Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak velké akvárium?

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Jak velké akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 11:23 NNNTomas Re: Yirka
Kde jsi ji prosímtě kupoval(pokud to není tajné)? ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 20:34 Muž Yirka [9196] Re: NNNTomas
Takový rozdíl to snad nemůže být, já mám lepenou 230ku na míru z 10mm a stálo mě to 2250,-.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 20:27 NNNTomas Re: oki
Taky bych radši 100cm dlouhý, 40 vysoký by ještě mohlo být snad z 6mm skla(co jsem viděl u výrobců), ale pokud bude výška třeba 50cm sklo už je 8mm, a cena bude o 800vyšší... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 19:17 oki Re: NNNTomas
Čím větší tím lepčí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 18:42 Muž Yirka [9196] Re: NNNTomas
Kdybych si mohl vybrat, tak vždy to větší. Tloušťka skla zde:
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 18:35 Nomen Re: NNNTomas
V tom případě 100x36x60 a na vrch 2x www.levnaakvaristika.cz/… nebo něco v tom stylu.

Do toho 3 Ancistrusy, tucet Moll, půl tuctu mečovek a tucet malých pancéřníčků a je to... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 17:47 NNNtomas Re: Nomen
Max. rozměr co se mi vejde do pokoje je ten druhej, větší už ne. Set asi ani nechci - filtr si koupím vzlášt, kryt se světlem si udělám podle sebe. A v případě toho většího akva i musím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 17:35 Nomen Re: NNNTomas
Pokud to chceš mít bez starostí, tj. chceš set, tak minimálně 112 l (dá se pod 3000).

Pokud bude na míru a máš dost místa a nekoukáš na korunu, tak něco kolem 100x50x50 bude určitě super ;-).

Jo a doporučuju míň druhů po víc kusech. To v obou případech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 17:02 NNNTomas Re: buclik
Tak se rozhoduji mezi rozměry akvária(dxšxv) 80x35x40 nebo 100x36x45 - tohle připadá v úvahu jen pokud by to bylo z 6mm skla, nevím jestli je to bezpečné, z 8mm by bylo jednuo tak drahé...

Poradili byste mi nějaký asi vnější(nebo vnitřní?) filtr? Dobrej ale "levnej"(aby se vypletil) ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 19:26 Muž Yirka [9196] Re: prisavnik
To bylo jen na první kliknutí na Google, já mám lepené na míru a příslušenství dle vlastního výběru, myslím, nejlepší volba. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 19:14 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: Yirka
Kolko? 4000? Ja som to kupil za 3000 sk a eate ktomu v predrazenom baumaxe! X-) Ja som akorat vymenil filter.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 19:10 Muž Yirka [9196] Re: prisavnik
112ka za 4000 se ti zdá levné? Mně tedy ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 19:06 Žena bucliik [99] Re: NNNTomas
Nechci vypadat jako šílenec, ale čím větší tím lepší, snadněji se to udržuje, v případě nějakých problémů hned nehrozí rychlá otrava.A stejně za chvilku přijdeš na to, že stávající akvárko je malé.Takže pokud máš možnost, dopřála bych rybkám co největší plavání. Ty mečovky bych do stovky už nepřidávala, ani oněch 20 pavích oček, z těch stávajících dvou ti jich jistě zanedlouho přibude.
Hlavně pozor kde nakupuješ, ať si nedoneseš z obchodu nemoc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 19:04 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: NNNTomas
kup si cely set 112 l od aquaelu neni drahy a mas tam vsetko,este dokupit nejaky dobry vonkajsi filtrik a je to X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 18:59 NNNTomas Re: bucliik
Chystám se koupit větší (teď mám 35l) protože mi porodilo paví oko (cca20ks) a silver molly (asi 10ks), takže by bylo už "přerybněno". Už teď tam je 1x silver molly, ancistrus, 4 neonky, 2 paví oka. Časem bych přikoupil měčovky- jsu docela hezký - pokud by se do toho 100 litrového "vešly"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 18:42 Žena bucliik [99] Re: NNNTomas
Já bych byla pro větší, myslím, že tyhle rybky nadělají hromadu odpadu, jak k tomu přijdou neonky se svým dokonalým trávením?
Hlavně to bude chtít pořádnej filtřík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 18:40 Muž Barney [61] Re: NNNTomas
Stačilo by tak 100 litrů. ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2008 18:28 NNNTomas – Jak velké akvárium?
Potřeboval bych poradit při výběru velikosti akvária...
Chystám se mít:
10x silver molly
4x mečovka
1x ancistrus
20x paví očko
6x neonka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2008 19:19 Muž cenega [1] Re: Toony
koukam ze tady kazdej planuje :-D , ja taky 200x80x80 ,vetsi uz to nejde :-( , ale i tak to bude slusnej lavor :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2008 19:05 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Toony
A co 200/60/60?To mam v plánu já,snad to vyjde ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2008 16:02 Usine Re: Toony
Určitě bych šel do nádrže 200x60x50 d.š.v. z vlepeným přepadovým filtrem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2008 15:57 R Muž Silent [5949] Re: Toony
Kdyby záleželo na mě, tak si dám 200x50x60 a jako světlo výbojky. Hejno Skalár a neonek červených působí impozantně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2008 15:49 Muž sportsmen [62] Re: Toony
ja bych byl radeji pro sirsi akvarko nez vyssi ... nizsi lepe prosvitis a v sirsim bude daleko vice prostoru ... Ps: jsem zvedavej co poradi ostatni, protoze delsi zase pusobi velkolepeji.!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2008 15:46 Toony – jake akva je lepší???
mam v planu akva 500-600 litru.biotop jizni amerika, maly cihlidky + nejaka ta skalara a tetry. jakej je podle vas nejlepsi rozmer 200x50x60(d,š,v) nebo 160x60x60 nebo neco jinyho???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 10:50 Žena Jiřka [15] Re: Smutný ak.
Ahoj. Já mám 54 litrů a samozřejmě bych chtěla větší, ale žádné problémy s tím nemám. Ze začátku jsem se o to ani moc nestarala, protože jsem si to napřed pořídila jen jako dekoraci a teprve pak mě to začalo opravdu bavit, takže problémů se neboj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 09:28 Muž Mobbydick [4] Re: Smutný ak.
bež do toho, je to super, akorát si nekupuj set ale poskládej si to, vyjde tě to na skoro stejný peníze, ale budeš mít věci funkční. Teď po vánocích jsem si 60tku pořídil taky, tak kdyby jsi nechtěl dělat chyby jako já tak mi napiš, vyjmenuju ti je abys je nedělal taky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 08:30 holenda Re: Smutný ak.
jasne chod do toho... aj 60l ti bude prinasat kopec radosti (ale pocitaj aj so starostami...) hlavne by si v nom nemal nikdy zanedbat pravidelnu (doporucujem tyzdennu) vymenu asi stvrtinu vody... v takom malom akvarku je to dost citlive prostredie... tie neonky budu fajn. do 60l by som ich ja dal asi 10. chemiu by som do akvaria nedaval vobec s tym ze by som don lial iba odstatu vodu... a k svetlu: ja by som doporucil skor 2x15W, ale to zalezi od toho, ze ake rastlinky tam budes chciet mat a ako chces aby bolo husto zarastene... neonky sa budu citit pri mensom osvetleni hadam este lepsie... ale urcite nie aqua glo, ani nic podobne. je to zbytocne predrazene... obycajna philips, alebo osram bude svietit tak isto dobre, a mozno este lepsie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 08:21 motýlek - jarda :-) Re: Smutný ak.
rozhodně se do toho pusť ;-) ... ale opravdu po krocích, jak radí ti přede mnou ... klidně si nech na úplné osazení rybkami měsíc času - naplánuj jednotlivé kroky a nesaž se to uspěchat - uvědom si, že akvárium bude sloužit více let - jestli tam dáš rybky o dva dny dříve nebo později z tohoto pohledu nehraje roli ... doporučuji fakt jednoduché rybky: malé tetry, dania nebo snad i razbory ... živorodky jen kazí vodu ... hlavně si pořídit hejno - čili deset až 15 od jednoho druhu, až se ti bude zdát, že už něco umíš, zkusíš přidat desetilitrovou vytíračku a ta dania nebo razbory namnožíš ... a už jsi tomu propadl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 06:13 jirkacichlid Re: Smutný AK.
Já začínal s 25 litrovým akvárkem. A stále ho mám, kromě toho mám další 3. Největší má 240 litrů, ale časem plánuji další kolem 500 l.Jinak 60 l pro začátek není nic špatného a klidně z něj můžež mít krásně zařízené akvárko, pokud si vybereš vhodné ryby a rostliny (a taky se o to musíš pravidelně starat) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 21:43 Muž recht [10] Re: Smutný ak.
Koukni co tam mam ja... a nemam problem... kdyz pridas tetry neonovy a nedas pavi ocka tak to taky pujde ;) A cenu to ma... 1x tydne vymenim 2 kyble vody. Chemii prakticky nepouzivam ze zacatku jsem pridaval nejaky hnojeni pro kytky ted nic.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 21:12 Dušan2 Re: Smutný AK.
Moje první akva bylo cca 10 litrů a nemohu si stěžovat, ale to už bude víc než 25 let. Dcera měla 30 a kdyby ji do ni druhá dcera nehodila těžítko tak ji frčí v pohodě do teď, teď má 60 a taky fajn. Každé může bít krásné a 60 není zas tak málo a určitě může být hezké, jen to chce tam správné osazenstvo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 21:12 Smutný ak. Re: všichni
takže tedy říkáte že jo,jsem rád,díky za radu,ryby se myslel jsem hejno neonek,ale te červené,co myslíte dobrá ryba začátečníka?a kolik na 60l díky,a pak na trhu je nespočetné množství chemie,je nutná?nebo lze akva fungovat i bez nich?a ješte jedna otázka,zářivka aqva glo 15W je dostatečné světlo?nebo něco jiného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 20:57 Žena Dinamit [68] Re: Smutný AK.
Já mám cca 50 litrů a funguje mi to vpohodě. Jediný, co ti poradim je, abys ses pokud možno vyvaroval co nejvíce těm klasickým chybám - málo rostlin, ryby vpuštěny hned po napuštění, slabé světlo, ap. V závěru pak za to zaplatíš mnohem více peněz X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2008 20:11 Muž filipsi [1297] Re: Smutný Ak.
Ano, jak pisou ostatni, jdi do toho. Malokdo zacina s vyrazne vetsim. Ono sice vetsi se lepe udrzuje, chyby vic odpousti, atd, ale zase na druhou stranu diky vetsimu mnozstvi ryb, rostlin, byva fatalni chyba znacne smutnejsi a drazsi. Na tom malem se to naucis, ale musis k nemu pristupovat s tim, ze to chce svou peci a pozornost. Treba te to nakonec nechytne, tak se take male akva snaze odklada nebo nekomu venuje.
Kvuli tomu co jsem napsal a kvuli cene porizeni bych radeji doporucoval na zacatek neco takoveho, nez 300l, s upozornenim, ze to ma sva uskali.
Ja pred necelym rokem znovu zacinal, a nevedel jsem, jak to vydrzi, tak jsem sel touto cestou a teprve ted tvorim vetsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 20:03 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Smutný AK.
sám jsem začínal s 20l, vydržel jsem, lidé tady na rybičkách.net mě toho hodně naučili, zač jsem jim vděčný, bez nich bych byl ještě pořád v začátcích.
Má to cenu, jen to chce trpělivost a rozvahu a hlavně se nejdřív poradit pokud nevím.
Jedna důležitá rada na uplný začátek: nekupuj akva v komlpetu(světlo+akva+filtr+nadrž) vypadá to sice levně, ale má to slabé osvětlení a fitr je honič vody, vyplatí se to koupit zvlášť v závěru to vyjde i o dost levněji. ;-)
Přeju ti hodně úspěchů palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 19:57 Muž matrix069 [79] Re: Smutný AK.
Cenu to má určite. Len treba zvoliť primerané rastliny+rybičky.... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.04.2008 19:51 Muž Johan [4952] - RostlinyRe: Smutný Ak.
Vše v čem je voda má jako akva cenu :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 19:50 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Smutný Ak.
60 litrů není zas tak málo, v případě, že se rozhodneš pro drobnější rybky a budeš počítat s tím, že rostlinek tam nedáš moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 19:47 Muž Jurasek [137] Re: Smutný AK.
Zase tak beznadějné to není. Chce to jen trošku víc pozornosti. Mám 12 litrů a nemám s tím žádný problém. Řasy nejsou a rostlinky rostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2008 19:45 Smutný Ak. – Má 60l vůbec cenu?
Ahoj strašně rád bych si pořídil akva ale mám možnost tak 60l neb bydlim s rodiči a víc se jim nelibi,bohužel ani prostor na nějaké vetší neni,takže nemá cenu s nimi rozmlouvat,ale po přečtení nespočetných knih,rad a internetových příspěvků se mi zdá že 60l snad ani nemá cenu zřizovat,většina akvaristů píše že 60l jsou jen samé problémy,viděl sem i hezká akvárka kolem 60l ale mám strach aby mně to kuli neuspěchu neodradilo,díky. :-O
jaký na to máte názor vy? Smutný akvarista

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6567x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8303-jak-velke-akvarium?od=101