Kvalitní jehlový ventil na CO2
otazkou je kdo je vyrobce a jaky jsou jeho parametry....
Starší reakce
Vystaveny maju AMAS ako uvidis foto na stranke a poslu ti Rataja za rovnaku cenu. Vraj su to uplne rovnake ventily mi vravel majitel e-shopu. Avsak Rataj stoji cca do 15€, v nemecku 12,90€, takze ak pridam nejake hnojivka alebo iny tovar, kupa zo zahranicia sa mi vzdy vyplati... Ak som SK, neostava mi nic ine len spekulovat ako kupit si lacnejsie v CR,PL alebo inde v EU. Bohuzial.
0 05.05.2012 13:58 dravec [72] - Rostliny Starší reakce
přesně, maji i jeden v těle jako ty akva za 150 označen 2820 nebo v klasicke automatizační kostičce za 200-RFO, obosměřný RFU nebrat, propouští víc kvůli konstrukci.
navic u camozzi je sirsi nabidka ruznejch provedeni
já bych šel spíše do levnějšího camozzi, kvalita je stejná ne-li lepší, jemné to je dostatečně, mám doma 3ks.
Diky, a z tych dvoch je ktory lepsi AMAS (shopakva.sk) ale bo ten od RUWAL (RAtaj)?
Používám ten od Rataje. Je to ventil od firmy Ruwal a nemám s ním nejmenší problém. Tlak i nastavení drží stabilně a jde opravdu jemně nastavit.
Tu naozaj platí, drahší= kvalitnejší, ten polský sa rozlaďuje
Zdravim ma niekto skusenosti s tymto ihlovym ventilom?
www.aquariumsklep.pl/…
Ja ho mam na sete z PL a mam pocit ze je to jedine slabe miesto supravy. Tak sa chcem opytat ci vam to slape alebo ci sa pozriet po niecom novom.
Edit: Alebo pre aky dobry ihlak sa rozhodnut?
nasiel som zatial taketo:
www.shopakva.sk/… alebo od Rataja
shop.rataj-spk.cz/…
vopred diky za radu.
Starší reakce
jo, používám. Jsou dobré, dobrá italalská značka. Mám doma v provozu 1 a 2 budu dávat po neděli,až budu mít hasičák a redukčák.
Když to chceš našroubovat rovnou do redukčáku tak proč si nevybereš
www.tech-con.cz/…
Ještě mám možnost ten jehlový ventil od Rataje vrátit a objednat u tech-con. Bude asi lepší, když bude sedět než to spojovat hadičkou...
Tento nevypadá špatně
www.tech-con.cz/…
Používá ho někdo ?
přesně tak, taky to tak mám, když tak mají i hadičky do 10 a 20 bar, taky je od nich používám, poradí. V kontaktu jsem s panem Bílkem. Jsou velice ochotní. Skládám od nich už 2. sobě a 3. CO2 kámošovi.
Pokud nepotřebuješ velký tlak tak to propoj hadičkou.
Hledal, nemají ten co potřebuju a nejde ani poskládat
0 16.02.2012 14:12 David – redukce
Ahoj, mám jehlový ventil od Rataje - vnější závit R 1/8 a v redukčáku je vnitřní G 1/4. Nedaří se mi sehnat vhodnou redukci. Nevíte někdo co s tím ?
Starší reakce
takže do tohoto redučáku to také půjde, že ano? odkaz na redukční ventil:
aukro.cz/… Ten jehlový ventil má vnější závit který na fotce jakoby nebyl. Při objednávání mně to taky zmátlo tak jsem mejnul Ratajovi a po jeho ubezpečení že ventil lze namontovat do běžných CO2 redukčáků jsem ho koupil a nelituji toho.
Ale jak tam ten jehlák namontuji, protože to vypadá, že ten od rataje má jen vnitřní závit a na redukčním ventilu bude také vnitřní závit, nebo se mýlím?
Tenhle jehlový ventil od Rataje má závit R 1/8“ a mám ho namontovaný v běžném redukčním ventilu Mestriner
www.horaky-pb.cz/… a už dva roky šlape jak hodinky. Drží stabilní průtok plynu velmi dobře.
0 02.10.2011 16:30 Těhňajs Nemáte náhodou někdo zkušenosti s jehlovým ventilem, který jsem dal Tragett ? Potřebuji vědět. jak se namontuje na redukční ventil. Je k tomu potřeba ještě nějaký závit, nebo tak něco?
Starší reakce
a co si ten zavit premerit a hledat podle rozmeru??? i zavity se ridi normami
0 21.09.2011 23:10 Tragett [61] - Mořské ryby Zkuste mi prosim nekdo poradit, na jaky zavit se montuje jehlovy ventil do rataje? ja mam klasickej redukcni ventil na pivo, jak sem psal uz vys, ale proste sem porad ne a ne to dat dohromady, tak bych rad koupil redukcak podle toho, aby tam sel ten ventil, ale ne a ne na nic narazit. Ten starej redukcak si necha otec a plati novej, tak bych toho rad vyuzil, nez to nejak redukovat a tak.
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Diky za rady. Za odkazy budu moc vdecny!
Starší reakce
Myslíš že bych mohl také znovu malovat?
A co ten bezpečnostní ventil,hodil by jsi nějakou ídeu pls
Dělat jehlák k burčáku bez bezpečnostního ventilu je dost nebezpečná věc.
0 30.01.2011 22:09 S@L@ [11] Ahojky,nemáte někdo zkušenost s těmihle ventily.
www.tech-con.cz/…
Byl by k burčáku,a nechce se mi dělat ze zapalovače.
Starší reakce
Tak jsem ho objednal, zitra si jedu pro upravenej redukcak a pak budeme laborovat co s tim
Tenhle ventil který se dá zamontovat do těla redukčáku jsem nesehnal v žádném kamenném obchodě široko daleko. Nakonec jsem ho objednal u Rataje a je perfektní. Jemná regulace a hlavně co nastavím tak drží.
Tak schvalne uvidime co a jak, to me zajima
kde jinde nez u rataje se to da koupit? nejaky kamenny obchod? prolezl jsem jich mraky a nikde nic ...
Budíky mám jiný, ale šroubení bývá stejné.
To je veci ze jsem z toho jelen ... ja to rozsroubovat nemuzu, protoze sem ten ventil odvezl do jedne dilny na vymenu matek a pretesneni.
Hamidol: ty mas ale jiny budiky nez ja, tak snad je to stejny... objednam ten jehlak a uvidime co a jak, pak budu asi resit tu redukci
Vyšroubuj celý ten jeden vývod s kulovým kohoutem z těla ventilu-podle velikosti závitu-obvykle tam bývá 1/8 pak už snadno zjistíš, jestli je třeba redukce nebo ne...Já používám běžně jehlové ventily a nástrčné šroubení, dá se sehnat zde:
www.ingstuksa.cz/… případně i odkazované jehláky Camozzi se dají sehnat u nás přez dovozce za cca 200,-Kč bez šroubení...Pozor je třeba dát na to jaké hadičky použiješ-nástrčné šroubení jde jedině na tvrdé PE/PU hadičky, na měkké silikonové je lepší převlečné...
mno ja nevim ja jim rikal ze mam redukcak, ten je na lahvi a potrebuju jehlak na ten redukcak, a bylo mi receno, ze tam asi bude treba redukce. tak nebude?
Jestli nemysleli redukci mezi redukční ventil a láhev?
jeste prosim prosim tu redukci?
Jo.
Já žádnou redukci nepotřeboval. Vyšrouboval jsem původní výpusť, našrouboval jehlák a bylo.
U toho Rataje je to ten posledni? za tech trista neco?
Podle vyjadreni kohosi na infolince tam bude treba nejaka redukce
a pokud mi reknete nekdo jaka to bude, jdu do nej
Ahoj rybickari, mam tento redukcni ventil na co2, akorat se dvema vyvody (ano, z restaurace) a potreboval bych k tomu nejaky jehlovy ventil, ale uz sem objel pul mesta a nikde nic, nebo stal 4.000Kč ... poradite mi nekdo neco prosím? kde bych mohl koupit online, Baumax, Hornbach a dalsi velke obchody nic nemaji ...
Starší reakce
Je to skutočne muzeálny kúsok no aj ja som zohnal takýto redukčák. Našiel som si na nete najbližšií zvarservis a vymenia nový za poplatok a je to lacnejšie ako kupovať. Ja som spokojný no ,musím ťa upozorniť, že nastavovanie správneho dávkovania ti dá trochu zabrať (mne to trvalo cca.12 hod.
)
Je to muzeální kousek a používat ti ho moc nedoporučuji. Nevydrží věčně a rádi utíkají. Tlak nastavuješ tím spodním šroubem. Pokud točíš doprava tlak se zvětšuje a naopak. Další uzávěr na výstupu je jen kuličkový a ne jehlový a z tím počet bublin nenastavíš.
Ma niekto nejake skusenosti s tymto ventilom pre co 2 flasu? dole sa nastavuje tlak ... na vystupe je tiez jeden ventil .... neviem ci je to ihlovy alebo redukcny alebo aky ? lebo tym na vystupe neviem velmi nastavit pocet bubliniek pohnem 1 mm do lava a uz ide pomerne dost vela ....
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 9387x