Co je to za raka?
Dneska chycen druhý okoun a v žaludku další rak! Poloviční než tenhle, stejný druh.
Koukám na fotky z googlu a vypadá to na něj, takové pruhy tam jsou.
Vzhledem k tomu že byl již v žaludku je již narušen žaludečními šťávami ,bych řekl že se jedná o raka pruhovaného.Zkuste se podívat na ocas jestli na něm nemá pruhy ( na fotkách to moc není vidět).
Ohře, v Libochovicích (litoměřicko). Je poznat, co je to za raka?
Můžu znát místo kde se lovilo?
Takže co nejdřív přemístit do akvárka bez rostlin a bez menších rybek. Je to samička a měla vajíčka, která při převozu odhodila. Kolik ještě vyroste?
Ten rak je Procambarus fallax(Procambarus sp.Marble - staré označenie) Rak mramorový.
Já vím.
Uplně jsem zapomněl na raka. Udajně rak modrý, velikost cca 6cm. Budem přemístěn do většího za měsíc. Původně prodavač řekl že neví jaký rak to je, ale prý už neporoste. Což si odporuje.
Starší reakce
Ano, je to rak Procambarus clarkii a ještě pár.
S najväčšou pravdepodobnosťou, ak dobre pozerám párik Procambarus clarkii var.red
Hnedasté divoké sfarbenie sa vekom mení.Začína sa to na klepetách a neskôr rak tmavne do červena až čierno červena.Viď.moje staršie foto.
Starší reakce
louve nenapísal-a nič bližšie a preto tá moja poznámka o 5cm.
Podľa mňa mláďa raka Procambarus clarkii var.orange.No z fotografie to len hádam.Počkaj či vyrastie viac ako 5cm.
0 10.11.2013 21:36 louve – Poradíte?
Můžu se zeptat, poznal by někdo co je toto za raka? Děkuji.
Starší reakce
10 - 20 cm, 30 max
No na to, že jsem si kupovala CPO, kteří dorůstají jen do 5 cm
a mohla bych se zeptat, kolik tak doroste? I podle zbarvení by to odpovídalo.. Děkuji moc
Samica Cherax destructor,ak dobre vidím.
Dobrý večer,
od chovatele jsem si koupila 4 kousky Cambarellus patzcuarensis, dva oranžové a dva hnědé. Mám je necelé dva měsíce, nevím přesně. Ale jeden z nich neskutečně roste. Byl trošku jiný už od začátku. První, co mě zarazilo bylo, že si vyhrabal svou vlastní noru, jako další bylo, že mi zmizeli zbývající 3 paví očka, jednou jsem ho načapala, jak je chytá, když spali ve štěrku. Svlékal se už minimálně dvakrát, teď má tak 8cm (když mi přišli, měl tak 3,5cm), rozměr klepet je tak kolem 1cm a je v nich modrá i červená barva. Přikládám fotografie, je vidět i na pár fotkách v mé prezentaci. Moc prosím o radu, jestli se jedná skutečně o CP nebo o jiný druh, abych věděla, jak s ním dál naložit. Děkuji mockrát a přeji krásný večer všem
Starší reakce
Povedal by som ,že astacus.
Zaujmavý nález.
0 06.08.2013 13:00 Jindra Zdravím
Ví někdo co je to za raka? Byl hluboko v jeskyni v Moravským krasu, ve vodě která určitě nepatří k čistým. Pravděpodobně zde byl dlouho, takže barva nemusí odpovídat rakovi žijícímu běžně na slunci.
Díky za odpověď.
Starší reakce
Povedal by som,že to veľkochovatelia a obchodníci(nie všetci) robia schválne aby sa tovar rýchlejšie predal.Chcú nalákať nevedomého začínajúceho akvaristu.
Napríklad pod označením rak modrý sa predáva:
Procambarus clarkii var.blue (čo je rak červený ibaže jeho modrá forma)
Procambarus alleni (čo je vlastne floridský,no s takýmto označením som sa okrem tohto atlasu a kníh, nikdy nestretol)
Procambarus fallax (tu nie je na mieste označovať modrú formu pretože sa často takto sfarbujú len pri iných parametroch vody a akonáhle sú v ideálnejších podmienkach sfarbenie sa im vracia do pôvodnej farby) Trocha sa síce selektovali a niektoré sú namodralé,ale nie modré.
Cherax destructor (čo je skutočne modrý rak)
Cherax quadricarinatus (toto tiež nie je modrý rak,modré má len nohy a klepetá)
a to som uviedol len zopár príkladov
Neodpisujem celkom cz a sk označenia,len by ich trebalo presne používať.A to málo kto u nás praktizuje.Práve preto uprednostňujem latinu.
České a slovenské názvy jsou v pohodě a jsou uměle udržované, takže v nich je pořádek(na rozdíl od anglických). Spíš je problém v tom, že obchodníci nemají moc zájem pojmenovávat prodávané rostliny a živočichy jejich pravými jmény. (neznalost, neochota, nezájem...)
Tak to je ešte v poriadku cena.I keď tieto sa predávajú už aj lacnejšie ba dokonca zadarmo.Je to hermafrodit a na rozmnožovanie nepotrebuje samca.Latinský názov je Procambarus fallax (niekdajší procambarus sp.Marble)
Moc ďekuji, koupil jsem dva za jednoho 30Kč.
Preto neznášam sk a cz pomenovania,pretože často s reálom nemajú absolutne nič spoločné.Skoro z každého mramoráča ak je vo vode s nižším pH sa stane rak ,,modrý,,. Okrem toho je min.5 druhov ktoré sa u nás predávajú ako rak modrý.Treba používať latinské pomenovania.
Tak to te pekne okradli tohle je rak mramorovy na 100%.Jeho cena je hodne mala,kolik jsi za nej dal?
Jak to tak vidím tak to vypadá ne Raka mramorového jiný druh mi to nepřipomíná. A toto neni žádný rak modrý
to by snad vypadal modře a ůplně jinak
Co taky někdy v těch akvaristikách doporučí to je až k smíchu!
Tady máš popřípadě jak vypadá rak Modrý
www.akvarko.cz/… 0 17.03.2013 10:29 Daniel – rak
Poradíte mi co je to prosím za raka, v obchoďe mi ho prodali jako raka modrého.
Starší reakce
0 13.03.2013 23:14 Jaro2846 – Aky druh raka?
Dobry vecer, viete mi prosim poradit aky je toto druh raka a ake potrebuje podmienky? Foto prikladam
dakujem
Starší reakce
Starší reakce
0 26.06.2012 08:29 Borza Tak jeden macek od Zlína... V potoce jich bylo daleko víc, ale tenhle to měl bohužel za sebou...
Starší reakce
Vysazovat něco z chovu do přírody, byť se ten druh na tom místě vyskytuje, by se nemělo. 1. Hrozí přenos nemocí. 2. Je riziko, že to nepřežije. A pokud si někdo vzal na své bedra, že se bude o něco starat, měl by se starat i dál, né se toho takto zbavit. 3. Pokud přežije, bude se pravděpodobně množit (budu do populace zanášet jiné geny). Na jednu stranu to může být dobré, na stranu druhou rozmělňuje v populaci přizpůsobení na dané podmínky.
Takže je fajn, že vysazovat chráněné druhy je také zakázáno.
Trošku Ti teď nerozumím, jak jsi to myslel?
Naštěstí se nesmí ani to.
Zákon o ochraně přírody na toto myslí. (§5)
Tento rak je prenášačom račieho moru(ako aj iné nie naše pôvodné raky).V žiadnom prípade ho do prírody nepúšťaj!
Tento rak je rak mramorový(Procambarus fallax),dorůstá do velikosti cca 10cm.
Pro frantisek:tyto raci v žádném případě nepatří do naší přírody ,dokonce bych přivítal kdyby existoval zákon který by toto postihoval.
Pokud je to rak u nás v přírodě přirozeně se vyskytující, tak proč ne. Ale vypouštět do naší přírody jiné druhy jakýchkoliv zvířat nebude tím nejlepším nápadem.
a co ho dát normálně dopotoka?
0 06.05.2012 12:24 Jirkafil – Rak Mexický
Ahoj všem co mi mohou poradit,koupil jsem údajně raky Mexické-červené-mini a prý moc nevyrostou.Omyl!Jeden je cca.3x větší než by měl být a sežral vše na co přišel(tráva,rybky)a to je krmím patentkama a dalším vhodným krmením které my bylo doporučeno.Co stím mám dělat?Díky za info.
Starší reakce
Podstatný je rozmer akvárka,pomer kusov nehrá až takú rolu.Samozrejme sa samce častejšie môžu odháňať.Pozor pri zvleku aby ti samice nezožrali samca.Kúp si 2-2,to je istejšie.
Pohlavie sa ťažko rozlišuje v mladosti u cheraxov.Ostatné sa normálne dajú rozoznať podľa pohlavných orgánov i ako 1cm.To si musíš pozrieť v ruke,prípadne na burze zospodu v sáčku.
Dikym pomohlo mi to
. Existuje nějaká vychytávka jak jednoduše poznat samce a samičku u mláďat? Třeba na burze, v obchodě... Chci koupit pravé mini ráčky, rád bych 1samce a 2samice. Je to dobrý poměr?
Najlepším určovacím znakom je rostrum a postorbitálne lišty.To ale na webe budeš hľadať dosť ťažko.Hlavne vyobrazenia druhov-konkrétne.Zadaj si tie čo som ti napísal a porovnaj hlavne sfarbenie,tvar škvŕn.Je to dosť zreteľné.
www.crusta10.de/…
www.garnalenwinkel.nl/… Přidat reakci
1 ...... ...... [2] 3 4
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6255x