Nepodporuji jakékoliv týrání zvířat, ale je nutno se na to dívat z více pohledů.
Ano, chudáci želvy, ale i ... kuři, tuři, psi, kočky atd ...
Každá kultura obnáší to svoje.
Uvědomil si někdo z Vás, že tyto želvičky z velké části v přírodě buď zahynou, nebo že se stanou kořistí přirozených predátorů. Já větší problém vidím v tom, že jsou tito, a nejen oni, tvorové uměle udržováni při životě a tím je narušena přirozená biologická rovnováha. Pokud jsou tito tvorové chováni za účelem využít je v potravinářském průmyslu (i jiném), tak proč by mělo vadit, že jsou prodávání i jako dekorace (rozuměj domácí mazlíčci). Ano, ten prodej je pro nás evropany nestandardní. Ale od kdy? Možná od druhé světové války. Vím, že toto je velmi choulostivé téma, ale mne osobně to připadá sice neslučitelné s naší rádoby moderní kulturou, ale na druhou stranu to nepovažuji jako civilizační, či dokonce apokalyptický problém. Prostě je to tak.
Co takoví námořníci v minulosti. Želva = živá konzerva = objevení nových světů = naše exotické dovolené = obdivovaná amazonie, karibik, austrálie atd ... je to sice dost nadnesené, ale je potřeba vidět vše v širších souvislostech.
www.czech-press.cz/…
... a co Vy na to, že v akváriích trýzníme naše živočichy? To je v pohodě? Lidi. Trochu nadhledu. Kolik z Vás jsou vegáni (ne vegetariáni).
Prostě jsme na vrcholu potravního a evolučního řetězce a je jen na nás k čemu se dopracujeme. Myslím si, že se chováme k ostatním tvorům velmi racionálně, ale je nás 7 miliard.
Oproti jiným svým příspěvkům na toto téma jsem nechtěl nikoho nadzvednout z kancelářské židle, ale chtěl jsem se trochu podivit nad teorií brutality lidského zvířete ... kolegové.