Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krevetky - krmení

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - krmení
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: amrtin
No tak u mě by to asi spíš chutnalo těm živorodkám... ale jak máš větší kusy aspon ti to nikde nezapadne do dna nebo tak...zustane to ležet a máš přehled kolik tam toho ještě je a tak...takže já zustanu u větších kusu :-D
Dříve jsem si pohrával s myšlenkou zkusit takle spařit cele kopřivy a pak je naaranžovat jako kytky v akvarku...:-D ale nikdy jsem se k tomu nedostal :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - amrtinRe: predator3313
No jo,ale fakt jim to šmakovalo :-D Pohrávám si s myšlenku to zkusit ve větším a pak tu kaši dát zamrazit na zimu...ale teď nemám komu bych to dával :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - predator3313 Re: amrtin
:-D Nakládaná kopřiva jo? :-D tak to mě teda nenapadlo dělat jim až takové specialitky..:-D
OT
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Bella
No já nedávno dobral zásoby z podzimu a tím dotazem jsi mi připoměla že bych měl zajít nasbírat. Kromě krevetek tím krmím i živorodky, které se do nich pouští s velkou chutí. Řekl bych že tak 1/4 jídelníčku u mě tvoří kopřivy palec
 Reagovat na tento příspěvek 3  - amrtinRe: NooBob
Ale chutná jim i ta kaše:já jednou zapoměl kopřivu v kyblíku s vodou až z ní byla kaše(takže ani neprošla mrazákem) a chutnala jim stejně jako ta čerstvě spařená :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: NooBob
:-) Tož to nvm jak to mrazíš, ale já v normalnim mrazaku a po roztátí to má prakticky stejný tvar, takže mi často v akvárku plave třeba půlka kopřivy :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PedroRabiaSorda
Když se nemrazí v šokovém mrazáku, tak po povolení je z toho kaše. Bylo by dobré nechat si to zamrazit přes známé na nějakém hotelu, kde ho mají.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Bella Re: predator3313
Ok, dik. Vidis - mrazak :-) napytlikuju na zimu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Bella
Já myslím že pokud to do druhého dne zmizí, tak není co řešit a klidně jim můžeš zas přihodit, já pokud mám zrovna kopřivu v mrazáku, tak jim hodím tak 2x tydně, ale to dost velké množství (trvá tak cca 2 dny než to spořádají všechno)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella – krevetky x krmeni koprivou
Jak casto je vhodne predkladat krevetkam sparenou koprivu? Hodila jsem jim dva dny po sobe vrsek se 4ma listama, do rana zpracovane, krome nejhrubsiho pletiva - to dojizdeli sneci. Rada bych jim doprala, ale nevim jestli tohle dopravani nema svy limity...
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: andrejka007
sera shrimps natural
sera crabs natural
tablety ke dnu jakékoliv.
ale ty od sery jsou docela drahý za tu jednu krabičku 135kč
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrejka007 Re: seic
Koprivu dávám...listí jsem ještě nezkousela :-)
Nechala jsem se unést a už mám druhé akvicko a v tom jsou rilinky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic Re: andrejka007
- nejspis to chces pro svoje Red Cherry, ty zerou uplne vsechno :-) bezne vlocky, tablety, wafery, rozdrcene sneky, mrazene krmeni, neni pro ne problem stahnout si krmeni treba i z hladiny
- co se tyce specialniho krmeni, dnes uz vetsina znamych/beznych znacek ma sve krmeni pro krevetky a raky
- od ceske Dajany (10g za 18,-) az po Hikari (10g za 90,-),
- specialni "kreveti" znacky jako Shirakura, Mosura, Ebi-gold - cena muze u nekterych baleni stoupat i za 100,-/10g
- ja osobne mam otestovano Tropical, Sera, Tetra, Hikari... nestalo se, aby nektera z Neocaridin neco odmitla/nezrala...to se spise muze stat u narocnejsich Caridin ...

P.S. jsem zapomel na prirodni krmivo zadarmo - cerstva kopriva, suche dubove listi/olsove sisticky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: andrejka007
Znovu zopakuji: Co se krmení týče, tak musím říci, že krevetky skoro blázní po BRINE SHRIMP od Dajany, co se ovoce a zeleniny týče, vede banán.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrejka007 – krmeni
Zdravím...
Jaké krmivo se vám pro krevetky osvědčilo? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 – Re: jamajcan
:-D Budu si to pamatovat, ale blíž to budu mít asi na zahradu od nějáké s mých babiček..:-D a nebo na tu chatu kde už mám listy nachystané v krabičce :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: predator3313
Tak až budeš mít cestu,do daleké :-DBílé,Opavy,nabalím Ti jablečné,z mé zahrady :-) Tou Bílou Opavou jsem neměl na mysli etnické složení,ale pan Bezruč,jí tak nazval,pro její čistotu. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: jamajcan
:-D Mandlovník mám doma taky, jelikož jsem si udělal pečlivou zásobu listí a pak jsem ho zapoměl na chatě...tak mam mandlovník no...:-D protože listí co se válí na zemi v ostravě se mi moc dávat nechce...
Bukem/dubem nekrmím,ale to ovocné/suché/,jim vážně jede.To zase budou na...ní,prodejci Mandlovníku mořského :)
Jako suché? jak buk/dub?
Já je k vlastenectví,taky vedu.Milujou jablečné listí. :-)
Tak musím říct,že u mě to byla fakt bleskovka.To víš,tropické ovoce :-) U mě jsou zvyklé tak na třešně a hrušky.
Tak jsem to zkoušel, byl o banán zájem, ale s kopřivou se to nedá srovnat. Nicméně ho zařadím do jídelníčku :-D
Tak upřímě jsem na to nějak zapoměl...:-D ale už jim to tam jdu dát
Venco,taky jsem to hned vyzkoušel a musím říct,že po banánu,se jen zaprášilo! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Yirka
:-D Fakt? já banánem krmím jen zlatohlávky, ale jdu to hned zkusit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: Yirka
tak to musim vyzkouset, jen ukrojit a napichnout na spejli?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka
U mých krevetek z ovoce a zeleniny jednoznačně vede banán. Když jim tam dám kolečko, je jich tam vždy 3x tolik než si myslím, že jich mám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: optimus2x
Já to teda nezkoušel ale věřím tomu že by mohly chutnat :-) . Nicméně pochybuju že víc jak kopřivy
 Reagovat na tento příspěvek 3  - optimus2x
vratme se k otazce ... co ty pampelisky?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 6  - malyLibor Re: DrChila
No, nevím jak u vás, ale u nás na vesnici už máme vodovod, každý doma koupelnu, v kuchyni dřez a tyto vynálezy asi na rozdíl od tebe i využíváme. Takže čaj z čisté mladé kopřivy chutná jako čaj z čisté mladé kopřivy. Pokud ty máš rád s nějakou specifickou psí příchutí, je to tvoje věc. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: malyLibor
jj presne tak, hned se po nich zaprasilo a behem chvile byly koprivy komplet pryc...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: malyLibor
A nejvíc chutná ten čaj když tam choděj pejskaři:) Má to specifické aróma
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: dimmur
Jojo, kopřivy jsou super, obzvlášť teď ty malé. Jen je spařím, čaj vypiju, listy i se stopkama dám do akvárka - moje krevetky je milují.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - optimus2x
jj na koprivu taky cekam :-P to bude boj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur
ja v nedeli pri prochazce s detma narazil na male koprivy a hned jsem jich par vzal a jen se po nich zabrasilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - optimus2x
nekde jsem tu kdysi davno zahledl ze nekdo dava i pampelisku ??? Zkusenosti ? Davate jen listy (cerstve X sparene ?)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -
www.crustahunter.com/…
Takže prestante dávať do nádrže bordel! ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - DrChila Re: malyLibor
libor to otestuje a pak napíše do kolika dnů krevetky umřeli:-D a to do jedný to je prima že máme pokusné králíky i zde
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: moonby
Tak to chce pořádně prohlédnout. Jestli budu mít zítra cestu kolem Tesca, tak se zastavím a zjistím, o co se jedná.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moonby Re: malyLibor
No právě že na to všecko jsem se jaksi hlava děravá nepodívala :-P Vlastně mě o napadlo až cestou autem hmm
Jo a bylo to tesco, v zahraniční kuchyni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: moonby
Myslím, že je to dobrý nápad. Jen by mne zajímalo, v jakém hypermarketu jaké řasy a za jakou cenu... aby nakonec ta spirulina nebo chlorela nevyšla ještě levněji než supermarketová řasa :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moonby – řasy
V hypermarketech poslední dobou prodávají sušené řasy, myslíte že by se to dalo použít obdobně jako sušená kopřiva? Prostě spařit a zkrmit krevetám. Když už jim dáváme všelijaké spiruliny a pod. nebylo by tohle řešení v čistčí podobě? Bohužel jsem si nevšimla co to byl za druh řas :-O Jen tak polemizuju, možná je to jen hodně blbý nápad :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Yirka
Potvrzuji, na to jdou jak šílení...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka
Co se krmení týče, tak musím říci, že krevetky skoro blázní po BRINE SHRIMP od Dajany. Ani jsem netušil kolik tam je prťat, než jsem poprvé nakrmil. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Ciffik
V podstate máš pravdu,ale požierajú i samotnú drevnú hmotu.Táto im pomáha ako aj u rakov a krabov pri zvleku.Dopĺňajú si vlákninu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ciffik
jestli ono to není spíše tak, že ten list začínají rozkládat v akva mikroorganizmy a houby, na kterých právě hodují kreveťule...že by jim chutnal samotný list :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor
Jojo, taky sbírám úplně suché dubové a bukové listí i šišky z olše touto dobou a přímo ze stromů. Nic nespařuju, hodím to tam rovnou, ono to přes noc klesne a hned ráno jsou na tom kreveťule a ozobávají to, co je na listě - to nespařené, protože to jim právě chutná :-) No a pak sežerou celý list.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - dudak Re: grunda
tak zrovna dub je znám tím, že větší část listí shodí až na jaře, takže celou zimu lze sbírat suché přímo ze stromu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: grunda
No jo,asi jo X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 14 15

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 18510x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/88?od=351