Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

pH metr

NápovědaFórum » Technika » Nástroje a pomůcky 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
pH metr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 12:19 Muž xnor [71] Re: matlala
Určitě nejlepší by byla kvalita pa ( pro analýzu ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 11:57 Muž matlala [798] - RostlinyRe: xnor
jak je to s čistotou? Počítá se na to asi co nejčistčí, co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 10:44 Muž xnor [71] Re: matlala
Vetšinou se používá 3M KCl což je 23gKCl/100ml.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 09:14 Muž matlala [798] - RostlinyRe: xnor
tak novou základní seženu za 700-800 v Německu. Dovnitř má být jaká koncentrace KCl? Mám doma namícháno z cca 23g/100ml destilky. Z hlavy nevim, tam ji zatím máčím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 09:04 Muž xnor [71] Re: matlala
Podle těch fotek to vypadá na klasickou skleněnou kombinovanou elektrodu pH. Nejduležitější je ta kulička na hrotu a ta vypadá v pořádku. Zkusil bych doplnit do vnitř KCl ,elektrodu namočit do KCl nechat pár dní a zkusit z pufrovat. Nová elektoda by odhadem mohla stát tak kolem 1000,- Kč. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 08:43 Muž matlala [798] - RostlinyRe: host
Zkusím, ale ostatní nějak mlčí, zajímalo by mě aspoń co ta sonda. Jetsli by byla použitelná, bylo by to supr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 20:38 host Re: matlala
Zkus kontaktovat:

Akvarijní pomůcky Ladislav Grýgera

Cihlářova 170 , Praha 4 - Kamýk , tel.: 241 722 133
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 19:35 Muž matlala [798] - Rostliny – co to je zač?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, dostal se mi do ruky tenhle pH metr, ležel minimálně 4 roky na suchu, předpokládám tedy leda koupi nové sondy, zatím hodlám jen vyzkoušet se sondou z pH kontroleru dole. Stál by mě případně pakatel + samozřejmě novou sondu. Někde na netu jsem tohle viděl, ale kde netuším.
vevnitř je to poloprofi, jak je vidět, nejspíš je tam koupený display s ovládací elektronikou a udělaný jen převodník a kalibrační trimry. Ale funkční to je.
sonda je doplňovací, ale ve vnější baňce je sucho a ve vnitřní jen asi do 1/2 plno. Koroze určitě na suchu pracovala, človíček se o to moc nestaral a kamarád to dostal z odchovny a leželo to na suchu min ty 4 roky.
Takže dolít nepomůže nejspíš vůbec.

otázka je, zda bude dost dobrý, když už to mám v ruce, stačila by sonda a mám nejspíš lepší pH metr než s tou integrovanou sondou, co jsem plánoval koupit. Sonda může i tohoto mít automatickou kompenzaci teploty?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 19:13 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Kamilstrom
To sice můžeme, ale pochybuji, že tím splníme Bakovo zadání... :)
Připomínám:
Řeším co poradit borcům kteří nemají přístup k přesným pufrům. Řešil jsem doma teď možnost náhrady pufru něčím jiným a zatím jsem nalezl jen chemický přípravek Coca Cola light převařený i nepřevařený má pH přesně na 2,5. Tak a borci co ty další kolem 7,0 případně 8,0? Napadá vás něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 16:38 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Sid
Tak se radeji vratme k osvedcenemu mixu Potassium Dihydrogen Phosphate a Disodium Hydrogen Phosphate. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2012 09:20 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Sid
Hot dog byl večer, ale pořád nenacházím nic s konstantním pH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2012 21:35 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Bak
Ani toho psíka? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 21:06 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Sid
Humánní náhradou bych dal krev psí, tam se tabeluje podobná hodnota 7-7,2. Pak jsem našel odkaz na pár piv, ale obecný, plzeňská mají mít 4,4-4,6 a pro znalce mazlavé mýdlo 8,9. Nic z toho ale doma nemám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 19:03 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Sid
Jo a uz vidim,jak litaji z koliky,cesnekem a farari z krizi,procpak potrebuji tolik pufru!!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 18:47 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Kamilstrom
Rodina, kamarádi, ale i náhodné "zdroje" na ulici mohou vypomoci. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 18:42 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Sid
To by slo,ale nesmi se pak casto kalibrovat,to by taky mohl jeden dokalibrovat!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 17:12 Muž kortezhugo [983] Re: Sid
Zaujimave :)
Tak ze miesto teplomeru? -kludne digi pH meter :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 17:02 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Bak
Krev. :) Sice to není až tak přesný "pufr", jako Coca-Cola, ale třeba bude stačit, že u zdravého člověka má krev pH 7,35-7,45. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 14:57 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – kalibrační pufry
Řeším co poradit borcům kteří nemají přístup k přesným pufrům. Řešil jsem doma teď možnost náhrady pufru něčím jiným a zatím jsem nalezl jen chemický přípravek Coca Cola light převařený i nepřevařený má pH přesně na 2,5. Tak a borci co ty další kolem 7,0 případně 8,0 ? Napadá vás něco ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2012 22:53 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: Michaldvd
tak jsem taky poridil ten zluty, nakalibroval a doufam ze spravne, ale testovane ph vody z akva je silene vysoke, ve 150L mi to ukazuje ph 8,0 (v ostatnich 7,3-7,7), prouzkove testy ukazuji ph kolem 6,6-6,8 coz doufam je dobre. asi zkusim sehnat jiny roztoky a uvidim....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2012 21:06 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Nympheas
Fotka k příspěvku Vlastním tieto 2 pH metre.
Žltý PH-009 (I) je bez teplotnej kompenzácie z rozlíšením 0,1 pH
Červený PH-009 (III) je z teplotnou kompenzáciu, dvojriadkový display, zobrazujúci aktuálnu teplotu pri meraní. Rozlíšenie 0,01 pH.
Ten žltý je za cenu cca 8 eur priam úžasný. To len ja vždy niečo nove vymýšľam :-D ale na druhej strane ten červený je už trocha iná trieda preto som ho chcel. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2012 19:48 Žena Nympheas [111] - Labyrintky
Chtěla bych si pořídit digitální ph metr..je jich mnoho.Kdo má nějaký tip,nevím zda u ph metru platí pravidlo..vyšší kvalita vyšší cena.Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 19:35 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: RadekCX
Lenže ja teraz nepíšem o miešanom kalibračnom roztoku z prášku a destilky ale o hotovom roztoku ktorý som kúpil :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.01.2012 18:38 R Muž Silent [5949] Re: RadekCX
Já bych se rozhodně do míchání pufrů podomácku nepouštěl ani omylem . Nejsem ani nadšený chemik ani si nemám potřebu dokazovat jak jsem dobrý :-D . Raději obětuji pár stovek a koupím si to od nějaké renomované firmy kde mám jakousi jistotu stability výrobku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 18:30 Muž RadekCX [219] Re: Silent
Silent napsal: Já se nebojím :-D . Tak v laborce za použití vhodných chemikálií by to samozřejmě neměl být problém.
no tak ja bych si ho radeji koupil:
www.wikiskripta.eu/…

zase takova lambada to neni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 18:25 Muž RadekCX [219] Re: Michaldvd
Jak jsi na to prisel, ze ta smes michana s destilkou je nanic? Pokud bys vedel jak ten pufr funguje tak by sis dokazal odpovedet i na to zda je normalni mit na dne flasticky nejakou usadu.

Pufr je konjugovana smes kyselin a zasad (a jejich soli), ktera i pri pokusu toto pH zmenit (treba prilitim kyseliny) dokaze udrzet definovane pH. Takze pokud je pufr v prasku a namichas ho do destilky tak se ustali na tom danem pH - a stejne tak bude drzet treba pH 9 i kdyz do neho budes prilivat kyselinu - az do okamziku kdy se vycerpa jeho pufracni schopnost.

Proto se to pouziva na kalibrace - protoze se to stale stabilizuje na pH dane pomerem slozek toho pufru. Jinak zajimavost - nase krev se chova jako velmi dobry pufr - tusim o hodnote pH=7.4

Michaldvd napsal: Už len tie roztoky čo sú k tomu Ph metru treba miešať z destilovanou vodou a je to tak akurát na h...o ! Najlepšie je kúpiť hotový kalibračný a máš aspoň akú takú istotu, že jeho hodnota je naozaj pravá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:37 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Michaldvd
já mám test tak 3-4 roky, než přestane správně meřit, až poslední dobou jsem začal řešit pH a vodivost, občas bych chtěl i něco vytřít a to je třeba už hlídat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:35 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: matlala
Ja kvapky na Ph som ani nikdy nemal, keďže elektronický je oveľa lepší a za ten čas by som ho mal už dávno preplatení, ak by som mal stále kupovať kvapky. Som z ním veľmi spokojný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:32 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Michaldvd
áha, tak to je ok, asi ho teda zkusím buď z ebay nebo asi spíš z aukra, vyjde to jen o 100 dráž a mám ho do druhého dne doma. ten kapkový mě už fakt s**e, barvy nejsou skoro rozlišit a kvůli nastavení dávkování Co2 z nové bomby to potřebuju přesněji než +/-0,5
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:28 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: matlala
Ale on písal, že mal už na začiatku niečo z ním. Neviem síce o akých to farbách písal, lebo sonda je za normálnych okolnosti priesvitná a miestami trocha do modra. Ono veľa zaleží aj od majiteľa ako sa o pH stará lebo ta sonda je naozaj veľmi citlivá. Už len zopár mg/l chlóru ju dokáže zničiť.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:22 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Michaldvd
aha, jsme trošku nepochopil. rriki psal jen o 2 měsících provozu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:12 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: matlala
Ale ja som písal o sonde na PH-201 nie o tom žltom Ph ;-) Ten žltý je za tu cenu až až dobrý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 22:45 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Michaldvd
No tak jak koukám, poohlídnu se po něčem lepším, ještě přišetřím.
Který běžně u nás sehnatelný a za přijatelnou cenu doporučujete?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 23:56 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: matlala
Ale čo si len zopár mesiacov ho mám. Pred pár dnami som si dorobil novy kryt tak som ju musel spustiť trocha nižšie a pravdepodobne mi zatiekla. Aj keď tomu nechápem pretože ešte nebolo ponorená až tak hlboko :-O Teraz ku večeru sa trocha spamätala tak som zvedavý či budú následky. Keď áno tak kúpim na skúšku trocha inú konkrétne túto... www.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 23:16 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Michaldvd
nj, takže si asi připlatím a koupím nějaký na Slovensku, vyjde to tak na 70 i s roztoky, nebo jestli se mi bude chtít bastlit...
jak dlouho jsi ho měl? Vydržel aspoň rok za tu cenu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 23:08 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: matlala
Mne asi dnes odišla sonda na PH-201 :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 22:50 Muž matlala [798] - RostlinyRe: rriki
ne no ale co by jsme chtěli za 260,-
Uvidím, jak budou finance, možná si něco i postavím, někde na to mám schéma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 22:42 Muž rriki [818] - CichlidyRe: matlala
Mě vydržel dva měsíce a je v háji, myslel jsem,že je to baterkou.Když přišel sonda byla do fialova a ted je skoro růžovo bílá .už nechci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 17:19 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Silent
Súhlasím ;-) Už len tie roztoky čo sú k tomu Ph metru treba miešať z destilovanou vodou a je to tak akurát na h...o ! Najlepšie je kúpiť hotový kalibračný a máš aspoň akú takú istotu, že jeho hodnota je naozaj pravá. Na tie domáce miešanice by sa naozaj niekedy zišiel nakalibrovaný Ph meter. Práve idem objednať od Sery (Ph4, Ph7 a zároveň aj čistiaci roztok) som zvedavý na tie rozdieli keď zmeriam z nakalibrovaným Ph metrom terajšie roztoky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 16:31 R Muž Silent [5949] Re: matlala
Já se nebojím :-D . Tak v laborce za použití vhodných chemikálií by to samozřejmě neměl být problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 16:23 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Silent
no, tak raději mlčím, snad by to šlo u kamaráda v laborce, neboj, k dispozici je více takových známých, disponující laborantem v rodině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.01.2012 16:18 R Muž Silent [5949] Re: matlala
Nevím, ale míchat kalibrační roztoky v domácích podmínkách asi nebude nejjednoduší. Musí totiž mít při určené teplotě, většinou 23°C, dané a stabilní pH (buď 4.01 nebo 7,01) Na přesné namíchání bys zase musel použít zkalibrovaný pH metr :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 16:14 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Michaldvd
jakto?
Co nejsou dobré?
Roztoky bych teoreticky mohl namíchat, pokud seženu potřebné chemikálie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 16:14 R Muž Silent [5949] Re: Michaldvd
Velmi dobré kalibrační roztoky má Sera. K dostání je i čistící roztok od této firmy. Navíc se dané množství (100 ml) dá pořídit za slušnou cenu. www.levnaakvaristika.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 15:58 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: matlala
Mám presne tento, dobrá kvalita za nízku cenu. Len tie kalibračné roztoky ma práve dnes sklamali :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 15:26 Muž matlala [798] - Rostliny
Ahojte, tak se asi dokopu k tomu ph metru. Koukal jsem na ten z aukra, protože sice můžu objednat z e-bay, ale cena by byla srovnatelná i s dopravou.
aukro.cz/…
Zajímalo by mě, kolik je tam těch kalibračních roztoků (na kolik kalibrací asi vydrží, předpokládám, že jde s jedním roztokem za předpokladu neznečištění kalibrovat vícekrát) a jak často to kalibrujete?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 11:16 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Silent
To áno z tým rátam. Musím si zaobstarať nejaký kvalitný roztok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 10:50 R Muž Silent [5949] Re: Michaldvd
Problém v tom nevidím. Doba nutná k vyčištění je ale závislá na koncentraci roztoku, takže pokud použiješ ocet počítej s delší dobou než při použití doporučených čistících chemikálií (pepsin).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2012 09:12 Muž Michaldvd [45] - Asie
Mohol by som vyčistiť externú Ph sondu z pomocou kyseliny octovej? Je na nej aj vodný kameň a tá by ho pekne rozožrala len neviem či ju nemôže nejako poškodiť. Potrebujem ju súrne vyčistiť a čistiaci roztok napr. od Rataja momentálne nemám.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2011 22:00 R Muž Silent [5949] Re: Michaldvd
Roztok to vyčistí dobře. Odstraní všechny usazeniny a kalibraci provádím jen po čištění což bývá cca každé dva měsíce.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 9

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 15181x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7323-ph-metr?od=211