Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vrubozubec paví - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Vrubozubec paví - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 22:34 hanyking Re: Romy
Zítra budu mít trochu času tak to šupnu pod mikroskop. Takže potom se to rozpustí ve vodě nebo dá rybám do žrádla? ten entizol udělá jen takovou pubspenci a nerozpouští se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 18:02 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: hanyking
Jestli jsi diagnostikoval nemoc správně,použij Sera Flagellol,Entizol,nebo jiné léčivo na bázo metronidazolu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 16:31 hanyking – Čím mám odčervit vrubozubce paví?
Čím mám odčervit vrubozubce? Mám asi měsíc 10 ks a 3 jsou propadlí a vůbec nerostou. Také se občas vylučují takové bílé cáry. Podle mne jsou určitě zčerveni.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2010 15:07 JuraS Re: Tabi
To je tak jako když si domů do paneláku někdo koupí malou kočičku nebo pejska..pak mu z toho vyroste tygr, lev, gepard případně malamut, vlkodav, brazilská fila, bernardýn a ejhle páníček se nám diví, že má z bytu kůlničku na dříví...takovou maxi rybu do prdítka..ryba je streslá z malýho prostoru jak to romy slušně napsal...já to slušně neumím, život je boj tak se musí bojovat..proto jsem ostrý jak žiletka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2010 15:02 Tabi Re: Romy
To je mi jasné, že mu asi jako společník nestačím, ale nevím, jak by v takovém věku snesl novou rybu. A popravdě to před rokem vypadalo, že to bude jen „na dožití“, ale pak se chytl.
Výkaly tam teď žádné nejsou, ale předtím pořád stejné, fotka nešla žádná použitelná s tím, co jsem si půjčila, říkala jsem si, jestli s tím neulovením žrádla to není něco známého, když jsme to zažili u všech tří vrubíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2010 19:02 RAP Re: Romy
Až 15let, Romy. Bohužel díky nadměrné nebo nedostatečné péči často razantně zkrácené. hmm
Záleží na původu ryb, jak moc se na nich podepsaly předcházející problémy. Je možné, že už je na konci cesty. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2010 17:38 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Tabi
No,samotnému mu dobře nebude a ve 100 l už vůbec ne,je tam jak sardinka.Když budeš bydlet v 5 m2,tak to také nějakým způsobem odneseš... :-( Co to znamená výkaly pořád stejné...? Normální zabarvení? Nejsou bílé?
Píšeš,že na něm nic zvláštního,až na zvýšenou tvorbu slizu nevidíš,ale přesto léčíš,aniž bys věděla co vlastně léčíš...,to mu také nepřidá.Oslabuješ tím jeho imunitu.Pokud můžeš,dodej i parametry vody,hlavně pH a NO látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2010 17:22 Tabi Re: Romy
Nádrž má asi 100 litrů, na dně trochu štěrku, je tam sám, asi před rokem nám umřeli jeho dva společníci/byli v jiném akvárku všichni/, měli nějaké cizopasníky, tenhle to přežil, přeléčený, celou dobu ok a teď stejné problémy se žrádlem jako ti dva než umřeli. Výkaly pořád stejné. Fotku až večer nebo ráno, ale koukala jsem na něj, nevidím na něm vůbec nic zvláštního. Díky za snahu, minule jsme ho sebrali hrobníkovi z lopatky a už se tam žene zase :(.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2010 17:05 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Tabi
Vrubozobec se dožívá přes 15 let,chtělo by to více informací o nádrži a počtu ryb,včetně druhů.Jaké má ryba výkaly?Jak dlouho to trvá?A dobrá fotka by nebyla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2010 16:50 Tabi – Vrubozubec 7let - "neumí ulovit žrádlo" ?
Prosím o pomoc s vrubozubcem, má 7 let, byl ve výborné kondici, najednou začal polehávat, na mě/krmení spíš nereagoval. Nejdřív jsem se bála, jestli se nemohl přiotrávit z vonné svíčky, psali něco o toxicitě pro vodní plochy, tak jsem vyměnila vodu a dodala bakterie, ale za dva dny měl nějaký sliz na hřbetní ploutvi, tak jsem nasadila eSHu a Exit. Rybák se vzkřepčil, dokonce sežral granule, ale pak začalo co u dvou předešlých-vidí žrádlo, těší se, vyjede po něm, netrefí se a znovu už to nezkusí, nechci se koukat, jak mi odchází před očima. To jsem mu koupila žížaly, pro které by snad i zatancoval, ale jen ji zkusil uchopit, nevyšlo a pak už nereagoval. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 19:12 Muž All001 [2] Re: Dahak
jo a nikdo z vás se nezeptal v čem ty 3 vrubozobce chová jak sou velký atd hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 19:11 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: datura
Nikde jsem nenapsal že tam má hned dávat léčivo, jen že je to nejlepší na tyto parazity. Musí sám posoudit jestli má více příznaků(ale to už se opakuji :-D ) Ty jsi si 100% jistá že je to otrava, nebo střílíš od boku také :) Hádat se nebudu, ale alespoň podle toho co jsem mu zkopíroval mu může pomoci určit nebo vyloučit tyto parazity, a když se potvrdí tak ví čím léčit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 18:48 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: datura
Zbytečně se hádáte :).Nejlogičtější radu sem postnul Filipsi.Pokud se dejchání po výměně zlepší, je to nějaká otrava(sám se přikláním k problému s dusíkatejma látkama) pokud ne mohou to být žábráci.Chtělo by to víc infa z těch dvou vět se toho moc vyčíst nedá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 18:47 Muž Martin [3] Re: pentS
Joo,tak todle měli mí Čichavcí,taky strašně dejchali.A pak sem zjistil že mi moje milovaná maminka vyčistila leštěnkou skla od akvaria.(prej byli špinavý) :-D Ale přežili! Do rána byli dobrý! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 18:42 Žena datura [104] Re: Bob666
Bob66 napsal: Docela jednoduše, při těchto problémech je to nejčastější napadení těmito parazity
Vypracováváš si ve volném čase statistiky?:-) Jo, jasně že je to nemoc všech ryb, nemyslím si, že žábrohlísty trpí jen terčáci, ani že otrava insekticidy je nejpravděpodobnější, jenže...pokud se bavíme o "otravách", dochází ke kumulaci těžkých kovů v tělech ryb a nějaký obdobný zásah by mohl být takzvaně poslední kapkou - proto jsem to uvedla.
Jinak si stále myslím, že hodit sem diagnózu jen tak od boku je hloupost. A tuplem, když sem rovnou dáváš "recept" na další chemický lék, který by mohl situaci ještě zhoršit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 18:35 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: datura
Docela jednoduše, při těchto problémech je to nejčastější napadení těmito parazity X-) Není to jen nemoc terčovců ale všech ryb ;-) A určitě je to pravděpodobnější než ty tvé čistící prostředky a insekticidy, protože to by už bylo po nich.
Edit: A ještě něco, nenapsal jsem že je to na 100%, proto jsem tam zkopíroval dost o napadení těmito parazity a jejich příznaky, a může sám posoudit jestli má i nějaké další příznaky které odpovídají žábrohlístům X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 18:24 Žena datura [104] Re: Bob66
Jak můžeš určit tak konkrétní diagnózu na základě snad nejobecnějšího symptomu vůbec? zrychlené dýchání je společné pro hafo onemocnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 18:09 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: pentS
Spíš bych řekl že se jedná o žábrohlísty X-) Nejlepší léčivo na to je Tremazol od Sery ;-)
žábrohlísti (Dactylogyrus, Gyrodactylus) - Jsou to velmi malí, tencí červi (motolice) velikosti od 0,2 mm až do 2 mm, napadající převážně žábry ryb, ale také se mohou usazovat na těle a ploutvích ryb. Napadení se projevuje špatným, zrychleným dýcháním, lapáním po vzduchu, žábry jsou silně prokrvené a skřele odstávají. Může se objevit až mléčné zabarvení pokožky (parazit vylučuje lepivý sekret), ryby se otírají o dekoraci. Ryby při silných nákazách přestávají přijímat potravu, slábnou a hynou. Žábrohlísty mohou ryby trpět velmi často, aniž by došlo k vyvolání zřetelného a výraznějšího onemocnění. Při jakémkoliv oslabení ryb dochází k intenzivním opakovaným invazím, u drobných druhů a plůdku pak nastává hromadný úhyn za příznaků dušení. Z mnoha druhů domácích i tropických žábrohlístů jsou některé živorodé, avšak většinou se vyvíjí z vajíček, kdy se po několika minutách vylíhlá larva pomocí přísavky nebo háčků na příchytném disku na konci těla přichytí na hostitele. Larvy, které nenajdou hostitele, odumírají přibližně až po 8 dnech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 09:15 Muž filipsi [1297] Re: pentS
.. a vymen pulku vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 09:11 Žena datura [104] Re: pentS
pentS napsal: test neukazal ze by ve vode nemelo byt neco v neporadku
Jaký test jsi zkoušel? Pokud všichni zrychleně dýchají, tak se může jednat o otravu. Kromě měření chemických parametrů vody se zamysli i nad tím, jestli jsi v poslední době například nezkoušel hubit nějakým sajrajtem šneky, jestli jsi nepoužíval v blízkosti akvária čistící prostředky nebo insekticidy a v neposlední řadě se podívej, jestli nemáš díky letním vedrům příliš vysokou teplotu. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2009 09:05 pentS – Vrubozobci pavi NALEHAVE!
MAm vrubozobce 3ks a de spis o to ze mi mi ted hrozne dychji ze jak kdyby lapali po vzduchu ale zdruzu se i u dna akvaria test neukazal ze by ve vode nemelo byt neco v neporadku pro tyto ryby a ostatni jako je ancistrus taky a trnovec belopruhy vsichni dychaji jak o zivot a pritom vzduchovani normalne funguje vevite co to muze byt? Diky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 10:31 petronelka – Prosím poraďte
Ahoj, máme doma vrubozubce pavího a asi týden je nějaký divný, je apatický, nežere. Všimla jsem si , že divně třepotá ocasem. Začalo to, když se mu vyměnila voda, dostal do ní nové kamínky na dno, mohlo by to být tím?Dostává granule.teplotu má okolo 26.Pordte prosím, co by mu mohlo chybět.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2008 13:54 Honza Re: Roman
Je to tak jak rikas...setrela se ji(je to samicka:)) slizova vrstva..asi ji divocak trosku prohnal okolo filtru..:)).troska soli to spravila a vlitnul sem hned i na ty zabrohlisty....teplota je 28 a libujou si.... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2008 12:01 Muž Roman [100] - CichlidyRe: Honza
Zkus jen odléčit ty žábrohlísty, to co má na sobě vypadá jako by se mu setřela ohranná slizová vrstva a je možnost zaplísnění.Pokud ryby měli dýchací potíže, je celkem blbost dávat FMC to je velice agresivní a spíš bych to odhadoval že by se jim přitížilo.Jinak osobně jsem před léty léčil u ocelátů stejné problémy, a i když se vše vyléčilo, všechny ryby během necelého roku postupně pošly.teplotu udržuj kolem 26*C, i když v těchto pařácích to nebude problém. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2008 15:09 Honza – Re: Honza
Fotka k příspěvku Zdravim vsechny....Dneska prijdu k akavarku a jeden Vrubozubec se mi vali po zemi,zatazeny ploutve,malo dejcha...tak delam,ze mu du dat zradlo a docela rychle se probral a sel ke sklu..(jestli zere sem nezkousel,kdyz chci davat lecivo)..kazdopadne ma na boku divnej bilej flek a je apatictejsi,ostatni tri jsou v pohode....pred tydnem sem je uspesne lecil na zabrohlisty(tento dychal jen na jednu zabru) a ted bych ho mel jeste prelecit jednou,ale nezda se mi ze by ten flek byl z zabrohlistu.. a ten Spironucleus(diry v hlave mu jeste nezarostli) by mel byt taky vyreseny uz delsi dobu,ale 100% si jistej samozrejme nejsem...co myslite ze by to mohlo byt???Premejslel sem o dvou moznostech...Bud nadavkuju terap FD na zabrohlisty jako pred tim + terap ab na bakterku a nebo dam jenom FMC,protoze nevim jestli ho muzu kombinovat s tim Terapem na zabrohlisty..Protoze ja osobne si myslim ze jde bud o bakterku nebo nejakyho ektoparazita....jenomze ty zabrohlisty musim prelecit tak jako tak,takze vlastne dve moznosti nemam..:))PS: nekricte na me ze je zanedbana,takhle sem ji dostal..:))
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2008 09:57 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: draco
palec radsi jim davej min zradla na vickrat.Mohlo by se stat kdyz to bude mit venku ze mu to nejakej jinej ukousne a to by bylo po nem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2008 08:09 Muž draco [5] Re: DonJuanKarlos
asi je to uz ok. vratilo sa jej to spat. super hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 22:24 Muž DonJuanKarlos [30] Re: draco
Kdyby to bylo vážné nežrali by a chovali by se jinak než obvykle. Jinak moc hezké rybky, snad se uzdraví palec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 22:07 Muž draco [5] Re: Dahak
vobec som ich neprekrmoval ale oni su dost zrave takze ked krmim tak si beru najviac.
dufam ze sa jej to vrati. chova sa normalne a aj zerie. som z toho trochu vedla su to moje najkrajsie ryby a chcel som ich uz dat do noveho 550L akva ktore budem robyt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 21:59 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: draco
Neprezral se ? me se to kdysi nekolikrat stalo kdyz jsem prekrmil skalary zivejma koretrama.Nektery za sebou tahali streva i nekolik centaku dlouhy.Nastesti se to vracelo nazpet.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 21:56 Muž DonJuanKarlos [30] Re: draco
Jsou to určitě vnitřnosti? Skus vyčkat, třeba to zmizí, ale je to divné. Jak se chová? Žere?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 21:38 Muž draco [5] – Vrubozubec paví a vytok vnutornosti
Fotka k příspěvku prosim pomozte mi. vrbozubec pavi mi asi odide do vecnych lovist. dnes rano som spozoroval ze mu z ritneho otvoru trci nieco zvlastne a mam pocit ze je to jeho crevo. je cervene a popretkavane vlasocnicami. na konci ma otvor presne ako crevo ktore vyustuje v ritnom otvore. co mam robyt ako mu pomot??????!!!!!
prosim pomozte
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4673x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7109?od=101