Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mražené, syrové, živé krmení

NápovědaFórum » Krmení » Neživé krmení 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Mražené, syrové, živé krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.12.2012 13:50 Muž tajfun1 [222] Re: Terisek
přesně jak píše malyLibor, nedávat více larev než kolik během chvilky rybky sežerou, zvláště pokud máš akva v ložnici nebo ti komáři vrátí úder :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.12.2012 13:26 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Terisek
Nalovíš-li ze sudu komáří larvy a další živočichy a propláchneš je čistou vodou, neměl by být problém. Je to ze sudu, o který se staráš, pouštíš do něj jen čistou dešťovku, přidáš čistý kuřinec, víš, co v tom je.
Jen jedna věc, na kterou bych si dával pozor - ať nedáš víc komářích larev, než dokážou rybky ihned sežrat. Myslím, že jsme si to zažili všichni, kdo krmíme komáříma larvama smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2012 13:06 Terisek Re: rriki
Neonky uz v akvarku davno nejsou .. Takze akary nebudou mit svacu xD a s tou sterilitou to taky beru s rezervou nejsem blba a rozhodne nejaem z tech lidi co berou Co je psano to jw dano .. Jen sem chtela vedet jeatli si tim nezanesu do akva nejakou nemoc ;-) thank for reactions ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2012 13:02 R Muž romant [28002] Re: RAP
Tak s tím se nedá než souhlasit. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.12.2012 12:57 RAP Re: romant
Nejde ani tak o to, komu nádrž patří, ale jak je s ní zacházeno. Paradoxně díky větší péči a snaze "vytěžit" co nejvíc rybího masa, jsou nádrže odbahněny a upraveny. Nasazeny spousty ryb a ty krmeny. Plankton nemá šanci přežít, natož se množit. Něco na způsob odchovných akvárií. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.12.2012 12:20 R Muž romant [28002] Re: RAP
Ono i na obecních požárních nádržích se dá stále dobře nalovit. ;-) Jen je třeba správně vycházet se starostou. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2012 12:18 RAP Re: Deathbull
Zlaté časy "komunistických" rybníků plných všelijakých breberek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.12.2012 11:57 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: PaDa
Myslím že kolem 40 kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2012 10:00 Muž PaDa [6089] - mřenky a sumciRe: Danila
A na kolik přijde tahle sranda porce? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.12.2012 04:57 Muž LiborSprysl [9016] Re: Danila
Naštěstí smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 18:30 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: host
host napsal: Kudrna je přímý dovozce, to MK ZOO jen překupník.
Pravda, ale přímých dovozců je víc, což je fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.12.2012 17:52 Muž tajfun1 [222] Re: cudla76
u Koreter ale může nastat i situace, že ti ty rybky (potěr) zblajznou ony :-D takže je vhodné vědět, co je co ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 17:43 Muž cudla76 [14] - LabyrintkyRe: tillecek
Průhledná nebo černá larva, já myslím že těm rybičkam to bude úplně jedno jak jsem ty larvy pojmenoval. Zblajznou to s chutí obojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 16:04 host Re: tajfun1
A co třeba si porovnat cenu za stejné(?) zboží, třeba tady:

www.aquamaster.cz/…

Kudrna je přímý dovozce, to MK ZOO jen překupník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 15:52 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: Deathbull
tak už mi to došlo přidaly mi tam dva malé balíčky dafnie a červy kali. spokojenost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 15:43 Muž tajfun1 [222] Re: Deathbull
taky jsem měl jednou balený koretry, a jak píše Deathbull, tak při slévání opravdu šok coze už nikdy více ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.12.2012 15:10 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Drahoš .
Koretra je ještě relativně ok...to takovej šok nezažiješ, protože je rozptýlená po pytlíku :-D Ten šok přijde až když to sleješ do cedníku. Ale ty nitě a patentky, ty mě fakt rozsekaly :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 13:36 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: malyLibor
já taky jdu v neděli na ostravskou burzu a koupím živé dafnie a krevety to jim chutnalo jestli tam bude tem polák
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 13:30 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Drahoš .
Já si koretru koupil od ostravského Rybky na Akvatera v Olomouci a spokojenost veliká. Samozřejmě ne pro každodenní krmení, ale na zpestření zimního jídelníčku. Teď v sobotu v Brně se chci kouknout i na další podobně prodávané krmení, jestli tam někdo bude mít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 13:16 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: Danila
tak to jsem zvědaví co dojde mě dnes v podvečer mi to doveze pošťák objednal jsem Bílá komáří larva (Koretra) 180ml 4 balení. potom poinformuji hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 12:29 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Danila
Tak nějak...MK ZOO už nikdy víc, sice to nevyrábí, jen prodávají ale mě by hamba fackovala..ono je dost blbé když rozhodíte do akvárek na večerní krmení něco, co stálo s poštovným skoro 4 stovky smich

Budu muset někoho přesvědčit, aby mi nechával nítě v menším za nákup...s někým se domluvím, občas mi toho doma dorůstá docela dost a pokud bych měl kupovat tohle, tak mě vyjde čudla na litr ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.12.2012 11:23 Žena Danila [4493] - Amerika
Fotka k příspěvku Deathbull napsal: Hlavně si tam neobjednávejte patentky nebo nítě, protože budete platit vodu a poštovný....ve 180 ml sáčku mi přišlo oboje tak za 5 korun max. U korýšů tohle balení chápu, ale u larev je to fakt šílený.
To rozhodně, viděla jsem na vlastní oko a málem mi vypadlo z důlků tone Musela jsem zdokumentovat...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   12.12.2012 05:52 Muž LiborSprysl [9016] Re: rriki
Si děláte kolego srandu s tou sterilitou? Víte, že někteří to berou co je psáno, to je dáno....coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.12.2012 20:53 Muž tillecek [134] - SumciRe: cudla76
Koretry jsou průhledné larvy, kdežto tady se myslí asi černé komáří larvy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   11.12.2012 20:00 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Terisek
Neboj se,voda v sudu je skoro jak sterilní prostředí.A ty neonky máš na přilepšenou pro akarky.?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2012 19:07 Terisek Re: cudla
Dobře, nějakej ten slepičí bobek tam hodim xD do toho sudu samozřejmě i prší, a larev je tam taky celkem dost :-). Jen jsem se chtěla ujistit, že se akarkam nic nestane. Děkuji za reakci :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2012 18:56 Muž cudla76 [14] - LabyrintkyRe: Terisek
Koretry by měly být v pohodě. Já s nimy krmím ze sudu také a ještě s nimy problém nebyl. Ale chce to dát do vody v sudu trochu slepičáku pak je tam larev víc ;-) Voda se mi víc osvědčila dešťovka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2012 18:37 Terisek
Dobrý večr :-),
ráda bych věděla, jestli je možné abych přitáhla nějakou nemoc spolu s komáříma larvama, které se chystám příští rok chytat, ze sudu, ve kterém je voda ze studny a nikdy tam nebyla žádná ryba, ze které by moly být larvy nakažené.
Předem děkuji za odpovědi, pěkný zbytek večera :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.11.2012 17:43 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: vlk9
Hlavně si tam neobjednávejte patentky nebo nítě, protože budete platit vodu a poštovný....ve 180 ml sáčku mi přišlo oboje tak za 5 korun max. U korýšů tohle balení chápu, ale u larev je to fakt šílený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 16:39 Muž vlk9 [296] - HalančíciRe: Mispulin
to je divný, objednával jsem tak nějak podobně, přišel mi i meil, že by to měli expedovat minulý pondělí, ale žádná žádost o potvrzení, že budu doma, tam nebyla..., jsem ted dost zaneprázdněn služebními povinnostmi a cestami a na připojení na netbooku mám trochu problém s meily, tak musím počkat do zítra a napíšu jim tam what´s up
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2012 16:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Mispulin
Je to solidní obchod. Já od nich nakupoval už vícekrát, hlavně krevetky a šneky, krmení ještě ne. Začínali před časem jen s pár druhy krevetek a dvěma druhy šneků s prodejem přes aukro, dnes už se tam dá koupit leccos, mají fungující eshop a majitel je sám chovatel a vyjde lidem vstříc.
Jejich problém se seznamem bude, že jejich mail někdo omylem (nebo úmyslně) označil jako spam a tak to padá do spamu. Je dobré se do spamu každý den kouknout, někdy jsou tam maily, na které netrpělivě čekáma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.11.2012 13:11 Muž Mispulin [67] Re: vlk9
Objednaval jsem 6.11., ale mohl jsem to dostat skoro o tyden driv, kdybych si tam zavolal. Pred odeslanim zbozi totiz posilaji dotaz na mail zakaznika, zda bude moci vyzvednout nasledujici den zbozi aby se nekde na poste nezkazilo. A evidentne cekaji, dokud jim neprijde odpoved. Bohuzel pry maji problem se Seznamem, ze tam jejich mail nekdy nedojde...a muzes hadat, jestli to byl presne muj pripad. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:45 Muž vlk9 [296] - HalančíciRe: Mispulin
můžu se zeptat kdy jsi objednával? mě psali už minulý pondělí, že to budou posílat a zatim nic:-( musim jim tam napsat, kde se to zaseklo, bo jsem taky platil předem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 11:35 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Mispulin
no ještě aby to nefungovalo.... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.11.2012 10:31 Muž Mispulin [67]
Tak vcera me byl dorucen balicek ziveho "pytlikoveho" krmeni z MK ZOO. Objednal jsem na zkousku nejmensi baleni patentky a roupice. V uhledne zabalenem balicku byly sacky tri - koretry poslal obchod jako pozornost za prodleni. Ve vsech trech pytlicich to "jenom zilo" a pokud dokazu posoudit, tak veskere krmeni bylo v bezvadne kondici. Zkouska teda vysla a vim, ze muzu objednat i vetsi mnozstvi (to nejmensi baleni je opravdu jenom na zkousku).
Jo, jeste jedna poznamka - risknul jsem to a zaplatil jim na ucet predem, abych aspon trochu usetril za postovne, respektive dobirku. Vidim, ze to funguje. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2012 08:02 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: sux
Patentky, artemka (slaná, sladkovodní) je kilo za kilo 1kg - 100,- Kč.

Patenky jsou teď baleny po 1,2kg a artemka 1 kg.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 23:44 Muž sux [117] - AmerikaRe: Semtex
To je zajímavé! To množství! Kolik to koštuje? Kč? Pro rejnoky je potřeba móóóc :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.11.2012 23:28 Muž GAGAL [455] - Halančíci
Živé na Olomoucké burze bude. Co se týká Poláků s krmivem na ostravské burze tak chtějí jezdit pravidelně. Do Olmiku jsem je nezval, ale uvidíme časem jak se Olmik chytne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 21:01 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Mispulin
Když se Vás domluví víc.......
A v mražáku se to nezkazí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:56 Muž Mispulin [67] Re: Semtex
Diky za tip, zkusim mu v budoucnu vzavolat.

BTW: tohle mnozstvi by moji sverenci nesporadali ani za pul roku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:42 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Mispulin
Abych řekl pravdu tak nevím co má psaný na jeho webu.
Ale když mu napíšeš nebo zavolaš, tak se jistě nějak dohodnete.
Bez problémů vozí po chovatelích. Já od něj moc neberu. Teď naposledy jen 3 plata patentek po 1,2 kg.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Semtex
Od Koblasy jsem bral na burze v Brně. Jeho ochota a ceny mne dostaly. Ale pokud vím, tak naším směrem nejezdí. Nicméně do Brna jezdím vždy, líbí se mi tam, a Olomoucká burza taky snad zapustí kořeny... sakra, to mi připomnělo, že jsem chtěl napsat Clarkiimu, prý k nám má tentokrát přijet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:23 Muž Mispulin [67] Re: Semtex
Dival jsem se na stranky Grygery a tam se pise o zasobovani obchodu o cele CR, nikoliv jednotllivych akvaristu. Da ses nim domluvit ze se stavi po ceste za "vetsim kseftem"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.11.2012 19:36 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Mispilin
Před týdnem byl u mě závoz od Grygery a všiml jsem si, že měl živé Artémie, dospělé, samičky byli plné vajíček.
Z živého má bežně i nitěnky, patentky i koretry. Je super, že vám to přivezou až domů a to bez přirážka.

Pokud má Grygera tento sortiment, tak jej jistě bude mít i Koblasa a ten jezdí po burzách. Taky dělá závoz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 18:11 Muž Mispulin [67] Re: malyLibor
Mě halíci taky v pohodě přijímají mražené a většina dokonce i občasné sušené (o neonkách a zbytku populace ani nemluvím), ale zjistil jsem možný vliv dlouhodobě podávané živé potravy na celkovou vybarvenost halíků. Na burzách kupuju samozřejmě živé patentky (v Olomouci je to hned první stůl vlevo od vchodu, v Ostravské menze to býval stůl hned naproti vchodu u sloupu, že? ;-) ), ale ty mě vydrží max cca 10 dnů. :-( Tak jsem teď zkusil navázat "alespoň" nítěnkama a halící jakoby prokoukli a zvýraznili se jim barvy. Tak to chci prubnout s tím krmením z MK ZOO...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 18:10 Muž sux [117] - AmerikaRe: malyLibor
parádní krám!!! Už vím, kde budu objednávat :o)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 16:29 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Mispulin
To by nebyl špatný nápad. Ale pokud bude pravidelně co 3 měsíce burza a bude sem někdo s tímto krmivem zajíždět, tak můžeme nakupovat tam. Pokud se nás ale domluví třeba 5-6, tak už se dá objednávat i z Plzně. Já mám tedy moje hladovce naučené na mražené, ale takové živé koretry nebo komáří larvy v zimě, to by byl pro rybičky opravdu luxus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 16:02 Muž Mispulin [67] Re: malyLibor
Ja si to zive krmeni od MK ZOO shodou okolnosti az do Olomouce objednal. Maji sice trochu zpozdeni, ale slibili ze zitra to tu bude, tak jsem zvedavej. ;-) Kdyztak poreferuju.....
Kdyby byl zajem, tak muzeme do Olomouce objednavat "ve velkym" a o cestovne se podelit. Mam totiz neprijemny pocit, ze o zive krmivo v obchodech v Olmiku neni zajem (krom nitenek u parku, ale i tam ma majitel z patentek apod. strach. :-( )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 14:28 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: malyLibor
No doufám že tam bude ten Polák. Už at je burza koupím zas i ty krevety ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 12:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Drahoš .
Jasně... Ale jestli se to bude prodávat už i u nás na burze, tak tam se to koupit dá :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 6 7

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/762?od=79