Mražené, syrové, živé krmení
No je fakt, že mě mraženou koretru živorodky moc nechtějí a živou jsem nezkoušel. Zato po patentkách by se umlátily. Živou nebo mraženou, nedělají v tom rozdíl
Ano, to je jedno z řešení. Jde o to, že po těch mrskajících se kouscích jdou ryby jak divé
I tak díky.
živou netuším, ale klidně bych ji hodil do kelímku, zalil trochou vody a šoupnul na mražák. Nic tím nezkazíš a bude zaručeně čerstvá.
Zdravím, poradí mi někdo jak uchovat živou koretru? Patentku vím - zabalit do vlhkých novin. U koretry je to stejné? Dnes jsem ji koupila na burze v sáčku bez roztoku, poměrně větší množství, nestačím to skrmit dříve, než za týden. Dá se to uchovat? Díky.
Starší reakce
asi uz pozde, ale ano, interspar naproti baumaxu na podebradsky ;)
Sušené vši?Sakra,to neznám?
Každopádně,u sušené Dafnie,jde spíše o balast.Nutriční hodnota,je velice nízká.
ale ne vsude je stejna kvalita.....na burze jsem posledne koupil mrazeny maly krevetky a to je super. Jsou to opravdu jen krevetky a nikde zadna voda, za 110 kc velikost A4, krmil sem s tim skoro dva mesice a rybam evidentne prospiva, ale na posledni budrzu jsem se nedostal, tak musim do dalsi neco malo koupit jinde....
mam mrazene ,cyklop-dafnie -koretry.tetramin atd.kdyz nejsem doma tak moje pani vezme lzicku susenych vsi a taky to sezerou.nedava nic vic nic min
a se to koupit vsude -mrazeny zradlo.a v litvinove sou 3 kramy
pokud to bylo na me, tak na to jsem se neptal, jinak kdyz uz jsme u toho, tak moje ryby nejradeji zive a potom mrazene, susene davam v posledni dobe minimalne
radeji pouzivam susene dafnie.
myslis ve sparu tam kus od Univerzity?
v superzoo vedle sparu mají jak tam vejdeš tak vlevo hned u výlohy mrazící box, tak zkus kouknout tam
Muze nekdo rici, kam v Pardubich a okoli zajet do obchodu pro mrazene krmeni?
Diky
Starší reakce
Jj, správně
Mělo být 5mm, nevím kde se tam to c vzalo
5 ti centimetrovou perloočku jsem ještě nevidělm možná to bude nějaký mutant ze Šternberka,kde mají zamoření po bývalé Chronotechně?
Dej si to do strejdy googla a nebo se podívej do učebnice biologie pro 6 třídu ZŠ.
Ale jinak dafnie a perločka je to samé jen jiným jazykem, buchanka je jiný druh. Oba jsou to korýši, buchanky jsou menší - max 2mm, perloočky větší - max 5cm.
aha..no tak záleží jaký ryby máš a jak velký..
Vim,ze zive je pro ryby dobre.Ale nejak sem neresil,jestli to jsou dafnie,buchanky,...jen sem si vsimnul,ze nektere jsou cervene,ostatni bile a nektere jim smakuji vice.
Tak to v tom máte lehce bordel..Je o tom spousta knížek apod..
0 09.11.2013 14:35 Kindr Dobry den,...nikde nemuzu najit jaky je rozdil mezi buchankama,dafniema a perloockama.Mel jsem za to,ze vse je to same.Lovim zive na ruznych nadrzkach a jezírkách a pravda je ,ze nektere tito DAFNIE prijimaji rybky lepe a nektere jim moc nejedou
Starší reakce
je toho dost
patentky, koretry, culex, dafnii, humří vejce, cyklop, artemii.. a blablabla dále
Ahoj chci se zeptat co za mražené krmivo sní tyto tybky neonka, fantom černý, tetra Sweglesová, tetra křivopruhá, parmička pětipruhá, popřípadě Krunýřovec sp. díky
Starší reakce
Není potřeba přidávat kuřince, stačí kus klacku nebo si dát do sudu vymáčet kořen.
xD že by u kuřinců taky platilo pravidlo 5vterin xD (vec sebrana do 5ti vterin ze zeme je cista xD
S tema larvama dam samozrejme pozor xD nerada bych mela v pokoji komari mstitele xD zbytek si zamrazim na zimu
Ještě jsem neviděl čisté hov.. neboli kuřinec.
Nebál? Já ano, já komáří kalamitu také zažil na vlastní kůži. Proto živými komářími larvami krmím opatrně
toho bych se nebál moje ryby můžou pořád co tam hodíš to sežerou a pořád loudí kdo se přiblíží k akv. už jsou nalepené na skle. všichni loudí
přesně jak píše malyLibor, nedávat více larev než kolik během chvilky rybky sežerou, zvláště pokud máš akva v ložnici nebo ti komáři vrátí úder
Nalovíš-li ze sudu komáří larvy a další živočichy a propláchneš je čistou vodou, neměl by být problém. Je to ze sudu, o který se staráš, pouštíš do něj jen čistou dešťovku, přidáš čistý kuřinec, víš, co v tom je.
Jen jedna věc, na kterou bych si dával pozor - ať nedáš víc komářích larev, než dokážou rybky ihned sežrat. Myslím, že jsme si to zažili všichni, kdo krmíme komáříma larvama
Neonky uz v akvarku davno nejsou .. Takze akary nebudou mit svacu xD a s tou sterilitou to taky beru s rezervou nejsem blba a rozhodne nejaem z tech lidi co berou Co je psano to jw dano .. Jen sem chtela vedet jeatli si tim nezanesu do akva nejakou nemoc
thank for reactions
Tak s tím se nedá než souhlasit.
Nejde ani tak o to, komu nádrž patří, ale jak je s ní zacházeno. Paradoxně díky větší péči a snaze "vytěžit" co nejvíc rybího masa, jsou nádrže odbahněny a upraveny. Nasazeny spousty ryb a ty krmeny. Plankton nemá šanci přežít, natož se množit. Něco na způsob odchovných akvárií.
Ono i na obecních požárních nádržích se dá stále dobře nalovit.
Jen je třeba správně vycházet se starostou.
Zlaté časy "komunistických" rybníků plných všelijakých breberek.
A na kolik přijde tahle sranda porce?
Naštěstí
host napsal: Kudrna je přímý dovozce, to MK ZOO jen překupník.
Pravda, ale přímých dovozců je víc, což je fajn.
u Koreter ale může nastat i situace, že ti ty rybky (potěr) zblajznou ony
takže je vhodné vědět, co je co
Průhledná nebo černá larva, já myslím že těm rybičkam to bude úplně jedno jak jsem ty larvy pojmenoval. Zblajznou to s chutí obojí.
A co třeba si porovnat cenu za stejné(?) zboží, třeba tady:
www.aquamaster.cz/…
Kudrna je přímý dovozce, to MK ZOO jen překupník.
tak už mi to došlo přidaly mi tam dva malé balíčky dafnie a červy kali. spokojenost
taky jsem měl jednou balený koretry, a jak píše Deathbull, tak při slévání opravdu šok
už nikdy více ;)
Koretra je ještě relativně ok...to takovej šok nezažiješ, protože je rozptýlená po pytlíku
Ten šok přijde až když to sleješ do cedníku. Ale ty nitě a patentky, ty mě fakt rozsekaly
já taky jdu v neděli na ostravskou burzu a koupím živé dafnie a krevety to jim chutnalo jestli tam bude tem polák
Já si koretru koupil od ostravského Rybky na Akvatera v Olomouci a spokojenost veliká. Samozřejmě ne pro každodenní krmení, ale na zpestření zimního jídelníčku. Teď v sobotu v Brně se chci kouknout i na další podobně prodávané krmení, jestli tam někdo bude mít.
tak to jsem zvědaví co dojde mě dnes v podvečer mi to doveze pošťák objednal jsem Bílá komáří larva (Koretra) 180ml 4 balení. potom poinformuji
Tak nějak...MK ZOO už nikdy víc, sice to nevyrábí, jen prodávají ale mě by hamba fackovala..ono je dost blbé když rozhodíte do akvárek na večerní krmení něco, co stálo s poštovným skoro 4 stovky
Budu muset někoho přesvědčit, aby mi nechával nítě v menším za nákup...s někým se domluvím, občas mi toho doma dorůstá docela dost a pokud bych měl kupovat tohle, tak mě vyjde čudla na litr
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 6 7
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9811x