skaláre sa mi vytreli na list, ktorý som odstrihol lebo ich chcem odchovať bez rodičov, no len nemám žiadne volné akvárko ako rozplavku a preto chcem dať list do krevetkária len neviem či krevetky ikry nepojedia neviete mi poradiť ?
Starší reakce
Ty články jsem kdysi četl, ale tady hovoříme o krevetkách a u nich to může být trochu jinak. Stejně jako s léčivy, ryby to nezabije ale krevetky i v menší dávce pomřou. A pokud přijímají Asta. ještě z jiných zdrojů, tak může asi lehce dojít k předávkování. No ale to asi nevyřešíme bez laboratorních podkladů.
Ani pri krmeni denne s nim zadne potize nebudou. Astaxanthin je bezna soucast vsech do CR dovazenych a v CR se vyskytujicich krmiv pro krevety a raky. Krmiva, ktera jej obsahuji jej casto pisou zvyraznene, ze jej obsahuji, protoze je to velmi žádaná soucast krmiva - je primo odpovedny za zbarveni krevet a pri jeho nedostatku by krevety hynuly, nebo se prinejmensim nezbarvovaly. Je to hlavni karotenoid, ktery krevety maji. Pusobi vyrazne jako antioxidant a oddaluje starnuti organismu (i krevetiho organismu). Prirozene jej krevety prijimaji z ruznych řas - proto se jim nekdy rika řasožravé.
Psat o nem jako o jedu je asi stejne, jako psat o tom, ze by byl jedovaty temer kterykoli vitamin.
Myslim, ze Semtex to myslel spise tak, ze kdybyste podavali astaxanthin v ciste forme, tak vam zabije krevetky, coz je pravda, ale tusim, ze nikdo jej takto pouzivat nebude. V jiste davce si troufam rici, ze by i cloveka mohl zabit.
Doporucuji k tomuto tematu precist kolekci clanku o vyzive ryb na akvaristovi. Autorem techto clanku je odbornik na vyzivu Petr Novak, zde na rybickach vystupujici pod nickem PetrNovakBolid .
Tak asi také záleží v jaké dávce, když dostanou krmení s Astaxantinem jednou za týden asi se nic moc nestane, ale při krmení denně můžou mít potíže jak píše Semtex.
Není to podle mě jed.
Já to kdysi četl tuším na
www.shrimpnow.com
Tam se dá dočíst plno věci o kterých mi ani nevíme. Třeba Němci mají v chovu krevetek tak 25 let náskok.
je to s nim zajimave, dle
en.wikipedia.org/…
- je obsazen v mikrorasach, kvasnicich .. krilu, racich a prekvapive...v krevetach
- je MENE toxicky nez vitamin A
- zatimco Evropska komise ho schvalila jako potravinu, v USA je urcen jen a pouze krmeni zvirat
tak proč do toho krmiva ten astaxantin davaju, ked je to podla teba pre krevety jedovate?
Ve filtru je to sice hezké, ale oni se tím i živí, tak že příště naházet do akvárka.
Mám Red Cherry a dávám jim spařenou červenou papriku nebo kapii , a jsou červený jako blázen .
přečti si složení toho krmení, pravděpodobně tam ten Astaxantin bude....
Nemyslel jsem něco umělýho, ale nějakou přírodní stravu po které se budou mít dobře, olšové šišky, dubové listí a rašelinu ve filtru mám, krmím okurkami a sem tam jim hodím krmení pro rybičky.Ale pořád to nějak není to co to bývalo, možná se mi to jen zdá
Ale hlavně že bude červená jak rudý říjen.
To all:
Nacpat to umělými chemikáliemi není problém, ale lepší pocit je když se mají dobře a zato se odmění i sytější barvou, za chvíli to tu bude jak v Japonsku, tetované ryby, krevetky nacpané umělými barvivy a já nevím co ještě.
EDIT: přínosné info Semtíku dík za něj.
Astaxantin je pro Krevetky jed. Může způsobovat dočasnou slepotu.
mohly by pomoct krmiva s obsahom astaxanthinu. je to na prirodnej baze a pouziva sa pre zvyraznenie pigmentu.
Olšové šištičky a listí z dubu nebo mandlovník mořský, pokud budou mít krevetky jim vyhovující podmínky budou pěkně zbarvené. Zkoušel jsem různé krmiva, ale jediné co pomohlo k výraznějšímu zbarvení, bylo přidání těch šišek a listí, když má voda barvu čaje krevetky vypadají spokojeně. Dříve jsem měl vodu s 12GH a po zakoupení RO teď míchám vodu na cca 4GH. Myslel jsem, že slabší zbarvení bude ve vodě, vstupní voda měla NO3 40 a zmíněnou větší tvrdost, po pozvolné přechodu na RO-mix však zbarvení zůstávalo stejné.
P.S.Rašelinový výluh také pomáhá.
Existuje nějaké krmivo, které podporuje vybarvení krevetek?
Starší reakce
Já osobně je nijak zvlášť nekrmím, většinou si dávají tablety pro ryby u dna, taky jim chutná okurek, brambora, prostě všechno co ancíkům. A poslední dobou si dávají pangasia.
A mrazeny taky na to sme se zapomel zeptat?
Přidat reakci
1 ...... [12] 14 15
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 18399x