Prohnutá skříňka
Reklamace není nutná... Měl jsem stejný problém, akvárium není rozmístěné stejnoměrně, jak bylo řečeno, tudíž jsem musel akva vypustit, vzít skříňku a namontovat do ní podpěru z desek. Cca 5 cm šířka. Zkus si to nějak vyztužit.

Skříňka evidentně stavěná na více než 1/2 tuny zátěže
Zátěž akvária pak není rozmístěna rovnoměrně a prasknutí je dost dobře možné.
Doporučil bych vyměnit desku za kuchyňskou a dovnitř skřínky dát mezi dvířka 21mm lamino na stojato a zajistit pod tu vzpěru opření o podlahu.
PS: doufám že zbytek setu nemá stejnou "kvalitu". Některé věci prodávat chce hodně drzosti a silný žaludek.

Zdravim všechny,koupil jsem akvarijní komplet 450l a po napuštění se prohla deska viz foto

Mohl by mě někdo poradit jestli na to dát ještě jednu desku,nebo vzpěru doprostřed,nebo to nevadí,když je to originál skříňka k akvárium?Začínam po 15 letech tak budu rád když mě někdo poradí

Díky.
Starší reakce
Ano, když je to na postavené jen na krajích, ale musí to být na rovném a pevném, což se o této skříňce myslím říct nedá.
Vůbec to nevadí. Někdo to má postavené jen na krajích akvaria a je to ok,nic se s tím nestane.

Mám pod 50l akva taky komodu z Baumaxu a radši jsem navrh namontoval kuchyňskou desku, teď je to v pohodě

Já jsem vyndal dorazy pro dvířka a vznikla tam cca 2cm mezerka a zvrchu dolu jsem dal před poličky tať cca 16mm silnou a 8cm širokou.
Tak jsem to radši vykýbloval. dovnitř dám doprostřed nějaké podpěry (kus dřeva), to by snad mělo stačit, ne? Myslím že se to neprohnulo tíhou akvária, ale je to tak z výroby. Přece jenom to akva má jen tak 60 kg. Je to levná dřevotříska, tak se to dalo čekat, no..
To musí být hrozný šmejd ta skříňka. Jestli má 50l AQ, tak bude dlouhé cca půl metru a že to přes polystyren tu skříňku prohne je divné, když je to akvárko přes celou délku. Já mám na podobné skříňce moje menší cca 100l, ale doprostřed jsem dal hned za dvířka vzpěru a drží jako hrom.
Takže test se vyplatil

takhle sem testova skřínku v mojim pokoji a prask....
No že je prostředek ve vzduchu nevadí (naopak by to bylo horší), ale stejně bych to dal jinam. Je tu riziko příčného pnutí, ale hlavně to poukazuje na kvalitu té komody. Až si vyhlídneš na co ji dáš, tak nejdřív na to sedni a pořádně se zakruť

Radši bych ho vypustil a upravil tu skřínku... Přidal nějaké výstuže.
0 14.12.2007 20:38 petr 2000 –
Re: :-) Takže radši hned vypustit?
0 14.12.2007 20:37 Sidonius –
Re: :-) Měl byste do skřínky přidat vzpěry. A asi i dát novou desku navrh komody.
Já bych začal shánět nějaký kýbl a hadry

0 14.12.2007 20:19 Petr2000 – prohnutý podklad

Zdravím, založil jsem si nové akva,má cca 50 litrů, hodil jsem ho na komodu viz foto - najednou koukám, veprostřed pod polystyrénem fuk tak dva milimetry jak se to prohlo. co teď co radíte? mám strach aby to časem neprasklo. Díky moc za každou reakci.
Přidat reakci
1 ...... 4 ...... [5]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 4791x