Přihlásit se RYBICKY.NET »

Minerální vata v kořenech

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Sázení 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Minerální vata v kořenech
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik Re: Michal1987
alespoň mají pohnojené dno :-) ale jinak by měly rostlinky být dřív než rybky ;-) tak snad pro příště.
u rostlinek je to hodně individuální, některé jsou totiž pěstovány nad vodou( emerzně), takže pod vodou emerzní listy shodí a nasadí submerzní(podvodní) listy. Ty často vypadají dost jinak než ty původní. Takže jde o to jaké rostlinky máš. Trpělivost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal1987Re: Yirka
Takže rastlinkám nebude vadiť, keď im tie korene skrátim. A chcel by som sa ešte opýtať, s rastlinkami som začiatočník, aký čas potrebujú na aklimatizáciu v novom prostredí a kedy asi začnú pokračovať v raste a či im nebude vadiť to, že akvárium je už dlhšiu dobu s rybiou osádkou ? (myslím si, že je to dosť individuálne, ale chcel by som vedieť aspoň približné informácie) ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF OBRAEN – testik
ja som urobil test s vatou a dal som do filtra 2 kusy odličovacích tamponov medzi molitan na skušku jemnejšieho filtrovania vody :-) ..a po mesiaci som pozrel do filtra a po tamponoch ani náznak :-D ..voda čista bez nejakých stôp plavajucich tamponov ale vo filtry ako hovorím ani zrnko po nich ano ..žeby ju bakrérie skonzumovali??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Michal1987
Kořínky rostlin je vhodné prohlédnout a poškozené ustřihnout, kořeny pak před zasazením zastřihnout. Naprostá většina rostlin stejně po přesazení staré kořeny ztrácí a nasazuje nové.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal1987
takže jednoznačne vybrať??? ďakujem za radu, pretože počítam s kúpou takto pestovaných rastlín. A ešte by som chcel vedieť,či pri vyberaní rastlín z tohoto obalu vadia malé poškodenia koreňov, (či to nezačne hniť alebo tak nejako).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - René – vata
já jsem taky nevěděla - tak jsem to vyndala - někde to nešlo byla hodně prorostlá. Te´d to lovím po malých kousíčkách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jva Re: Horác
Skelná vata by asi mohl být problém, ale pro sázení rostlinek běžně používaná minerální se tolik neláme a není tolik ostrá. Například čichavci ji velmi rádi vytahují z kelímku a používají na stavbu svého hnízda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Primainfo
Já rostliny sprchuji, nebo pod vodovodem to jde dobře. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Primainfo Re: Horác
Jo, to s tou pinzetou mi přijde jako dobrej nápad. Jde mi jen o ty kořeny, celkem se hodně lámou, tak abych víc nezničil. Ten Anubias byl drahej jako k****, je celkem velkej. Ale zas bych kvůli němu nechtěl přijít o ryby, když ještě žádny nemám. ;-)
Díky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: Primainfo
Správný název je minerální vata. Skelná vata je něco jiného. Co se okusování týče, patrně to nelze vyloučit. Spolehl bych na to, že ryby nejsou blbé. Kolikrát vyflusnou i drahé krmivo (které jim nechutná), takže nevidím důvod, proč by se měly futrovat takovým fujtajblem. :o)
P.S. Zbytky minerální vaty na kořenech anubisu lze velmi dobře odstranit pomocí pinzety. Zvládne daleko víc, než ty nejšikovnější prsty. :o)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Primainfo – Skelná vata v kořenech
Dnes jsem si koupil do nového akvárka (zatím bez ryb) relativně velkýho Anubiase barteri. Vyndal jsem ho z kelímku a co nejvíce vyčistil od skelné vaty v kořínkách. Samozřejmě to nešlo všechno vybrat - kořínků je spousta a hodně prorostlé. Anubiase jsem umístil na dekorační kořeny (kořínky má relativně volně). Můj dotaz je, jestli rybky nemouhou okusovat i tu skelnou vatu, a jestli jim to nemůže nějak ublížit. Pokud ano, co mám dělat? Bojím se, že zničím kořínky, když se to budu snažit všechno vyškrábat.
Díky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Silent
Některé návody na sázení Eleocharisu (acicularis, parvula) uvádějí možnost sadit malé skupinky rostlinek i s částí vaty...
Ale jinak samozřejmě raději bez vaty. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Noxx
Mám za to, že to je čedičová vata. Ale určite vyndat. Rozpadá se.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - filipsi Re: Noxx
Rozhodne vyndat. Neni to bunicina (bavlnena vata), ani skelna (tedy jeste jsem ji nepotkal), ale mineralni vlna, takove to, co se pouziva k iyolavim. Nerozpadne se.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - TommySMASHRe: kuba
Vyndat jinak se rozpadne a bude ti tam poplavávat. - taky osobní zkušenost
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist Re: kuba
určitě vyndat kořínky tam můžou hnít a jak říká JT rozpadne se po AQ a dělá to hroznej bordel X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Criple Fishx Re: Noxx
Nevim jak Noxx, ale já si myslim, že je to skelná vata a řek bych, že ta se ve vodě jenom rozpadne na menší kousíčky. Takže já sem jednoznačně pro vyndat.
 Reagovat na tento příspěvek -3  - Noxx Re: kuba
Osobní zkušenost je taková, že do čerstvě založeného akva ji můžeš dát klidně i vč. té buničiny, ničemu to neuškodí, postupně se rozpadne a ani nebudeš vědět, že tam byla. Nehledě nato, že se lépe sází. Rostlina se lépe chytí. Někdo může oponovat, ale toto je osobní zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: kuba
Ach jo sad
Samozrejmne ze vyndat z vaty a kosicku. V pripade dlouhych korinku trochu zkratit a zasadit do pisku ( sterku ) v akvarku pod vodu :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuba – vata
Mám rostliny sázet i stou vatou v košíčku s kterou to koupím :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 3730x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7688-mineralni-vata-v-korenech?od=51