Ryby mi ožírají rostliny
Jedna mimosoutěžní. Jak bude, je, to akvo velký?
0 31.10.2014 17:14 struback – Jaké rostliny k gibbicepsům
Poraďte mi prosím,nějaké vhodné rostliny k gibbicepsům,mám spadeno na anubiasy,k
tomu si pořídím hygrofily,ty rychle rostou,ty můžou ožírat,ale stejně bych chtěl mít
akvárko hezké.
Starší reakce
jojo taky to zkusily,ale jak zjislily ze sou echinace chutnejsi...
...nebo tam dej Anubias, s tím nehnou ani náhodou...
Chvilku mi trvalo, než jsem zjistil, které potvory mi ukusovaly špičky ještě nerozvitých listů anubiasu...
anubiasu si zas vsimaji rasy
skalary uz tam davno nejsou(stare fotky)bouzel umrely po par dnech co sem je koupil myslim si ze to byly nejaky slabsi kusy
ty parmicky tam prisly az po nich.
Jinak, bych upozornil na jiný problém, který příjde a tím je přítomnost skalár ve společnosti s těma parmičkama. S největší pravděpodobností bude docházet k tomu, že budou parmičky skaláry otravovat a i okusovat jim ploutve a za další je to akvo silně na hraně, tedy spíš pod ní, na skaláry.
ok dekuji.takze porad do nich valit zeleny.ja jim rikal ze je vymenim jestli neprestanou ale asi mi nerozumely.asi spatne navazane telepaticke spojeni
Zkus přidat kvalitní zelený vločkový krmení (Tetra Phyll, Sera Flora apod.). Jinak jim to nevysvětlíš nijak, leda zkusit telepaticky působit a vnutit jim svou vůli, ale tomu moc velkou šanci nedávám
.
No asi je toho zeleného málo...co víc chcete radit?....parmičky prostě zelené žerou...
nikdo neporadi?
zdravim vas vsechny.nevi nekdo zvas jak mam mojim parmickam 4pruhym a mechovym vysvetlit ze novy listky echynacu nejsou k jidlu?vzdy kdyz konecne zacina rust novy listek tak mu uzerou spicku
.dostavaji smesku spenatu s hovezim srdcem a obcas mrazene artemie
Starší reakce
To je určitě pravda, za pokus to stojí a když si tak Ancíky někdo vycvičí od malička, tak mu žádné rostliny ani začít žrát nemusí, ale záruka to není. Každopádně, jak jednou začne, tak nepřestane. Já každý den večer po zhasnutí hodím do akvária dvě čtvrtky tablety a vždycky na ně jdou oba mí Ancistrusi okamžitě. No a stejně mám některý rostliny obroušený. Zkrátka čerstvá sváča je čerstvá sváča, vyčítat jim to nemůžu.
Já se čím dál více kloním k výměně ancáků za zmíněné Otíky,nebo nějaké jiné ryby dna s ohledem na to jaký bordel dělají ancistusy.
Tak ono je to s tím krmením taky o tom "kdy". Jako nejvhodnější pro tyhle noční brusiče je jim podstrojovat tzv. na noc, před, či po zhasnutí světla. Ovšem ono pokušení šťavnatýho listu echináče, je obvykle zajímavější krmě, nicméně za pokus to stojí.
Partou Otíků.
No takže do rubriky daruji brzo přibyde pár ancáků,teď ale je otázka čím je nahradit,ale to je již na jiné vlákno.
Jak už ti tu napsali ostatní, jak jednou zkusí, tak nepřestanou, ať je krmíš, čím chceš. Mně nedávno začali ožírat Vallisnerie a Sagittariu platyphyllu...kdysi jsem taky míval Echinodory a dopadly vždycky stejně, jako ty tvoje, tak šly ven. Nějakou dobu uvažuju, že půjdou ven spíš ti Ancistrusi a časem pořídím Otíky.
Je to klasický požer od ancíka. Kdyby jsi zajel do starších příspěvků najdeš tu podobné fotky.
Takže dle vašeho názoru? Pachatel je ancistrus?
(nebo je jiná možná příčina?)
Vyměň ancíky za otíky, jak jednou začnou už je to neodnaučíš.
Jak jednou zkusí už je to nikdy a nikdo neodnaučí.
Zjevně jim to zachutnalo a né a né je to odnaučit
Spíš pozdní, noční večeři.
Osobně bych si byl jist, že to jejich práce je.
Myslím si to také,jelikož jsem je dal do jiného akva na zkoušku a po týdnu se v původním bydlišti zatím problém nevyskytuje. Pokud si budu jist,že je to práce ancistrusů,tak je někomu daruji a nahradím je jinými rybami.
Řekl bych, že si Ancistrus dal sváču.
?
?
Je toto problém v rostlině? Nebo co si myslím já-práce ancistrusů?
Starší reakce
No vždyť to píšu, na čichavce platí dafnie, mají to 2v1 a je klid a jak jsou po nich pěkně dobarvený a i tření bývá snažší.
Jinak s tou nevzdělaností souhlas, to je problém i u lidí.
Určitě je, ale asi jim více chutná ta řasokoule.
Spíš než tabletky , bych se zaměřil na vločky , nebo granule s tím zeleným, k tomu se dostanou snáž.
Mám velmi dobrou zkušenost s tímto.
www.happypet.cz/… Denne dávam zelené tabletky pre prísavníkov. To neni dobré?
Zajistit přísun zelený složky v potravě a teda jako ideál se mě jeví živý dafnie, rybníky už jsou plný.
Samozřejmě, že krmiv s vyšším podílem rostlinné složky je na trhu nepřeberné množství.
Od kedy mám v akváriu Kolizy krpaté, pomaly ale iste mi ubúda z Riasovej gule. Videla som jednu Kolizu, ako si z nej odtrháva a potom tie kúsky plávajú na hladine akoby v penovom hniezde. Čo s tým? Obidve by som si rada ponechala. Pravdou ale je, že tá guľa mala v strede dieru, ale nebola vidieť. Teraz je z gule už takme len polovička s veľkou dierou.
Starší reakce
už ti tady o tom někdo psal , kytce odchází listy neb vyrostla v pěstírně enerzně (nasuchu) , postupně shodí tyto staré listy a začnou růst nové submezní(podvodní) a vše bude vpoho , to prostě kytky z pěstíren dělaj , otrhal bych ty nahnilé , resp ty které rostou nejdál od středu růžice aby se co nejvíce světla a živin dostalo do středu růžice kde vyrůstaj nové listy
najdi si něco o emerzních a subemerzních listech
ty echináče a jiné rostliny se pěstují takto
www.vivarium.cz/…
Po zasazení pod vodu prostě začnou měnit listy, aby přežili. Když to napíšu až tak zjednodušeně
0 02.03.2014 22:15 DANMAZUR00 Tohle nesnáším jeden tvrdí to pak se další připojí a ten tvrdí ono.Takže je echinodorus v pořádku nebo není protože mu nevyhovuje štěrk?Jsem z OSTRAVA!!!Páni to jsem netušil ze akvaristi nabízí rostlinky za daco já za jednu utratim 60-100kč a ze jich budu potrebovat hodně kdyz to budu osazovat.No nevím jestli uvadavaji Staré listy ten echinodorus mam4-5tydnu a kdyz jsem ho kupoval byl nedotceny a po 3tydnech začalo tohle.
Netuším od kud jsi , no koukni občas do inzerátů , rostlinkáři většinou přebytky po stříhání darují za odvoz, za tejden jsem sehnal zadara rostlin na dvě takové akvárka jako máš, hol se tomu obětuje trocha času
0 02.03.2014 21:48 radim Ten echináč je v pořádku. To "ožrané" je starý list, který prostě končí a jestli si na něm viděl ancáka, tak jen proro, že už se rozkládá a to oni k svačině můžou
Dokonce bych řekl, že se rostlině daří.
0 02.03.2014 21:47 DANMAZUR00 Cezarmilan já vím vzdyt jsem psal ze vím ze nemám vhodné rybky ale ze jsou staré tak je nechám dožít a ze vím ze ta rostlinky neni vhodná do vody podívej se trochu zpet a nejde ten štěrk upravit musím ho vyhodit sehnat si nový a založit akva znova je to riskantni pro rybky jestli to jiňák nejde jaky mám sehnat?už jdu spát jdu do školy tak zítra cus
Ak má rada mamka kvetiny, tak časom iste pochopí aj teba
Máš malú nádrž na rybky, ktoré máš. píšem to preto, aby neboli ďaľšie problémy s nimi a čo potom mamka?
Vidím tam rastlinku accorus, tá nieje akvarijná a časom sa jej prestane dariť, bude odhnívať a budú problémy ďaľšie. Neprajem ti ich, to len, aby si vedel už teraz reagovať.
No ten štrk je žiaľ hrubý
0 02.03.2014 21:22 DANMAZUR00 Akva je 60x30x30 54litrů ale čistého bude min asi 43.Myslis ze je moc hrubý?Doufám ze nebudu muset kupovat nový založit znova akva je duška a nebezpečný(moc sterilní prostředí)a navíc mamka to vidí jako vyhazování peněz no a co tak budeš mít umělé rostlinky.Jako .neptal jsem se ale když jsem říkal ze mi nerostou rostlinky tak řekla bohužel prostě ti nerostou rostlinky a dál to neresila(je to skvělá mamka ale akvaristice moc nerozumi).Takže si myslím ze bude mit takový názor takže hledám co nejpřijatelnější možnost.Hnojim hnojivem akvaflor af-7.
Substrát, či štrk je na rastliny moc hrubý, máš tam niečo výživné? Myslím v dne. Akvárium má koľko litrov?
0 02.03.2014 21:03 DANMAZUR00 Ja vím vpravo vzadu rostlinky nevhodná pod vodu a zvadnou ale tak jsem je tam nechal.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 10512x