Cladophora aegagropila (řasokoule) - pěstování
u nas (Zilina) su v kazdej akvaristiky...
Bol som v zoo plus v mlynoch v Nitre,tam ne mali. Poraď kde maju v Nitre.
Ďakujem.
Ja som ich videl u nás v Nitre
kde je to u vás? Ja som z Nových Zámkov [slovensko].
No u nás ji mají běžně, ale je pravda, že když roste rychlostí šneka se zlomenou nohou, nebude jich na trhu tolik.
Kde kupim Cladophora aegagropila [riasagula zalena], unás v akvaristike nikde nemaju.
Starší reakce
no ja ho mam normalne volne ohranicenej stonkovkama, aby se mi moc nerozlejzal, takze filtr je u jedny strany (prip. v rohu) toho chuchvalce, normalne lze volne vyndat, maximalne se na nem uchyti par stelek a ty se snadno odstrani, pri udrzbe neni problem klubko probrat a zredukovat, a je treba pod nim pravidelne odkalovat (vzdycky nejvic odpadu, no krevetky maj jemnej trus)
a pokud mas komorovej filtr lepenej ze skla tak muze bejt na svetle
ja na svou rasoplacku v krevetarku davam krmeni, aspon mi nezapadava do dna
To se mě zdá jako naprostá blbost, jak může něco, co téměř neroste odebírat. Jediné co mě napadá, že funguje jako podklad pro baktérie, nicméně jako vše co je v akva.
"nebo dat rasokoule do jedny komory externiho filtru"
...problem tu je len jeden - ze tam nemas svetlo
-na rozdiel od "bublifuku"
Moucha napsal: okolo bublifuku danej javskej mech - skvelej predfiltr, +- zamaskovani bublifuku a je to domov a jidelna pro kreveteky
To zní jako dobrej nápad ... A když pak molitan čistíš, jde jávák sundat tak, aby se dal "znovu použít" ?
nebo dat rasokoule do jedny komory externiho filtru, proste aby pres ne proudila voda....
ja mam takhle okolo bublifuku danej javskej mech - skvelej predfiltr, +- zamaskovani bublifuku a je to domov a jidelna pro kreveteky
No kdyby jste do akvária natlačili řekněme 100 řasokoulí, snad by to šlo poznat. Ale nevím, co by tomu řekly rybky.
Cladophory fungují v nádrži jako jakékoli jiné rostliny takže svým způsobem působí jako čistička, ale rozhodně od nich nelze očekávat srovnatelné působení jako od kvalitní filtrace.
Řasokoule je jako pomocný filtr podle mých zkušeností úplně k ničemu
0 30.06.2010 11:02 Magicos Prosimvás, dá se v těchto setech jako pomocný ,,filtr" (když setový nestačí) využít několik řasokoulí? Díkes
Starší reakce
Kousek břidlice a k ní řasu přimotat vlascem
nevím jak ho nějak příchytit ke dnu.. bez přichycení ti může uplavat.. a rozrůstat se bude ale pomalu
0 21.06.2010 21:53 roman kúpil som si dve riasove gule..chcem sa spýtať, že keď ich roztrhám na koberček , či ho treba nejak prichytiť aby sa nepohyboval alebo nevyplával, a či sa bude koberček rozrastať po dne akva?
Starší reakce
Zell am See je jedno z nejstudenějších jezer v Evropě. Na sběr Cladophor bych doporučil zimník, válenky a teplé palčáky.
nevozí je někdo tady z Zell am See ? Je to relativně blízko a byl by to slušný zdroj...mohou se tam vůbec sbírat ? Bylo by to jako ta tlustá zauzená konina co podávají jako specialitu v jedněch nedalekých horách a říkají tomu import z Japonska
A právě proto mne zajímalo, proč Made in Japan, když se vyskytuje i v Evropě v úplně stejné formě..
A teší sa tam velkej oblube
...iba pre to..."Japanese moss balls" a ze v "Japonsku je chráněná"
Lebo sa vyskytuje aj v Japonsku. Tam sa volá Marimo
Jasne, ja to neberu ve zlem. Jen me to zaujalo. Mechova koule (Cladophora) se takto jako koule vyskytuje prirozene v jezerech na Islandu i jinde v Evrope, tak me zaujalo proc Made in Japan.
...to ako nie v zlom
len Oni maju trochu iny "vkus","štyl"...a stale musia nieco vylepsovat...
...u mna ma napr. do tej rozrezanej "koule" hned nastahoval ancik
Ale tá nádrž sa mi akosi zapáčila, myslím že so Seweliami by to bola dokonalosť
proste "Made in Japan"
...no ja som ju zas rozrezal hned ako som ju kupil...
...pre mna je tvar gule v akva - "cudny"...
- ako to povedat? Made in Japan
ano může,pokud by jste chtěli můžete ji roztrhat a položit na dno časem se z toho stane krásný kobereček
ale když s ní nebudete hýbat tak se časem začne přeměňovat na placku až na kobereček..
Starší reakce
Já jsem je sehnal celkem bez problémů a i poslední dobou jsem na ně neměl problém narazit. Objíždím tyto "akvaristiky" Pet centrum Smíchov, Lidická, Nové Butovice,
0 27.04.2010 21:31 stefina – Co to z ní roste?
Nedávno jsme si také pořídili tuto zajímavou rostlinu. Už po pár dnech z ních vyrašil nějaký šlahoun. Netušíte někdo, oč se jedná? Máme zůstat v klidu, nebo se jedná o nějaký neduh, který do akva nepatří? Nikde jsem totiž na fotkách řasové koule tento šlahoun neviděl.
Starší reakce
...no ja som ich po par dnoch rozrezal a Ancik si to prerobil na domcek
...a domcek si nemoze zozrat...
0 23.04.2010 23:10 defisa a schovávaj se do ní Gupčata...další využití
Ancistrus a ani Parmička černopruhá (SAE) jí nežere.
0 23.04.2010 20:32 sivon [1716] - Plži 0 23.04.2010 19:51 dapil Nežerou jí nějaké ryby? A nehubí jí přípravky proti řasám?
Starší reakce
Ja mam 4 rasokoule pri 30 stupnich a nerozpadaji se...
rasokoule se pri 30°C zacne rozpadat, nebo ji muzesh roztrhat, ja mam nekolik rasoplacek.. porad mi vyplavavali tak jsem na ne dal kaminky, za par mesicu prirostli a pomalu obrustaji
Me by spis zajimalo jak rasokouli rozbalit, a udelat z ni travnik
a co ten kamínek aby obrostl (malej kamínek)
mám staryho ancíka a ten jak jsem k němu dal řasokouli byl jako divej... (dal jsem ji pak do malého akva nebo by ji roztrhal...)
ta rasokoule by se mela spravne otacet. Nejlepe v proudu vody, aby byla stale kulata a pevna...
0 19.03.2010 23:15 Cloudy – řasokoule
Mám řasokouli ale mám jí furt rozervanou a tak se ptám jestli by nebylo lepší do ní dát kamínek a nebo jí svázat!Prosím poradte.mám v aqa torakáty a tak je vzdycky ráno na jiným místě.
Starší reakce
podle googlu je to tak.je to rasa ktera se diky vlnam na melcine pohybuje a tim dostava kulovity tvbar vyskytuje se mimo jine i v nekterych jezerech v rakousku.
Jinak kdyz menim vodu a mam v kava hodne bublinek vzduchu sama vyplave na hladinu a den dva si tak plave nez zase klesne
))))
Přidat reakci
1 ...... [4] 6 7
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 10657x