Co je to za raka?
Hmm, to spíš ne, tu jsem nikdy snad ani prodávat neviděl a byli za pakatel, (těch deset stálo tuším padesát korun) a z fotek vypadá dost jinak. To moje je fakt rak, má sice taková menší klepítka, ale to možná proto, že je to samice, což by dál nahrávalo tomu, že je to mramorový? Nevím, raky nastudované nemám, rozhodně jsem neměl v plánu je chovat
Každopádně se mi teda povedlo ho (ji?) přelovit do menší nádrže, kde bude, než se mi povede si potvrdit druh, a pak se uvidí...
Není to Krevetka čokoládová / Macrobrachium dayanum
Zdravíčko.
Je tohle rak mramorový?
Koupil jsem ho pár měsíců zpátky na burze jako živé krmivo bez udaného druhu, bylo jich cca 10, pár milimetrů dlouhých a měl jsem za to, že je ryby během chvíle sežraly, ale očividně se jeden schoval (nádrž mám dost zarostlou a se spoustou skulinek mezi šutry) a vyrostl, teď má tak tři čtyři centimetry.
Starší reakce
Hezké odpovědi. Jen pořád nevím, kterého máte na mysli. Toho ze zálivu se slanou vodou nebo z kanálu se sladkou vodou? Pač fotky z atlasu, případně googlu mi odpověď nedaly.
Podle těch fotek bych řekl že se jedná o raka pruhovaného.
Starší reakce
I v tomto případě by bylo dobré takové fotky vidět.
Ano,ale na druhou stranu by takový jedinec měl nést převládající znaky jednoho nebo druhého druhu.Toho se využívá v křížení ohledně barvy.
Nestěžuje poznávání jednotlivých zástupců rodu cambarellus fakt, že se mezi sebou mohou křížit?
Dá se z poskytnutého vyloučit, že to je ramorový? O nic víc asi nejde...
K tomu aby se dalo určit jaký je to druh je potřeba několik detailních fotek.
1)detail klepet
2) detail hlavy zhora
3)detail hlavy z boku
A pak se dá určit druh(u mladých jedinců to ale nemusí být na 100% protože mají velice málo vyvinuté některé znaky).
Zkus se podívat na C.schmitti.
Nějaký cambarellus. Miniráček
0 30.05.2018 08:50 Veron27 – Rak
Starší reakce
Z těch fotek bych řekl že se jedná o Raka pruhovaného .Stačí se podívat na vrch ocasku jestli tam jsou červené pruhy- na fotce to není vidět.
Ahojte, chtěl bych požádat o určení raka, kterého jsem dnes objevil na potoku pod rybníkem. Je to náš druh a nebo nějaký přivandrovalec?
Omlouvám se za kvalitu fotek, ale mobil mi během focení hlásil plné úložiště a nechtěl jsem raka zbytečně dlouho trápit...
Promenádoval se v písku na plném sluníčku a byl na něm vidět namodralý nádech.
Starší reakce
Tento rak je mladý mramorák.
0 24.03.2018 00:09 Matějíček Ahoj muze mi nekdo prosim poradit co je to za raka ?
Starší reakce
Tento rak z rodu Cambarellus ,bližší určení není možné z této fotky.
Starší reakce
Nevím jak kde, ale tento rak se objevuje dosti často při výlovech rybníků.
Děkuji za informaci. Na internetu jsem cetl ze na Morave uz moc nejsou, proto jsem si nebyl jisty.... s tim focenim jsem to nevedel, byl h vody jen chvilku, chtel jsem syna naucit chytat raky jako jsem jako dite chytal ja. Mam radost ze se tu znovu objevili
Na té druhé fotce se jedná o raka říčního( pozor na to i takové focení může být bráno jako porušení zákona).
U té první fotky nelze na 100% určit druh ( je tam velice málo markantů na určení),ale podle toho co je možné na fotce vidět tak bych řekl že se jedná také o raka říčního.
0 15.09.2016 07:18 borek – jaky je to rak prosim?
Nejsme si jisti jestli bahenni nebo ricni. Oba vypadaji jinak, ale jsou ze stejne tůňky...
Starší reakce
Z té špatné fotky bych řekl že se jedná o Procambarus clarkii nebo Cambarellus patzcuarensis. Pohlaví se z toho nedá vůbec určit (je potřeba pohled břicho a ocas raka).Kdyby jste chtěla opravdu určit druh tak musíte poslat lepší fotku.
0 15.07.2016 22:12 Candy – Druh?
Zdravím.
Dostala jsem ráčka a vůbec netuším, co je zač. Má jen jedno klepeto (prý mu odpadla a zatím dorostlo jen jedno). Před svlékáním byl hnědý, ale teď je jasně červený. Je to Rak červený? A jaké je to pohlaví?
Děkuji
Starší reakce
No taky jsem ho koupil pod jménem rak floridský modrý. ( Nevím jak to prodejce udelal, ale byl opravdu dost modrý - doma mi tak hodně zmodral jen jednou, když byl v silném stresu.) Nicméně na příštích 3 burzách jsem prodejce upozornil pokaždé, že je to tak mramorový, no ten ho pořád prodává jako Floriďana. Pro ty co chodí na Ostravskou burzu, tak je to ten slovák,co se nachází většinou v řadě naproti vchodu
Dost lidí se snaží tyto raky prodat tak hledají i jiná jména aby neznalí( nezkušení)budoucí chovatelé napálili( oni prodaly).
Jo, nejspíš to mramorový je. Mimochodem, můžu se zeptat, kdo šíři fámu, že je to tak floridský?
Předpokládám, že i já jsem se nechal nachytat a v domnění, že se jedná o raka floridského jsem si vzal devět kousků raka mramorovýho. Je tomu tak? Naštěstí mě to nemusí tolik trápit, byl to dar.
Starší reakce
Zrejme ak má len 3-4cm Cambarellus diminutus.
No mozno je to ten Procambarus Fallax, ale mne sa nezda
Mam ich sest a su pol roka stary velkost 3 az 4 cm, na Fallaxa pisu, ze vyrastie do velkosti 10 az 13 cm tak neviem
Podle té fotky si tipnu že se jedná o mládě Procambarus fallax( i to jméno by tomu napovídalo).
Na fotke máš Procambarus clarkii var.orange
Pod označením red sa predáva divo sfarbená forma viď. moja staršia foto
rybicky.net/k/forum/607600.jpg
a názov marlboro je len komerčná finta pre lepší predaj.Takže to označenie z predajne je nesprávne.
Spoľahlivo sa dá rak určiť podľa rostra a prvého páru pleopodov.
Možno ti trocha pomôže toto
iz.carnegiemnh.org/… Je to Procambarus clarkii orange.
Nech sa vyjadria rakári, ja viem len, že CPO to nieje.
Edit: Skús ešte porovnať s týmto
www.youtube.com/… Tak pak nevím
Třeba je ten tvůj na nějakých steroidech
no aj mne tak pripadalo ale su vecie zakrsle su do 5 cm a toto je uz 7 cm
niekde som nasiel ze by mohlo byt Procambarus clarkii marlboro red (P.clarkii var.orange)
ale niesom si istí ..hh
zdravim kupoval som to ako clarkii marlboro red co si myslite je to ono ?,
Přidat reakci
[1] 3 4
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6255x