Cladophora aegagropila (řasokoule) - pěstování
0 24.07.2008 23:16 aqalka – řasokoule zelená
nemuže tato rostlina přenýst řasu na kytky a dekorace ? aby pak nebylo akvarko zařaseny
pls pověste
Starší reakce
Píšou tam
tzv, což znamená, že se tomu tak říká, jak praví Sid.
A jinak, podle mě to je taky řasa, ale hádat se o to s nikým nebudu, raději si počkám jak se tu vyvine diskuze
No ja souhlasim stim ze je to spiš jen řasa ale není tady to pisou ze to je obojí...
Že někde o řase napíšou "mechová koule", neznamená to, že jde o mech. O mechové parmičce bych si taky netroufl tvrdit, že jde o mech...
No ja souhlasim stim ze je to spiš jen řasa ale není tady to pisou ze to je obojí
a taky si jich par ojednam co vynato taky si ji objednejte
www.akvachovleo.estranky.cz/… jo, to je pravda, že si to roste jak chce
stříhat to do tvaru se mi nechtělo, na to jsem moc línej, navíc by mě to stejnak určitě rostlo jinak než bych chtěl, takže jsem jen zredukoval objem a kašlu na to, ať si poradí sama
já rozstříhala jednu obří na asi 5, dokulatila nůžkama
a je to OK, mám je už přes rok, rostou docela rychla, akorát mi ten tvar ničí čichavci, asi jim chutná, potvory
klidně roztrhnout
, já si objednal tři a přišly tři koule větší jak tenisák, tak dvě jsem tam hodil a jednu roztrhal
sice to teď nevypadá jako koule, ale po třech týdnech je vidět jak řasy dorůstaj a maj snahu zase tvořit kouli
Jedná se o jakýsi druh mechu...
Jak napsal Snofrev: kam chodíte na takové informace?
Cladophora je zelená řasa.
tak ja nevimjestli to mam zkusit nebo si spíš další koupit
jojo, já jí tak úspěšně množím trháním. teď jsem část rozbalila jako koberec a položila na dno. vypadá to efektně
Rozhodně není dobré ji trhat na dva díly, poněvadž po týdnu by z ní již rostlina nebyla.
To teda nevím kde jste to vyčetl.
Tady na rybičkách je napsáno dělením koule, já jsem se to dočetl i jinde a podle toho jsem se zařídil a jednu roztrhnul na tři a zbytek vyhodil.
Divil jsem se teda, že uvnitř není hnědá, ale "ouplně stejně" (malý rozdíl tam je) zelená jako na povrchu.Mám ji už takhle roztrhanou 3 týdny a začíná se zakulacovat a je vidět jak se rozrůstá, pokud má dost světla, tak roste celkem rychle a nejlépe jí svědčí proud, kde se může pootáčet a pak roste do krásné koule, pokud stojí na místě, tak roste do prostoru s největším osvětlením a začíná šišatět.
Toť moje zkušenosti.
PS: docela bych rád viděl jak se taková řasa či mech (nebo co to vlastně je)laboratorně rozmnožuje, pak pomalu roste a stojí jen 35 Kč koule velká jak tenisák
řasokoule=cladophora je velice pomalu rostoucí rostlinou. Jedná se o jakýsi druh mechu. Údajně vydrží v akváriu až 20 let. Poté uhnije... Rozhodně není dobré ji trhat na dva díly, poněvadž po týdnu by z ní již rostlina nebyla. O rozmnožování žádné přesné informace nepodám, domnívám se, že se rozmnožují jen laboratorně. A jak jsem již podotkl na začátku, rostou velice pomalu, za rok asi tak centimetr do průměru.
0 21.05.2008 18:05 lovec – Řasokoule zelená a rozmnožování
Prosí vás nevíte někdo jak se rozrusta Řasokoule zelená ? V atlase jsem nic nenašel tak jestli s tim někdo má zkušenosti tak prosím napište
Starší reakce
0 11.02.2008 19:33 agent007 Mě asi jeden den do ní uobal skalár, ale myslím že jen požíral nějaké nečistoty na ní a nebo zkoušel co to je.Pak přestal.
Starší reakce
0 07.01.2008 09:20 Janik taky sem ji mela a nezdalo se mi ze by nerostla, spis naopak, za rok byla min dvojnasobna
Starší reakce
0 14.10.2007 20:11 Dexter pěkná dekorace za pár korun. Jen jí nesmíte kupovat v Hornbachu a podobných.. Stačí nějaká akvaristika docela malinká. A cladophora je doma za 25 Kč
No,mně ji rozkusuje krunýřovec
takže ji mám po celém akva
ale jinak je dobrá a pěkná
Inak,nieje Cladophora ako Cladophora. Niektorá vyzerá naozaj ako skôr riasová guľa(nie moc hustá,ľahká,mäkká,na pohľad nie moc ľákavá,ľahko sa trhá) a druhá skôr ako mach(pevná guľa,hustá,krátke štetinky,má určitú váhu,pevná,na pohľad veľmi pekná,len veľmi ťažko ju možno roztrhnúť). Já mám tú pevnú(cca 10 mes.,nikdy som ju nepreplachoval,nedávno som ju roztrhol(fakt držala pevne) a kúsok dal ku krevetkám a zbytok nechal ako placku na dne. ten kúsok sa už rozrastá.A stále je pekne zelená.
Starší reakce
tenhle přípravek sem měla-kytkám se vůbec nelíbil, ale řase až tak nevadil, docela vůbec-pak sme pořídili malinký ancíky a víc kytek a hned to bylo lepší
Zajimave, kdyz je to tak dobry prostredek proc ho vsichni nepouzivaji?
Nebyli by lepsi prosperujici rostliny?
Anti-Algaen proti řase, plísni
A jak se ten zazracny prostredek jmenuje smim-li se zeptat?
0 05.08.2007 22:04 Jajankovy Rádi by jsme aplikovaly prostředek na hubení řasy a máme obavy jestli tuto kouli nezahubíme poraďte
Je to taky řasa a tak se obáváme aby nezašla.
Jináč nemáme s nimi problém jsou krásný a nikterak je neobracíme.
Starší reakce
na Vinohradech U kanálky je mají taky.Jinak já už jí mám asi rok a ještě se nerozpadla
koupil sem si s kamarádem zároveň kouly,jemu se po cca měsici rozpadla a mě drži už cca rok a to je u raka jedna a druhá u krevet a v poho,jinak sem je tu ted(ve čtvrtek) viděl za 18kč,jinak je maji po 12ti kč
Ja ich obracať nemusím. Za mňa to urobia prísavníkovia alebo botie. Tie si prenášajú po celom akva.
Mne se třeba rozpadla, ale od doby co ji vyndám a opláchnu roste na své poměry rychle a nerozpadá se(oplachování je dobré k vymití bublinek kyslíku...vždy je jich plná a pokud to neudělám, tak vyplave)
Ahoj s tím rozpadem po půl roce to není pravda mám dvě v akva cca rok a jednou měsíčně ji obrátim. Rozpadne se jenom, když doroste určitého rozměru. Když změní tvar z koule na šišku tak je dobré jí vyndat roztrhnout vejpůl a uplácat novou kouli pak roste spokojeně dál je totiž vevnitř dutá.
V Praze ... občas je maj Na Hroudě (jede tam myslím tramvaj č.26 z Hradčanský). V Hornbachu mají kytky docela laciný (většinou srovnatelné s online cenami), ale mají jich málo a mají je blbě pojmenované. Ale pokud maj dovoz, tak jsou ceny astronomické
Rozpadají se... cca po půl roce (pokud je neobracíš ani neproplachuješ). Pak to plave po kouscích všude po akvári.
...já ju koupila za hříšný peníze v Hornbachu...
ale fakt byla drahá, že prej dovoz z Německa...
0 24.07.2007 14:50 Anonym Kde v Praze ji sehnat?
....že se rozpadne slyšim, čtu prvně
Mam dvě a obě sou super
četla sem že je nic nežere a vypadá to tak, šnek po ní leze, když tam zapadne nějakej kousek jídla tak ju luxujou pancíci i ancík, ale neni vidět, že by ju něco užíralo
guľu čistia od rias? guľu čistia od guľy?
Machovú guľu mám asi 2 mesiace, čistiť ani preplachovať ju netreba, raz za mesiac ju obrátim na druhú stranu. Krevetky ju čistia len od rias, inak jej neublížia. V akváriu pôsobí pekne dekoračne. Odporúčam.
Jak dlouho tak zůstane pohromadě než se rozpadne,proč se musí vyndavat a čistit?
mam dve cladophory- rasove koule a su fajn. prisavnika som zatial (myslim) este na nich nevidela a mala som aj krevetky- tie ich len ocisitia. po nejakom case ich prehadzujem na druhu stranu aby sa "zevraj" nerozpadla. mam ju asi od januara alebo marca.
Problém s ní je jen jeden, a to že se musí cca jednöu za 14 dní propláchnout a je náchylná po čase k tomu, že se rozpadne a plave všude po akvariu
. Ancitrusi jsem ji ji žrát neviděl, jedině občas šneci něco ukousnou, ale to jí neuškodí.
0 24.07.2007 13:17 LukyPalu – Mechová koule
Jaké máte zkušenosti s mechovou koulí,nesežerou jí Ancirtusi,krevety,jak dlouho vydrží,není s ní nějaký jiný problém.Děkuji vše za odpovědi.L
Starší reakce
Nebo jako dobrá zásobárna krmiva pro raky. Akoráto to chce mít bokem schovanou další, protože jsou schopni ji zcela zničit.
-mirhal. ŘASOVÁ koule. Je to dekorace a prý má vysokou spotřebu NO3. To mi říkala chytrá prodavačka
0 27.02.2007 17:28 mirhal Na co je dobrá MECHOVÁ KOULE?
no s tím množením mám také zatím rozpačité zkušenosti... kousek jsem odtrhl a zmačkal do kuličky. Ta původní se mi ale začala rozvírat a po 3-týdnech už je to "dutá polokoule" at se snažím jak se snažím jí kulatit... Někde jsem tu už čet, že se tu někomu nakonec uplně rozpadly na kousky a musel je dát pryč( tak asi tu druhou ani množit nebudu zkoušet...)
ja ji jednou za cas proleju odstatou vodou z 1,5l flasky nad kyblem a zda se mi ze pak trosku obrazi
(delam to tak priblizne 1x za 14 dni)
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 10657x