Co na to ?; že není o co stát.
Karas ob. je škodná a kromě populací žijících v jezerech v Rusku, je bez valného užitku a to v tůních, kde by se mohli v jejich nepřítomností množit obojživelníci a bezobratlé živočišstvo.
Za mých školních let, jich opravdu bylo porůznu mnoho a to často společně s hrouzkem, ale změny stanovišťních poměrů, mají za následek i změny ve složení fauny a flóry.
To je přirozený běh událostí a je otázkou, zda ty preferenční snahy jsou pro vodní biotopy přínosné.
Karas obecný se dělil na rybniční vysokotělou formu a nízkou návesní. Na pohled ty rozdíly, byly naprosto zřetelné.
Jako školák jsem měl oba typy a rád je lovil i vysazoval, ale nyní, bych to nedělal to vysazování. Jak jsem uvedl, není pro mokřadní vodní nádrže přínosem, leda tak pro volavky.
V akváriu mi potěr karase obecného s tou tmavou skvrnou v ocasním násadci, lovil a požíral potěr mečovek, takže je i dost dravý a žravý a místo něj lze chovat cennější druhy ryb v zahradních i krajinných jezírkách.
Ahoj, neznáte někdo nějaké zahraniční stránky, kde by se daly nalézt prezentace nádrží, jako tady? Snad to nebude vnímáno, jako snaha upozornit na nějakou konkurenci, myslím, že místní komunita nebude mít tendence utíkat na německý, anglický či jiný web

Inspirace není nikdy dost

Chcete lesknoucí se zdravé ryby? Chcete, aby měl potěr živorodek kulatá bříška a přibýval? Chcete bující rostliny?
blog.sme.sk/…
Plno dobrých zásad.
Mňa zaujali: Jednodruhové akváriá.
(mražený) Bílý komár má výhodu, že příliš neklesá ke dnu. Malé ryby se neobávejte krmit spíš víc. Největší riziko nákazy spočívá v nákupu nových ryb a nedostatečné karanténě.