Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krevetky - krmení

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - krmení
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: honzek
koukám že seš z Brna. Před burzou bude mít zase sraz, tak se zastav, klidně ti tam nějaký kytky vezmu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek Re: katterinecka
Jo jo, teď bohužel nemám mořnost, ale udělal jsem jim možná najivně tam takovou skálu s úkrytem, tak doufám, že to trochu ocení :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: honzek
hodil by se apoň chomáč jávskýho mechu nebo jinej plevel, aby se ty krevetky v prázdným akvárku vůbec cítily dobře
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek Re: invalida
Kytky zatím právě nemám, jediné co mi v této malé odchovničce chybí, je osvětlení. Ale už mám objednanou výkonovou 10W LED diodu, tak jsem zvědaví, jak bude svítit. Měla by svítit 700lm, tak se uvidí :)

Každopádně ještě poraď jak mám moc krmit když teda nemám zatím ty rostliny :-)
--
Jeste doplním, přesně toto mám objednané z EBAYE ale za 1 dolar aukro.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: honzek
Sporadicky..máš li kytky tak za 4-5 dnů drobek ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek – Krevetárium 10l - jak často krmit 4 krevetky
Ahoj, odlovil jsem si do 10ti litrového akvária 4 krevetky čekající potomky, tohle 10l akva má vodu z mého primárního akvária, filtr, topeni, vse jak by melo byt, ale jelikoz s krevetkami nemam moc zkušeností, nevím, jak jej v tom 10l akvariu často krmit.

Mám krmení Tetra Crusta menu, dále mám možnost krmit špenátem, dubovým listím, ale opravdu nevím, jak často je krmit.

V mém hlavním akva jsem nekrmil vůbec, až výjmečne na pochutinky, nechával jsem je pochutnávat si na řase.

Díky kluci a holky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - seic Re: Seminelibi
Fotka k příspěvku - obycejne Red Cherry zerou uplne jakekoliv akvarijni krmivo - at uz vlocky, pelety, granule, tablety, wafers... ani na znacku nejsou narocne :-)
- lepsi nez na nich testovat krmeni pro hlodavce ;-)

P.S. takhle se Neoc. rezou o uplne obycejne Dajana Wafers smich

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Kolik váží králičí granule a kolik váží 6 cherrryn? Nic bych jim nedával :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali Re: triscene
nahodou kralici peletky jsou casto doporucovane ale asi to musi byt nejake ty lepsi (bez medi hehe)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Seminelibi
Dobře. Děkuju! =) Chci aby mi brzy zesílili, potřeboval bych v nádrži trošku popřesazovat rostlinky a časem bych k nim chtěl koupit i rybky. Tak hlavně proto ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trisceneRe: Seminelibi
krm ich len doporucenym krmenim pre krevetky, ziadne zradlo pre kraliky atd

skus najst niekde zihlavu (koprivka myslim po cesky) umy ju, spar a uvidis ze sa jej nebudu vediet nabazit :)

neocaridiny ju zeru ako dive, CRS/CBS si ju pomaly ani nevsimnu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Seminelibi
Buď rád za řasu....Hladem netrpí tak je nech..vem v úvahu jejich váhu...pochopíš proč ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Seminelibi
Mám šest Red Cherry, zatím sotva přesahujících dvou centimetrů. Pročetl jsem, při hledání po inspiraci v krmení, celé téma.
Musím říct, že krevetky mi pojídají řasu jako divé, jen té štětinkové se zatím skutečně vyhýbají! Ale stejně tak odmítají i odumřelé nebo teprve odumírající částí rostlin.

Chtěl jsem zkusit podle rad zde ty granulky pro králíky. Doma máme od Vitakraftu VITA Speciál pro zdraví a vitalitu, nemile mě ovšem v obsahu překvapilo 13,2 mg mědi (E4), což mám za to že pro krevetky nebude vhodné(?).

Ohledně podzimního dubového listí: mám jej v nádrži přes dva týdny, zatím u krevetek ale nevyvolává žádný zájem.

A dnes jsem ještě zkusil spařený kroužek mrkve, také bez sebemenšího úspěchu u těch mejch anorektiček. :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: domi12
Ja skrmujem normálne celý list,avšak sparený (zaliaty v horúcej vode).Vodu vyleješ,necháš trocha vychladnúť a tak môžeš skrmovať.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - domi12 – domi12
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je lepší dávat krevetkám velké listy od kopřivy a nebo jestli je lepší odstřihnout ten začátek. A pak jestli jsou lepší sušené nebo čerstvé ty kopřivy. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 – Hikari cichlid
Zkusil jsem jen tak na test padající granule od Hikari cichlid, krmíme tím cihclidy ve 480 litrové nádrži. Má to dost vitamínu (D, E...) a řeknu vám, že se do nich krevetky hned pustili. Tak už vím co jim taky můžu dodávat za krmení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry
Když jsem ještě míval Red cherry, tak ty opravdu "lovily" živé dospělé artémie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -
Robím to rovnako.Strašne rýchlo sa rozpadnú a zakalia vodu.Preto som skôr za tvrdšie tablety a pod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Karnal Re: Naďa
Spirulina wafers od Dajany se mi rozpadají víc než třeba tablety od Tetry nebo od granule Dennerle. Dávám je spíš občas, na prostřídání.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -
Kladne hodnotím TetraWafer mix.Tvrdé,nerozpadajú sa a preto ani nešpinia vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Naďa
Nerozpadají se ty od Dajany?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: Karnal
Já dávám krevetkám od Dajany wafers discs mix, dost jim to chutná
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Karnal Re: Naďa
Mám granule CrustaGran a krevety si nestěžují. Ale zas na druhou stranu si nestěžují, ani když dostanou cokoliv jiného :)
Ale jsou kvalitní, nezozpadají se ani se nerozpouští, takže než je krevety sežerou, vodu to nekalí. Chutnají i rakům a otíkům.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Naďa – krmení zn. Dennerle
Máte zkušenosti s krmením pro krevety od Dennerle?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - maru Re: seic
myslím si že nepřekrmuji, ale rybky taky něco dostat musej. krevetky mám teprve asi měsíc, tak mě tohle chování překvapilo. děkuji za odpověd :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: maru
to by jsi se divil co vsecko dokazou kvuli kousku dobreho zvance.... me treba obcas delaji exkurzi po bublifuku.... to filtrovani krmiva z hladiny, je bezny... (to dokazou delat i sneci)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic Re: maru
- je to normalni, krevetky jsou chytre a pro kus žvance jsou ochotny se i s rybou "poprat" :-)
- jsou to vsezravci, takze s dokrmovanim to neprehanej, v zabehnutem AQ s rostlinami si i bez dokrmovani neco na zub najdou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maru
ahoj, mám dotaz: krevetky mi při krmení rybiček vločkovým vyplují k hladině a nožičkama vzhůru si shrabují taky baštu. je to u krevetek normální chování? nebo mají v akva málo potravy? děkuji za reakce ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic Re: bluemonster
nikdo neodpovida... krevetky jsou vsezravci, u me osobne zerou patentky i rozmackane sneky, nakladena vajicka od panciku take obiraly, takze asi tak...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaister
ahojte mám otázku skaláre sa mi vytreli na list, ktorý som odstrihol lebo ich chcem odchovať bez rodičov, no len nemám žiadne volné akvárko ako rozplavku a preto chcem dať list do krevetkária len neviem či krevetky ikry nepojedia neviete mi poradiť ?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Chem
DrBolíto napsal: A pokud přijímají Asta. ještě z jiných zdrojů, tak může asi lehce dojít k předávkování. No ale to asi nevyřešíme bez laboratorních podkladů.

Vyresime to bez laboratornich podkladu velmi jedoduse. Pokud budeme krmit bezne dostupnymi krmivy pro krevety ci ryby, nikdy k predavkovani Astaxanthinem nedojde. To by se drive zkazila voda prebytkem krmiva, nez aby toho Astaxanthinu z krmiv prijali tolik, aby jim to ublizilo. Astaxanthinu v certifikovanych krmivech (a jina se bezne neprodavaji) neni tolik, aby jej bylo mozne predavkovat. V bezne kreveti praxi bez cisteho Astaxanthinu si jeho predavkovani opravdu nedovedu predstavit. Je to jine, nez s lecivy obsahujici měď apod, ktere rybam neublizi a krevetkam ano...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto Re: Chem
Ty články jsem kdysi četl, ale tady hovoříme o krevetkách a u nich to může být trochu jinak. Stejně jako s léčivy, ryby to nezabije ale krevetky i v menší dávce pomřou. A pokud přijímají Asta. ještě z jiných zdrojů, tak může asi lehce dojít k předávkování. No ale to asi nevyřešíme bez laboratorních podkladů.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Chem Re: DrBolíto
Ani pri krmeni denne s nim zadne potize nebudou. Astaxanthin je bezna soucast vsech do CR dovazenych a v CR se vyskytujicich krmiv pro krevety a raky. Krmiva, ktera jej obsahuji jej casto pisou zvyraznene, ze jej obsahuji, protoze je to velmi žádaná soucast krmiva - je primo odpovedny za zbarveni krevet a pri jeho nedostatku by krevety hynuly, nebo se prinejmensim nezbarvovaly. Je to hlavni karotenoid, ktery krevety maji. Pusobi vyrazne jako antioxidant a oddaluje starnuti organismu (i krevetiho organismu). Prirozene jej krevety prijimaji z ruznych řas - proto se jim nekdy rika řasožravé.

Psat o nem jako o jedu je asi stejne, jako psat o tom, ze by byl jedovaty temer kterykoli vitamin.

Myslim, ze Semtex to myslel spise tak, ze kdybyste podavali astaxanthin v ciste forme, tak vam zabije krevetky, coz je pravda, ale tusim, ze nikdo jej takto pouzivat nebude. V jiste davce si troufam rici, ze by i cloveka mohl zabit.

Doporucuji k tomuto tematu precist kolekci clanku o vyzive ryb na akvaristovi. Autorem techto clanku je odbornik na vyzivu Petr Novak, zde na rybickach vystupujici pod nickem PetrNovakBolid .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto Re: džara
Tak asi také záleží v jaké dávce, když dostanou krmení s Astaxantinem jednou za týden asi se nic moc nestane, ale při krmení denně můžou mít potíže jak píše Semtex.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: džara
Není to podle mě jed.
Já to kdysi četl tuším na www.shrimpnow.com

Tam se dá dočíst plno věci o kterých mi ani nevíme. Třeba Němci mají v chovu krevetek tak 25 let náskok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic – re: Astaxanthin
je to s nim zajimave, dle en.wikipedia.org/…

- je obsazen v mikrorasach, kvasnicich .. krilu, racich a prekvapive...v krevetach :-)
- je MENE toxicky nez vitamin A
- zatimco Evropska komise ho schvalila jako potravinu, v USA je urcen jen a pouze krmeni zvirat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - džara Re: Semtex
tak proč do toho krmiva ten astaxantin davaju, ked je to podla teba pre krevety jedovate?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto Re: paulo
Ve filtru je to sice hezké, ale oni se tím i živí, tak že příště naházet do akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidek75 Re: paulo
Mám Red Cherry a dávám jim spařenou červenou papriku nebo kapii , a jsou červený jako blázen .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: paulo
přečti si složení toho krmení, pravděpodobně tam ten Astaxantin bude....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paulo Re: DrBolíto
Nemyslel jsem něco umělýho, ale nějakou přírodní stravu po které se budou mít dobře, olšové šišky, dubové listí a rašelinu ve filtru mám, krmím okurkami a sem tam jim hodím krmení pro rybičky.Ale pořád to nějak není to co to bývalo, možná se mi to jen zdá :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto Re: Semtex
Ale hlavně že bude červená jak rudý říjen. smich
To all:
Nacpat to umělými chemikáliemi není problém, ale lepší pocit je když se mají dobře a zato se odmění i sytější barvou, za chvíli to tu bude jak v Japonsku, tetované ryby, krevetky nacpané umělými barvivy a já nevím co ještě.

EDIT: přínosné info Semtíku dík za něj.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Semtex Re: džara
Astaxantin je pro Krevetky jed. Může způsobovat dočasnou slepotu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - džara Re: paulo
mohly by pomoct krmiva s obsahom astaxanthinu. je to na prirodnej baze a pouziva sa pre zvyraznenie pigmentu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DrBolíto Re: paulo
Olšové šištičky a listí z dubu nebo mandlovník mořský, pokud budou mít krevetky jim vyhovující podmínky budou pěkně zbarvené. Zkoušel jsem různé krmiva, ale jediné co pomohlo k výraznějšímu zbarvení, bylo přidání těch šišek a listí, když má voda barvu čaje krevetky vypadají spokojeně. Dříve jsem měl vodu s 12GH a po zakoupení RO teď míchám vodu na cca 4GH. Myslel jsem, že slabší zbarvení bude ve vodě, vstupní voda měla NO3 40 a zmíněnou větší tvrdost, po pozvolné přechodu na RO-mix však zbarvení zůstávalo stejné.

P.S.Rašelinový výluh také pomáhá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paulo – krmení
Existuje nějaké krmivo, které podporuje vybarvení krevetek?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - klm007
Moje krevety žerou všechno, ale nejvíc ze všeho milují spařenou kopřivu. Teď v zime je možno použít kopřivu sušenou - prodává se v obchodech s léčivými bylinami.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir
Já osobně je nijak zvlášť nekrmím, většinou si dávají tablety pro ryby u dna, taky jim chutná okurek, brambora, prostě všechno co ancíkům. A poslední dobou si dávají pangasia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto
Já jim občas taky dám mražené patentky tedy spíše rozmrazené. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkaass – Re: Jirkaass
A mrazeny taky na to sme se zapomel zeptat?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] 14 15

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 18510x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/88?od=551