Mohou být krevetky spolu s ***?
... to ,,Čokoládky,, této velikosti by byly s Pestřenci hotovy raz dva...
Malé nejspíš jo, většina ryb sezobne, co se jim vleze do tlamky. Momentálně třeba přemýšlím, co za ryby do 160 l. Původně jsem zvažoval čichavce perleťové nebo parmičky čtyřpruhé, jenže pak se v jinak prázdném akváriu namnožily krevetky (což je jasné, jak by dopadlo).
Znovuzaložené akvárium, bez většího porostu mechu, hustšího trávníku... navíc je to jediné akvárium, kde se ani malé Neocaridiny neschovávají. Takže to ještě musím promyslet, i když takové hejno drobnějších teter nebo razborek taky není od věci.
EDIT: Jinak dospělé Japoniky jsou velcí suveréni, včera jsem viděl video, kde se Japoniky praly o tabletu s párem Pestřenců:
www.youtube.com/… I ty neonky modrý malé cherryny občas zobnou.
Ale jde o zařízení akvária. V hustě zarostlém 360l tátově mišmaši za ta léta prosperují nebo prosperovaly cherryny i japoniky postupně se vším jmenovaným (až na betty, ty tam nebyly nikdy).
Neonka modrá, razborky, malí pancéřníčci do 4 cm (pygmej, hastatus, habrosus, nanus) - bez problému. Nepožírají ale ploštěnky.
Betta - záleží na rybě, jeden je ignoroval, další zobal mladé, třetí vyluxoval celé paludárium od cherrin a nejspíš i okružáků
Endlerky - velké samice mohou být problém, ale měl jsem je dlouho s cherrinami.
Paví oka - Pokud jsou menší, akva hustě zarostlé, zakryté... 4cm samice vidí 1cm krevetku jako potravu. Moje Japoniky to ustály, ale bez přikrytého akvária by vyskákaly.
Mečovky - Dospělé bych nedával ani k velkým Japonikám, ale už jsem je nechával dvakrát rodit v akva s cherrinama, občas nějaká padla. Mláďata sezobnou mladé krevetky, ale i ploštěnky.
Platy - možná.
Tetra černá -dospělé cherriny nezdecimují, ale mláďata jo.
Cichlidka Ramirezova - neplánovaná kombinace. Japoniky a dospělé Cherry ignorují, pokud jim nelezou do "hnízda". Mám už 2. pár v 84l akva s populací Cherry krevet. Malé okružáky a ploštěnky likvidují.
Děkuji za reakci. Nebudu to riskovat. Nerad bych tam obyvatelům nasadil nějaké šikanátory..
Díky moc za odkaz. Když jsem to tak pročetl, tak to asi riskovat nebudu. Původně jsem tam chtěl dát nějaké cheriny, ale ty by tam asi dlouho nevydrželi.. i když je to akvárko docela zarostlé.
Zdravím, máte někdo zkušenosti s chovem krevety čokoládové ve společenksém akváriu? Líbí se mi, přemýšlím o pořízení. Nechci jim ale dělat zvláštní akvárium. Dal bych je do mojí společenské 360-ky. Mám zde tetry,skaláry,perleťáky,ancíky,panďáky.

Starší reakce
Já myslím že nic nenajdeš, protože co nedobaští Beta, dojedou ostatní Krevetky a pokud máš šnečky, tak taky šnečci...
Trochu hloupě znějící dotaz, ale jak poznat, jestli bojovnice žere krevetky?
Mám kombinaci krevetek s bojovnicí necelý měsíc, přičemž jsem do toho šel plně s vědomím, že je riziko, že bojovnice bude krevetky žrát. Černý scénář se nenaplnil a od počátku se spíše ignorují. Zásluhu v tom má určitě i hustá vegetace. Čas od času bojovnice sice krevetku prožene, ale častější je situace, kdy si ryba hledí svého a krevetka jen pár centimetrů od něj spokojeně hledá něco já zub.
Začínal jsem s 8 krevetkami, včetně samice s vajíčky. Po měsíci kdy se rostliny rozrostly že bojovnice skoro neměla kam plavat jsem je docela agresivně prostřihal, což mi dalo šanci krevetky přepočítat. Napočítal jsem 6 kusů plus asi centimetrové mládě. Chybějící dva kusy můžou být samozřejmě schované, ale logicky podezřívám i bojovnici, že si někdy přilepšila.
No a teď ta otázka, pokud někdy sežrala nebo ještě sežere dospělou krevetku, jak to poznat? Zůstane z krevetky něco snadno identifikovatelného?
Starší reakce
Každopádně dneska dcera objevila malou krevetku. Takže to vypadá že se množí. Uvidíme jestli se dožije dospělosti.
No jasně, Neonky dokáží spořádat červíky z hub i lískáčů, velké komáří larvy, tak proč by si neporadily s Krevetkama. Jakmile budou mít hlad, pustí se do velikostně přiměřené živé potravy.

U mě se Krevetky červené nemnoží vůbec a jsou většinu zalezlé v "džungli" blízko hladiny. Ale ani jich neubývá a žádné ryby co mám v akva si jich nevšímají, parametry vody jsou OK. Mám podezření na Neonky červené, že se o veškeré mladé "postarají". Macrobrachia jsem přidal před 10 dny, takže ta jsou zatím mimo hru. Mohou je likvidovat ty Neonky ?
Krevetky především potřebují hustou zeleň jako schovku. Jinde se moc množit nebudou a předpokládám, že těch malých si už tetry budou všímat.
No doufám že ne. I přes den se pohybují mimo úkryty a tetry si jich nevšímají. Každopádně jsem jim přidal keramický úkryt a do rostlin vzadu kam se schovavaji se tetry nedostanou. Ale uvidíme...
Krevetky se u tebe nemají kde schovat, budou dál mizet...
Tak aktuální stav je takový, že tetry už se o krevetky nezajímají a krevetky začínají být aktivní i přes den. Každopádně sice se počítají blbě, ale myslím že tři nebo čtyři z původních dvanácti to počáteční atakovani od teter neustálo.
Starší reakce
je to tak krevetky. jsou přes den schovaný a aktivni jsou v noci. posvitil jsem si na ne a v noci rejdi po celem akvariu. dokoupil jsem jim keramicky ukryt a mechy tak snad se rozkoukaji
Jak píše Lojza 007, nejsou tam schovky pro Krevetky. Dej na hladinu husté konce Růžkatce v trsu jako plovoučku a hned tam budou všechny Krevetky schované. A je to také o krmení, mám roky různé druhy Teter s Krevetkama a ty se množí jak o život. Přestanu-li ,,dostatečně,, krmit, jsou na jídelníčku Krevetky...
Pravděpodobně je budou prohánět pořád. Pokud jsou ty tetry dospělý, tak je nejspíš i doženou. Navíc v tom akvárku není pro krevetky moc schovek, aby se měly šanci množit.
Máte někdo krevetky s tetrou žhavou? Přidal jsem pár kusů neocardina a hned po přidání je tetry celkem proháněli. Dneska jsou krevetky schovany v rostlinách, že je vůbec nevidím. Pouze se odváží na filtr a hned zpátky. Je šance že si vzájemně zvyknou?
Starší reakce
Také mě to už napadalo se zbavit parmiček a místo nich si tam dát buď neonky nebo rasborky espeho + ty krevetky. Nicméně je nechám v klidu dožít a až umřou tak to zkusím

To je lepší pořídit někam na stůl 20l nebo 30l malý akvárko jenom pro krevety. Hezky se to pozoruje a úplně bez ryb jsou nejaktivnější.
Já bych raději vyměnil rybičky. Krevetky jsou parádním spestřením života v akvárku...
Díky za odpovědi, krevetky nebudou.
Přesně tak, ty krevety ani neuvidíš. A pokud tam ty parmičky už máš, tak se dospělosti krevet ani nedočkáš.
Já bych tam ty krevety nedával, budou stejně jenom zalezlé a stejně si je pořádně neužiješ.
Myslíte že mohou být společně Neocaridina davidi a parmičky čtyřpruhé? Když budou jíst mladé tak mi to nevadí, spíše jesli nechají napokoji dospělé.
Starší reakce
Tak ja bych krevetky nasadil tak po mesici az mesici a pul od zalozeni a rybky treba tri nebo ctyri tydny pote

Tak jistě že je to svým způsobem kompromis na úkor krevetek. Já bych to spíš nazval rovnováhou.
Pokud krevetky nemám zejména na chov, tak jich nepotřebuji mít stovky. Já ke svým rybkám přidal na začátek cca 20 kousků malých až středně velkých. Po pár měsících jich bylo dvakrát tolik. Pak jich ubylo, ale to byl problém filtru

Teď už jich mám zase dost. Při posledním počítání mě to u 50 přestalo bavit

Já po zkušenosti,kdy skončili jako potrava asi do 10 minut už je mám samostatně,jen občas jim tam hodím pár samic bett..
Není problém nasadit třeba pancéřníčky a bornejky. Ti krevety zcela ignorují. Pak pár týdnů počkat, krevetky, pár týdnů počkat, až trošku odrostou a nasadit další ryby...
Mně ty články celkem taky pomohli, pořád jsem přemýšlel, jestli mám dát ke krevetkám razbory hengelovy nebo neonky modré a podle toho článku jsou bezpečnější ty nenonky, tak mám vybráno.
Každopadně první nasaď krevetky,a poté ryby..Já to udělala obraceně a hned krevetky padali do tlam ryb..

Je to tak, jak je to tu i jinde mnohokrát napsáno.
www.krevetkus.cz/…
www.shrimp.cz/…
V hustě zarostlé nádrži krevetky budou prosperovat a množit se i v přítomnosti větších ryb jen s drobnými ztrátami.
Neonky červené si občas rády zobnou. A stejně bych je do 54 l nedával. Ostatní zmíněné druhy taky mladou krevetkou nepohrnou ale jejich populaci rozhodně nezdecimují, mají-li se kde krevetky ukrýt.
Každopádně chov ryb a malých ktevetek je vždy tak trochu kompromis na úkor krevetek. Zkrátka ne vždy se dá vše skloubit, tak aby to bylo stoprocentní pro obě strany.

Zdravím. Založil sem znovu akvárium 54 l a budu tam dávat krevetky neocaridiny a přemýšlel jsem jakýma rybkama akvárium doplnit. Přemýšlel jsem nad Dánio perlové, neonky modré nebo neonky červené. Podle toho co píšou v popiskách by se všechny tři druhy měli s krevetkama dobře snášet. Co myslíte vy? Jsou tyto rybky v pohodě? Děkuji za komentáře
Starší reakce
Zdravím. Ač začátečník, mám krevetky spolu s betou, rasborami a neonkami. Neonkám a rasborám jsou krevetky úplně jedno. Beta si jich většinu času také nevšímá, ale párkrát do měsíce má snahu je prohánět.
Ale krevetky jsou tam neskutečně rychlý, že beta nemá šanci. A je to labyrintka jako čichavec, a myslím si, že s rychlostí na tom může být lépe než beta. Ale na krevetky nemá. Možná že ta moje v lovu párkrát uspěla, ale krevetky se úspěšně množí dál. Takže žádné zásadní škody.
Důležité je mít nějaké úkryty (nejlépe z rostlin), kde se mohou krevetky případně schovat. Já osobně bych v čichavcích problém neviděl.
Drahé krmivo

Na ty menší si počíhají.

Ahoj chtěl bych do svého akvárka, kde jsou i krevetky dát číhavece perleťové 2kusy. Myslíte, že spolu dokážou žit nebo ty krevetky sežerou? Díky
Starší reakce
Přesně nevím,ale projdi atlas a něco najdeš. Akorát některé druhy ne vždycky mají a je třeba hledat nebo počkat. Jinak velké jsou, ale kdyby ne,tak už u nás nejsou

To jsou moc velký, raději bych menší. Nejsou nějaké z Amazonie? Ať zapadnou.
Mně vydrželi asi 5 minut, nejdražší krmení v životě

Teď máme Gabonské a ty už jsou v pohodě

Nevýhodou je, že neznámé tvoje akvárko. V dobře zařízené (zarostlé) nádrži můžou fungovat i malé krevetky s podstatně většími rybami. Pokud chceš být úplně v klidu, tak zvol krevety japonské.

Ty jsou dostatečně velké.
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_japonska
Pokud máš v akvárku nějakou ,,schovku,, tak se Krevetky dokáží schovat. Mech nebo třeba Růžkatec, alespoň u mě to funguje. A druhově si vyber, které se ti líbí, mám Caridina cantonensis crystal red, nebo Neocaridina davidi, nebo Caridina multidentata, nebo Neocaridina davidi blue dream, ty jsou moc hezké...
Ahoj prosím o radu, rád bych přidal nějaké krevetky do 200l akv. středně zarostlé, mech. Posádka jsou neonky, tetry žhavé, tetry císařské, panceřničci, ancistrusove, ampularie.
Případně jaký druh?
Díky Aleš
Starší reakce
Žádné strachy, můj velký Ancistrus mi je nevyhubil a Krevetky se množí jak o život...
Ďakujem, len som sa bála lebo je predsa len väčší, ale mam dosť zarastené akvarium, tak dufam, že prežijú

Pancéřníček by problém být neměl.
No a ten 6cm albin panciernicek pri 1cm blue dream Neocardinach? Trochu sa bojim aby si nespravil večeru
Pokud bude chtít Krevetky, není nic jednoduššího, než se zbavit těch černoušků. A když bude mít někde v AQ kousek džungle, tam vydrží i Krevetky...
A až si zvyknou, nebudou chtít žrát už nic jinýho...

Zatiaľ molly majú asi 2 týždene a su v porodnicke, takze si myslim ze by si mali zvyknúť, planovala som aj sekavce ale nie som si ista,
Dej je tam a uvidíš, možná si Molly na ně zvyknou, když jsou ještě malinké...
Problém budou Molyny, až povyrostou.
Starší reakce
Doufám, že tak nějak dojde k ,,přirozené rovnováze,, ...
To, že se krevetky množí, neznamená, že je Tetry nebaští...

Holt jen poptávka nepřevyšuje nabídku...

Čauky, pokud bude AQ dobře zarostlé, tak Tetry krvavé nesbaští žádnou Krevetku, mám je společně dlouho a s více druhy Teter a Krevetky se množí.A s ancíky pozor, jsou to rychle se množící ,,čuňátka,,...
Mám radši menší krevetky

Aha, tak krvavky zatím řešit nebudu a podívám se po menší rybce .
Ancíky si chci nějaký nechat asi teda míň jak deset, nemám ještě s malou nádrží zkušenost.
Mě to baví mám rád ancíky, celkem chovám 10 ancíků ve 100l, baví mě to je to užasná ryba.
Dám na vaší radu a krvavky tam zatím cpát nebudu a ancíky omezím asi na 5 jem mě zajímá jestli budou požírat krevetky.
Krvavky krevetky žrát budou, respektive malé krevetky určitě. Ale záleží jak bude nádrž uspořádána. Je klidně možné, že i tak bude ktervetek přibývat.
Těch 10 ancíků bych si fakt rozmyslel. Bude to obrovská biologická zátěž. Navíc než si nechávat deset ryb s tím, že zakrní, to bych se na to radši vykašlal a rozdal je všechny. Takový chov přece nemůže nikoho těšit.
Zdravím,
Lepím 60l akva, chci tam dát rostlinky:
rybicky.net/atlasrostlin/vesicularia_dubyana
rybicky.net/atlasrostlin/anubias_barteri_coffeefolia
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora
Bude mírně zarostlé a středně členité.
Jako osazenstvo bude cca 35 mini ancíků staří 16 dní, postupně většinu porozdávám a nechám si jich tak 10 (stejně v tak malém akva moc nevyrostou) a ještě tam bude 10 teter krvavých.
K nim chci dát asi 15 krevetek red cherry, tak chci vědět jestli je nepožerou.
Případně když do toho akvárka dám již zaběhnutý filtr, a 1/3 vody z mého velkého akvárka, zbytek dopustím odstátou a upravenou vodou z kohoutku, tak si myslím že to akvárko bude zaběhnuté třeba po třech dnech, tak jestli tam ty krevetky můžu dát týden po založení, díky za rady.
Starší reakce
Čauky, kdepak, Surmovky jdou pouze po Okružácích a pokud je totálně nepožerou, tak je v podstatě nic jiného nezajímá. Možná by se pustily do mrtvé Krevetky, ale zdravou a živou Krevetku nedostanou...
Máme s touto kombinací dobré zkušenosti. Krevetky se na Heleně vozí a čistí jí domeček.

Ahoj, chci se zeptat, je možné aby Surmovka vražedná lovila Krevetky japonské? Je soužití těchto dvou živočichů možné?

Starší reakce
Japonici budou v pohodě. Akvárko máš celkem zarostlé, můj názor je, že by si to mohl zkusit. Chybama se člověk učí. Asi by byly víc schované, alle čichavec je spíš nahoře a není tak divoký. V čichavcích problém nevidím, i kdyby ti samozřejmné sem tam nějakou sezobl. Parmičky prý budeš měnit. Podle mě by to šlo
imax napsal: čichavec perleťový je dost velka ryba. Bude s krevetkami v pohode?
On ano, ale krevetky ne.

Počítej s tím, že bude krevetky baštit. Ale v dobře zarostlé nádrži, ti vždycky nějaké krevetky přežijí, ale nepůjdou moc vidět.
Dovolim si pripojit otazku. čichavec perleťový je dost velka ryba. Bude s krevetkami v pohode? Vyberam vacsi, pekne vyfarbeny par ku krevetkam Red Cherry.
Parmičky mám v plánu měnit a staré dávat do nového domova. Ještě nemám rozmyšleno jestli jít do red cherry jsou to prckové a nechci to moc přeplácat. Libí se mi ještě red nose

ale ta také potřebuje na rozmnožení brakickou vodu.
MikiG to je pravda ty parmičky hodně dovádí v akvariu.
Edit: zde jsem našel hezké video kde je celkem rušno a krevetky spokojeně baští
www.youtube.com/…
afc děkuji za opravu

SAE i ty větší jsou mírné ryby, neodženou od žrádla ani okružáka. Spíše by krevetky mohli stresovat svou čilostí.
Já vím, že je tam máš. Vzhledem k tomu, že parmičky nemáš v dospělé velikosti tak by to mohlo být v pohodě, než dorostou krevetky i parmičky. Red cherry neplánuješ? Množily by se ti a myslím, že by si mohly s parmičkami zvyknout, zarostlé to máš dost
Pěkný no

ty parmičky s krevetkama už tam mám. Tak budu pozorovat jak se budou ke krevetkám chovat, zatím jsou krevetky zalezlé.
Až na ty parmičky by to mohlo být v pohodě. Ale máš velké a pěkně zarostlé akva a japonica je poměrně velká. Myslím, že by to mohl prosperovat a nebál bych se zkusit ani red cherry, i když by ti sem tam nějakou tu krevetky parmičky i jiná rybka sezobla. Ale zkušenosti s tím nemám

Ahoj, můj plán osádky v akváriu je krevetka japonica s parmičkou černopruhou, tetra červenoústá, čichavec perleťový a krunýřovec jednopruhý.
Bude v soužití nějaký zádrhel? Nemá někdo zkušenosti s touto kombinací?
Děkuji za postřehy.
Starší reakce
Betty jsou dost nevyzpytatelné, řekl bych, takže podle mě ti nezbyde, než to zkusit. Buď to půjde, nebo bude Betta přežraná...

Já bych jich tam dal klidně 20, ale postupně. Jednu, dvě denně, ať ta betta není těch krevet přežraná.

Betta je může sežrat ale záleží na tom jak je nádrž zarostlá. Navíc 4 - 5 ks. není nic moc počet. Volil bych 8 - 10 ks. Klidně ti nějaký dám (když tak přes SZ).

Mám 30l akvárkium, 1 Bettu, pár šnečků.. přemýšlela jsem o krevetkách, max tak 4-5ks.. zkusit. Co jsem tak pročítala, názory jsou různé na to, zda se snesou nebo ne. Vaše zkušenosti?
Cau. Nebude problem pokud mas i zarostlou nadrz. Co tak si aktualizovat prezentaci at se muzeme kouknout jak to mas pekne?

Mám 120l. Zatím tam mám i větší ryby, ty půjdou pryč. A nahradí je výše zmiňované ve větším nejni.
Ve "26" jsem měl krevetky se všemi jmenovanými druhy a žádné napadání jsem nezaregistroval. Což nemusí znamenat, že k němu třeba občas nedošlo, ale úbytek krevetek nebyl, naopak...
Jak velké máš akvárko? A jak zarostlé? Dej fotku

Upravuji osazenstvo akvárka a chtěl bych se zeptat zda se snesou krevetky s tetrou ohnivou, razborkami skvrnoocasími a razborkami bornejskými.
Starší reakce
Mám s red cherry mřenky Chhromobotia macracanthus, čichavce líbající a přísavky thajské. Zejména z mřenek jsem měl obavy, mám exempláře okolo 15 cm, ale moje obavy se nepotvrdily. Krmím okružáky, mraženou artemií, a všelijakým suchým krmením. Jednou jsem malou mřenku viděl, jak několikrát vcucla malou krevetu, asi dvakrát požužlala, ale nic moc reakce, spíš takové ochutnání a fuj.

Jak budou koexistovat, vždy záleží na akvaristovi. Jaké udělá akvárium. Jaké udělá podmínky. Jak krmí. Jaká množství krevetek a gupek má.
Gupky vždy něco sežerou, ale to, jestli tvé krevetky budou živořit nebo prosperovat nebo jich budeš mít, že by se daly těžit - to závisí na tobě. Každá z uvedených možností je možná.
Mám Red Cherry ve společenské "200". Jsou tam už dlouho, množí se a velice pravděpodobně jsou i požírány. Občas to vypadá, že už tam žádná není, ale stačí protřepat třeba Monosolenium nebo hodit spařený lupen a najednou se odněkud vyrojí v různých velikostech. Mám je i v komorách filtru. Ale nemám je tam vysloveně na ozdobu, ale jednak tak trochu pro ryby a druhak prostě proto, aby tam bylo živo, i když nejsou tolik vidět... A při ceně 5,- za kus až tak moc neřeším, jestli mizí nebo nemizí a jednou dvakrát za rok příležitostně třeba 30 kousků dokoupím, nebo přelovím něco z krevetárka...
jj,neriskuj zbytečně,stojí to potom spoustu peněz...Když budou krevetky samostatně,je naco koukat..

To ne, je jen pro krevetky. Myslela jsem že kdybych si někdy pořídila větší akvárko jestli by se snesli, ale co tady již píší další, tak je to špatný nápad
Pošli prosím odkaz jak se kreveta tulí k pavímu očku

Třeba Tom a Jerry

...Jak tu bylo několikrát řečeno,krevetky chovat samostatně...
A přesto máš plný internet krátkých videí, jak se k sobě oba druhy tulí

Edit. Samozřejmě ztráty nevylučuju, ale krevetek přibývá.
Myslím že je to omyl. Nezvyknou si žít v míru. Ty příklady platí v situacích, kdy člověk šéfuje tu komunitu. Žádná kočka se ještě neodnaučila lovit myši jen proto, že jich bylo všude kolem spousta.
Mám doma takové menší akvárium, většinou s rostlinnými přebytky. Žije v ní několik generací, jak krevetek, tak ok. Myslím si, že když je dostatek potravy, mláďata si na sebe zvyknou a poté nevyhledávají konflikt. Něco jako si na sebe zvyknou kočka a pes, nebo morče a kočka nebo pes a králík.

.
Odpovím ti takto, přirozenou potravou gupek a mnoha ostatních ryb jsou třeba komáří larvy, které jsou mnohem větší, než mladé krevetky. Takže ano, krevetky lze mít s rybami v dobře zarostlé nádrži, kde se mohou schovat, ale počítej s tím, že jen část populace se dožije dospělosti. Velké ryby si smlsnou i na dospělé krevetce. Já mám s rybami jen vyřazené krevetky, dlouhodobě se tam drží, ale rozhodně se nepřemnoží. Vyjímkou jsou Macrobrachia, které umí od útoku odradit i takové "mlsouny" jako velké skaláry, thorakáty či trnovce. Opět platí, že jsou v zarostlém akva, kde se mohou schovat při svlečce.
Obecně dospělé žrát nebudou ale dle počtu gupek a velikosti akva a množství úkrytů budou decimovat nové přírůstky.
to každopádně,všechny ti je pojí...není nad živou potravu

To bysi je dala do těch 8 litrů,nebo máš ještě jiný akvárium?
Mohou být spolu krevtky red cherry a gupky? Jedli by je gupky?
Starší reakce
Ale dají se dát dohromady s rybičkami. Ale se všemi důsledky, tj. že jich bude ubývat (hlavně těch malých) a budou zalezlé. Samozřejmě záleží na počtech jak rybiček, tak i krevetek. Prostě, jestli si chceš krevetky užít a aby se množily, tak je nech samotné.
Chtěla bych se zeptat, zda můžou být krevety v 300l s ancíky a dánii pruhovanymi, všude čtu jen galaxy, ale o obyc daniich se nikde nepise. Jsou podobné povahy jako galaxy? Jde mi jen o to, aby se krevetky nebaly vycházet, úkrytu tam bude dostatek ale chtěla bych je někdy i vidět a zase galaxy v 150cm akvariu hrozne malé. Díky

Starší reakce
Jel jsem několikrát nacpanou Karosou, která měla počet míst k stání 64 a bylo nás tam stojících určitě víc. Nikdo se v tom autobusu nepral, nikdo neumřel, ale myslím, že každý byl rád, že odsud vystoupil na čerstvý vzduch. Bydlet bych v něm s tolika lidma nechtěl.
Ja dlouho to v této sestavě funguje?
My doma mame v 55l cca 40 krevetek, 2 x pancernicek Sterbuv, 10 pavich ocek, ancistrus, 3 drapatecky. Nic se spolu nepere a tu a tam se objeví nová krevetka. Pavi ocka se drie mnozily, ale co jsou v akva krevetky, tak jich uz nepribyva. Je tam dost rostlin, ukryty z kamenu, 2 koreny.
Starší reakce
Podle mě i tenhle pancéřníček si může občas zobnout. Když se mu malá krevetka vejde do tlamy. Záleží, jak velké je to akvárium a kolik tam těch pancéřníčků je. Pokud budeš akceptovat menší úhyn dorostenců, tak v tom asi žádný další problém nebude.
Dobrý den. Mám krevetky red cherry v akvárium hustě osazeném. Mám otázku jestli mohou být s pancéřníčkem skvrnitým? Předem děkuji.
Starší reakce
Ahoj, lze chovat větší druhy krevet (10cm +) ve 100l akváriu společně s jedním velkým krunýřovcem asi o velikosti 14cm, jedním beťákem a pěti čichavci perleťovými?
Uvažoval jsem o atya gabonensis, ale jestli máte nápad na jiné druhy krevet, které by se hodily, budu rád.
Starší reakce
Mno, nevím, to je jako bys řekl, že jet Jizerskou padesátku na skokanských lyžích je sice blbý, ale je to lepší, než to jet na sjezdových. Ale nenapadne tě vzít si běžky...
Ale tak je to jen můj názor, já jsem u malých nádrží příznivcem většího hejna "poddimenzovaných" ryb, než menšího hejna ryb na hraně. Rozhodnout se musí Libor...
Určite poriadnejšie ako neoniek obecných

Co raději větší hejno Tetry ohnivé nebo nějaké Razborky? Nemusíš to hrotit na hranici možností, dáš jich mnohem víc, líp to vynikne... A v krevetkách mi ani jeden druh paseku nedělal...
Pořádné hejno do 60l (hrubého?)...? Nebude to trochu na hraně?
Radšej by som tam dal iba cherryny a poriadne hejno noeniek modrých

A nič viac, možno na dno pancierničky malé
Krevetky budou sloužit jako potrava a na ty rybky to je malé akvárium.

Zdravím,je možné chovat v 60 litrovém akváriu red cherry společně s danio pruhované,neonkou obecnou popřípadě s tertu královskou?
Starší reakce
Odpovím si sám, Caridina simoni simoni by to měla zvládat.
Vůbec se s vámi nehádám, já je spolu nemám a ani neplánuju mít. Jestli spolu fungují, tak tím líp. Jen jsem chtěla upozornit na to, že i taková nevinně vypadající rybka může být nečekaně zdatný predátor.

Já se sekavci krevetky měla, a množily se tehdy geometrickou řadou (než jsem si je vyvraždila vlastní blbostí).
Ale tak holt se znovu potvrzuje, že v akvaristice vždycky platí, že nic neplatí 100%

Já si myslím že ty krevetky mají větší šanci přežít. Malý ancík, když se vylíhne, tak leze jenom po zemi, navíc pancéřování se začně tvořit až s věkem. Ze začátku je to takový malý kousek rybího masa, který leží na zemi a moc se nehýbe. Naproti tomu krevetky nelezou jenom po dně, ale i po rostlinách, meších, kořenech a tam za nimi sekavec nepoleze. Proto si myslím že krevetek přežije mnohem více.
Myslím opravdu sekavce, sekavky jsem nikdy neměla. Než jsem si je pořídila, měla jsem pravidelný a početný odchov ancíků. Po pořízení sekavců se malí ancíci sice rozplavali, tatík je uhlídal, ale pak postupně mizeli, až během pár dnů úplně vymizeli. Takže usuzuju, že když jim nedělá problém sežrat opancéřované ancíče, krevetky by slupli jako malinu. Možná ne ty úplně velké, ale do velikosti malých ancíčat určitě.
Mně tak z ryb, které mám (všechny jako "bezpečné" ke krevetkám) připadají pancéřníčci
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
Těm by se sice malá krevetka do tlamky taky vešla, ale vzhledem k jejich způsobu života a chování by ji museli slupnou, když pochoduje ta krevetka na dně. Jiank si nějakých krevetek vůbec nevšímají. Zato ty razborky, jakmile uvidí nějaký trhavý pohyb, případně něco malého plavat ve vodě, tak za tím vystřelí. Vystřelí jen za tím, co je o hodně menší než ony samy. Větších krevetek si vcelku nevšímají.
Toť mé postřehy.
Kairo nepleteš si sekavce a sekavky?
Sekavcům se drobotina krevetek i rybek do tlamky určitě vejde, ale dospělá krevetka v žádném případě.
www.youtube.com/… Sekavce bych za neškodné rybky rozhodně nepovažovala, dokážou bez problémů zlikvidovat potěr větších ryb (u mě např. mečovek) a dokonce i už rozplavaná ancíčata. Krevetky by neměly žádnou šanci ani dospělé, natož mrňousi.

Osobně si myslím, že "bezpečné" ryby ke krevetkám jsou sekavci - ne že jim by se krevetka do tlamky nevešla, ale jsou to takoví pošuci, že při svém zběsilém lítání po akva snad ani nemůžou mít čas si nějaké trapné krevetky všimnout
Berte to spíš s humorem, já samozřejmě doopravdy nevím jestli ani sekavec si nezbne
Však krevetky jsou mňamka - taky miluju sushi. A pro mnoho ryb to představuje velmi přirozenou stravu. Rozhodně lepší, než nějaké sušené vločky.
Každá rybka bez rozdílu sežere to, co se jí vejde do tlamky... úplně čerstvá krevetka se vejde do tlamky všem

Jo, včera jsem ty razborky dovezl a dnes ráno jsem viděl, jak razborka slupla čerstvě vylíhlou krevetku. Ta krevetka poskočila v akvárku, jak to ty malé občas dělají a v tu chvíli si jí razborka všimla a vystartovala za ní a v mžiku ji sežrala.
Krevetek mám v akvárku hodně a krásně se množily. Pořád nosí více samiček vajíčka. Ale ty nejmladší krevetky už v akvárku nevidím. Dříve jsem je viděl, jak se pásly na tenkém povlaku řas na bočních stěnách a na zadním skle. Teď ani jedna.
Za sebe můžu shrnout, že i rybky, které se uvádí jako vhodné ke krevetkám, v klidu sežerou čerstvě vylíhlá mláďata krevet. Takže to chce dost zarostlé akvárko, aby aspoň nějaké krevetky přežily.
Jifi napsal: Jak jsem zjistil, tak i ty prťavé razborky dokážou sežrat čerstvě vylíhlé mládě krevetky
Tak to je podstatná informace, to by mě nenapadlo. Takže co nejvíc rostlin... No snad v té mé džungli nějaká krevetka přežije, teda až se začnou množit.
Záleží i na velikosti akvárka.
I přes jejich malou velikost slušně plavou.
A taky pozor na vodu - kdo má tvrdou vodu, tak to si nebude ono.
Od včerejška jich mám 10 v akvárku a musím říct, že moje akvárko o délce 80 cm by klidně mohlo být i delší

Pořád plavou přes celou délku akvárka.
Včera mně přišla zásilka z Prahy - objednal jsem 50 kusů
rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska a přiobjednal jsem 10 kusů
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly k těm 5, které mám.
Paní omylem přidala 10 modrých neonek (nějak popletla, komu je měla přiobjednat). Krásné rybky, ty neonky.
Jak jsem zjistil, tak i ty prťavé razborky dokážou sežrat čerstvě vylíhlé mládě krevetky

Než mně akvárko po redukci kytek zase zaroste, tak asi nepřežije žádná malá krevetka

Starší reakce
Odzkoušeno - parmičky sežerou krevetky
Budou

k obyč krevetkam,třebas k Red cherry,
v planu je do tak 10-15 parmiček 5tipruhých, nejakej ten otík a chtěl bych i krevetky ,ale nvm jestli je nebudou ty pětipruhý parmičky otravovat
Chtělo by to napsat jaký druh krevetek máš na mysli.

nemáte někdo zkušenost s Parmičkou pětipruhou a jejím chováním ke krevetkám ?
jakpak spolu budou vycházet?
Starší reakce
Pri pygmejákoch by som sa nebál. Mám klasicke cherry v 400 litroch a to sú pri nich mečune, molly, a pancierničky zelené a krevetky stále pribúdajú. Nejaká predácia tam možno bude, ale nič, čo by mi vadilo. Stačí mať len nejaké miesto, kde sa môžu krevetky skryť.
Taky jsem měla krevetky s pygmejema (ještě tam byly modré neonky) a krevetky přibývaly.
Ale myslím si že neexistuje ryba která by si nezobla, pokud se jí lahůdkové sousto vejde do tlamky
Ale malé krevetky se instinktivně hodně schovávají a rychle rostou, a pygmejáci mají ty tlamičky fakt malé, že ztráty budou minimální

Měl jsem na mysli mláďata krevetek, která jsou drobná. Něco málo asi pancéřníčci slupnou, ale jestli se ti, množí, tak bezva
Osobně jsem nikdy neviděl, že by mě nějaký krevetku sezobl. Vyloučit to nemůžu. Krevetky mě ale stále přibývají ( viz. moje prezentace, větší akvarium).
Jakou máš zkušenost s těmito pancéřníčky a s mláďaty krevet?
Mám s Red Cherry pancéřníčky malé (pigneje) a nijak si nevadi. Jen pozor aby dno nemělo ostré hrany. To by mohlo rybky poranit.
Ahoj, rad bych pořídil ryby na dno. Jaké by se snesly s Red Cherry viz prezentace ?
Starší reakce
razbory sú čistotné ryby takže 30ks bezproblémov za mňa.
Všem moc děkuji za reakce. Líbí se mi, co čtu. Espei je perfektní. Líbila se mi z razbor nejvíc, ale nakonec jsem směřoval cestou, co nejmenší rybky, aby jich mohlo být větší hejno v menším AQ. A opravdu je ok 30 ks? Mohl by ještě někdo reagovat? Pokud by to takto bylo opravdu v pořádku, tak je to super. Vzal bych 30 Espei a 30 Red cherry.
Moc díky.
Vybornej napad, ke krevetkam tak aspon 30 kusu Razbora espei, budou ti drzet hejno a zit s krevetama v miru. A pohled to bude krasnej
Také možnost,ale čudly se Ti množit nebudou:
youtu.be/… Moja skúsenosť je že raz. skvrnoocase su vo veľkej nádrži (112l) plaché a skrývaju sa medzi rastlinami aj vo veľkých počtoch zatiaľ čo v nano sú úplne vpohode aj keď ich je len 5.
Čo sa týka chovu poradiť nevirm ale myslím že bežné množstvo kreviet by aj tak vyžrali rybám ikry..
Za mňa by som doporučil možno radšej hengelky alebo espei. Krevety ich nezaujímajú
Za mě krásná volba
Množství krevet neřeš, ty se ti stejně budou množit, jak se jim zlíbí, podle prostoru...
Já mám v "61" mix cca 30 Dánií perlových a Razborek a je to prázdný... Do 80 bych výrazně přitlačil
Ale počkej si na další rádce...
Ahoj, nenašel jsem přesnou odpověď na můj dotaz. Mám 80l nádrž a po všemožném bádání jsem došel ke kombinaci mini razborek a krevetek. Konkrétně bych to viděl na bornejskou nebo skvrnoocasou a red cherry. Zajímá mě, v jakém počtu můžu akvárium osadit. Bude v pohodě třeba 20 a 40 ks? Je to dost dopředu, ale nikam nespěchám. Akvárium ještě nemám založené. V plánu je černé pozadí, tmavé dno, jako dekorace členité kořeny, hustě osázet a nechat tak 2 - 3 měsíce zaběhnout, pořádně zarůst. Jen s těmi počty si nevím rady. Ještě by mě zajímalo, jaké jsou rozdíly v náročnosti na chov mezi jednotlivými druhy malých razbor. U jednoho druhu je v atlasu snadný a u druhého poměrně obtížný.
Moc děkuji za případnou odpověď.
Starší reakce
Není možné i když ryby by to asi ocenily.
+ všeobecně málo zarostlé pro krevetky
+ do tohoto měsíc založeného akvária bych krevety nedal, ještě ani rostliny se pořádně nechytly
Chce to mech, v tom se jim líbí. Členitý kořen je také dobrý. Mě se osvědčil členitý kořen porostlý velkou vrstvou mechu

To je keramická jaskyňa...a jasné veď ak si majú rybky na nich pochutnať tak to riskovať nebudem, to je škoda tých krevetiek a aj peňazí.
Počítej s tím,že si ty ryby určitě rády pochutnají.A úkrytu je málo,chce to houštinu rostlin a né plastovou jeskyni.
Je možné pridať krevetky (pravdepodobne red cherry alebo crystal red) do môjho akvária (viď. prezentáciu)? Ako je tam toho dosť už, ale krevetky sú predsa len dosť malé a mali by sa aj kde ukryť si myslím, ale predsa ma zaujíma váš názor.
Starší reakce
Ano, potvrzuji. Krevetky dovedou to sítko i přelézt, evidentně ty jikry jsou pro ně velké lákadlo. Muselo by to být zakryté i shora...
A jak se cpou patentkama

Jo. Dokonce jsem slyšel informaci, že jedna odsud jikry přechovávala v sítku, které mělo část rámku asi 1 cm nad vodou a krevety v pohodě ten cenťák zdolaly, vyluxovaly sítko a pak přelezly zpět. Je fakt, že když jsem ty vietnamky přelovil do nádrže bez krevet, okamžitě se tam objevily mimina.
Bella napsala: "Krevety žerou jikry." - blbej dotaz -....
-nebral bych to jako blbej dotaz,
-krevetky jsou všežravci a mezi jejich přirozenou potravu můžeme zařadit některé z druhu řas, různé druhy bakterií a prvoků ,nebo různorodě rozličnou organickou hmotu
-

"Krevety žerou jikry." - blbej dotaz - pancernickum je taky zerou, co?
Měl jsem je s vietnamskými kardinálkami, ale pak je dobré u těch kardinálek nepočítat s odchovy. Krevety žerou jikry.
Koukni třeba po Drobnoústce Beckfordově. Pěkná ryba a dle atlasi vhodná do menších akvarií, ale údaj bych osobně alespoň zdvojnásobil.
Starší reakce
Spis se mi libi boesmanovi (jestli to pisu spravne)... Ono je to dost vyhledovy

Starší reakce
Odpovědět na jakýkoli podobný příspěvek nějakou jednoznačnou radou je nemožné. I když v tomto případě agresivnějších ryb je to více jednoznačné. Toto téma bude vždy diskutováno, ale pokud to nějak jde, vyvěsil bych nad téma nějakou obecnou radu či odkaz na článek o tomto pojednávající, protože se všude na webu často opakují otázky podobné této.
Z obecného hlediska jde o to, že každá ryba, která má tlamku větší než je průměr krevety, tak je schopna a velmi ochotna krevetu sem tam sezobnout. Pak už jen záleží na (u každého druhu poměrně známé) agresivitě ryb, životaschopnosti krevet a nastavení a vybavení nádrže. Bez detailní znalosti těchto věcí každý bude radit jen dle svých zkušeností nebo dle toho, co si někde přečetl a to je v tomto případě pro tazatele často zavádějící.
Mé oblíbené rčení na toto téma - znám chovatele, kterým vyzobaly formosky (jeden z nejmenších obratlovců, který rodí živá mláďata) veškeré potomstvo krevet a naopak znám chovatele, kteří drží a množí bez problému v 30st. krevety s terčovci..
Vyzkoušené to nemám, ale nezkoušel bych to. Hlavačky jsou dravci a ještě k tomu loví u dna. I když by krevetu nesezobly, určitě by ji uďobaly. Podle mého, jediné krevety přicházející v úvahu jsou rodu Macrobrachium.
Zdravím, zkoušel jste někdo mít nějaký druh krevet, třeba i japonicu, s rybami jako jsou Hlavačky? Pastelová, zlatopásá?

Starší reakce
Chci si v neděli zjít na burzu, tak jsem chtěl třeba park krevetek koupit. Trochu NAŠI nádrž oživit.
JirkaŠčobák napsal: I já mám hodně gupek v šedesáti litrech (akvárium na podlaze) a krevetky jsou ok. Podstatné ale je, že jich najednou musíš dát mnoho (já dal asi 60), pak se cítí dobře.
Krevetky mám se živorodkami ve více nádržích. Primárně závisí, jak je akvárium plné rostlin. Pokud ano, fungovat to může. Ale - v tvém případě - máš rostlin málo. Přidal bych dvakát alespoň tolik sagitárie, nechal ji rozrůst a až pak řešil krevetky. I já mám hodně gupek v šedesáti litrech (akvárium na podlaze) a krevetky jsou ok. Podstatné ale je, že jich najednou musíš dát mnoho (já dal asi 60), pak se cítí dobře.
Krevetky mám se živorodkami ve více nádržích. Primárně závisí, jak je akvárium plné rostlin. Pokud ano, fungovat to může. Ale - v tvém případě - máš rostlin málo. Přidal bych dvakát alespoň tolik sagitárie, nechal ji rozrůst a až pak řešil krevetky.
Díky za rady. Ano, oka chci dát pryč, ale není komu :-/
Jája napsala: Máš to pěkně zarostlé, takže krevetky ano. Dala bych tam jen cherrynky, ty jsou celkem odolné. Ale co se týká údržby, tak bys měl přitlačit na výměnu vody. Máš tam moc živorodek. Ideálně 1-2x týdně 1/3 vyměň (spíš 2x, ten počet pávčat je na tak malé AQ hodně). Neonky dohromady se živorodkami moc nejdou, potřebují čisté prostředí, což jim se živorodkami moc nezajistíš. Navíc do tak malého AQ vhodné nejsou. Ideálně by měli mít dlouhé AQ metr - jsou to aktivní plavci.
Máš to pěkně zarostlé, takže krevetky ano. Dala bych tam jen cherrynky, ty jsou celkem odolné. Ale co se týká údržby, tak bys měl přitlačit na výměnu vody. Máš tam moc živorodek. Ideálně 1-2x týdně 1/3 vyměň (spíš 2x, ten počet pávčat je na tak malé AQ hodně). Neonky dohromady se živorodkami moc nejdou, potřebují čisté prostředí, což jim se živorodkami moc nezajistíš. Navíc do tak malého AQ vhodné nejsou. Ideálně by měli mít dlouhé AQ metr - jsou to aktivní plavci.
Ahoj, viz naše nádrž. Mohu dát nějaké krevetky ? A když ano tak jaké.
Díky
Celkem drahé krmivo.

Já jsem ti jen odpověděl,že ti je budou požírat.
EDIT- jenom se zeptám,proč jsi v jednom tématu Barbara a v druhém Aneta Kozlová?
Takže je mohu i dávat jako krmení rybkam?
Jako krmivo ano,ale v hustě zarostlé nádrži ti nějaké přežijí,ale budou zalezlé a moc si je neužiješ.
Dobrý den,
mohou být krevetky s parmickou nádhernou?
Proto jsem v akváriu s gupkami ploštěnku ještě neviděl!
Stejně v akváriu s eleganskami, formoskami, xenotocami, girardínkami a skufiemi. Akorát a to je s podivem, v akváriu s Poeciliopsis prolifica ano.
Já dávám Endlerku, kterou mám stabilně ve větším aq. S krevetkama se snáší dobře a aq vyčistí dočista do čista

-pokud se skutečně nejedná o ploštěnky ,tak lze využít potěr od guppek v přiměřené velikosti

Omlouváme se, ale to jsme se asi nějak nepochopili - teď máme nově založenou nádrž jen pro krevetky a o ní mluvíme, tj zrušení a založení další, kde se problém pravděpodobně může hned zopakovat, nám zatím nepřijde úplně ideální. Pokud tedy není nějaká ideální minirybka na krátkodobou výpomoc, zatím to v akva hrotit nebudeme ...
Nechceš raději udělat novou nádrž pro krevetky?
Ahoj, díky, o těhle přípravcích víme (máme pro sichr i No Planaria, kdyby se "zaploštěnkovalo"), ale chemii bychom chtěli použít v akváriu jen v krajní nouzi, takže nejprve koukáme po nějaké klidnější a šetrnější možnosti. I nějaká minirybka by si stejně pošmákla i na krevetkách? Kruciš

...
Zkus esha ndx nebo něco s flubendazolem...bacha na dávkování. Ryby se pustěj i do krevet...nejspíš.
Ahoj, v nově založeném nano-krevetkáriu se objevily (asi) hlístice (doufáme, že ne ploštěnky, zatím je to hodně mrňavé), což sice není žádná tragédie, ale spíš jich i přes minimalizaci krmení lehce přibývá. Chceme se zeptat, zda je nějaká rybka, která by tohle skutečně rychle pozobala a neošklíbala se nad výběrem potravy

a zároveň nestresovala sebe ani zabydlené krevetky? Razborka, tetra? Sní to? Podotýkáme, že nám jde pouze o "krátkodobý pobyt" rybky jen pro tyhle účely - chceme v tomhle naníčku mít jenom krevetky, ono je to taky pro stálou rybku (rybky) moc malé. Nechceme trápit ani krevetky, ani rybky, tj po "splnění úkolu" by se rybka stěhovala. Nesezobe to tak jako tak všechno, to je jasné, ale pak při častější výměně vody a omezení krmení by to mohlo být brzy v pořádku ...
Za jistých podmínek jistě a jde to snadno.anna836 napsala: Dobrý den, mohou být krevetky red cherry spolu s pancéřníčkem kropenatým?
Já bych se toho nebál, když budou mít krevetky dobré podmínky (hodně rostlin, mech atd.).
Dobrý den, mohou být krevetky red cherry spolu s pancéřníčkem kropenatým?
Starší reakce
Irbis191 napsala: Prosím o odpověď
krevetky chci hlavně proto, že se mi v akvu udělala dlouhá, hebká zelená řasa...
Pokud se jedná o nějaký žabí vlas, tak to z krevetek žere snad jen japonika a to ještě nemusí stačit.
Krevetky konzumují NĚKTERÉ řasy. Prachovou zelenou (skvrny na listech, skle) a přisedlé zelené, kratší, než půl cm (zjednodušeně řečeno). Takže, když jsem měl žabí vlas, pracoval jsem manuálně, pracoval a pracoval. Když jsem měl sinici, pracoval jsem manuálně, odkaloval ji a odkaloval. Až když rostliny začaly růst, sinice zmizela a progres jiných řas se zastavil, dostalo se akvárium do stavu, že řasa sice byla, bylo jí dost, ale podmínky byly už takové, že jsem nedělal psí kusy a krevetky byly schopny přežít. Tehdy jsem do 60l dal asi 60 krevetek. Ty řasy během pár týdnů zlikvidovaly a dodnes pucují a pucují listy a sklo, takže se nechytá téměř žádná řasa (před časem se jeden chumáček uchytil, ten jsem prostě seškrábl ze skla).
Tím chci říci, že si nemyslím, že ti krevetky aktuálně pomohou. Jedna, dvě, tři, pět - to je jako když plivne. Krevetkám se daří, když je jich hodně. Když dáš do větší nádrže 20 krevetek, ani je neuvidíš. Aby se osmělily (i přesto, že je nebude nic žrát), dej jich na úvod alespoň 40. Nižší počet ti moc neudělá.
Spočítej si, kolik tě ty krevetky budou stát a o to víc se začneš snažit, zabezpečit jim na úvod dobré podmínky

.
P.S. Ještě dodávám, že jsem tehdy těch 60 krevetek bral nejobyčejnější a nejlevnější, co mohly být, protože jsem měl v akváriu úplně jiné zájmy a byla v něm hromadu gupek, které jsem považoval za dost ostré. Samotného mě překvapilo, že krevetky žijí a dokáží se v téhle koncentraci ryb i trochu rozmnožovat. Fungovat může cokoli. Jenže čichavci budou ještě větší potvory. Tetry taky.
Krásná ukázka toho, jak někde něco někdo napíše a už se to tvaruje k obrazu svému.

Ono taky záleží na tom, v jakém rozsahu ta řasa je. Pokud se to odchytí hned na počátku, kdy jí je směšné minimum, tak můžou krevetky zafungovat, ale pokud je zařasené celé akvárko, tak tam pomůže v první fázi jenom špejle a hromada trpělivosti.
Jo a nemaž ten svůj příspěvek, aby to za pár dní nevypadalo že trpím samomluvou.
No vidíš a já už jsem tady něco podobnýho od jednoho blogera četl.

Primárně by se ta řasa měla odstranit mechanicky. Představa, že do akvárka nasypeš hrst krevet a budeš se jenom koukat, jak krevety makají za Tebe, může být dost zcestná.
S jakým Čichavcem? Většina čichavců aktivně krevetky loví a dokáží roztrhat i dospělou krevetku.
Neonky/tetry budou lovit mladé krevetky.
Ancitrus by mohl být OK, ale ta potvora zase bude žrát kytky.
Ale v hustě zarostlém akváriu za dobrých podmínek se krevetky můžou být ztráty krevetek kvůli rybám menší, než počet nově narozených krevetek...
Nejdříve reste a odstraňte příčinu, plus trochu trpělivosti, všichni tu nejsou cely den ;)
Zkuste a uvidíte, někomu krevetky s rybkami, co jste vypsala, dělají neplechu a jinému ne.. vemte si, jak mají velkou tlamičku a zda by se krevetky do ní vešly. Jestli ano, je dost možné, že Vám za chvíli žádné nezbydou, ale stejně tak je mozne, že to bude v pohodě..
Prosím o odpověď

krevetky chci hlavně proto, že se mi v akvu udělala dlouhá, hebká zelená řasa...

hoj chtěla bych se zeptat jestli může být nějaká krevetka s čichavcem, neonama a tetrama +
jeden malej anc? Případně jaká krevetka?
dík

Starší reakce
Třeba Razborka - barmská, bornejská, galaxy,skvrnoocasá,kalimantanská, mikro, thajská, trpasličí,nebo neonky modré,tetry ohnivé,pancéřníček malý, nezaznamenal jsem ani problém s krunýřovcem jednopruhým.
Starší reakce
Děkuju, nad tímhle jsem přesně přemýšlel, platy mají obě 4-5 cm, oka 4-5, otíci 4 cm. Doufám že to je teď v jakési normě, krevetky si pořizovat nebudu.

A ta oka si pochutnají také

Máš živorodky v objemu, který je na hraně nebo spíš za ní. Nedávala bych tam živé krmení a ani další spolubydlící.
Můžou,ale ty platy si pochutnají.
Starší reakce
Japoniky a betta ok, ohledně těch neocaridin, když vidím tu nádrž a budeš mít bettu, co z loví (a že 95% krevety loví) bude hůř... Molucku do tohodle objemu ne, ale to už jsem ti říkala a stejně už tam trůní...
Dobry den, jakej je vas nazor na molucku, japobky, neocaridiny a betu v 60l? Uz sem ji tam mel chvilu driv, vychazeli spolu, ale to tam nebyla molucka, neublizi ji beta?
Starší reakce
můžu se zeptat jak se jich zbavit?jsou pro krevetky nebezpečné?chceme si pořídit ráčka mexického zakrslého, tak máme teď strach
0
[40] - krevetky 29.02.16 21:42 jamro27 Zdravím, potřebovala bych poradit, máme akvárium s krevetkami, před měsícem jsme k nim pořídili paví očka, ale ty postupně umřely, byly zkroucené jak bumerank, dnes se nám v akváriu objevili nějaké bílo průhledné stvoření s fouskamaa malím ocáskem o velikosti menší než špendlíková hlavička, jsou na skle, na kamínkách, všude, prosím poraďte co by to mohlo být děkuji
Starší reakce
V práci red cherry s peřovcem máme. Ale taky tam na rozdíl od tebe opravdu máme dost úkrytů a schovek

Edit: Jinak aby nedošlo k omylu, tahle kombinace se opravdu nedá obecně doporučit. Někde a s nějakým peřovcem to fungovat může, ale já tam jen dával svý přebytky z odchovu. Za krevetky z krámu bych na takový experiment peníze nedával

Kromě toho, že tam teď nemáš úkryty, to vypadá, že to akvárko je krátce založené. Soudím na to podle toho, že rostliny nejsou rozrostlé. Je tam taky moc volného dna.
Pro krevetky je potřeba mít dobře zaběhnuté akvárko. To se dočteš v jiném vlákně - třeba tady:
rybicky.net/forum/2294-krevetky-chov
díky za radu. kouknu co by se s tím dalo udělat. jinak se budu muset rozloučit s myšlenkou na krevetky.
Marcel napsal: Místo na schovávání tam je.
Já tam na schovávání nevidím skoro žádné místo ... jen ten růžkatec nebo co to plave vlevo nahoře.
V tak prázdném akvárku se krevetky nemají kam schovat.
Chce to víc jemnolistých rostlin, nejlépe kobercovek, a mechů. A klidně i kus skořápkny kokosáku s tak malým vlezem, kam se ryby nedostanou. Nejzranitelnější jsou krevetky při svlékání. A i mimo svlékání potřebují dost zarostlé akvárko, aby nesloužily jen jako potrava pro ryby.
Starší reakce
No, až vyroste, tak se mu do tlamy vejdou i dospělé krevetky. To je pak pořádný macek.
petm: To se divím, že ti krevetky nechá stávající osádka na pokoji.
Znám jednu křišťálovou studánku, kde pávčata a kropenáčci žijí v míru, ale to už je trochu high level, tak říkajíc. Osobně bych krevetky do chovu moc k živorodkám nedávala, jsou to bestie

A konec konců, urostlý kropenáč také.
Dík,zarostlé ho mám dost. Už jsem i zaznamenal přírůstek,jen nevím jestli vydrží

. Ale teď jsem shodou okolností přišel k Panceřníčku kropenatému a nebyl jsem si jist. Mám v akvárku i mečovky,platy a paví očka a tam není problém.
Já bych řekl, že bude asi slušně luxovat mrňavá mláďata. Ale pokud bude dno hustě zarostlé, tak se ho hustého porostu moc nedostane a pak by i nějaká mláďata přežívala.
Tvůj dotaz je dosti široký, podle toho jak moc zarostlé máš akvárium a jak moc chceš krevetky množit. Je-li méně zarostlé a máš ambice velkoodchovu, pak ti kropenáček bude svým občasným lovením tak trochu vadit

Prosím,snesou se krevety a Panceřníček kropenatý?.Děkuji za odpověď.
Starší reakce
Zajímavý postřeh.
Já jsem měl ve 112litrovém akvárku dania perlová (hejno 25 ks) a malé krevetky (žluté). Napřed asi 2 měsíce byl klid, krevetky občas plavaly daniím kolem tlamky a někdy krevetka nožkama šimrala danio, jak nad ním plavala. Pravda je, že krevetky plavaly jen občas a moc přírůstků jsem neměl. Pak se něco změnilo a občas jsem viděl na dně ležet mrtvou krevetku (dospělou). Nevěděl jsem, co se jí stalo až do doby, než jsem uviděl, jak se dvě dania přetahovala o dospělou krevetku. Tlamy mají tak malé, že ji nemohly spolknout, ale pocuchaná byla pořádně. Tak jsem dania věnoval známému (už mu hejno ubývalo) a pořídil jsem k malým krevetkám japonské krevetky. Dneska krevetky v pohodě plavou všude a neschovávají se.
Pridám jeden postreh: Kedysi som tu písal tom, ako mi Tetry čierne okamžite likvidovali Red cherry (dospelé). Tak som opatrne skúsil zopár japonských krevetiek - tetry ich najskôr naháňali, stále nedali pokoj, ale keď z toho akosi nič nebolo, postupne o ne strácali záujem. Dokúpil som teda viaceré a po čase sa "skamarátili" - krevetky môžu pokojne kľučkovať medzi tetrami a tie na ne kašlú. A tak som asi pred 2 mesiacmi skúsil dať 2 pokusné Red cherry do akvária, dokonca ani nie dospelé. Sú tam dodnes, Tetry si zvykli na väčšie krevetky a kašlú už aj na tie malé, ktoré prv lovili.
Tým nevravím, že ich odporúčam mať spolu, ale aspoň pre mňa to bolo zaujímavé zistenie. V pomocnom akváriu "rozplávačka" mám ešte posledných cca 100 ancíkov a s nimi kopu Red cherry. Keď ancíkov odveziem čoskoro do predaja, to akvárko asi odstavím a vzíde otázka, čo s krevetkami, preto som skúšal, či by bol reálny ich presun do hlavného akvária.
Souhlas.Jen pro názornost.Měl jsem doma malé disky s malými Caridinami japonicami,vše v pohodě,až do dospělosti,po přidání padesáti poloodrostlých Caridin (měkkých po svleku) byl masakr,takovou agresivitu při příjmu potravy jsem do té doby u disků nezažil,terčovci zlikvidovali nové krevety během okamžiku a dospělců si dál nevšímali.Udělal jsem test v rybičkárně,diskům jsem dal cherryny (cca 100ks,pro 10 ryb),měkké sežrali a tvrdé požvýkali a vyplivli,tím pro ně skončil zájem o krevetky a za pár měsíců byly na plošných filtrech tisíce krevetek ( hamburské filtry z hrubého Bioakvacitu).
I drobné druhy ryb zlikvidují čerstvě vylíhlé krevetky,většinou ve sloupci,ale jak uváděli kolegové,při vytvoření vhodných úkrytů většinou v podrostu je možná úspěšná reprodukce.Tisíce krevetek odchovaných ve společenských i odchovných akváriích jsem rozdal,jde jen o to vytvořit vhodné podmínky ve složení a osazení nádrže (jsou druhy ryb,které zlikvidují i velké krevety,jako součást přirozeného potravního řetězce).Drobní gavůnci jsou schopni rozcupovat dospělou uhynulou Crystalku a obráceně,přerostlého Ancistruse po úhynu, krevetky odstraní beze zbytku.

Pokud si půjdou zaplavat, tak je molyny nejspíš sežerou. Ty jsou věčně nenažrané a tlamu mají dost velkou. A i když molyna krevetku nesežere, dost ji pocuchá a ta už to nerozchodí a uhyne. Pak přežijí dlouhodobě jen ty krevetky, které budou zalezlé a nebudou plavat ve volném prostoru.
Pokud jsou krevetky v akvárku bez ryb, je to o něčem jiném.
Pokud budou mít dostatek toho mechu, aby se mladý měly kam schovat, bude jich přežívat dost na to, aby průběžně přibývaly.
A vpodstatě nemají problém ani s tím, že by byly věčně zalezlé, to opravdu nemůžu potvrdit.
Pokud používáš krevetky jako živé krmivo, tak ano.
Jinak by mohly přežít, ale v dost velkém akvárku s dost hustým porostem drobnolistých rostlin/mechů, ale i tak by těch krevetek moc v nádrži asi neplavalo, spíš by byly zalezlé.
Starší reakce
Ať už jde o modrou, obecnou, nebo černou neonku, nehledě na ostatní tetry, tak každá si ráda zobne do krevetky. Mám obecné a červené a dospělé krevetky si nevšímají, ale na malou dorobotinu si klidně troufnou a to počítej i u těch modrých. Malé krevetky jim prostě zpestřovat jídelníček budou.
Někdo zkušenost s modrejma neonkama? Sice je malá, takže sežrat by ji neměla, ale to neznamená, že na ně nemohou útočit a zranit je (případně mladý) ...
Ancík s krevetkama naprosto v pohodě. Ancík není lovec.

Dříve jsem je měl spolu a krevetky jsem rozdával na všechny strany jak se množily.
Mohou být spolu krevetky Red cherry a krunýřovec sp. Ony spolu již jsou, ale nějak tam nevidím, že by se mi ty krevetky množili, tedy spíš otázka, nežerou krunýřovci malé krevetky?
Starší reakce
bylo to už níže, black moly jsou dost velké aby se jim kreveta vlezla do tlamy a pokud se jim tam vleze tak tam asi skončí

Ahoj, chci se zeptat, má někdo zkušenosti se soužitím black moll a krevetek red cherry? Měla bych je ve 150l akvárku, paví očka (s nimi jsou v pohodě) a přidala bych black molly.. tak předem děkuji za reakce.
Starší reakce
Tetry čierne mi Red Cherry lovili aj dospelé, ale japonským dávajú pokoj.
já bych to viděl na kratší pobyt, můj první pokus trval cca 30vteřin

mko napsal: ahoj, môžu byť spolu krevety a tieto ryby? Ide mi hlavne o tieto 3 druhy: botia macrantha, mrenka siamská a tetra čierna. Ostatné ryby už som s krevetami mal a bez problémov: / gubky, gurama perleťová, mremka dúhová, plata, pancierničkovia/ Botie mi žerú slimákov, tak sa bojím, že by si pochutili aj na krevetkách a zase tetry čierne sú pomerne dravé, kŕmim ich občas malými cvrčkami a tie zožerú bez problémov.
Asi tak 5 minut jo.
ahoj, môžu byť spolu krevety a tieto ryby? Ide mi hlavne o tieto 3 druhy: botia macrantha, mrenka siamská a tetra čierna. Ostatné ryby už som s krevetami mal a bez problémov: / gubky, gurama perleťová, mremka dúhová, plata, pancierničkovia/ Botie mi žerú slimákov, tak sa bojím, že by si pochutili aj na krevetkách a zase tetry čierne sú pomerne dravé, kŕmim ich občas malými cvrčkami a tie zožerú bez problémov.
Starší reakce
Zdravá paví očka krevety nenapadají (pokud nejde o Macrobrachia). Jikry spořádají krevety bez problémů (není pravidlem - jak kdy a jak kde, ale do holé třecí nádrže bych krevety před rozplaváním plůdku nedával).
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli mi krevetky neublíží právě narozeným pavím očkům. A můžou krevetky ublížit nějak i jikrám? (pro zajímavost), moc děkuji.
Starší reakce
Diky moc

mam tam ted galaxky a hooodne malych krevetek tak proto se ptam

ale chci dat galaxky do velkeho akvarka a dat tam cca 20ks bornejek tak proto se ptam jsou to male rybky tak jsem cekal ze krevetky budou mit klid

S galaxkama pozor, můžou být ale nebudou se tolik množit. Galaxky si rádi zubnou mladý krevetky. S bornejkama můžou být v pohodě, o nich jsem ještě neslyšel, že by si zobli krevety.
To víš, že s nima můžou bejt.
Kdyby nemohly bejt s těmahle rybama, tak to už potom s žádnejma

chci se zeptat muzou byt krevetky s galaxkama??? nebo s Razborkou bornejskou???
Diky za odpovedi

Starší reakce
oni ti ty krevety (mladé prcky) budou zobkat i ve stovce, nebo se o to budou hlavně snažit...
ale pokud je to taková jungle, jak píšeš, tak by se tam mohlo dařit všem...jen ten přírustek mladých nebude nijak závratný

Tohle není pro mě

Ale přítelkyně otec o něm přemýšlí do své 100l nádrže

Jenže mu v ní zbylo hromada kytek miliony šneků a pár krevetek

Ty si rozhodně do těch 20 l čtverzubce nepořizuj, snědl by šneky, vylovil krevety a následně pošel. Na plže si pořiď plže clea helena

Lidi jak je to s krevetkama a čtverzubcem trpasličím???
Někde sem četl že je super na šneky v krevetárku.
Ale přeci jen je to dravec, tak aby nenapadal i krevetky.

Starší reakce
Dá sa povedať, že otec sa špecializoval práve na Tetrazony (i "machové"), choval ich vo veľkom a zásoboval predajne v okolí. Bolo to však v časoch, kedy sa o chove krevetiek ešte nechyrovalo

Ale to nie je podstatné - len tvrdím, že keď by človek moc chcel, dokáže vytvoriť akvárium, v ktorom budú dva takmer izolované svety - krevetky v nepreniknuteľných húštinách a dravé rybky nad tým (samozrejme nie ozruty schopné bagrovať všetko). V takej 500vke by sa kľudne mohli i premnožiť. Nevravím, že je to zrovna bežné (alebo odporúčania hodné) a že som sa s takým akváriom stretol, ale keď mi niekto bude tvrdiť, že sa s tým stretol, nedovolím si to bohorovne vyhlasovať za rozprávku. Trochu pokory nikomu nezaškodí. Len toľko.
Choval jsi je někdy? Myslím parmičky čtyřpruhé? Hejnko 6ti sumatranek ti spolehlivě vyžere všechny krevety ve 300 litrovém akváriu

Spolehlivě, do jedné

Mezi pár krevetkama zalezlejma v neproniknutelné houštině a akvárkem s krevetkama přemnoženejma já teda vidím určitý zásadní rozdíl

Měl jsem hejno dvaceti těchto parmiček, žravější rotu abys pohledal. Fakt nevěřím ani trošku.
Robíte si všetci srandu, ale nikto sme to akvárko nevideli. Viem si predstaviť akvárium, kde by bol napr. súvislý hustý porast Micranthemum, do neho Tetrazony liezť nebudú a krevetky by sa tam mohli premnožiť, nie?

někdo dokonce chová krevetky i s parmičkama 4pruhýma a ještě to aq. má přemnožené krevetkama a chce se jich zbavit
tak tomu fakt nevěřím

nebojte mam krevetky ve vlastním aq. 60L a někdo dokonce chová krevetky i s parmičkama 4pruhýma a ještě to aq. má přemnožené krevetkama a chce se jich zbavit

V klidu mohou být spolu. Pancéřníčci jsou méďové
Edit: Ale u tvojí nádrže bych se bála těch parmiček čtyřpruhých

Ahoj mám takový dotaz, jestli můžou být spolu krevetky a panceřníčci zelení, jestli mi nesní nalé krevetky.
Starší reakce
A ešte sa do toho motáme so slovenčinou, kde je "prísavníkom" aj ancík, aj otík (jeden je obyčajný - tomu česky hovoriaci moc nerozumejú, čo som postrehol a druhý je jednopruhý), thajská je prísavka.
Ancíkovia sú naozaj v pohode aj s mladými čerstvo vyliahnutými krevetkami, nanajvýš im hrozí nechcené privalenie, ale inak mu krevetky niekedy drzo aj po chrbte lozia

Ale i tak sa prihováram skôr za otíkov, tí aspoň nemajú tendenciu stále sa množiť

to je co otík

Přidej spíš otíky.

Jestli přísavkou myslíš toho ancistruse, pak ano. Pokud myslíš přísavku thajskou tak ne - 72 l je pro ni málo.
no právě protože tam už krevetky mám tak se ptám jestli je možné k nim přidat přísavku

Proč se ptáš, když už tam ancíka s krevetkama máš? Ale i tak, soužití těchto druhů tvorů je relativně ok, pokud má ancistrus prostor, což v 72 l má

Krevety se mu naučí uhýbat a je vymalováno.
Nevím jestli to tady bylo už někdy diskutováno, předpokládám, že ano - je možné chovat přísavku s krevetkama? Mám 72ku akva a kromě 1 ancika a 15 krevetek tam nic není a ani žádné jiné ryby neplánuji.
Já už něco zjišťovala v pondělí, až tam pojedu, to s ním zkusím probrat. U neonek jsem to špatně napsala, nevím přesný počet, ale moc jich tam nebývalo a taťka mi řekl, že mu i nějaké umřeli.
Uvidím, co se mi podaří s dědou domluvit. Jak moc bude stát o pomoc.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se bude dařit krevetkám red cherry v akváriu cca 60x40x40 (má ho děda, rozměry jsou zatím pouze odhadem).
Má tam pár neonek, 2 ancistruse a 2 černé závojnatky.
Kytky tam nemá, protože mu je rybky likvidují.
Začínám se učit o akvaristice a chtěla bych dědovi pomoct.
Fotky zatím nemám.
Starší reakce
jsou tu jiní chovatelé kytovců, jen s nadsázkou jsem chtěl říct tazateli, že ke krevetám necpat ryby s papulou do který se vejdou...

Nenapsal jsem, že je sežerou všechny, i když to tak mohlo vyznít. Tak snad zbývá doplnit, že pokud bude dobře zarostlá nádrž, sem tam i nějaký kořen s dutinou, tak samozřejmě mladé krevetky přežívat budou. Takže odpověď na nabízenou otázku zní, že dospělosti se dožijí ti šikovnější jedinci, protože kdo uteče, ten vyhraje

Potom se nabízí otázka, kdo se té dospělosti dokáže dožít a i dospělý jedinec jednou zemře a když po sobě nezanechá potomstvo, potom je odpověď asi jasná.

Dospělou nesežerou, možná se občas pokusí zobnout, ale malé a mladé krevetky jim zcela určitě spestří jídelníček.
Endlerky jsou mrchy pažravé , hlavně samice ,klidně si vyskakujou i na dospělé ...
Každá ryba si ráda zobne do krevetky. Čím větší ryba, tím větší krevetka se může stát součástí jídelníčku. Ve 112l akvárku jsem viděl samečka endlerky, jak si pochutnal na malinkaté krevetce.
dnes jsem zkoušel soužití asi 50 krevetek v mém akva. Soužití trvalo asi dvě minuty - nedoporučuji!

A krevetka aká?

Napr. stará veľká Tetra čierna dokáže zožrať i dospelú Red Cherry.
Chtěl bych se zeptat jestli může tetra sežrat, či ublížit krevetce?
Omlouvám že je trochu mimo téma.
Starší reakce
Mohu chovat krevetky cherry s gavunky diamantovými???
Starší reakce
Soužití s Ancistrusy sp. bez problému.Crystalky a Japonicy mu naopak spíš škodí odcizováním jiker a váčkového plůdku a domnívám se , že mi likvidují i populaci Cleny heleny požíráním jejich vajíček.Dodám videjko na své stránky.Zanedbaná údržba,nedodržování režimu CO2 a některá léčiva (toxická pro bezobratlé) jsou prvotními příčinami zániku chovu krevetek.

Ancík je pro krevetky větší "plyšovej méďa" jen se mu musí naučit uskakovat z cesty, když ho chytně amok, ale na to jsou mrštné dost

Jak rikam betty uz jsou pryc a zitra jeste pujde ancistrus protoze s nej mam taky celkem strach

Nemyslím si že jde o stres...prostě jsou jako sváča hůř dostupný a tak se to neděje...ale je to nevyzpytatelný.
Jinými slovy budou žít celý život ve stresu, ale co lidé si také zvykli. Navíc v těch 200 l to není tak šílené jako ve 20

Ale je taky možný že si zvyknou bejt opatrný

a soužití je pak v pohodě

Jasne Betty uz jsou pryc v jinem akvariu a jeste zitra vylovim ancistruse a ten pujde taky jinde a udelam si jen dvou druhove akvarium

Ve 200 l se jeden ancistrus ztratí a bettám tolik nevadí jako v klasických padesátkách, kam se nehodí. Ale i tak betta a krevety není zrovna nejlepší kombinace pro krevetky, některé betty si jich nevšímají, ale jiné je vyzobávají jako chutnou svačinku.
Tak akvarium je velke cca 200l takze celkem dost velke me jenom slo o ty krevetky

tak betty obe pujdou zitra pryc i ancistrus
Zatim dekuji za odpoved
Neuvádíš velikost akvária, bojovnice a ancistrus nejsou dobrá kombinace vzhledem k nárokům bett na čistou vodu a ancíkovu nedokonalímu trávení. Samec a samice betty rovněž není dobrá kombinace, pokud je nechceš odchovávat tak je lepší mít jedno pohlaví a když už obě tak samce a dvě samice v hooodně velké (50 l +) a extrémně zarostlé nádrži. A ohledně krevetek a bett je to spíše drahí krmení.
Zdravim chci se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti z bojovnici samcem a samici a ancistrus a k nicm krevetky je to dobra kombinace??? Je tam samozrejme vice druhu rybicek ale tam si myslim ze nebude problem jen mam strach z tech dvou

resp. tri
Dekuji za odpoved
Pokud už máš crystalky v podmínkách vhodných pro tento druh, palmaty přidej máš-li prostor. Bylo to myšleno spíš tak, že crystalky nesnesou tak široké podmínky jako palmaty.
Je fakt že mám krystalky samostatně a udržuji jim teplotu max. 23°C. Mám měkkou vodu, tak jim přidávám minerály pro krevety, ale proč by s nimi nemohly být palmaty nevím. Prosím o bližší info. Dík.
Tyto druhy se mezi sebou nekřìží, jen maji lehce odlišné nároky na vodu a prostor.
jo, děkuji. Já teda ty palmaty budu mít s crystalkama (to je v pohodě, ne?), ale vždycky si do všech akvárií zanesu red cherry ani nevím jak, tak aby jsem si neznehodnotil chov palmatek

Názory na tohle se dost různí, ale za mě se křížit budou.
Mohou být spolu neocaridiny palmata a red cherry? Nebudou se křížit? Dík
Ne. Tedy pokud nechceš krmit drahým krmivem

Měla bych jeden rychlý dotaz: přežijí krevetky v přítomnosti halančíka v akváriu?

Starší reakce
Také je dobré si, že caridiny chtějí o dost měkčí vodu než neocaridiny a obecně jiné podmínky, nejsou tak nenáročné, tam kde budou prosperovat jedny většinou nebudou prosperovat druhé + jak bylo zmíněno to křížení, které není žádoucí.
Dohromady byt muzou, ale cherry a sakury se budou krizit.
ahoj , mohu mit red cherry, tigery a schoko sakury dohromady?
Starší reakce
Pri tetrách červenoústych ich mám už cca 2 roky
Osobní nemám, ale dle charakterů ryb bych viděla cherryny jako drahý příkrm.
0
[1123] - Rostliny 12.07.14 15:37 zervan Starší reakce
Mockrát díky asi to vyzkouším.

A Cherry jsou žravější
Ano mohou z hlediska kříživosti, neříží se. Ale CR jsou náročnější než cherryny na podmínky a neodpustí tolik chyb.
Starší reakce
Těm mejm zase šištičky nikdy nic neřikaly.A pak se v tom vyznej

Ale jo,já mám i důkaz(viz foto

).Ten chumel řasy vypěstované ve sklenici na okně zpucovaly za pár hodin

Ale na druhej strane - krevetky naozaj likvidujú aj riasy. Pamätám si, keď sme do malého 12 l akvária s veľmi silným svetlom (vzhľadom na objem) a rastlinami s riadne "chlpatými" listami od zelenej vláknitej riasy dali čatu krevetiek - po pár dňoch bolo po riase

Hodně lidí totiž mate,že krevetky okupují porosty řas,jenomže ony je většinou jen čistí od zbytků potravy a podobně.
Není důvod ke konfliktům, ivaha zde konstatuje fakt, který mohu potvrdit - nejběžnější druh krevetek (N.davidi) dokáže zlikvidovat nejen jikry, nýbrž i vykulený nerozplavaný plůdek - osobní zkušenost...
Ach, to jsou mi otázky... pokud ta reakce patří mně. Ty jsi prostě přesvědčen, že krevetky jikry nepožerou. Myslíš, že to je pro ně nějakej problém, je-li jich v nádrži dejme tomu 300? Zbaštit pár desítek jiker?
Ale kde to do nich vošlo?
Klidně se vkládej

Nicméně v té sítovce byly jen a pouze listy s jikrami, celé to bylo zavěšené na hraně nádrže, s přesahem cca 2 cm nad hladinu. Tedy byly tam jen ty jikry, dokud tam nevlezly krevetky na večeři

Nechci se vkládat do debaty ale oni i pancíci si ty jikry umí požrat.
Věř tomu, že to byly ony (mám tam palmaty a cherry).

Ja nechcem byť konfliktný, ale krevetky (okrem japoníc) to neboli
Ano, byly v pořádku a do rána nezbyla ani jedna jediná, všechno snědly. Nu což, aspoň si pochutnaly a já se poučila.
Tak snáď ešte ostáva otázka, boli tie ikry úplne v poriadku? Nezačala na nich šarapatiť pleseň?
Střídám jim cca 20 krmiv, nemyslím, že by jim něco chybělo a přesto přelezly i asi 2 cm část síťkovky nad hladinou, aby se na jikry dostaly

Samozrejme, ak im v potrave chýba zložka, ktorú ikry obsahujú
Krevetkám jikry veeelmi šmakujou

Fakt?No,tak tim hůř

V tom případě se zeptej ivahy, jak jí krevetky likvidovaly jikry pancéřníčků. Obrousí je tak, že se z jiker nic nevykulí.
Žádná běžná krevetka nesežere žádné jikry.Ale ten pestřenec si rád smlsne na jakékoli krevetce,která se mu vejde do tlamky.
Starší reakce
taky sem asi dvacet vteřin choval krevetky, nepříjemné bylo že jedné ramirezce sem musel krevetu vytahovat z tlamky pinzetou bo nesla ani dovnitr ani ven

Mám v akváriu několik Pestřenců Červených, neonek, zebřiček (celkem asi 40ks rybiček na 120l vody). O víkendu jsem byla na burze v Praze a pořídila si tam krevetky Japanica (8ks) nemám s nimi zkušenosti, tak jsem pánovi vyjmenovala co vše mám v akváriu a řekl, že by neměl být problém. Ale dnes už nevidím ani jednu!!! Včera večer jsem jich asi tak 5 ještě viděla a vypadalo to, že si jich ostatní rybky nevšímají. Potom jsem u něj koupila ještě 2 miniráčky oranžové a ty jsou v pořádku, běhaji si po dně. Upozornil mě, že krevetky občas vyskakují z akvárka - ale mám tam kryt. Tak kde můžou být???

Starší reakce
Právě jsem z tech tabulek zmatenej tak se raci ptám než koupím
Pokud ty blue jsou palmaty, tak teoreticky ano. Ale někdo psal, že zrovna blue pearl (nyní palmata) se s red cherry taky křížily...
Mám pohromadě sakury a green palmaty, nekříží se.
Nechce se mi zakládat nové téma tak píšu semka. Můžu mít dohromady red cherry, tigery a neocardina Sp. Blue? Ať tam nemám nějaké hybridy
Starší reakce
Snesou se krevety s Listonohem?

Díky
Každopádně dej vědět, jak to dopadlo. Akvo je velký, tak by se tam snad nějak poskládat mohli.

Symbióza nalezena...

Jo,to bude a ony zase jeho svlečky

Jj, tak jsem to myslela. Rak je prostě predátor, navíc jim bude žrát i svlečky. Každopádně držím pěsti, ať to dopadne dobře.
Jak to myslíš, krevetčí samičky? Vedle mi nosí krásně, za rok mám z 10 nakoupených kusů cca 100ks, z toho nějaké taiwan bee a i ty drží. Jednu samici jsem omylem přesunula nosící a nosí stále, tak uvidím, kdy se objeví prcci.
Myslíš když se leknou raka, aby vajíčka nepustily? Jinak mě nic nenapadá. Když zvládla nosící samice ten přesun, mohla by je udržet i s rakem. No uvidím, kdyby to nešlapalo, pošlu ráčky dál, nebo půjdou do velkého.
Akvo je moc pěkné, spíš než o malé krevetky bych se bála, aby samice vajíčka donosily.
Achjo. Kdysi jsem je měla v hustě zarostlé 160l nádrži spolu a nevypadalo to, že by lovili, ale jak to bylo velké, neměla jsem je tolik na očích, takže fakt nevím.
Moc nechápu, jak by rak mohl krevetče chytit, sama to moc nezvládám

Každý má jiné zkušenosti pokud vím, já jsem je měl spolu měsíc nebo tak, krevetky lezly rakům po hlavě a ráčci místo aby se po nich ohnali nebo tak tak raději utekly

ale vím o dost lidech kterým CPO sem tam nějákou krevetku uloví... tak pak si vyber

Ahoj,
přečetla jsem jen pár stránek, na kterých to nebylo, tak snad nebudu něco opakovat... mohou být krevetky s ráčky CPO? Ale opravdu bez újmy i těch nejmenších a aby nebyly vyplašené a neschovávaly se a ideálně se mi množily. Mám tuto nádrž, parametry vody by měly podle atlasu odpovídat i rakům:
rybicky.net/nadrze/19576 .
Starší reakce
Jj, když nemá potravu v proudu, chodí i po dně a snaží se něco si najít. Krm prachovým krmivem a uvidíš, že roztáhne vějířky

Vďaka, tak som kúpil zatiaľ jednu (moluckú), ešte sa len rozkukáva, je trochu v šoku z prevozu. Je len v tesnom okolí miesta, kam som ju vyložil, ale začala ako keby zametať alebo čo.
Ale späť k téme tejto diskusie: Tetry čierne (vrátane veľkého vedúceho) si ju vôbec nevšímajú, do väčších si netrúfajú zabŕdať

No ona si to místo najde. Když bude mít proud dole, bude filtrovat v pohodě i na dně

Taky mi tam občas chodí, když jim ostříhám kytky.
Aspoň tři by mohly být.
Fotka síce nie je aktuálna (ak sa dnes podarí zasadiť Eleocharis a Marsilu, tak by som večer pridal), ale topológia je rovnaká. Neviem, aké miesta táto krevetka obľubuje, no dole na prízemí je pri dne prúdenie zľava doprava až po kamienky vpravo pri filtri, tam sa usadzuje detrit. Koľko je teda minimálne odporúčané množstvo? Pravda, najskôr by som kúpil len jednu, že či ju nechajú rybky na pokoji, ale potom by som chcel mať toľko, aby sa cítila dobre.
Tetry černé jsem nikdy neměla, tak nevím. Nicméně je třeba mít na paměti, že ač je krevetka molucká dost velká, stále je to křehké stvoření. A ani v Tvojí nádrži nevidím nějaké místo, kde by mohly mít stanoviště a filtrovat... pokud je tedy ta poslední fotka aktuální. Jedna krevetka je málo podle mne.
s CPO mají lidi dost rozdilné zkušenosti. Ti moji teda na krevety nejen že neutočí, ale neoženou se po nich ani když jim lezou na hlavě
Molucká krevetka je dosť veľká, tú by som sa, dúfam, nemusel báť mať s mojimi akčnými pažravými Tetrami čiernymi, však?

(Niektorí ľudia majú Tetry čierne ako pokojné mierumilovné rybky, lenže tie moje sú vyslovene pažravé a divoké, pri lovení krmiva skáču, kľudne aj do krycieho skla, ak sa tam prilepila vločka krmiva) Nebojím sa, že by vedúci akvária (najväčšia tetra) napchal túto krevetku do papule, ale či jej nemôže nejako ubližovať alebo čo. Môže byť táto krevetka sama (akože len 1 kus s rybkami) v akváriu?
Do 100l by šla i račí si myslím (
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_raci), ale já bych do takového akva pořídil 2-3 molucké. Jen musíš mít nějáké dobré místečko v proudu kde se usadí a budou filtrovat

Pak je to pohled za všechny prachy.
Lidi co nemají žádnou filtrující krevetku neví o co přicházejí

Starší reakce
a parmiček se nebojíte? krmivo určitě výživné, ale existují i levnější varianty...
edit: pokud je to do té vaší nádrže ,,Moje první větší..." s mechovkama, tak určo nee...mechovkám uděláte radost, krevetkám už tak moc ne...
Mám v akvárku 3 ráčky (+ parmičky různé) a známý mi nabízí Red Crystal krevetky. Myslíte, že se snesou s ráčkama?

i ty nejmenší rybky si zobnou (ikdyž třeba jen prťat) a kdo tvrdí, že ne, tak se jen neumí koukat...
Pridám svoj postreh: Malé krevetky nemôžu byť s Tetrami čiernymi (Gymnocorymbus ternetzi). Povedal som si, že veď keď mám spolu s nimi "mini-neónky" (asi 1,5 cm Neónky modré - Paracheirodon simulans), rovnako veľké krevetky snáď nebudú problém. Tak som skúsil pokusne pridať zopár Neocaridina davidi var. Red cherry (vyzerajú už dospelo) - už po pár minútach mi najväčší najstarší samec Tetry čiernej schmatol jednu krevetku za chvost a do tej veľkej nenažranej papule ju v priebehu minúty celú postupne "vtiahol"

Nechcel som veriť vlastným očiam, ako sa do neho mohla celá vojsť

Starší reakce
přísavku bych popsal jako rybu co si nenechá nic líbit. Ani od větších ryb... se skaláry uměla pocvičit nevídaně

žádné vykouslé díry teda nebyly, ale rybám to není moc příjemné, když se na ně snaží něco přicucnout. Jak začala dospívat, tak musela jít pryč.
Tady ty zprávy známý známeho a jeho kamarád nejsou moc věrohodné

to, že našel mrtvého čichvce neznamené že ho zabila přísavka. To, že mu tam tu díru pak vyhlodala už je věc jiná..ony si do mrtvolky umějí kousnout všechny ryby... Docela by se někteří asi divili co dokáže např. všemi opěvovaná Parmička černopruhá (SAE) žádný býložravec ale vyloženě všežravec a velmi dobře umí chytat i rybí potěr... vím že to je OT, ale aj tak

No ona než vyroste tak nechá ryby na pokoji, pracuje, lítá...ale malé i velké krevetky ti prostě sežere a hotovo

Já se s tím tedy osobně nesetkal, ale jeden známý mi taky říkal, že jeho přísavka byla takovej mazel a pak jednou našel čichavce perleťového s dírou v boku...no uvidíš.

Mně by se teda přísavka v akvárku moc líbila, ale netroufnu si to riskovat.
No fakt. Nikoho si nevšímá a jde i na ruku
Je to hodnej kousek, co zastane hodně práce

Mírumilovná thajská přísavka je teda docela síla pokud se jedná o krevetky, ale je dobře že se zeptal alespoň na ten zbytek

Čichavci v pohodě (pokud se tedy bude jednat o japonicy, jinak bych to neriskoval), já bych měl naopak strach z těch přísavek, jestli už jsou trochu větší...
No ochutnají všichni.

Srpenec napsal: Zdravím,
Jedině Black Molly by asi mohly dělat problém že?
ano, ale větší problém bych viděl v čichavcích a těch 4 ramirézkách

Zdravím,
je možné dát do mého AQ (viz profil) krevetky? Případně jaké? Přísavka thajská je mírumilovná a nikoho si nevšímá. Jedině Black Molly by asi mohly dělat problém že?
Díky a fajn večer

Starší reakce
Ty nejsou žlutý, to je orange sakura. O křížení nemůže být řeč, když cherry a sakura je jedno a totéž. Aspoň teda ne tak, jak křížení chápu já. Prostě se ten chov zdegraduje, pokud budou pohromadě.
Jako ty žluté nebo jaká je to barva na tom obrázku, to nějak moc neznám, ale předpokládám že křížení bude probíhat stejně jako u červených sakur s cherry, kde by jsi docílil jen toho že by ti hodně zbarvené časem zesvětlali, takže by to bylo nežádoucí

čili já bych je k sobě rozhodně nedával
Zvlášť. A je to jeden druh.
Cherry a sakury se nepokříží, anžto jsou vlastně jedno a to samý. Zprzníš si tím ty sakury...
Prodají se i křížené, nebo je lepší chovat každý druh zvlášť ?

řekl bych že se pokříží snadno
Zdravím mohou být Red Cherry se Sakurou (
www.ifauna.cz/… )
Nepokřížily by se krevetky ?
no hej ale aspon mas vela krevetiek tam

ja som si teraz kus prilepsil som dokupil nejake takze hadam bude ich aj viacej a pozeru

..
No moje většinu řasy požerou...ale taky jich tam mám hafo

hej lebo krevety nezerou proste to nechaji tak

je mozne ze by zacaly kebi im nedavam dlho zrat ale i tak by mohly kus pocistit sklo

..
ancíka davaš kvuli řasám ke krevetkám?

Zajimavý postup

no akurat ja mam dost samiciek co nosii alebo bude nosit vajicka je to zaujimave .bude ich vela riadne, ked vsetki porodia dal som ho tam predovsetkim kvoli Riase ked pozerie mozno pojde naspet

..
aha no teda zatial su vpohode uvidim jak budu natom nadalej

Já mel 2 takle malé ancíky u krevet ale dal jsem je pryč, jelikož je hodně děsili a měl jsem strach aby se to nepodepsalo na počtu donošených vajíček

Ancík krevetkám neublíží.Ten můj,jelikož to je poděs,tak je dokáže akorát vylekat,když se mezi ně vrhá na žrádlo(nebo ho jen hledá)

je to uz prakrat rozebrate ale i tak se spitam mam ted zrovna v krevetarku mali Ancik ma dokopy 3 cm ...bude to vadit ked mam tehotne 3-4 samicky krevetiek a budu mat male ??, hadam ich nepozerie ten jeden nezbednik ancik je obicajny a tak sa mi zda ze aj kus krpaty lebo vo velkom akva malo zral takze mam sa bat ci ?, vdaka
Starší reakce
Já mám ve velkém akva beťáka i krevetky a ty se množí docela slušným způsobem.Úplně první várku krevet mi sice beťák doslova vylovil,ale dneska už je to v pohodě.Zrovna dnes ráno jsem pozoroval jednu těhuli a odpoledne čerstvýho mrňouse(chtěl sem ho vyfotit,ale byl rychlejší

).
Jenomže u mě maj krevetky ideální podmínky(Ledové neonky).

U nás to bylo tak, že krevetky 1cm a víc byly v poho, ale menší to měly spočítané

Třeba japonicy by to přežít měly, o menší krevetky bych se bál.
ono záleží na veľa faktoroch, napríklad u mňa sa cheriny množia v v akváriu- mrkni tretie vaňa, kde sú spolu s mečúnkami, bojovnicami, sú tam dokonca aj 4 veľké guramy perleťové- čichavce. aj malé gupky, mečúnky prežívajú v akva totálne v pohode, je tam dosť microsoria, tak to asi bude aj tým, ale v malom akváriu je to s krevatkami+ ryby zložitejšie

Já bych krevetky k beťákovi nedával. Drahé krmení

Dočteš se zde že ano, tak i že ne. Bude to záviset na tom jak bude akvo vypadat, na povaze beťáka, na krmení atd.
Mohou být krevety s Bettou Bojovnicí?

Doporucuju ke krevetkam zivorodku slicnou, jsou vetsinou u stredu, nebo u hladiny a krevetek si vubec nevsimaj a krevetky se jich nebojej. No ve vysledku nektery krevetky jsou vetsi jak oni;) krevetky se mnozej a zivorodky taky a nezerou svy smlady. Idealni sestava pro maly akva.
Starší reakce
Od jistý doby už je ancák taky masožravec, tedy spíš, tak bych si i na něj pozor dával, ale ne že bych to nějak zásadně řešil, inu kdo jednou zkusí, už nemůže jinak, to je příroda.

Snad každá rybka, které se krevetky vlezou do pusy, si zobne. Ancík si z 99,9% nevezme. Krevetka by se mu tam vlezla, ale on ne.

Jen ti krunýřovci-"masožravci" by si vzali.
Taky jsem měl chvíli krevetky s Endlerkama. Endlerky jsou velcí lovci malých krevetek. Velkých si moc nevšímají, ale za malými by se zbláznily. Proto mi musely z domu, i když jsou to krásné rybky.
Ok, tak se priste pokusim vyfotit malou krevetku. Ty maly jsou vetsinou v houstinach, a to vyfotit fakt nejde

Jaffi napsala: Já mám momentálně pocit, že krevetkám "vadí" i endlerky.
Pocit bude správný. U gupek a endlerek jsem si všimnul snad až posedlosti v lovu na kreveťule, kdy se byly schopné pro prcky vyloženě zavrtat do chomáče jávského mechu. To už i ty zde probírané neonky považuji za ,,lepší,, volbu.
Já si pořídil kravetky proto, aby rybky měly živé celoročně. Zatím jsou tedy ještě v miničku než se trochu namnoží, než ve velkém zase trochu obrazí trávník a zbavím se řasy, abych mohl dát šutr s mechem. Blyxa na schovky pro krevetky asi moc stačit nebude.
Mě tohle ale připadá,že není v pořádku něco jinýho,já mám v akva přerybníno,krmim jednou denně,víkendy držej ryby hladovku(když jedu pryč) a krevetek spoustu...
Souhlasím s Burikem, to, že vyfotíš neonku a gupku vedle krevetky, nic nedokazuje. Já mám momentálně pocit, že krevetkám "vadí" i endlerky. Mám je ve společném akvárku a už dlouho jsem žádnou malou krevetku neviděla, ani jsem si nevšimla, že by samice nosila vajíčka. Svlečky vídám často. Jednu dobu se mi krevetky množily pěkně, teď je už delší dobu klid. Sice jsem si žádného "nepatřičného" chování ryb vůči krevetkám nevšimla, ale asi se něco děje...

Důkaz čeho? To, že ty útoky na malé krevetky nevidíš neznamená, že se nedějí

Jeden malý důkaz snášenlivosti krevetek a neonek...
Starší reakce
maalamut napsal:
mám tam jednoho samce Ancistrus sp., 6x Živorodka Wingeova, 6x Neonka diamantová, 2x Neonka obecná a asi 30x Krevetka červená var. Red cherry, a asi 30x Krevetka Neocaridina palmata sp. Green. Do měsíce mám v plánu tam dát ještě tak 16 neonek.
To je podstatná informace

malých krevetek vám sežerou víc ty neonky a endlerky, než skleněnci. Ale nejsem si jistý jestli budou vyloženě jásat nad tou sestavou spolubydlících...Samé poletuchy a ve stovkové nádrži zarostlé zátiší pro ty sumce asi moc neuděláte...Navíc dalších 16 neonek...Já bych dal ty neonky a na sumce se vyprd. Oni jsou sice zajímaví, ale zase takoví krasavci, bez kterých byste se v této nádrži neobešel, to nejsou...
malyLibor napsal: No, to záleží na tom, jak velké to akvárko je. Lepší je si to dopředu spočítat než doufat.
Kdyby pán četl téma, tak by věděl...

maalamut napsal: To akvárko má 112l

...Typická ukázka grafomanské závislosti, o níž se zmiňoval nedávno dr. Hofmann..."nevím, ale píšu"

No, to záleží na tom, jak velké to akvárko je. Lepší je si to dopředu spočítat než doufat.
no já doufám že né

Nebude to moc?

mám tam jednoho samce Ancistrus sp., 6x Živorodka Wingeova, 6x Neonka diamantová, 2x Neonka obecná a asi 30x Krevetka červená var. Red cherry, a asi 30x Krevetka Neocaridina palmata sp. Green. Do měsíce mám v plánu tam dát ještě tak 16 neonek.
maalamut napsal: To akvárko má 112l
To mně je celkem fuk kolik má, ale co v něm je mimo zamýšlených skleněnců, to mne zajímalo...

Zkus vybrat nějakou rybu co nemá 10cm

Je sice blondýna, ale blbá uplně není

Tak to nove nech nahore par cm bez vody a prohlas, ze je to paludarium, o kterem nebyla vubec rec, natoz zakaz

.
Ksakru...... Mám zákaz pořídit druhý akva. No nějak to budu muset vymyslet. Díky
Drahý krmení.

Tak se taky zeptám,

Co Hrbohlavci Africký? Nebudou napadat krevetky? Díky
O.K.

Měl jsem je ve společenském akváriu asi tři roky...
No,jestli máš zkušenost přímo s těmito sumečky...pak prosim,já to bral z tak nějak všeobecnýho pohledu.
Přikláním se k Vaškovi...neznám moc lidí, kteří by tyto sumce dokázali dotáhnout k maximální velikosti. Neznám dokonce ani moc lidí, kteří by je dokázali dlouhodobě chovat. Většinou se tyto ryby po vypuštění do nádrže stáhnou do rostlin a nejsou to nějak výrazní plavci, natož lovci. Nevím co si představit pod pojmem " Mam větší společenské aq s krevetkami ", neb není aktivní prezentace, ale s tímto sumcem si krevetky opravdu dovedu představit.
Tohle téma už bylo probíráno snad tisíckrát,mě taky žijou krevetky spolu s ostatníma rybama,ale koukni se na mý akva-tam maj fakt mraky úkrytů.Ze začátku,když nebylo ještě tolik zarostlý,krevetky nepřibývaly-spíš naopak.A teď?Krevetka kam se podívám.Takže z toho si může každej vzít příklad.

Dovolím si nesouhlasit ..když budou ukryty a budou spolu odmala někdy to soužití funguje.

Pokusný krmivo?

Velký by ty sumečci třeba nesežrali,ale mimina určitě.
Nemyslím si že by to s nima úplně nešlo...zkus někde sehnat vyřazený krevetky a uvidíš jestli to půjde.
JJ moc děkuji

Sumečci sice většinou sbíraj potravu ze dna a skrevetkami jsou v pohodě,ale tenhle je bude určitě lovit-já bych tuto kombinaci neriskoval.
Prosím, neví někdo jestli Sumeček sklovitý se snese s krevetkami? Mam větší společenské aq s krevetkami a přemýšlím o pořízení tohohle sumečka, a nechtěla bych aby mi je sežral.

Starší reakce
Pokud se nepletu tak ta rybka má tak 10cm ne? tak to by asi krevetky moc rády nebyly
Jestli je to teda ta co myslím
Mozu byt spolu red cherry a Melanotaenia trifasciata (Aterínka trojpruhá)? Skor asi nie ze?
Pokud chceš přilepšit stravu osazenstvu či redukovat počet krevetek tak není problém....
Ahoj. mam akva, kde mám paví očka, tetry neonové jednoho rájovce a pancéřovku ( pancéřovka se bude ale stěhovat) . potřeboval bych se zeptat, jestli bych k nim mohl přidat nějakou tu cherry krevetku z krevetária, nebo opačně ( do krevetária nějakou rybku) . předem díky za rady
Starší reakce

Ke krevetkám doporučuju, je to moje oblíbená rybka, příjde mi na svou velikost dost akční a ožíví akvárko

Nebude..také je mám a mladých krevetek si nevšímá..jsou na ní prostě velké i čerstvě vylíhlé krevetky

Jsou opravdu malinké,udávané 2-3cm je nesmysl

Obvyklá velikost je tak 1,5-1,8cm.Mé CRS jsou proti Rasborkám obři
kmasita napsal: Máme je s Neritinama a vše v pohodě ani těch nejmenších si nevšímají. Ona je to taková divná rybka. žere jen to co jí plave před nosem. Například vůbec nesbírá žrádlo z hladiny nebo ze dna.
ty moje teda dno celkem probírají a hledají zbytečky.Ale k hladině nejdou vůbec.Mé se držní v dolní polovině akva
Máme je s Neritinama a vše v pohodě ani těch nejmenších si nevšímají. Ona je to taková divná rybka. žere jen to co jí plave před nosem. Například vůbec nesbírá žrádlo z hladiny nebo ze dna.
Starší reakce
Teď po rekonstrukci právě ještě ne, ale i tak jsem zahlídla zrovna před pár dny několik cca 0,7 cm krevetek. Nebylo jich mnoho, ale i tak se dovedou rozmnožit a dorůst do bezpečný velikosti (ve společnosti betty, black mollyn a teter).
Ale ty tam máš taky vzorovou džungli, kde se mají kam ukrývat.
S bettou pár mladých přežije, nestačila jsem se divit, že jsem jich při výměně dna našla mnohem víc, než jsem očekávala.
Krevetky nepřežijí asi s žádnými cichlidkami. S beťákem by mohly, budou mi mít malé dost skrýší.
Zkoušel jsem soužití krevetek a Cichlidek kakadu a neklaplo to

s Ramirezkama to bude asi podobné.
V tvém akváriu ještě nějaký čas ne

Nech to pořádně zarůst, ale i tak s množením krevet už moc nepočítej, spíš časem vymizí.
Můžou, pokud tam budeš mít dostatek jemnolistých rostlin a různých dalších úkrytů, kde se nejmenší krevetky a svlíkající se větší krevetky budou moct schovat.
Inu mohou...jestli to budou stíhat...

Starší reakce
Protože mají zkušenost, že centimetrového ancíka nesežerou... dvoucentimetrové krevetce snadno utrhají jednotlivé části těla.
no malinkych anciku cca 1cm velkych kteri se ted narodili si nevsimaji vubec ale anici kteri se nedopatrenim dostali ven z kokosu a byli jeste jikra z ocaskem se stali rychlou svacinkou no :(
No, nejsou to sice sumatranky, ale přesto jsou to parmičky, a to poměrně velké... a parmičky jsou minipredátoři... moc rádi loví drobné členovce. Bojím se, že red cherry bude drahá potrava, obzvlášť v tak malém akvárku, kde se dost nudí.
no kytek a ukrytu tam mam mnoho tak snad to bude v pohode tech parmicek tam mam 8 kousku 4menci kluky a 4 vetsi holky tak doufam ze si budou vsimat jen sami sebou...

jinak jsou takove laxni na deni v akva takze doufam ze i ke krevetkam diky za rekaci

Trochu bych se bál parmiček pětipruhých... ale i neonka si ráda zobne malou krevetku. Ancík ji sice taky sežere, když na ni narazí, ale neloví je niak aktivně. Pancéřníčci bez problému... Takže se bojím, že se v tomto akvárku moc přírůstků krevetek nedočkáš a i dospělé budeš mít furt někde zalezlé, schované před parmičkama pětipruhýma.
ahoj chtel bych se zeptat na par veci ohledne krevetek red cherry planuju je do akvaria o objemu 100l s filtrem tetratec EX1200 takze cirkulace vody by mela byt dostacujici ale ted k problemu v akvariju mam par neonek, parmicek petipruhych, pancernicky zlatopruhe a asi moc nevhodne dospele anciky SP kteri maji kolem 10cm budou se tito zivocichove snaset? mate snimi nekdo zkusenosti? predem diky

Starší reakce
Dekuji za vycerpavajici odpoved.
No sakra... Nejdříve děkuji za uznání, ale byla to jen odpověď na tvůj dotaz a jen a pouze moje zkušenosti a zkušenosti mojí kamarádky, ne obecná pravda.
Co se týká nákupu krevetek - hodně záleží na tom, jaké krevetky chceš. Já mám právě objednané krevetky dovezené z Indonesie... protože jsou krásné a u nás je zatím nikdo nechová. Filtrující krevetky rodu Atyopsis většinou taky koupíš jen z odchytu, rozmnožit se je podařilo jedinému člověku na světě, a to Chemovi. O jejich rozmnožování si můžeš přečíst skvělý článek na jeho stránkách
krevetkus.cz , kde je i spousta dalších zajímavých informací pro krevetkáře - například podrobné popisy nejběžněji chovaných druhů.
Ideální pro nákup krevetek je domluvit se s nějakým chovatelem z okolí - hlavně kvůli tomu, že je velká pravděpodobnost, že budete mít podobnou vstupní vodu. Pro takovéto nákupy jsou úplně ideální různé srazy chovatelů, které se dnes pořádají ve spoustě velkých měst. V Olomouci jsme s tím také začali a doufám, že i budeme pokračovat - viz vlákno
rybicky.net/forum/12013 , ale vynikajícím pomocníkem je i tento web - podíváš se v atlase na krevetky, najdeš si tu, o kterou bys měl zájem, podíváš se, kdo ve tvém okolí ji chová, a domluvíš se s ním přes vzkazy. Ovšem u některých krevetek, které jsou na odchov náročné a daří se je odchovávat jen 3-4 chovatelům v republice, se stejně nevyhneš nákupům na burze nebo přes internet. Věř mi, že ani to není problém. Tito chovatelé krevetky chovají a pečlivě se o ně starají. Stejně pečlivě ti krevetky zabalí a pošlou a za celou dobu, co chovám krevetky, vím jen o jednom jediném případě, kdy byl problém a 2/3 krevetek umřely a zbytek to jen těžko rozdýchával. Chyba však nebyla na straně chovatele, ale dopravce. Co s tím balíkem prováděli nevíme, ale nebylo to rozhodně nic dobrého, když krevetky skončily v takovém stavu.
Jeste bych se te Libore chtel zeptat ohledne nakupu krevetek.
U koho/kde koupit krevetky. Jsem z Olomouce.
Jestli neznas nejakeho chovatele na olomoucku. Pripadne u koho se daji krevetky "bezpecne" koupit na burzach.
Tusim, ze burzy v Olomouci, Brne a Kromerizi navstevujes a znas "dobre/spolehlive" prodejce.
Rad bych se vyhnul nakupu importovanych kousku.
Dekuji
Dekuji za vsechny kolemjdouci v tomto vlakne.
Skvela prace.
Admini po nejakem sirsim odsouhlaseni by mohli tento seznam dat do hlavicky tohoto vlakna a jeste pridat do hlavicky tohoto vlakna
rybicky.net/forum/5233-jake-ryby-ke-krevetkam
Mozna by ubylo do budoucna podobnych dotazu.
Tak já se pokusím... nejdřív k těm krevetkám, mezi kterými se rozhoduješ - vřele doporučuji, jdi do těch Sakur, Rozdíly v náročnosti mezi nimi skoro nejsou a Sakury jsou výraznější, budou víc vidět a víc se ti líbit
A teď rybky, co jsi napsal:
rybicky.net/atlasryb/plata_skvrnita - nehodí vůbec, bude se snažit sežrat i dospělé
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove - hodí se, výjimečně sezobne malinkou krevetku
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
rybicky.net/atlasryb/jehlounek_thajsky - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
rybicky.net/atlasryb/hlavac_smaragdovy - nemám zkušenosti
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova - nečekej úspěchy s odchovem, většinu prcků uloví
rybicky.net/atlasryb/heterandrie_trpaslici - pravděpodobně bez problémů
rybicky.net/atlasryb/novoheterandrie_slicna - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
Ještě přidám pár ryb, které jsou naprosto v pohodě ke krevetkám - malé druhy pancéřníčků (C.hastatus, C.habrosus, C.panda a pod), krunýřovci rodu Otocinclus a jim příbuzní.
Občas si zobnou malých, ale jsou vhodné - razbora skvrnoocasá, razborka bornejská, razbora espei a hengelova... myslím, že tohle už je slušný výběr
Takže vidíš, že ke krevetkám a šnekům můžeš přidat i rybičky. Osobně doporučuji 15-20ks Boraras maculatus nebo 6-10ks N.elegans.
Chystám pro krevetky nádrž. Už se zabíhá. Ale i tak pořád sháním info, jaké rybky ke krevetkám.
Už dříve jsem si zakoupil knihu Sladkovodní krevety
vasut.cz/…
Zde pro příklad zmiňují :
rybicky.net/atlasryb/plata_skvrnita
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/jehlounek_thajsky
rybicky.net/atlasryb/hlavac_smaragdovy
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
Podle názorů zdejších zkušenějších krevtkářů, by se tedy dali dát dohromady s krevetkama danio perlove, razborka, trpaslici jehlouhek thajsky.
Ja osobne jsem se jeste dival po
rybicky.net/atlasryb/heterandrie_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/novoheterandrie_slicna
rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska
Je možné, že tady nebo v jiném vláknu, byly zmiňovány i jiné rybky.
Ale výše zmiňované mi tak nějak zůstaly v paměti jako vhodní kandidáti.
Asi bude také záležet, jestli chci krevetky také odchovat, jestli tam mmám nějaké skrýše.
Jestli opravdu chci vidět i rybky. Mám pocit, že u toho jehlounka to může být trochu problém.
Zatím se u mne miska vah pomalu, ale jistě příklání k verzi.
Krevetky + šnečci. Ještě nevím co jestli nerita, nebo helnka apd.
Jestli by se našel nějaký dobrovolník se zkušenostma s chovem a odchovem krevetek.
Udělal nějaký "souhrn" rybek se kterýma má zkušenost, že "fungují" s krevetkama.
To by byl velký počin.
Nebo nějaká forma "ankety" :
Rybka se nehodí vůbec.
Hodí, ale nečekejte nějaké valné úspěchy s odchovem.
Hodí se.
Já mám zkušenost s B.maculatus - nežerou krevetky vůbc, ani malé, B.uropthalmoides - občas si uloví nejmenší krevetku, stejně jako D.margaritatus. Ale není to nijak drastické. Ke krystalkám nebo dalším krevetkám, které se hůř množí, bych je nedal, ale k Neoacaridinám klidně.
a razobry teda jsou vhodné ke kervetkám? nemyslím jen maculatusky?
Podle toho, co vím od Ivahy, tak s eleganskami chová krevetky naprosto bez problémů. Tyto rybky jako asi jediné či jedny z mála živorodek, které na krevetky neútočí a vůbec si nevšímají ani mladých krevetek.
Ale často doporučované Endlerky jsem s krevetkami choval a přesto, že jsem je krmil opravdu vydatně, pořádaly doslova lovy na malé krevetky. Dal jsem je pryč poté, co jsem viděl, jak malá, asi 1 cm dlouhá endlerka loví nejmenší krevetky v mechu. Přitom vyplašila už asi 5mm velkou krevetku, kterou sežrat nemohla. Ta krevetka se polekala, vyskočila z mechu a tam ji ihned spolkla okolo hlídkující samice. To mne fakt naštvalo, tak jsem je odlovil a dal místo nich B.maculatus a pak jsem se nestačil divit, jak se krevetkám v akvárku bez Enderek daří a jak krásně se množí.
Tak to se omlouvám, to jsem nevěděl já jsem je mám právě spolu(n.elegans a jsou vpohodě) a nějak mi tato informce asi unkikla
Ty pancíky tam klidně dej. Galaxek můžeš přidat, to je pravda. Ale počkej si na burzu, tam je borec prodává za 30,-Kč, to je bomba cena. Kdybys chtěl vietnamky, mám jich teď docela dost. Rozodně tam nedávej žádné živorody. Většina živorodek (snad s čestnou výjimkou N.elegans) jsou velcí lovci a milují lov na malé krevetky. Myslím, že hejnko galaxek, hejnko vietnamek, pár pancíků a ty kreveťule bude pěkné akvárko.
Škoda, že ses o krevetkách neporadil. Red cherry a Yellow se ti poprčí - je to jeden druh, budou spolu mít mladé a nebude to pěkné. Pokud můžeš, zkus je ještě dát od sebe. A gabonensky jsou krásné kreveťule. Já sice dávám přednost moluckám, protože ty jsou více aktivní ve dne, ale ty gabonensky jsou taky moc krásné kreveťule.
112l viz profil

kolega v praci koupil Mrenky nadherne a Pancernicci jsou od te doby porad zalezli

tak ze by mi je dal(5ks)... mam jen par Galaxy a Vietnamek velikost +- stejna

tak tech by se snad nebali
No jo ale ty se mi zas tak moc nelíbí

škoda, že sis nevzal raději ty B.maculatus. B.uropthalmoides ráda občas zobne nejmenší krevetku, maculatky si jich vůbec nevšímají.
Já měl v 80 l - Džungle - krevetky spolu s pěti C.elegans, které jsem později vyměnil za C.paleatus a pohoda. Je fakt, že jsem měl přední část volnou a zadní hodně zarostlou valisnerkama a hygrophilama, takže pancíci jezdili vepředu ve volném prostoru a kreveťule si vegetily spíše v zeleném, ale v pohodě se množily a nezdálo se, že by jim pancíci ani ancistruska Anča jakkoliv vadili. Normálně se s nimi i tahaly o granule.
jsem zacal lehce pred Vanocema a kamos me ukecal a vnutil nekolik Anciku (6ks)

Ted se vraci z5 do ČR tak mu je budu vracet

Tak snad vetsi bordelari to nebudou
Taky myslím že zvládnou ale mohly by být trošku ve stresu, jelikož tato rybka je hodně akční a pořád lítá z jedne strany akvarka na druhou. Záleží pochopitelně na množství, velikosti akvarka atd ale nebál bych se toho pokud se ti líbí. Sám u jsem u krevetek nechtěl ryby protože bez nich jsou víc v pohodně, ale na burze jsem neodolal a koupil par razborek skvrnoocasých

Ano možná se nebudou nejrychlec množit protože jim možná nejaké mladé určitě seřerou ale starym neublíži
Prosim o radu

zvladnou Red Cherry spolubydleni s Pancéřníčkem Drobným?
S tetrami císařskými je mám, nevšímají si jich nijak zvlášť. Dokonce se krevetky zvládly i trošku rozmnožit (mají-li úkryty).
Dobrý deň
Myslíte že by krevetky prežili spolu s tetrami císarskými alebo paraguayskými?
Starší reakce
Promiň, ale teď ti trochu nerozumím, co a odkud? Myslíš tu akvaristiku?

Ja bych ho odtamtud klidne vzala, aspon ho zachranis...
Jo, já vím, proto se radsi ptám, takže jenom jedna bojovnice. Fajn, vždyť takové nano akvárium se dá pak pořád změnit na krevetkárium, nebo ne???

A ješte ak teda neotravuji, aké ty rostlinky by ste mi doporučili?

No já bych do 20 litrů rozhodně k Bettě žadné jiné rybky dával

V akvaristice radí tak, aby měli tržbu

Jo,já sem se taky ješte včera rozhodla pro to 20l, už ho jen koupit. A když už mluvíš o obchodě, dnes sem tam byla (koupit morčeti seno), je to akvaristika (hlavne), a řekli mi tam, že tam mužu mýt bettu i nejaké ty rybky ( takové ty malinký, i když nebyly tak malinký, že by je sežral myslím). Je to pravda, že tam mužu mýt i pár rybek (samozřejme malinkých)??? A jaké rastlinky by ste mi tam doporučily? (jinač v té akvaristice měly ty chudáky betty zavřený v malinkých flaších, a byly celý vyblednutý /tam ho tedy kupovat nepujdu/, já vím, že je to normální, ale vypadali strašne utrápene, měla sem chuť je odtud vzít

) Děkuji všem, co mi odpovědají!!!

Hlavně to prosím neber osobně a nenech se odradit. Je super, že jsi se přišla poradit ještě dřív, než jsi akvárko koupila. Takto už budeš něco vědět, můžeš se rozhodnout, víš, že 10litrů není vhodné na nic kromě šneků a nejméně náročných krevetek a že ve 20tilitrovém můžeš mít buď jednoho beťáka, nebo skupinku rybek, kterým malé akvárko nevadí, a skupinku krevetek, a že bude vyžadovat spoustu péče. To, že jsi sem přišla dokazuje, že to s rybkama myslíš vážně a chceš pro ně to nejlepší, ne jako někteří, kteří nakupují podle rad v obchodě a pak sem přijdou teprve až jim rybky umírají.
Já to aspoň skusím, minimálne 1 betta v 10l akvárku mě nezabije?
Co to je za dětinské myšlení? Tebe to nezabije ale tu bettu nejspíš jo...
Chceš radu, ale je ti s prominutím uprdele co ti radí mnohem zakušenější lidi.. jinak věř tomu že v tom 10l akvariu ti ty krevety ta beta sežere velice brzo, protože je jasné že chceš samce a ten nebude mít celý den nic jiné na práci, než je pronásledovat...nemam slov

Do 20 litrů žádné. Buď 1 beťák nebo krevetky. Pokud by to bylo klasické 20 litrové akvárium, ne kostka, ale klasický tvar 35x25x25 cm, tak bys tam mohla mít i skupinku 10 Boraras maculatus a krevetky Red cherry, Sakura, zelená palmata, White pearl, Blue perl a tak. Ale nic víc... 20 litrů je opravdu málo a vyžaduje hodně péče, vím to, mám ho na stole v kanclu i doma jako krevetárka.
Já vím, že s větším akvárkem je méně starostí, ale když v mé malé izbě na to není prostor, sotva tam dám to nano akvárium. Já to aspoň skusím, minimálne 1 betta v 10l akvárku mě nezabije. Když na to budou prostory, koupím si větší akvárko, ale teď to proste nejde

. Aby ste to nepovažovali za trestné, já klidně koupím tomu betta i 20l, pokus se mi bude městit do izby! Já tu rybku prostě týmto nebudu, o to se nebojte.

a kdybych koupila to 20l, tak by se tam městili asi ješte i jiné rybky, že? Jaké by mohli jít k bettovi???

Pokud jsi ještě neuděla tu chybu a nekoupil sis nanoakvárium, tak to ani nedělej. Za stejné peníze, jako stojí 20litrové nanoakvárium, si můžeš koupit krásné akvárium, komplet 80x40x35cm tě vyjde na 2.000,-Kč +- a dají se tam chovat krevetky s nějakýma zajímavýma rybkama, např kardinálkama vietnamskýma, menšíma druhama rasborek a dánií i s nějakou tou bettou. Větší akvárko má tu výhodu, že se o něj musíš mnohem méně starat než o nanoakvárium a živočichů i rostlinek v něm můžeš mít víc. V tom 20 litrovém nanoakvárku můžeš mít tak akorát toho jednoho utrápeného beťáka.
Hm... Děkuji, možná to skusím (chovat je s betta) . Jěšte si to musím přemyslet.

A jestli neotravuju, lepší by bylo 10l, nebo 20l akvárium? Ak 20l, jaké ryby je tam dobré chovat a kolik?

Jěšte jednou děkuji moc!

Já osobně bych to nedoporučil,u mě si vždycky betty na krevetkách pochutnaly a to už i měsíční ryby. U někoho tohle soužití funguje. Zkus si tohle vlákno aspoň přečíst a udělej si názor sám(a).
Chci si koupit nano akvárium, ale nevím čo by bylo nejlepší do nej dát. Chtela bych nějakou rybku, asi nejvhodnejší je betta

, ale mohli by být s ním i krevetky, snedl by mi je?! Doufám, že ne. Díki.

Starší reakce
Supr díky, to jsem chtěl vědět

Právě teď jsem změnil tak trochu pohled nejen na akvaristiku ale i na ty akvárka, no uvidíme

Jinak CPO už nejsou.
No, já ti nevím.... viděl jsem tam CPOčka.... o nich se sice říká, že jsou mírumilovní a krevetky nežerou, ale jist bych si tim nebyl. A ti ancíci, to jsou celkem prasátka a ty se o to akva právě příkladně nestaráš a každé zvýšení dusičnanů je pro krevetky smrtelné... tož tak, popřemýšlej nad tím a uvidíš, jestli tam nějaké ty kreveťule šoupneš.
Zdravím,
mám dotaz jestli bych mohl šoupnout pár krevetek do mého akvárka Inkubátor.
Do 2 týdnů tam budou i L. Sessilfory s 10w světlem a nějakej plevel na hladině

Děkují

Starší reakce
Nejlepší regulace je inzerát, že je prodáš za desetikačku.... dají se i posílat poštou - je o tom pěkný článek od invalidy, a vyděláš si tak na provoz akvárka... případně na další akvárko. Rozhodně je to lepší než koukat, jak ti ryby zabíjí krevetky.
Tak to jsem nechtěla slyšet, ale díky. Mám v akvárku živorodky trpasličí, red cherry a japoniky, tak přemýšlím co k nim, aby mi to nesežralo osazenstvo, ale red cherry by potřebovali trochu regulovat

Bude. Cichlidky a krevetky k sobě nepatří, i když Thomasky jsou jedny z nejklidnějších cichlid, co znám.
Co krevetky a Cichlidka Thomasova? Že by požrala nějaké menší kousky, to by nevadilo, množí se jako divé, ale troufne si i na ty dospělé, resp. bude na ně útočit?
Krevetka kroužková vs Potamotrygon reticulatus ?

O.K., moc moc děkuju, mám radost, že si tylomenku můžu dát ke krevetkám

Klidně dávej oboje, oboje je dobré. Ale pokud tím krmíš i ryby, tak do toho krevetárka šnekárka vybírej spíše ty zelené.
No, to bude těžké. Já je prostě koupil a byly OK, ale predátorova měla na sobě takové malé černé pijavice -
rybicky.net/k/forum/451369.jpg Léčí ji koupelemi v solném roztoku. Snad se mu to povede.
Používam přesně ty co psal malyLibor a jsou perfektní

Díky, pořádně je okouknu....nějaká rada jak to poznat, že jsou o.k.?
My máme tuším od Sery pro dnové rybky (pancíky) a zvlášť i pro ancíky apod., tak by to šlo na střídačku. No tak já na ně zítra zkusím na burze mrknout (ale bude muset nejdřív do velkého akva, než se vyčistí voda po léčbě nezmara).
No jestli budeš mít jen jednu, tak kup raději ty wafers, takové ty čočky nebo jak bych to nazval - nejlépe přímo odkaz:
www.dajanapet.cz/… A neboj, nebude to žrát jen Tylomelanie, ale budou to žrát i další šneci a určitě i krevetky. Taková japonika dokáže sebrat sama celý ten dysk a odnést si ho někam na rostlinu a tam ho pěkně chroupe. Ale malé krevetky to nedělají.

No já jen at si dobře omrkneš co kupuješ. A tabletek bych se nebál...já davam krevetkam několik spirulinovych tablet denně a vrhají se na to jako by tyden nežraly...takže aby tomu šnekovi vubec něco zbylo než tam doleze

Tak tos mě uklidnil

A kolik tak tablet na jednu?

a bacha at nekoupíš nějakeho s parazitama jak já, už 5 dni se ho snažím vylečít a zatím nic moc

Nerozmýšlej. Jsou to fakt krásní šneci a pokud jim dáváš ty tablety, tak na rostliny kašlou. ale když mají hlad, tak to akva pokosí... No a na těch tabletkách se přiživí i krevetky, takže i ty budou mít z tylomelanií radost

Tak to si to ještě rozmyslím

Děkuji
Můžeš. Ale pozor, musíš je dostatečně krmit nejlépe řasovými tabletami pro ryby dna, jinak se ti pustí do rostlinek... a jedou jak kombajn

Proč by nemohly? Betka je má ráda. Hlavně ty mladé

že by potrebovali väčšiu je mi jasné mečovky pomaly odchádzajú do sveta pri výmenách, takže teraz tam sú 2-3, hengelky mám zatiaľ vo veľkom, hádam ešte niečo vymyslím
Zkus se zeptat uživatele Chem, ten má zkušenosti s listonohy i s krevetkami.
No, pokud v ní už nejsou ty mečovky a gupky, tak tam krevetky s hengelkama mít můžeš... Hengelky ti udělají na krevetkách míň škody než živorodky, které jsou mnohem větší lovci. Ale hengelky by potřebovaly větší nádrž, aspoň dvakrát větší, taky rády plavou.
diki moc takže hengelkám asi musím vymyslieť niečo iné totižto som nejaké dostal od známeho a mám pre ne momentálne len tú tridsiatku čo mám v prezentácii, alebo budú musieť ísť do sveta čo my je ale ľúto zase, ešte uvidíme
prosim poradte nekdo ty listonohy, muzou byt spolecne s krevetkama? mam moznost sehnat vajicka, jako darek pro syna, prodava se to s nadrzkou a krmenim, a nasledne bych je dala do akvarka ale nevim jak se snesou?

Určitě záleží na velikosti akvária. Budeš-li mít v zarostlé šedesátce 12-15 razbor hengelových, pak si myslím, že v ní můžeš klidně mít i cherrynky a nebo palmaty. Pokud tam dáš 20ks razborek trpasličích, tak to bude v naprosté pohodě.
ahojte chcem sa spýtať či je bezpečné mať krevetky napr. red cherry alebo green palmata spoločne v akva s razborou hengelovou, dočítal som sa že hengelka je mierumilovná a kľudná ryba čomu v zásade verím ale či je bezpečné (pre krevetky

) aby boli spoločne
ahoj daji se chovat krevetky s listonohy?
Starší reakce
Dobře, udělám si poznámku a až se ta stará garda původních sedmi statečných BU odebere do rybího nebe, doplním je pokud možno maculatkama

Zatím díky za cenné postřehy, od Tebe se člověk na fóru hodně dozví,ale už je čas jít na kutě

To je pravda. Ale moje zkušenost je, že když jsou B.uropthalmoides v hejnu s B.maculatus, nejsou tak moc plaché, jako když jsou samy... a mají i lepší barvu. Když jsou samy, tak jsou víc do stříbrna, když s maculátkama, tak mají i krásné červené odlesky.
Tak já někde tady na fóru četla, že B. urophtalmoides je plachá v malém počtu a v jednodruhovém akva, takže bych je ráda posílila (a navíc už je pro mě jeden zverimex objednal a dají mi je i do karantény). Takže by bylo trapný jich aspoň pár nevzít (řekla jsem jim, že mám zájem o 10 - 13 kousků. Když to bude vypadat, že se krevetkám nedaří, zkusím je přelovit do Louže, kterou stejně pro Cherrynky do budoucna připravuju. Maculatusky jsou taky krásný, nicméně když si převezmu ty objednané BU, už se mi tam těžko vejdou

Pak si myslím, že to bude v pohodě. A o krevetky se neboj, ony se zas po čase začnou promenádovat... až se víc otrkají

Jen bych fakt možná zvážil doplnit na 20 ne skvrnoocasýma, ale Boraras maculatus. Ty fakt nehoní ani malé krevetky.
Myslíš po pěti přikoupit nebo 5 = celkový počet?

Že krevetky takhle recyklují své produkty jsem se zatím nikde nedočetla, to jsou teda šikulky
Edit: aha, dobře, borarasek vezmu do počtu 20 (nevím, jak jsou staré a nerada bych za pár měsíců řešila problém, že budu muset zase objednávat na doplnění hejna), otíky zkusím sehnat ještě tři a pancíků 7. Údržba akva mě baví, krátím si tím večery ve službě, takže s výměnou vody by za normální situace neměl být problém

Tak dej 5 pancíků a 5 otíků. Ty borarasky skoro nepočítej... a otíky taky jen tak napůl

A kakací krevetky? Ts... krevetka své hovínko 4x sežere, nezůstane po něm skoro nic

Edit: Tak chybka. Neuvědomil jsem si, že pancéřníček třískvrnný je C.habrosus. Těch to chce opravdu 8. Ale těch otíků bych dal taky aspoň těch 5, dva ti umřou, je to taky hejnová ryba. Tak pak jen ubrat těch borarasek cca. na 15... ale jak jsem psal výše, ony taky skoro nesviní, i pokud jich budeš mít 20 a budeš týdně měnit 1/4 vody, tak nebude žádný problém.
No... ale nebude to už moc, když plánuju celkem 20 borarasek, nějakých 8 pancéřníčků (i když je problém sehnat, dost možná pro ně budu muset do Braníku, tam by je snad mít mohli) a k tomu tam mám ty kakací krevety? Já mile ráda nějaké otíky přidám, ale aby to to akva ještě zvládalo.

A když, tak kolik bys doporučil přikoupit?
No, však uvidíš... Ony se rybky chovají v každém akvárku jinak. A krevetky nakonec taky. Jen k těm tvým otíkům - jsou to hejnové rybky, zkus jim sehnat parťáky stejného druhu. Budou ti vděční.
Paráda, tak tos mě potěšil

Jinak teď jsem dala dospělým boraraskám krmení pro miniryby (SAK mix hrubost 0) a nebyly to schopné zhltnout, musím to ještě drolit, tak si moc nedovedu představit, že by sezobly krevetí mimino, ale kdo ví

Třeba jsou to mršky mazané, uvidím za pár týdnů...
Mrtvou krevetku bys nepřehlédla, zbarví se do výrazně oranžové barvy. A měkké vody se rozhodně neboj. Nevím, kde jsi to četla, ale byly to bludy úřední obludy. Většina krevetek potřebuje naopak vodu velmi měkkou... Ti nejlepší krevetkáři chovají krevetky ve vodě s vodivostí pod 200 µS a celkové tvrdosti pod 4°dGH. Buď tedy v klidu. Navíc cherrynky snesou velké rozpětí, nicméně méně tvrdá voda je i pro ně lepší.
Aha, no vida, já myslela, že s boraraskama to bude v pohodě, tak uvidíme. Kdyžtak budu případně doplňovat stavy z Louže, pokud by se mi množily tam. Ale sem tam se dočtu, že mají problém s měkkou vodou, tak uvidíme, zda se mi vůbec budou množit. Nicméně rak mramorový už má druhé mladé a počítám, že by u něj taky byl problém, kdyby ta voda byla příliš měkká, tak snad ta tvrdost nebude tak kritická. První den se mi dvě krevetky svlíkly, ale jestli to ustály, to už nevím, prostě nelze zjistit, jestli je jich pořád deset...
Jak sem začínal měl sem 25 cherryn ve 40l a nevidel sem vic jak 4-5

ale pak ti jich začne přibývat a než se nadeješ bude jich hafo

Já je teď právě moc nevylákám ani na baštu... Uvidíme, co bude dál.
Moje zkusenost s Boraras uropthalmoides je ta, ze jsou to prckove nenazrani, kteri dokazi prolezat i ty nejhustsi zmeti rostlin a sezobat hodne malych krevetek, ale ne vsechny, nejake vzdy preziji. Paradoxne o neco vetsi B.maculats krevetky nelovi. Otici si krevetek moc nevsimaji, pancernicci se za nimi nedostanou.
To, ze jsou krevetky zalezlle je v akvarku s rybkama normalni.

myslím že je to normální, 10 krevetek do takoveho akvaria je celkem malo, jak je pěkně zarostlé tak je asi moc neuvidíš, až ti jich přibude, nebo když jim hodíš něco dobrého. A s těma rybkama co tam máš bys nějake prcky mohla vychovat

Ahoj, před pár dny jsem si přinesla do Ordinária 10 krevetek Red Cherry, z toho jednu těhulku. V prvních hodinách byly krevetky velmi aktivní, pobíhaly a plavaly po akvárku, dost toho zbaštily a vykadily, ale poslední dva tři dny jsou víceméně zalezlé a je dost problém je v zarostlém akváriu vůbec spatřit. Je to normální nebo je něco špatně? Voda se zdá být v pořádku, těhulka vajíčka pořád nosí a sem tam se nějaká krevetka objeví. Parametry vody jsem měřila včera a zdají se být v v krevetí normě. Spolu s nimi jsou v akváriu razbory skvrnoocasé (7, ale chci doplnit na 17 - 20), pancéřníček třískvrnný (1, ale pokouším se sehnat do celkového počtu 8) a 2 krunýřovci jednopruzí.
A ještě jeden dotaz - pokud těhulka donosí ta mimča, myslíte, že jich aspoň pár přežije nebo je rybky sezobnou? Díky za názor. (Krevetky plánuju i do Louže - viz prezentace - ale tam ještě musím dát vhodnější filtr a nechat ho zaběhnout. Mám objednaný Dennerle nano eckfilter.)
Starší reakce
Mohly. Ale byla by to dost drahá potrava. Levněji vyjde krmit je okružáky a levatkami, nebo mraženýma patentkama, koretrama a podobně. Sušené moc rády nemají.
Mohly by být krevetky v akvarku společně s mřenkami nádhernými?
Starší reakce
On je však problém, že tu 112ku ruším.
Pokud si jí halančíci opravdu nevšímají, tak ji tam nech. Se skalárama by moc dlouho nepřežila. Je sice velká, ale křehká.
Potom jedině, že bych ji dal do 480ky se skalárami vysokými a amazonskými, ale to si myslím, že by právě začala být ve stresu.
Jenomže já ji mám ve 112litrovce. Dříve byla s malými krevetkami a malými rybami v zarostlé nádrži, ale před měsícem jsem udělal chybu pořízením halančíků, které požrali menší krevetky. Krevetce však přítomnost hlančíků nevadí, oni ji ignorují a onase neschovává, dokonce ji poslední dobou vidím častěji. Nemá vůbec důvod být ve stresu.
Je to týrání tak krásného zvířátka. Krevetky mlolucké by neměly být v akva menším než 60 litrů a v počtu menším než 4-5 kusů. Jsou to společenští tvorové. To, že ti za rok neporostla svědčí jen o tom, že žije ve stresu - pravděpodobně špatně zvolení spoluobyvatelé. Člověka, který dá krevetku moluckou do 15litrového akvárka bych zavřel na rok do místnosti 2x2 metry bez oken... jak by se mu to líbilo.

petulinakk napsala:Souhlasím, ale jak se pozná ztráta aktivity v nádrži kde se krevetka sotva otočí?
No, tu moja múdrosť končí...

slavko napsal: petulinakk napsala: A jak se pozná že si taková kreveta stěžuje (kromě toho že chcípne)?
napríklad stratou aktivity, či útekom z nádrže (ak to kryt dovolí)
Souhlasím, ale jak se pozná ztráta aktivity v nádrži kde se krevetka sotva otočí?

Já ji zkusím dát do té mojí 15ky, ona ta moje už nějaká zakrslá, přes celý rok ve 112ce má stále 6 cm a ani o trošku nepovyrostla.
aspoňže tak ale aj tak to nieje žiadna výhra, ono by bolo najlepšie normálne zariadená aspoň 50litrovka a minimálne 3-4kusy, ale aspoň niečo som zvedavý ako dlho jej vydrží
geniálne, normálne žasnem, kreveta čo má v dospelosti slušne cez 10cm a ona ju má v 10 litroch, keby vedela kreveta kričať tak Vám prasknú bubieknky, stavím sa že je bez filtra a čistenie sa prevádzkuje odlovením krevety do nejakej nádoby a komplet vydrhnutím akvária najlepšie aj nejakým mydlom či saponátom
to už by bolo pre ňu lepšie keby ju sláchla do haj.la(obrazne)
milujem takýchto "akvaristov"

petulinakk napsala: A jak se pozná že si taková kreveta stěžuje (kromě toho že chcípne)?
napríklad stratou aktivity, či útekom z nádrže (ak to kryt dovolí)
Buba - Gump napsal: sestra ju má v 10l akváriu a nestažuje sa ...
A jak se pozná že si taková kreveta stěžuje (kromě toho že chcípne)?
A myslíte, že by mohla být v 15 litrovém akváriu? Jinak její velikost je asi 6 cm.
Ahoj myslíte, že by měla krevetka molucká nějakou naději ve 480 litrovém akváriu se skalárami vysokými a amazonskými. Akvárium by bylo z větší části zarostlé, ale přesto nevím

.
Starší reakce
jen jich doroste podstatně méně než kdybys je měl zvlášť.
však v to dúfam, 70 kreviet je trochu moc
Nemělo by se stát nic. Čichavec zakrslý je klidná rybka. Samozřejmě jako každá rybka si zobne malou krevetku, když se k ní dostane, ale dospělou nechá na pokoji. Pokud budeš mít pro krevetky dost úkrytů, budou se ti i množit, jen jich doroste podstatně méně než kdybys je měl zvlášť.
tohle je vyjímečně kousek nektarinky.Apásají tam nějaké zbytky, občas přihodím vločky pro rybičky, nebo granule.Crs mi na kopřivu kašlou, Bee jsou na ni zvyklé, těm jede

No a co jim to tam vlastně dáváš za baštu? Já dávám krevetkám jen granule a spařenou kopřivu.
to jo.Nejkrásnější bylo, jak ancík krásně olizoval i piskořku

Nádherná fotka soužití různých druhů.

u mě šlo o neonky a mečovky.Fakt je, že s ancíkem problém nemají
Naučia sa.Moje ktevetky bežne ,,zápasia,, o krmivo s ancíkmi.A neraz sa pri tom na nich vozia.Žiadnu menšiu aktivitu som nepozoroval.Krevetky takto reagujú hlavne na väčšie ryby.
moje 2-měsíční zkušenost - dokud byly krevetky s rybkami, nevnímal jsem problém.V okamžiku, kdy jsem rybky přestěhoval, začaly být krevetky daleko aktivnější
Pancierničky v pohode.(len nie trinidadské!)
Zdravím,chci si pořídit krevetky,ale mám v akváriu panceřníčky.Je ta kombinace možná,má s tím někdo zkušenosti?
Starší reakce
Obávam sa,že ryba čo pôjde po rybkách pôjde aj po malých krevetkách.
Starší reakce
Veľkoramenné krevety áno.Ale o tých reč nebola a ani ich abdul99 nespomenul.

abdul99 napsal: Můžou mi krevetky sežrat rybí potěr mečovek a pavích ok???
prasan [226] - Raci, krabi, krevetky – Re: abdul99
Nie.Zožerú len uhynutý na dne akvária.
Při takto položené otázce by se slušelo dodat, že macrobrachia sežerou čerstvý rybí potěr docela v pohodě...Zvláště pak u ryb, které mají tendenci nocovat na dně, což právě živorodky jsou. (Měl jsem je

... kkrevety spolu s mladými oky)
Nie.Zožerú len uhynutý na dne akvária.
Můžou mi krevetky sežrat rybí potěr mečovek a pavích ok???
Starší reakce
to je potom iné ..

Mám v akv. drápatečku společně s cherrynama a teda že by se na nich nějak pásla rozhodně říct nemůžu. Krevetky se množí,neschovávají se a drápatečka je neloví. Pokud bude mít žabka dostatek potravy tak nebude mít důvod je lovit.
Starší reakce
Ancík neumí lovit

mám 54ku v ní pár oček a krevetky. chci pořídit ancíky nebo otíky, budou nějak nebezpeční vůči krevetkám?
Starší reakce
Ja mám zatiaľ saečka malé, tak 5cm a s krevetkou vychádzajú dobre
Starší reakce
Takže ideálne by bolo niečo medzi, že?
Ďakujem. Keby ich molly výrazne atakovali, tak ich prinajhoršom niekomu darujem.
Není zač,rádo se stalo.

pozor aby potom neboli staré, molly sú vegetariáni ale nepohrdnú ani ,,mäskom,,

Ďakujem

Odchovu sa veľmi venovať nechcem, takže to mi nevadí. Vďaka za radu, budem sa snažiť kúpiť čo najväčšie kusy

Já myslím,že to bude v pohodě.Tak pak dej vědět jak se krevety mají k světu

Ono bude taky záležet na tom jak je akva velké a zarostlé.V prezentaci jsem tu tvou nádrž nenašel takže těžko radit když neznáme skoro žádné veličiny.Jinak pokud to nebude miničko a v tom dvě black molly bez rostlin tak bych moc velký problém v tom neviděl.Ale počítej,že pár jich možná ubyde.

Pokud máš dost úkrytů v nádrži, tak myslím, že by s tím tak velký problém být neměl. Pokud má dvě black molly tak to není tak pro krevetky nebezpečné jako kdyby si jich měl hafo. Možná příjdeš o pár malých, ale pokud budeš mít red cherry tak to redukování ze strany ryb zase neuškodí.
Jestli mola nebo mečovka, ono je to celkem jedno. Nevšímají si ji asi proto že se schovává před něma. Větších kousků si asi moc všímat nebudou, ale mrňata bude príma zpestření jídelníčku.
Starší reakce
Pro skaláru i parmičku by posloužily jen jako krmení. Moc by jich nepřežilo a jak píše MHu stejně by byli schované.
Kdyby tuhle kombinaci krevetky přežily, asi by byly stejně furt schované...myslím, že tahle kombinace nemá smysl...

Ke krevetkám to chce malé a klidné ryby...
Starší reakce
Dik moc, tak to musim premysliet inac :(
Parmičky říkaly, že jim chutnají...

Ahojte, ma niekto skusenosti s chovom mreniek 4pruhovych s Caridina Japonica?
Starší reakce
určitě mohli - jako vylepšení jídelníčku

je o pouhých pár příspěvků níž je nejnovější tabulka a tam je to jasně napsaný, potvrzený že jsem psal pravdu.
Ještě jsem neviděl tabulku (a to jsem jich už viděl hodně) kde by bylo napsané, že Tygři se nekříží s Krystalkama!
Já se podíval do tabulek jenže některé jsou úplně na prd.V některých je napsáno že se nekříží ani ten samý druh.Tak jak se v tom mám pak vyznat?Proto se raději zeptám.Takže caridini nemůžou být spolu jestli to dobře chápu?
Kdyby jsi se podíval na latinské názvy Krystalek a Tygrů, věděl by jsi, že je to jeden a Ten stejný druh.
Navíc je tu snad na každé strance tabulka o křížení krevetek.
Starší reakce
ahoj lidicky!ma nekdo zkusenosti s chovem sevelii a krevet,jestli vydrzi spolu,nebo by byl problem?chtel bych to zkusit,ale nejdriv se zeptam zkusenejsich.
Starší reakce
Děkuji a ještě bych měl jeden dotaz ať pořád neotravuju s tím co může a nemůže....Někde jsem viděl tabulku kde byli vypsané nejběžnější druhy krevet které se mohou spolu chovat aniž by si něco udělaly nebo se nechtěně křížily.Nevíte kde ji mám hledat nebo nějaký odkaz?
Můžou...

Starší reakce
Díky za reakce. Budu pořizovat 6 kousků na zkoušku jestli se jim u mě bude líbit.
Tak nech to ide,držím palce.
Děkuji přesně tohle jsem slyšet nechtěl. Ale lepší než kdyby se něco stalo. Udělám hold další nadrž no

Myslím maličké krevetky ktoré po narodení majú sotva mm.Guramy sú známe požieraním mladého potomstva,či už sú to iné rybky-krevetky.Môžu vyrušovať aj dospelé krevetky.Ja by som krevetky k nim nedával.
Menší myslíš mladé? Chtěl bych mít ještě jendo akva jen na mladé odchovničku. Takže v tomto by byli už velcí. Pak by to bylo v pořádku? Předci jen číchavce mám rád.
Tahle kombinace bude v pohodě...

vzhledem k tomu že jsou jen o kousínek větší než ty krevety tak nevidím důvod proč by nemohly

Ahoj, co si myslíte o Nannostomus marginatus? Mohly by být tyto rybky spolu s krevetami?
Trichopodus ti bude menšie krevetky loviť.
Co se týče pancéřníčka kropenatého, tak si u mě kreevtek nevšímá.
Chtěl bych sví akva předělat na krevetárko a male rybky. Současné osazenstvo nechávám dožít mám tam rybky viz
rybicky.net/nadrze/12714 ale asi mi zustanou číchavci a jeden Pancéřníček kropenatý, který má už 8cm nebude krevetkám vadit?
Do 48 litrov neónky naozaj nie!
Za mě bych ti spíš než neonky do 48l akva doporučila třeba nějaké rasborky. Neonky jsou větší plavci a 48l není mnoho.

Zdravím právě jsem si založil akvárko a chci se zeptat jestli pote co se zaběhne můžu nasadit do mého 48l akvarianějaké ty neonky spolu s krevetkami ktere mi budou čistit řasy ?? chtěl bych tak 8-10 neonek podle toho co mi říkali stačí 3L vody na 1 neonku díky za odpovědi
Starší reakce
máš ode mně zprávu, abychom to tady nezaváděli jinam než to má být

no v akvaristikách je vídám málokdy.. ale sehnat je by neměl být problém

To se da kopit skoro všude co ?
neboj, neudělali by si nic.. to jsou malé mírumilovné rybičky.. a neudělají nic ani krevetkám

No a neudělali by si něco když tam bude 5samců spolem ?
to si piš že bys měl

Množí se bez nějakých velkých skrupulí a pořád

Sice rodí daleko méně mláďat než Gupky - většinou do deseti kousků, spíš míň - ale rodí prakticky každý měsíc.
Já mám chovnou skupinku Endlerek Red scarlet (4 samci, 6 samic) doma sotva dva měsíce a momentálně v odchovně odchovávám asi tak 30 prcků
Pokud se ti narodí prcci tak je můžeš přelovit do většího akva, oni už se čichavci a tetry o ty prcky nejspíš "postarají". Není na tom nic špatného, je to koloběh života
Viděl jsem ale docela dost lidí co to ale dělá tak že když má miniakvo a nechce malé prcky od Endlerek, tak si do akvárka dá jen barevné samečky.. do 15L akva třeba i 5-6 kousků

Tak ta Živorodka Wingeova ale u té se bojím aby sem tam zachvilu neměl 10ks a nebo tu Dario dario ale tu zas těžko sehnat
ale dá... buď samotný samec bojovnice a nebo některé minirybky 12L vpohodě zvládnou...
byl mi doporučen do takhle velkého akva třeba Oryzias Woworae (momentální hit), a určitě by se dala "použít" třeba Živorodka wingeova - "Endlerka" ve skupince 1 samec a 1-2 samice.. a nebo třeba páreček Dario Dario, pokud se ti je podaří sehnat..
Zdravím dá se sehnat nějaká ryba do cca 15L akva protože mě to vrce hlavo že bych tam nějako dal.
Já měl ancíka s krevetkami, potom jsem ho však odlovil, protože mi ničil jemnolisté rostliny. Jinak jsem viděl, že je dost lidí má pohromadě tak bych to risknul. Navíc ve větším akváriu a zarostlém by krevetky měli větší šanci.
Ti jsou také možní (ikdyž teda nevím, jestli by místo krevetek nežrala ty razborky

Nicméně uvažuji i krevetky či ráčky, a třeba výhledově mít krevetárium, proto se ptám tu. Ono kvůli její agresi (více ve vláknu o chovu bojovnic) jsem ji musel dát hned do nově založeného akvária, takže uvidím, jestli proces záběhu vůbec přežije. Jiné místo pro ni nemám.
mimo téma krevet - a co tedy jako uklízeče k bettě dát malou skupinku (cca 3-4 kusy) Otíků??
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy
popřípadě skupinku některých "mini"pancéřníčků (Corydoras Habrosus, C. Pygmaeus apod) o třeba 5-6 kouscích??
Oboje by v těch 30L s bettou myslím mohlo klidně být, a nezáživné na pozorování to taky nebude

A co třeba nějaké malé rybky? Např. pancéřníčky nebo razborky? Tyhle ryby by šlo mít v malém hejnu o 6 kusech.
Já vím, ale to akvárko jsem si pořídil jen a kvůli agresivní bojovnici, protože mi ji bylo líto utratit. Takže je teď sama v 30l akváriu. Hledám pro ni nějaké servisní zviřátko a šnekové nejsou tak zajímaví na pozorování. Proto se ptám tady.
No najde se tu několik lidí, kteří mají Red cherry krevetky s bettami, ale vždy je tam to riziko, že betta si jich pár může sežrat. Nicméně každá ryba, se kterou budeš mít krevetky je schopna sežrat malé mládě krevetky, ovšem vždy nějaké procento přežije. Pokud je chceš mít s bettou, zkus nejdřív red cherry. Musíš mít však dost zarostlý akva, jestli chceš, aby se krevetky mohli schovat. Řeknu to tak, že na krevetky se líp dívá, když je máš v akváriu bez ryb, vím to z vlastní zkušenosti.
K bojovnici by som ja osobne krevetky nedával.Pre Atyopsis(i keď len 1ks) je 30l málo.
No budu muset něco načíst. Ani nevím, jakej je rozdíl mezi krevetou a rakem. Tady jsem se chtěl zeptat, jestli vůbec existuje nějaká kreveta do 30l akvárka, kterou by bojovnice nesežrala. Nicméne Atyopsis moluccensis vypadá zajímavě a docela tam sedí i endemicky.
Ak ťa zaujmajú raky napíš mi ss.Prípadne mrkni moju galériu.
záleží jak máš velké a zarostle akvarko
Tak zrovna Red cherry by mě tam dát nenapadlo. Myslel jsem nějaké větší krevety či ráčky, ale nikdy jsem je nechoval, takže vůbec nemám přehled.
třeba krevety rodu Atyopsis naprosto bez problémů

U menších krevet si nejsem jistý jestli by je bojovnice nezbaštily, ale to ti řekne někdo jiný... já mám zkušenost z labyrintek+krevetek jen s čichavci zakrslými.. a ti krevetky Red cherry nebaštili

Šli by některé krevetky dohromady s Bojovnicí? A jestli ano, tak které?
Starší reakce
- mam otestovane Red Cherry + Palmaty s neonkou obecnou, tetrou zhavou = zadny problem
- Palmaty dokazaly prezit/mnozit se i v AQ plnem mecovek a kardinalek = stacil jim k tomu husty porost anubias barteri + javsky mech + molitan. kostka s cerpadlem

krevetky a neonky už cca měsíc bez problémů..+párek mečovek k tomu

Yirka napsal:
Druhak: Skalárky nejsou blbé a ví že samičky oček v nádrži = pravidelný přísun živé potravy.
Možná jsou dost chytrý na to, aby si tam nechaly nějaký samičky na přísun potravy, ale ne dost chytrý na to, aby věděly, že to si tam musej nechat aspoň jednoho přeživšího samečka

. Takže maj pak smůlu, chudinky... a taaaak dobře to měly vymyšlený

Jsou dvě možnosti:
Jednak jsou samičky objemnější a v té obvyklé velikosti samečků už těžko pozřitelné.
Druhak: Skalárky nejsou blbé a ví že samičky oček v nádrži = pravidelný přísun živé potravy.
Druhak je spíše než hodnocení inteligence skalárek námětem pro zamyšlení chovatelů.

prej skaláry

skaláři sežerou všechno co se jim vejde do tlamy a je to tak nějak zajímavý (barevně, tvarově apod

). Jsou to neskutěčně žravý ryby, u mně to odnesli i všichni samci pavích ok - holt byli barevní, malí, tvarově se skalárkům taky zamlouvali... natož pak krevetky.. to jsou pro ně takový lahůdkový jednohubky

Krevetky Red Cherry chovám ve společnosti plat a párečku Colisa lalia, a v pohodě

platy i čichavci zprvu nějakou tu krevetku vzali do huby, ale asi zjistili že to není dobrý, že to má tvrdý krunýř, a od té doby si krevetek nevšímaj
(BTW, samci padli všichni, ale samiček pavích ok si skaláři ani nevšimli - že by gentlemani?

)
To znám levnější druhy krmení pro skaláry.

A co skaláry,nebudou krevetky jen zpestření stravy?
Starší reakce
Další co neumí číst...můžeš je tam dát...nejlépe v době krmení

neinkám asi budou chutnat
Zdravím,
Mám dotaz můžu do akvárka strčit krevetky? budou tam SAE,Pancéřníčci skvrnitý,Neonky červený
Starší reakce
Je možné,že sú pozaliezané.Ale je tu aj možnosť,že sú kaput pre zlé parametre vody.Ani postupné vychytanie CPO-čkami sa nedá vylúčiť,hlavne ak sa jedná o dlhodobjšiu záležitosť.(skôr by som bol za prvú či druhú variantu)
Ako som písal rak nie je F1-notka.

Zdá sa mi,že len invalida vie o čom je reč.
Krevetky sú rýchle a mrštné,sú však v ohrození počas kŕmenia a počas zvliekania.Záleží len na konkrétnom CPOčku či sa snaží chytať,brániť či to má na saláme.Schválne chcem poznať človeka čo má 50 a viac kreviet a presne povie,že mu rak nezjedol ani jednu.Pri takomto počte kraviet(ba aj nižšom) je nemožné toto tvrdiť.Hlavne ak sa krevety množia ako blázen a prípadnú zjedenú nahrádza min.10 nových.Rak zase neloví ako F1-notka.Ak sa mu podarí tak to môže byť zanedbateľne raz,dva krát za mesiac.Čím je akva väčšie o to je šanca,že niečo chytí menšia.
Díky všem za odpověď. I když je možné, že jsou krevetky někde schované v zarostlé nádrži, jednu jsem dnes objevil mrtvou na dně obrácenou vzhůru nohama. Tak nevím, kdo to má za následek.
Ty krevetky jsou ještě hodně malé, a proto jsem je i ze začátku viděl jen stěží, ale teď jsem je neviděl hrozně dlouho. Jsou tři způsoby: Buď ji zabili ráčci, obyvatelstvo AQ, do kterého bych to ale nikdy neřekl a nebo umřela kvůli nějaké hodnotě ve vodě. Nevím
Pravda, měli by být ve větším...tohle je zatím nouzovka, měli by se brzo přesunout do 84, kde mě bohužel momentálně trápí(snad už jen trápila) nemoc, takže jsem většinu obyvatel vylovil a léčím...

Jak jsem psal, nedělám si iluze, že by ráčci nikdy nic nezkusili...ale nezaznamenal jsem, že by se počet krevetek snížil...
Popotahování za ocásek je běžnej noční jev...někdy i chytne dobře...stísněný prostory svědčej pro raka...a řek bych přeračíno na litráž

Asi se chycení sem tam nějaké krevetky vyloučit nedá...Ale já mám dva ráčky ve 30l s krevetkama a krevetky se neschovávaj, množej se, jezděj na ráčcích, krměj se společně...nepozoroval jsem, že by na ně ráčci útočili...

Ja sem teda nikdy něco jako ráčky neměl ale chtěl a někde sem četl že oni sou klidný pokud je víc samců a mohou mezi sebou svádět boje.Nevim co je na tom pravdy
Krevetky lovit může..zvlášť v tak malým akva...někdy i uloví

Nemusíte mít obavu. Ráčci krevety nechytají. To mohu potvrdit.
Nevím, zda jsem zařadil dotaz správně, ale podle názvu určitě ano...
Na akva-burze jsem si koupil 5 krevetek a 3 ráčky -
rybicky.net/atlasostatnich/rak_mexicky_zakrsly. Když jsem se na burze ptal, že lze ráčky chovat se všemi, tak jsem to bral tak, že zajisté je mohu dát do rostlinného akvária i s krevetkami. Dal jsem tedy ráčky a krevetky do 112-ti litrové nádrže (viz. prezentace nádrže), kde je dostatek rostlin a neškodné rybky pro ně...
Podezřelé se mi zdálo to, že jsem krevetky nikdy nikde neviděl, nebo alespoň vždy maximálně jednu. Je možné, že tam ještě někde jsou, protože jsou malé a akvárium je hodně zarostlé. Ale obávám se toho, že ráčci krevetky požrali

.
To je právě ta chyba, kterou jsem nevěděl - nikdy jsem nic takového nechoval, ale chtěl jsem to zkusit...
Opravdu ráčci požírají krevetky? Pokud ano, ihned je zítra vyndám a dám do ,,druhého AQ - 240 litrů". Snad pak postupně krevetky naleznu

... Moje chyba - měl jsem si o tom zjistit více informací.
Děkuji, přeji pěkný zbytek večera
prasan napsal: No a tu je to čo stále opakujem,rak je rak či mini či maxi.(narážam na tie osekané rybky)Niektorí sa tu snažia púšťať názor,že toto je ráčik aj do spoločenského akvária.Je to hlúposť.Niektoré sú síce mierumilovnejšie,ale ak nelovia tak ryby môžu dosekať hlavne pri kŕmení pretože ich považujú za konkurenciu.Rastlinky im tiež chutia,samozrejme ak má niekto v akvárku džungľu tak to tak nepozoruje.Pre raky treba druhovú nádrž.Ako tak vhodné ryby sú guppy a ancíky.Samo, aj tu treba rátať s občasným sekancom.Raky a krevety idú do kopy len ak je rak dospelý.Z dôvodu o ktorom som písal.texanus likviduje malý ancíky...zaplaťpámbů za to

Věřím tomu,že ten mini je pro ty krevety nebezpečnější.
No a tu je to čo stále opakujem,rak je rak či mini či maxi.(narážam na tie osekané rybky)Niektorí sa tu snažia púšťať názor,že toto je ráčik aj do spoločenského akvária.Je to hlúposť.Niektoré sú síce mierumilovnejšie,ale ak nelovia tak ryby môžu dosekať hlavne pri kŕmení pretože ich považujú za konkurenciu.Rastlinky im tiež chutia,samozrejme ak má niekto v akvárku džungľu tak to tak nepozoruje.Pre raky treba druhovú nádrž.Ako tak vhodné ryby sú guppy a ancíky.Samo, aj tu treba rátať s občasným sekancom.Raky a krevety idú do kopy len ak je rak dospelý.Z dôvodu o ktorom som písal.
aha,tak to je možné,já měla ty mini ráčky orange..normálně do rána všechny ocasy pryč

Má len jedného a už väčšieho tak to nie je problém.Najviac lovia dorastenci a dokážu spôsobiť škody aj na krevetkách.Jeden veľký nepredstavuje pre krevetky hrozbu,nakoľko má veľké klepetá a malé krevetky sa mu takto ťažko lovia.Často na dospelom krevetky obžierajú riasu.Chovám rakov a krevetky niekoľko rokov a veci ako ryby,rastliny,krevetky mám odskúšané.
Máš CPO alebo P.clarkii var.orange?Aké ryby?
Môžem ako niekoľko akvaristov tu na stránke potvrdiť,tetrovité ryby sú ich najobľúbenejšie.
Když se živí rybami,divila bych se,že by si nedal ke svačině krevetu.Moji malí oranžoví ráčci oholili rybám ocasy během jedné noci.

Môžu byť spolu a klepeto dorastie.
mohu mít pohromadě krevetky a raka modreho?chibí mu jedno klepeto-doroste nebo je to blbost?
ani mne sa to nestalo ale ... ale ke to možné a píšu to aj v atlase ja proti nemu nikdy nebojujem ... zmizne sám ..

Neni za co

Snad bude spokojenost na obou stranách

díky za rady,moc se tešim mame novou koupelnu-a plnim si sen-nechala jsem si udelat na míru akvarko do rohu nabytku na krevetky,takže budu z vany čučet na ně.manžel to ješte netuší-bude čučet,je blazen do vodního sveta taky.chce me zase překvapit 1000L AQ ale ja ho našla-no holt takova,,vana,,se schovava špatně,ale radost mu nemužu pokazit-nic netušim

Já jsem tohle tedy nezažil...

Nezaznamenal jsem úbytek ani malých krevetek a ani potěru bojovnic...určitě bych proti nezmarovi nebojoval nějakou chemií, připadá mi to zbytečné...

Myslím, že písek, kořeny i rostlinky se přendat můžou...nevidím důvod, proč ne...

Nezmara bych neřešil...měl jsem ho v akváriu taky. Má takové vlny, že se nejdřív ukazuje všude a pak začne mizet....jen je potřeba nezanedbávat údržbu akvária(to znamená nepřekrmovat, odkalovat a měnit pravidelně část vody)...V atlasu se píše, že nezmar může nějakým způsobem škodit potěru a pod.... Já ho měl u krevetek (i malinkých) a potěru bojovnic, žádný problém nebyl...maximálně od nezmara krevetka uskočila (má žahavá "chapadýlka")

mam obednane nove 50 litrove AQ pro krevetky,ted po tydnu by ho mel mít sklenař hotove-mam ze stavajícího AQ věci zahodit(písek,kořeny,rostliny...)nebo je mohu přendat,co ten nezmar muže vyvest?

díky,ted ale jsem v šoku kolik let mam velké akvaria-200l a 1000l s rybkama a v pohode.krevetarium asi 14dní a ted jsem zjistila že tam mam pijavku a nezmara zeleného-muže se přemnožit-nejak škodit?
Hezký večer. Tyto druhy spolu mohou být...

prosim vas pořídila jsem si krevetky red scherry mam je 14 dní z toho tri nosí vajčka,včera mi manžel chtel udelat radost a donesl mi jednu kantonskou crystal red-ta je v pohode a jednu kantonskou var.Bee-měla by to byt taky samička-jestli se nepletu ale na tehotne scherry mi najíždí,mohou byt tyto druhy pohromadě?
Starší reakce
To nic, jinak při tom svlíkání krunýře je důležité, by se měli kde před rybami schovat.
Pardon, přehlédla jsem

To jsem psal, že je možné s filtrujícími krevetkami mít čichavce, ale hlavně když se budou svlékat krevetky tak budou potřebovat úkryt, takže boudou potřebovat hodně zarostlou nádrž s hodně úkryty.
A co velké filtrující krevetky? Vím že se neumí bránit, ale útočili by na ně třeba čichavci vzhledem k jejich velikosti?
dík, jde mi hlavně o ryby, krevetky jsem chtěl pouze jako spestreni
no s cichlidkami rozhodně ne, to by posloužili jen jako krmení a myslím, že i čichavci by je požrali. To by jsi musel mít celou nádrž zarostlou, aby to s těmi čichavci přežili. Jinak pokud by jsi měl na mysli větší druhy krevetek tak ty by s čichavci přežili, ale s cichlidkama bych je nedával.
Mohou být krevetky s cichlidkami ramirozovímy a čichavi, nebo rájovci? (č. zakrslý)
Starší reakce
to by jsi se divila co se dá při výcviku přežití sežrat

Hmmmmm,,

šneka k jídlu jsem tedy ještě neměl,,

ale v AQ ano

Čtverzubec taky

A myslim že se to dá uhlídat,vypadá to že jogr o tom něco ví

clea helena to vyřeší...

Též mám plže rád, i přemnožit se mohou. S kapkou citrónu jsou fakt vynikající, doporučuji ochutnat.
Já mám plže rád jsou prospěšní!!!

A nepřemnoží se pokud pro to nemají podmínky!

Taky si myslim. A za chvíli se tu bude řešit co s přemnožením plžů

to je rozumná myšlenka...

Tak fajn AQ bude s čichavcema bez krevetek spokojim se s plžema
Dík moc

to jo ale my před chvílí řešili čichavce....

souhlas...ty krevetky na tom budou lépe v ubytovně pro ně...

Ono se to tu probírá furt dokola...

Můžete mít štěstí a krevetky vám budou žít i s čichavcema...

Vyzkoušené jsou mikro razborky...a dá se říct, že malé druhy ryb(neonky, razbory...) jsou v pořádku...nesmí být agresivní, což najdete u každé rybky v atlasu...krevetky můžete mít s různýma druhama ryb, ale jestli nechcete aby byly schované a chcete je taky trochu vidět, tak se prostě k větším rybám nehodí...nejde jen o to, jestli krevety sežerou, ale taky o to, aby z nich krevety nebyly stresované(v tom případě se jim taky moc dařit nebude)...a jak píše soubi, nikdy nebude jistota, že si občas kterákoliv rybka nedá nějakou malinkou krevetu...

no to je pravda...ale i u Colisa lalia, Trichogaster chuna nebo Sphaerichthys osphromenoides bych si nebyl jistej

Jak píšeš záleží na hustotě porostu

No úplně malé krevetky sezobne i neonka. Pokud má zarostlou nádrž a pořídil by menší čichavce jako medové, zakrslé apod. tak by měli větší šanci na přežití.
zkusil bych vrčivky zakrslé ale i ona může sezobnout krevetí pinďata...

...ty čichavci je hodně velký problém pro krevetky. Jak se pohnou...tak mají to za sebou

Takže na vaši radu tam krevetky nedám

a dám tam nějaké šnečky

jen pro zajímavost která z ryb podobná čichavci nepožírá krevetky?Je to asi kravina,, :-/
Pancéřníčky,SAE,neonky jsou s krevetkama bez problémů.
Ale ty čichavcí by mohli být problém
Dobrý den,
Zakládám 180l nádrž a zajímalo by mě jestli tam můžu mít krevetky s těmito rybami: Pancéřníček Panda 4ks,SAE 4ks,čichavec modrý nebo čichavec perletový 2ks,neonka červená
předem moc děkuji

Starší reakce
Hlavně nevím, jak bych chtěl chovat krevetky v brakické vodě. Maximálně gracilirostrisky, které snesou brakickou vodu, ale ty nejsou moc dostupné. Taky chtějí nádrž min. 30l, nevím, v jak velké chceš chovat hlavačky.
Ono je to u Bett asi kus od kusu jiný...

u mě třeba lezou krevetky po riccii kolem hnízda s jikrama a Betťákovi je to fuk (když tam ale proplouvá nějaká ryba, tak se může zbláznit)...zalezlý nejsou vůbec a dokonce se i množej...

Risk je to každopádně a asi bych to nedoporučil...nicméně, není to nemožný...

No, taky jsem měl krevetky s beťákem, ale nedopadlo to nakonec dobře.
Zpočátku si jich nevšímal, trvalo to i docela dlouho... ale krevetky se schovávaly a nebyly vidět. Když už nějaká vylezla a beťák se na ní připlaval podívat, tak uskočila, a to beťáka rozdráždilo...
Je to risk...
Ahoj, razborky budou bez problému...

s bojovnicí to taky jde (moje prezentace je důkazem

), ale ruku do ohně bych za to nedal...

Moje bojovnice si krevetek nevšímaj, ale spousta lidí by tě od toho určitě odrazovala...je to risk
Dobré odpoledne,
ačkoli jsem pročetla nespočet internetových stránek zabývajících se krevetkami, fakt, že s nimi nemám žádnou osobní zkušenost, mne přiměl požádat vás o radu.
V současné době jsem založila mini-akvárko (čistý objem činí 14 l), leč čím více se na něj dívám, tím více uvažuji nad tím, že bych využila jedné výhodné nabídky a pořídila plně vybavenou nádrž o objemu 54 l.
Původním plánem byl pokus o biotop - o Asii, akvárium řádně zarostlé rostlinami s možnostmi úkrytů. Ale musím se přiznat, že mi učarovaly i krevetky, a tak se snažím nalézt nějaké vhodné řešení. Ve hře jsou dvě.
1. mít dvě mini-akvárka -> v jednom rybičky, ve druhém krevetky
2. mít jedno malé akvárium (těch 54 l) s rybičkami a krevetkami
Nepochybně by se mi více líbila možnost 2., neb by byla nejen estetičtější, ale především praktičtější z hlediska čištění. Nuže, myslíte, že je možné, aby žily krevetky (libovolný druh vhodný pro začátečníka - ráda si nechám poradit) spolu s bojovnicí pestrou (♂), a hejny razborek galaxy + razborek bornejských?
Předem děkuji za vaše rady a tipy.

Starší reakce
Asi je to kus od kusu jiný...já mám s krevetkama dva ráčky a je to bez problémů...

Bohužel nevím, jak kdo má aktivního ráčka, ale náš lezl právě i po kořenech (dokonce se jednou vyšplhal po kořeni a hnědovce až na plovoucí rostliny rohatce) a útok, který jsem zaznamenala byl na kořeni mezi listy hnědovky 'Windelov, kde bývají krevetky schované....nebylo to na dně.
Krevetky si potrebuji na pritomnost racka zvyknout. Zacatky neco stoji, ale jsou schopny se to naucit, takze se pak vetsinou vyhybaji dnu, kde je racek.
Tak bohužel měli jsme miniráčka orange od pána, který množí krevetky crystal a ráčka nám doporučil ke krevetkám(sám je ale má zvlášť) a po 14 dnech, kdy jsme ho měli v akva mi krevetky začaly podezřele mizet...nevěřila jsem do momentu, kdy jsem byla svědkem útoku a ráček využil moment překvapení a velká krevetka byla ulovena. Takže ráček putoval jinam a za mě ke krevetkám nedoporučuji. Možná, kdyby v akva nebyly úkryty pro krevetky a ony měly přehled široko daleko, tak asi ráčkovi snadno utečou. Ovšem v momentu překvapení nemají šanci a právě velké krevetky chytá snadněji než krevetčí miminka. A chutnaly mu samo ty dražší krevetky

.
Starší reakce
Kežby to bylo tak i u me

Jirko, za vyzkoušení nic nedáš
Jinak mě občas ráček uloví i svoje mládě, ale je to asi kus od kusu, nevím

Ale krevetek mám stále dost, takže si klidně pořiď ráčka ke krevetkám

nejradsi bych do toho sel racci s emi hodne libi ale bojim se no

Já krmím 2x denně a krevetky zalezlé nejsou, lítají pořád po akva

jak často krmíte? popřipa de zaznamenala si treba že jak máš raka tak sou kretky vystrasene nebo tak že moje tu porád litají po akva a aby pak nebyly jen zalezle
Nevím, jak moc občas. Zatím jsem je načapala asi 2-3x, ale kdoví co dělaj večer

Tím Tě nechci odrazovat, dají se určitě chovat s krevetkama, jen nějáká ta ztráta určitě bude, ale krevetky jsou mrštné dost, takže tak hrozné to nejspíše nebude

red cherry ale chtel bych jich mít hodne

ono zaleží co je občas ...
a hlavně chtel bych se pokusit treba i o odchov
Asi takhle. Mám CPO s krevetkama a občas se stane, že si ráček nějákou tu krevetku uloví, pokud není dostatečně rychlá. Tak pokud nemáš nějáké hodně drahé krevetky, tak klidně

Jo koukal jsem vypadato dobře ale přeci jen s ebojím aby my nevyhladil vsechny mlade...
Ahojte chtel bych si pořídit do svšho 60 litrového akvária CPO ráčky ale bojím se jestli mi nebudou vraždit krevetky red cherry jak velký tak maly tak prosím jeslti s tím ma někdo zkusenost
Starší reakce
parada, diky moc

Nesežere

chci se zeptat jestli clea nesezere kreveti vajcka nebo malinky krevetky... diky
Starší reakce
Starší reakce
Dalo by sa teda zistiť aké druhy sa budú krížiť podla rodového mena? (Rozdielne by sa nekrížili) Alebo to nebude vždy sedieť?
A ďalej kolko generácií približne by mi trvalo vyšlachtiť si z Red Cherry Sakuru?

správce fóra a vypustí do světa takovouhle blbost
C japonica a N. heteropoda var. Red Cherry se určitě nekříží.
0
[0] - Raci, krabi, krevetky 02.05.10 15:14 Pavol
0
[6] 02.05.10 14:29 Zeky Red cheryy,hnedle všechny,ale budou se ti křížit

aku kreverku by som mohol pridat ku kreveke japonskej?
niekde som videl tabulku asi pred pol rokom ale neviem ju najist pomozete mi?
dik
Starší reakce
ahoj, urcite netiriny(zebry). jsou to vyborni rasozrouti, foto mas v prvnim prispevku,

netiriny nebo jak se jim taky rika zebry v ostrave sezenes urcite, vim o trech mistech kde je maji urcite,

v globusu, v tescu, a u jednoho chovatelo od ktereho kupuju rybky ze tem prvnim dvou neverim, maji nemocne ryby ale jak to je s tema snekama to nevim, v hornbachu jsem je myslim taky videl, a jestli si z ostravy tak 13.2 v sobutu je na VSB v menze burza a tam je sezenes urcite,
ja mam aj mecune ,platy,pavi ocka a nic nerobia krevetkam a mecune maju asi 6 cm.
Starší reakce
Starší reakce

Tak to už pak záleži na intententitě osvětlení, hnojivu atd.. Mě se na skle pořád nějaká dělá a sem tam to musím i seškrabnout, ale vždycky jim nechám jednu stranu akvárka s řasou.
Vím že doporučené je mít 1 kus Neritiny na 60 litrů, ale to by bylo jako nemít tam žádnou. Mám je tam už asi od 14.1.09 a rostou a vypadají, že se jim tam daří.

aha, no tak v tom připadě jsou nějaké líné
já měl 2 ve 130 litrech a po měsíci řasa tak tak stíhala narůstat....
Zas takovej tyran nejsem a jen tak pro ozdobu je tam taky nemám. V akvárku mám dodělanou ještě jednu zářivku, takže se mi na skle pořád nějaká řasa dělá. Občas jim musím pomoci i žiletkou, protože nestíhají. Takže hladové určitě nejsou.

tak to přeju hodně štěstí ve shánění, já si je speciálně objednával z Vivaria....
zrovna dnes jsem přidal pár fotek R. brigittae do atlasu, doufám, že se rybky budou líbit

Tak to me potesilo. Uz se po nich budu rozhlizet. Snad je nekde v Ostrave sezenu.

tak záleží s čím je chováš, jestli myslíš moje s těma rybkama co jsem uvedl, tak ne, spíš naopak.
Krevetky jsou tak drze, že si kvůli kousku žvance došlápnou na rybky a přetahují se s nimi o vločky, nebo po nich skáčou i když jsou krevetky mladé a jen poloviční jak rybky
Navíc, když zvolíš vhodný druh krevetek třeba k těm, Boraraskam které jsou sytě červené, mám Yellow Fire, C. babaulti "Green" s Modrými Tygry tak je to nádherný barevný kontrast.

A jak se ty krevetky chovaji? Neschovavaji se pak prilis?
ty máš v 38 litrech 2 neritiny?
to je tak pro jednu....
ne že by tam být nemohli pro velikost, ale kvůli tomu, že pro jednu je tam tak tak řas, a zřejmě budou věčně hladové

Já měl s krevetkama (Crystal red) neonky obecné a červené, pak i danio myanmarské a krevetky se mi rozmnožovaly, ale nepřemnožovaly jako když byly samy. A ze šneků jsem měl Měchýřovku východní a teď tam mám dvě Neritiny zebry. Oba druhy naprosto v pohodě až na Měchýřovku, která jim pořád žrala krmení, tak šla pryč (prodal jsem ji).
Nejvíc, ale zaleží, jak je akvárko zarostlé a kolik mají krevetky úkrytů, pak by mělo být všechno OK.

Já se neptal......
tazatel byl Daveedek.....
šnečky ke krevetkám určitě dát můžeš, tam nevidím problém, ale škoda že nepíšeš jak velká ta nádrž bude. Podle toho by se dal vybrat šnek...
Ryby jako paví očka, Emdlerky tam nedávej, moc mladých krevetek by jsi neměl.
Ale pokud tam chceš mít nějaké rybky, tak nějaké menší druhy jako je:
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_trpaslici
nebo -
rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska
a podobně...
Já mám oba dva druhy těchto rybe s krevetkami a věř že většina krevetek je větších jako ty rybičky
Zdarec zakladam krevetkarium a zajima me jestli je vhodny do mensi akvaria nalozit ke krevetkam naky sneky ( dystak i poradte pls jaky, chtel bych naky vetsi zajimavy vzhledove) a pavi ocka ( moc by jich tam nebylo. Jen na spestreni.
Diky za rady
Starší reakce
tak to risknem s parikom, trochu sa mi zmensila obsadka ryb a chyba mi nieco dominantnejsie v akva.
vdaka.
jsem si všiml že u nás se začal vysazovat do rybníků a tůní
Ano , ty listy skutečně jsou od vodní rostliny - řezanu pilolistého.
Až teď můžu odpovědět.
Vodní berušky žijí s oblibou na odumřelé rostlinné hmotě , která je v pokročilejším stádiu rozkladu s výskytem značného množství baktérií a plísní , jejichž spóry berušky na (+ ve) svých tělech přenášejí. Navíc jsou zvyklé na chladnější vodu , která má dostatek kyslíku, přestože v ní probíhá zmíněný rozklad a i pod ledem jsou vodní berušky vysoce aktivní.
V jezírkách bez ryb jsem jich roky měl na tisíce - hlavně v zimě , ale na jaře a v létě je vždy silně zredukovali čolci , a teď , když do všech venkovních nádrží přes léto vypouštím z akva rybky , tak vymizely asi úplně.
Choval jsem je ve vyřazené dětské vaničce se studenou a alespoň občas ( , kvůli rozkladu organických rostlinných částí použitých ke krmení ) měněnou vodou a dařilo se jim vcelku dobře.
Ke krevetkám by je nedával zní moje přímá srozumitelná odpověď.
Ta fotka byla pořízena tento rok brzy na jaře.
No já mám čichouny i pár druhů krevet a no problem... Maj teda ůkryty a akva je velký

no tak predpokladam, ze aj moje prtata padaju za obet. ale co oko nevidi....

Tak mě sem tam sežerou mladý i neonky, co sem přelovovat nechtěla a va filtru se mi nikde schovat nemůžou...Uvidíš, chce to prostě vyzkoušet...Pokud tam budeš mít pouze krevetky Cherry, tak bych to asi nijak zvlášť neřešila,když budou mít dost skrýší, tak určitě nějaký přežijou. Mý Akvárko je toho důkazem...Nyní tam máme asi 200 ks cherryn a mají pouze jávák a sem tam nějakou tu jeskyni a za zadkem 20 věčně hladových neonek

tak to mozno skusim...
mlade krevety mi v pohode korzovali okolo black molly, neoniek a razboriek.
tak uvidime...
dobry den,
rad by som sa spytal na moznost spoluzitia cichavcov medových a krevetiek.
je mozne ich dat k neocaridinam? alebo s nimi spravia rychly proces?su to predsa len labyrintky.
novonarodene krevety maju u mna ukryty v komore pri filtri, po akvarku lozia uz odrastene.
vdaka.
nevím já bych berušky s krevetkama nedával. udělej si beruškárium a máš to
podle toho co jsem v létě zkoumal jejich ,,biotop,, tak si myslím že budou vyžadovat o fous jinačí podmínky než krevetky.
když půjdou tak dobrý, budou mít vlastní bydlení a když ne tak zamáčneš slzu a máš další krevetkárium.
možná to zní blbě ale je to tak.
já myslím že je....nikdy nevíš co si z přírody můžeš donést za nemoc,polypa,řasu nebo třeba vodní houbu
0...ta kytka je řezan?

Je to fakt také o tom co si člověk domů přinese za nové braberky a jak dlouho se z toho akva bude vzpamatovávat.
Jinak ti triobové nejsou vůbec marní, byli by čistí / násada je čisté vejce /

Bexi a Johan Ti odpověděli , jen si to spoj dohromady. Jen jsem sem narychlo nahlédl a nemohu se zdržet širším ujasněním , tak promiň.
tak jaako mam je dat do toho AQ nebo ne ? jaky je doporuceni ?

V Čechách se jmenují Aquasauři

A taky hodně ohrožení.
Beruška a krevetka k sobě mají docela blízko, nemyslíte? Co když taková breberka beruška v sobě bude mít další breberky a těm breberkám by se zachtělo i té krevetky

.
Jinak pro berušky bych si připravil zásobu listí. Je to hlavní součást jejich potravy.
no co já vím, tak ty potvory jsou staří jak trilobiti, a to bylo tuším v prvhorách...
Tak to je soda, přesně tyhle škaredě nádherný tvory jsem myslel, jo doba ledová je doba ledová
Podobný trilobiti prý z Japonska teď prodávají po státech

jestly se nemílím tak listonoh je dravec
tady je lepší fotka
www.biolib.cz/…
semtex:

samozřejmě

to nebylo nějaké vyčítání nebo co

Vybral jsem první foto, které se nabídlo... Jen jsem chtěl Semtexovi ukázat, že beruška vodní není dafnie...

taky plánuji vodní beruše

v podstatě jsou to takové malé krevetky takže problém by být nemusel avšak pokud si je chceš(jako já) přinést z přírody(kde je jinde sehnat) tak bych se bál nemocí a ke krevetám dal tak druhou,třetí generaci
side tamta je nějaká sušená...zde je živá
www.naturfoto.cz/… jestli myslíš cyclops dafnie tak jo, ta to tak mám bez problému....
Zdravím všechny akvaristy... mam dotaz zda lze mít v akvariu Berušky vodni s krevetkami.. je to mozne ? dík za rady

Starší reakce
Někdo si neumí o drápatkách něco přečíst...
Může Mečovka sežrat Krevetky Cherry? Mám samičku ve společenském,ale samičku neustále obtěžuje sameček.Nemůže ji uhonit?
MOHU DÁT MALÉ PAVÍ OČKA ZHRUBA 1MĚSÍC A 14-TI DENNÍ K TĚM MALÍM KREVETKÁM CHERRY?
jo no tato je cely den někde schovaná,akorát na krmení vylítné ven.Jinak co jsem ji viděl utočit jen takhle:Sypal jsem patentky a Drápalka se jako obvykle objevila.Teď k tomu přilítne Arcistus a hned vedle Drápalky.Co se stane Arcistus se snažil ochutnat Drápalku a ta ho nožkou škrábla po zádech a odplula nebo odskákala.To bylo vše.
myslím, že tu asi někdo zaměňuje drápatky a drápatečky
když jsem si kupovala skutečnou drápatku, říkali mi to také. pak mi málem sežrala beťáka

no teď se tomu směju, ale když jsem viděla, jak má celej jeho ocas v tlamě, bylo to celkem trauma

Aj drápatka je mírumilovná...to,že požírá menší živočichy nemá nic spoločné s agresivitou.Považuje je za potravu.
možné je že to je ta drápatečka,jelikož když jsem ji tu v akvaristice kupoval řekli mi že to je mirumilovný druh
O tom se tady psalo dost...stačí hledat

ne je to uplně klidná žaba spíš bych řekl že ji spíš prohánějí ryby
Co byste dali za živočichy do krevetkária,ale aby malé krevetky přežily?
Ve starších tématech jsem nic nenašel a nové je zbytečné zakládat. Tak se zkusím připojit k tomuto, protože vypadá už vyřešené. V profilu jednoho akvaristy jsem viděl kombinaci Apistogramma viejita a krevetek. Cichlidy jsou krasné a zajímá mě Váš názor, jak ty krevetky dopadnou? Může to fungovat? Má někdo nějakou zkušenost?

Rád bych nějakou kombinaci Apistogam vytvořil, ale přijdou mi docela dravé na krevety...Aspon samec ten má až 7-8cm...?

Ona je neožírá...ona je na raz slupne...teda pokud jde o drápatku,ne o drápatečku.
Nejsem urcite specialista na zaby, ale je dobry mit jak jiz bylo napsano dravce ve spolecenskem akvarku?

Neozira ti rybky?
navíc dodávám, že držet drápatku v 12l akváriu je trápení. podívej se, jak je velká, když vyroste.
Kdyb ses podival do atlasu na drapatky, tak zjists, ze to jsou dravci, tudiz odpoved je jednoznacna. Drapatka si na malych krevektak pochutna.
Ahoj jak to již název říká,mám dotaz jestli spolu mohou být krevetky Neocaridina denticulata "Cherry" a Drápalky v 12 litrovým akváriu?Nebudou Drápalky žrát malé krevetky? Předem děkuji za reakce.
Starší reakce
Hagar napsala: mám red chery a atyopsis molucensis spolu a v pohodě,nevšímají si sebe navzájem
Děkuji
Bexi napsal: nevím co myslíš těmi názvy(co je to asian fan kreveta a zelená trpasličí?)
ale pokud myslíš jestly se dají spolu chovat filtrující krevety-několik druhů spolu s řasožravími - tak to si nic neudělaj mám je spolu
Děkuji
Semtex napsal: Ty zelené máš na mysli Caridina babaulti var. Green?
A filtrující Atyopsis moluccensis?
Nevidím důvod proč by si nemohla, určitě to půjde. Horší by to bylo s dravéma krevetka, tam by si asi brzi nic ze zelených neměla.
Tuším, že někdo tady měl Atyopsis s Red Cherry a v pohodě.
Zelená krevetka trpasličí (Caridina cf. babaulti var. "Green")
Filtrující kreveta (Atya Gabonensis)
Krevetka Asian Fan (Atyopsis moluccensis)
mám red chery a atyopsis molucensis spolu a v pohodě,nevšímají si sebe navzájem
nevím co myslíš těmi názvy(co je to asian fan kreveta a zelená trpasličí?)
ale pokud myslíš jestly se dají spolu chovat filtrující krevety-několik druhů spolu s řasožravími - tak to si nic neudělaj mám je spolu
Ty zelené máš na mysli Caridina babaulti var. Green?
A filtrující Atyopsis moluccensis?
Nevidím důvod proč by si nemohla, určitě to půjde. Horší by to bylo s dravéma krevetka, tam by si asi brzi nic ze zelených neměla.
Tuším, že někdo tady měl Atyopsis s Red Cherry a v pohodě.
Ctěla bych si zařídit akvárium s krevetkami. Chtěla bych v něm chovat Flitrující krevety, krevetky Asian Fan a zelené trpasličí krevetky. Ale nevím, jestli se mohou spolu chovat. Děkuji za odpověď
Starší reakce
takze kdyz budu mit tak tri heleny ve 40l s javkym,meechem a budu je krmit okruzakama tak se udusi?
ne jen heleny zadne krevetky
40 litrů není moc, taky bych doporučil filtr

tak když tam budou jen ti šneci a krevetky tak filtr by měl být.....
kdyz chci mit Clea Helena, musim mit v akvariu cca 40 l a budu tam mit kytky jako javsky mech a tak nejaky filtr nebo vzduchovani? nebo jim to bude k zivotu stacit
Dík za otázku č. 1 i odpověď na ní, už delší dobu mě levatky vytáčí v krevetkárku a vysbírávat se mi je nedaří. Co se týče otázky č. 2 a těch ancíků, dospělý ancík si myslím, že by malou krevetku i sežral (nejrůznější larvy v řase žere a malá krevetka není o nic menší), i když by nejspíše stačilo, aby jí požužlal nebo na ní omylem naplaval. U krevetek si nemůžu vynachválit krunýřovce jednopruhé - Otocinclus affinis - jsou malí výkonní a celkově s krevetkama kompatibilní. Malí pancéřníčci by měli být OK, i když budou krevetky trochu rušit šmejdním po dně.
Ancíci: nejspíš ancistrus sp.
Panceřníčci: buď Panda, nebo zelený.
S tím odchovem, no snad si nějak poradím. Plánuju na d pracovní stůl ještě Krevetkárium (cca 30-50 l)
takže bych to snad s tím odlovem/odchovem mohl zvládnout.
Díky za odpověď
1) můžeš, taky to tak mám a nevšiml jsem si že by se Helenám chtělo nějakou krevetku chytat, šnečky jiných druhů ano, ty neutečou
2) taky můžeš, ale počítej s menším odchovem, pokud nebudeš nosnice odlovovat.... jaký panceřničky a ancíky tam chceš mít? pokud vyrostou můžou nechtěně ublížit menším krevetkám
Nechci zakládat dvě témata, tak to shrnu:
1. lze chovat krevetky a Clea Helena dohromady?
2.Lze chovat krevetky ve 180 l spol nádrži, (paví oka, razbory klínoskvrnné, pancíci a ancíci)?
Starší reakce
já mám drápatečky s caridina japonica a atya gabonensis v pohodě a nikdo nikoho nesežral
ahoj, já je mám spolu a naprosto v pohodě. drápatečky si jich ani nevšimnou. red cherry se dokonce vesele množí

aha - tak to nevím - tomu se mi ani nechce věřit - tam jsou vždy takový odborníci - každopádně to nemění nic na tom, že by bylo nejspíš lepší ji někde udat... ať se ti to povede - hoj...
Jenže já ji koupila na burze

tam jsem měla pocit, že dokážou líp poradit něco jsem si o drápatečkách našla na internetu...
jak právě řeším v jiném tématu zdejšího fóra - v akvaristikách ti mnohdy prodají jen s vidinou peněz a nezajímá je, zda to přežije - tím spíš, když ne, tak tam přijdeš utrácet peníze zase...
zkus si dát inzerát a žabku prodat někomu, kdo pro ni bude mít kámošky nebo se zkus zeptat v akvaristice, zda by ji nekoupili nebo aspoň nevzali zpět...
To je škoda... Mně teď jedna drápatečka umřela, včera jsem viděla, jak tu druhou tahala za tlapku mečovka... Po měsíc bylo vše ok a žablám se dařilo, mám pocit, že jsem s těmi žabkami neudělala dobře a přemýšlela jsem jestli tu druhou nedat do zamýšleného krevetária. řitom jsem se při nákupu ptala, zda se snesou s tím co mám v akvišku

to opravdu ne... to by byla hra kočky s myší a ta myš by neměla kam utéct...
Snesou, co by ne. Do doby, dokud tam nejake nesezrane krevetky zbydou.
Mám dotaz:snesou se drápatečky a krevetky?(pravděpodobně red cherry)
Starší reakce
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli by šli dohromady krevetky s terčovcema.Jde mi o to,jestli snesou tak teplou vodu(30°C) a občasné krmivo s Flubenolem.Díky za odpovědi.

můžeš, já je mám i s terčovci a dokonce se i množí.Mám red cherry
Mám krevetky spolu s neonkami a množí se bez problémů. Mají hodně možností se ukrýt a dorůst do nestravitelné velikosti.
EDIT: mám Red Cherry a Japonica
Úplně obyč a většinou i přímo z vodovodu

Chovám tetry neonové a tetry amandae spolu s krevetkami cherry red a black crystal ve společné nádrži. Soužití je bezproblémové.
Starší reakce
Taky si myslim, ze leje normalni vodu, max. odstatou. Zadne kouzelne zarizeni ci sberac par sem u nej nevidel

předpokládám, že Mrakoplash dolívá normální vodu místo té, která se odpaří.
jestli má nějakou speciální, určitě mě rád opraví.

odstátá vim proč,ale odpařená ne.Koukni se na Mrakoplashova akadama?!?!
Side moc děkuju za profesionální radu

Mám krevetky s neonkami. Kromě kopřiv ale neonky nepustí krevetky ke krmení... A taky se krevetky nemnoží - mladé jsou pro neonky kvalitní krmivo.
Nebude to spíš odstátá? Odpařenou vodu = vodní páru přidáte dost těžko.

Někde jsem čet,že se do akvária kde jsou krevetky dává odpařená voda?!?!Newíš proč se tam dává???

Byt spolu muzu, kdyztak to bude vyzivne krmeni pro neonky...

. Nevim jestli si krevetky poradne uzijes, ikdyby je neonky nesezrali...
Ahoj mám takový dotaz jestli můžou být krevetky a neonky spolu chci založit takovej mix akvárium mno..a jetsli by to teda takhle šlo???Děkuji za všechny příspěvky.
Starší reakce
rozhodně si dej do nějaké další nádrže rezervní krevetky.Já přišel o všechny red cherry a zůstali mi jenom 3 palmati 1:2

Krevety a kryptokorýny si nijak nevadí. A pokud nechcete krevety množit, nebo vám na tom nějak nezáleží, tak doporučuju c. japonica, které jsou dostatečně velké, aby je ryby nesežraly. Já je mám s melanotaenia trifasciata, kteří mají v současné době cca 10 cm a krevety jen prozkoumali a nechali na pokoji.
Naprosto souhlasím s kolegou "F". Je třeba vycházet z toho, že ryba je dravec a kreveta je velmi chutná kořist. Čerstvě narozená krevetka je menší než artémie, takže opravdu spíše záleží na množství úkrytů v akvárku, než na druhu ryb. Druh ryby (rozuměj velikost) jen zvětšuje či zmenšuje rizikovou část vývoje krevet. Já chovám cherry s cca 10 endlerkama v 65 litrech a co jsem tak vypozoroval, tak z jedné snůšky vajec krevety (30-50 ks) přežije do bezpečné velikosti cca 5 kousků.
S 4 mečovkama krevety ano nebo ne?
Starší reakce

Stále probírané téma ;- Nakoupené krevety raději nejdřív namnožím . Pak si můžu dovolit libovolné experimenty z takto zůročenými nákupními výdaji a výsledky těchto pokusů lze prostřednictvím fo'ra zveřejnit - předat ostatním .¨¨// Bude mě z toho bolet ruka a možná někdo řekne , že dělám chytrého , ale pro ty co začínají , přece jen něco napíšu .--- Své první krevetky ( Neoc. dent. ) jsem si pořídil před více jak dvěma lety a to z důvodu , že se mi v akváriu , přestože bylo hustě osázeno rostlinami vyskytla svěže zelená vláknitá řasa . I při častém odstranˇování stále bujně rostla . V akváriu byla pouze malá chovná skupina živorodek duhových (paví očka) . Zakoupené ještě vzrůstem malé krevetky ( 5 ks ), byly po třítýdenní karanténě vypuštěny do nádrže se zmíněnou řasou a "gupkami" . Rybky byly z počátku zvědavé a korýše si zblízka obhlížely a já trnul obavou , zda je nenapadnou. Nestalo se a krevetky začaly v akváriu plnit své poslání . Jak rostly , tak zárovenˇ očividně mizela vláknitá řasa , až po ní vůbec nic nezbylo a ani později se , už více neobjevila . Když krevetky dospěly , tak bylo možné dobře rozeznat pohlaví . Samice byly tmavší s výraznějším hřbetním proužkem i celkově větší . Moje první krevetky byly dva samci a tři samice . V té době mne v některé dny při pozorování , co je v akváriu nového upoutalo zvláštní chování samců . Velmi intenzívně plavali po celé nádrži a prozkoumávali každé zákoutí . Jak jsem zjistil , příčinou byla ,některá z přítomných samic , jenž vypouštěla feromon ,že je "připravena" . Jakmile ji některý samec našel , tak se s ní krátce spářil. To neprobíhalo u všech samic najednou , ale s rozdílem několika dnů . Asi týden po tomto aktu se u samic objevily vajíčka , která nosily přibližně měsíc , než se z nich "mikroskopické" potomstvo vylíhlo . Protože akvárium bylo silně zarostlé šípatkami (Sagit. subulata) , zákrutichami (Vallisner. spiralis a asiatica) i jávským mechem (Vesicul. dubyana) a já nechtěl ještě tento stav narušovat , tak z touhy mít možnost sledovat vývoj vylíhlých krevetek jsem jednu samici s vajíčky přelovil do malé nádržky ,kde byl i drobný loužový plankton-rezervní násada pro jezírka. Z akvária s krevetkami byly paví očka odloveny do venkovní tůnˇky a po vylíhnutí mladých Neocaridin jsem se rozhodl využít tuto nádrž pro odchování menšího počtu vykuleného plůdku parmiček nádherných . Výsledek byl , že parmičky z plůdku odrostly , ale z mladých krevetek nezůstala ani jedna . Parmičky "šly" do jiného akvária a z další snůšky se nové krevetky udržely - i později, když se "vrátily" paví očka . Od samice červené mečovky Simpsn , která mi uhynula , jsem mněl několik mladých a ty dal k pavím očkám a krevetkám trochu povyrůst , než je bylo možné přidat k ostatním mečovkám . Po "čase" jsem zjistil , že v akváriu se nová generace krevetek vytratila a staré kusy stářím hynou , až nic nezůstalo . Mečovky dokázaly mládé krevety vyhubit . Naštěstí mi zůstala populace od té samice ,co byla přemístěna do malé nádrže s planktonem a mám tento odchov v dalších generacích do tědˇ. Také jsem vypozoroval , že pro zdárný odchov vylíhlých krevetek je přítomnost prachového planktonu příznivá k odchovu vyššího počtu mládˇat , ale netvrdím , že to je směrodatné ( zásadní ). Tyto další generace k mému podivu nechtějí konzumovat vláknité řasy , které jim přináším vylovené ze zahradní nádrže . Asi jsou pro ně moc tvrdé , protože jemnějšími druhy nepohrdnou . ¨¨¨¨ Tady je tedy moje konstatování , jestli "mít či nemít" , ale na to jsem už ve fo'ru i dříve reagoval . Určitě je tento psaný příspěvek pro mnohé človíčky svou délkou únavný a , kdo ho celý přečte - tak má teda výdrž , ale jsou to konkrétní poznatky , jenž se skutečně udály . Přiložil jsem , tedˇ nasnímanou fotku několika mých krevetek - bez rostlin , atˇ jsou asponˇtrochu vidět . Čauky všem. F.

Kadlosek napsal: tak ja nevim...jeden rika ne druhy jo...a proc ja se vubec ptam kdyz je nemam ani kde sehnat???
Už víš, proč jsem říkal, ať je tam klidně dáš? Odpovědi jsou rozporuplné, jeden ano, druhý ne, stejně si uděláš, co budeš chtít. A ty je tam chceš, takže je tam dáš, zkusíš to a ono to nějak dopadne ... Třeba to vyjde a všichni budeme o kousek moudřejší

Kde by byl pokrok, kdyby nikdo neexperimentoval a jen dělal to, co mu někdo poradí? Kup 15 krevet, 7 jich dej do akva a podívej se, co se stane. když je ryby sežerou, ze zbytku si založ krevetkárium. Za dva měsíce bude krevetek na prodej. A když je nesežerou, tak tam za pár dní přidáš ten zbytek a je to

A dilema je vyřešené
Dostal jsem nějaké soukromé zprávy o tom, že někdo má krevetky i s black molly atd. a vše v pohodě.
A moje zkušenost je, že když kamarádka nalila krevety do akva s black molly, tak než je stačila odlovit, zlikvidovaly jich rybky asi 20.
Jsme tedy na začátku ... když nevyzkoušíš, tak se nedozvíš
Samostatné krevetárko

Mno já nevím já měl krevetky s pavíma okama s mečovkama a tlamovcema dva roky v jednom akváriu 4 kusy a ony krevety přežily. Ryby zemřeli spíš stářím. Ale je teda fakt že kytky které mají měkké listy tak ty to nepřežily.

Souhlas, myslím, že do tvého agua se krevetky nehodí (teda pouze jako krmení), nejlépe jsou sami nebo s menšími rybkami jako neonky, razborky apod.
Není jasné co chceš slyšet, zkušenější chovatelé to v reakcích na tvůj dotaz vcelku jednoznačně nedoporučují a tak je to opravdu jen tvoje rozhodnutí, zda do toho jít a být vyjímkou, která potvrzuje pravidlo.

řekla bych, že dospělé Caridina japonica by v něm mohly být.

ale musel bys jim poskytnout dost úkrytů, aby se vůbec té dospělosti dožily. ono stačí, aby je rybičky zkusili ochutnat a poznaly, že to fakt jde, potom bys je už asi nezastavil a krevetky by se dostaly na jídelníček. jávský mech je výborné řešení. nebo jiná, hodně členitá rostlina. často tam prostě zalezou, žijí skrytě a odhazují svlečky, a pak vylezou o dost větší, než předtím

To se ti rekne dej je tam a maximalne ti je sezerou ale 250v prdeli...a to se mi zase nechce...proto se ptam jestli by jste je tam dali nebo ne

Tak jako dát je tam můžeš, že jo. Otázkou pouze je, jak dlouho vydrží.
ja jsem videl akva kde maji zivorodky a krevetky a v pohode
Kadlosek napsal: pridejte jeste nekdo nejaky komentar...zajima me vice nazoru 

A co chceš za názory? Dej tam deset kousků a uvidíš. Maximálně ti to ryby sežerou. Tedy určitě ... Blackmolly a mečovky to vyčistí skoro okamžitě.
Tak to ja by jsem jeste dokoupil nejake rostlinky...ale nevim jake..poradte

Já bych je tam vůbec nedával málo místa kam by se mohli schovat....aspon muj nazor nemam s tím skušenosti
chtel jsem se zeptat jestli si muzu dat do meho akvarka krevetky Neocaridina denticulata "Cherry"
rybicky.net/nadrze/3797
poradte co by jsem mel znenit nebo co pridat...jsem totiz uplny zacatecnik co se tyka krevetek

Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22649x