Mražené, syrové, živé krmení
přesně jak píše malyLibor, nedávat více larev než kolik během chvilky rybky sežerou, zvláště pokud máš akva v ložnici nebo ti komáři vrátí úder

Nalovíš-li ze sudu komáří larvy a další živočichy a propláchneš je čistou vodou, neměl by být problém. Je to ze sudu, o který se staráš, pouštíš do něj jen čistou dešťovku, přidáš čistý kuřinec, víš, co v tom je.
Jen jedna věc, na kterou bych si dával pozor - ať nedáš víc komářích larev, než dokážou rybky ihned sežrat. Myslím, že jsme si to zažili všichni, kdo krmíme komáříma larvama

Neonky uz v akvarku davno nejsou .. Takze akary nebudou mit svacu xD a s tou sterilitou to taky beru s rezervou nejsem blba a rozhodne nejaem z tech lidi co berou Co je psano to jw dano .. Jen sem chtela vedet jeatli si tim nezanesu do akva nejakou nemoc

thank for reactions

Tak s tím se nedá než souhlasit.

Nejde ani tak o to, komu nádrž patří, ale jak je s ní zacházeno. Paradoxně díky větší péči a snaze "vytěžit" co nejvíc rybího masa, jsou nádrže odbahněny a upraveny. Nasazeny spousty ryb a ty krmeny. Plankton nemá šanci přežít, natož se množit. Něco na způsob odchovných akvárií.
Ono i na obecních požárních nádržích se dá stále dobře nalovit.

Jen je třeba správně vycházet se starostou.

Zlaté časy "komunistických" rybníků plných všelijakých breberek.
A na kolik přijde tahle sranda porce?

Naštěstí

host napsal: Kudrna je přímý dovozce, to MK ZOO jen překupník.
Pravda, ale přímých dovozců je víc, což je fajn.
u Koreter ale může nastat i situace, že ti ty rybky (potěr) zblajznou ony

takže je vhodné vědět, co je co

Průhledná nebo černá larva, já myslím že těm rybičkam to bude úplně jedno jak jsem ty larvy pojmenoval. Zblajznou to s chutí obojí.
A co třeba si porovnat cenu za stejné(?) zboží, třeba tady:
www.aquamaster.cz/…
Kudrna je přímý dovozce, to MK ZOO jen překupník.
tak už mi to došlo přidaly mi tam dva malé balíčky dafnie a červy kali. spokojenost
taky jsem měl jednou balený koretry, a jak píše Deathbull, tak při slévání opravdu šok

už nikdy více ;)
Koretra je ještě relativně ok...to takovej šok nezažiješ, protože je rozptýlená po pytlíku

Ten šok přijde až když to sleješ do cedníku. Ale ty nitě a patentky, ty mě fakt rozsekaly

já taky jdu v neděli na ostravskou burzu a koupím živé dafnie a krevety to jim chutnalo jestli tam bude tem polák
Já si koretru koupil od ostravského Rybky na Akvatera v Olomouci a spokojenost veliká. Samozřejmě ne pro každodenní krmení, ale na zpestření zimního jídelníčku. Teď v sobotu v Brně se chci kouknout i na další podobně prodávané krmení, jestli tam někdo bude mít.
tak to jsem zvědaví co dojde mě dnes v podvečer mi to doveze pošťák objednal jsem Bílá komáří larva (Koretra) 180ml 4 balení. potom poinformuji

Tak nějak...MK ZOO už nikdy víc, sice to nevyrábí, jen prodávají ale mě by hamba fackovala..ono je dost blbé když rozhodíte do akvárek na večerní krmení něco, co stálo s poštovným skoro 4 stovky
Budu muset někoho přesvědčit, aby mi nechával nítě v menším za nákup...s někým se domluvím, občas mi toho doma dorůstá docela dost a pokud bych měl kupovat tohle, tak mě vyjde čudla na litr

Si děláte kolego srandu s tou sterilitou? Víte, že někteří to berou co je psáno, to je dáno....

Koretry jsou průhledné larvy, kdežto tady se myslí asi černé komáří larvy.
Neboj se,voda v sudu je skoro jak sterilní prostředí.A ty neonky máš na přilepšenou pro akarky.?
Dobře, nějakej ten slepičí bobek tam hodim xD do toho sudu samozřejmě i prší, a larev je tam taky celkem dost

. Jen jsem se chtěla ujistit, že se akarkam nic nestane. Děkuji za reakci

Koretry by měly být v pohodě. Já s nimy krmím ze sudu také a ještě s nimy problém nebyl. Ale chce to dát do vody v sudu trochu slepičáku pak je tam larev víc

Voda se mi víc osvědčila dešťovka.
0 11.12.2012 18:37 Terisek Dobrý večr

,
ráda bych věděla, jestli je možné abych přitáhla nějakou nemoc spolu s komáříma larvama, které se chystám příští rok chytat, ze sudu, ve kterém je voda ze studny a nikdy tam nebyla žádná ryba, ze které by moly být larvy nakažené.
Předem děkuji za odpovědi, pěkný zbytek večera

Starší reakce
Hlavně si tam neobjednávejte patentky nebo nítě, protože budete platit vodu a poštovný....ve 180 ml sáčku mi přišlo oboje tak za 5 korun max. U korýšů tohle balení chápu, ale u larev je to fakt šílený.
to je divný, objednával jsem tak nějak podobně, přišel mi i meil, že by to měli expedovat minulý pondělí, ale žádná žádost o potvrzení, že budu doma, tam nebyla..., jsem ted dost zaneprázdněn služebními povinnostmi a cestami a na připojení na netbooku mám trochu problém s meily, tak musím počkat do zítra a napíšu jim tam what´s up
Je to solidní obchod. Já od nich nakupoval už vícekrát, hlavně krevetky a šneky, krmení ještě ne. Začínali před časem jen s pár druhy krevetek a dvěma druhy šneků s prodejem přes aukro, dnes už se tam dá koupit leccos, mají fungující eshop a majitel je sám chovatel a vyjde lidem vstříc.
Jejich problém se seznamem bude, že jejich mail někdo omylem (nebo úmyslně) označil jako spam a tak to padá do spamu. Je dobré se do spamu každý den kouknout, někdy jsou tam maily, na které netrpělivě čekáma.
Objednaval jsem 6.11., ale mohl jsem to dostat skoro o tyden driv, kdybych si tam zavolal. Pred odeslanim zbozi totiz posilaji dotaz na mail zakaznika, zda bude moci vyzvednout nasledujici den zbozi aby se nekde na poste nezkazilo. A evidentne cekaji, dokud jim neprijde odpoved. Bohuzel pry maji problem se Seznamem, ze tam jejich mail nekdy nedojde...a muzes hadat, jestli to byl presne muj pripad.

můžu se zeptat kdy jsi objednával? mě psali už minulý pondělí, že to budou posílat a zatim nic

musim jim tam napsat, kde se to zaseklo, bo jsem taky platil předem...
no ještě aby to nefungovalo....

Tak vcera me byl dorucen balicek ziveho "pytlikoveho" krmeni z MK ZOO. Objednal jsem na zkousku nejmensi baleni patentky a roupice. V uhledne zabalenem balicku byly sacky tri - koretry poslal obchod jako pozornost za prodleni. Ve vsech trech pytlicich to "jenom zilo" a pokud dokazu posoudit, tak veskere krmeni bylo v bezvadne kondici. Zkouska teda vysla a vim, ze muzu objednat i vetsi mnozstvi (to nejmensi baleni je opravdu jenom na zkousku).
Jo, jeste jedna poznamka - risknul jsem to a zaplatil jim na ucet predem, abych aspon trochu usetril za postovne, respektive dobirku. Vidim, ze to funguje.

Patentky, artemka (slaná, sladkovodní) je kilo za kilo 1kg - 100,- Kč.
Patenky jsou teď baleny po 1,2kg a artemka 1 kg.
To je zajímavé! To množství! Kolik to koštuje? Kč? Pro rejnoky je potřeba móóóc

Když se Vás domluví víc.......
A v mražáku se to nezkazí.
Diky za tip, zkusim mu v budoucnu vzavolat.
BTW: tohle mnozstvi by moji sverenci nesporadali ani za pul roku.

Abych řekl pravdu tak nevím co má psaný na jeho webu.
Ale když mu napíšeš nebo zavolaš, tak se jistě nějak dohodnete.
Bez problémů vozí po chovatelích. Já od něj moc neberu. Teď naposledy jen 3 plata patentek po 1,2 kg.
Od Koblasy jsem bral na burze v Brně. Jeho ochota a ceny mne dostaly. Ale pokud vím, tak naším směrem nejezdí. Nicméně do Brna jezdím vždy, líbí se mi tam, a Olomoucká burza taky snad zapustí kořeny... sakra, to mi připomnělo, že jsem chtěl napsat Clarkiimu, prý k nám má tentokrát přijet.
Dival jsem se na stranky Grygery a tam se pise o zasobovani obchodu o cele CR, nikoliv jednotllivych akvaristu. Da ses nim domluvit ze se stavi po ceste za "vetsim kseftem"?
Před týdnem byl u mě závoz od Grygery a všiml jsem si, že měl živé Artémie, dospělé, samičky byli plné vajíček.
Z živého má bežně i nitěnky, patentky i koretry. Je super, že vám to přivezou až domů a to bez přirážka.
Pokud má Grygera tento sortiment, tak jej jistě bude mít i Koblasa a ten jezdí po burzách. Taky dělá závoz.
Mě halíci taky v pohodě přijímají mražené a většina dokonce i občasné sušené (o neonkách a zbytku populace ani nemluvím), ale zjistil jsem možný vliv dlouhodobě podávané živé potravy na celkovou vybarvenost halíků. Na burzách kupuju samozřejmě živé patentky (v Olomouci je to hned první stůl vlevo od vchodu, v Ostravské menze to býval stůl hned naproti vchodu u sloupu, že?

), ale ty mě vydrží max cca 10 dnů.

Tak jsem teď zkusil navázat "alespoň" nítěnkama a halící jakoby prokoukli a zvýraznili se jim barvy. Tak to chci prubnout s tím krmením z MK ZOO...
parádní krám!!! Už vím, kde budu objednávat :o)
To by nebyl špatný nápad. Ale pokud bude pravidelně co 3 měsíce burza a bude sem někdo s tímto krmivem zajíždět, tak můžeme nakupovat tam. Pokud se nás ale domluví třeba 5-6, tak už se dá objednávat i z Plzně. Já mám tedy moje hladovce naučené na mražené, ale takové živé koretry nebo komáří larvy v zimě, to by byl pro rybičky opravdu luxus.
Ja si to zive krmeni od MK ZOO shodou okolnosti az do Olomouce objednal. Maji sice trochu zpozdeni, ale slibili ze zitra to tu bude, tak jsem zvedavej.

Kdyztak poreferuju.....
Kdyby byl zajem, tak muzeme do Olomouce objednavat "ve velkym" a o cestovne se podelit. Mam totiz neprijemny pocit, ze o zive krmivo v obchodech v Olmiku neni zajem (krom nitenek u parku, ale i tam ma majitel z patentek apod. strach.

)
No doufám že tam bude ten Polák. Už at je burza koupím zas i ty krevety

Jasně... Ale jestli se to bude prodávat už i u nás na burze, tak tam se to koupit dá

Přidat reakci
1 ...... 6 7
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9816x