Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Automatické krmítko

 

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Automatické krmítko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2008 10:54 Muž Ludek [39] Re: DrBolíto
Doktore, docela dobré, ale to se nasype všechno z násypky do akva ve chvíli kdy to sepne? Navíc to je na jedno akva a my jich řešili 9, takže by se to muselo vyrobit 9x na každé akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2008 10:28 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: hanz
Fotka k příspěvku Já bych to udělal s cívkou a jádrem, jednoduché a levné.
vysvětlivka k obrázku:
1. Násypka
2. Cívka dimenzovaná na použité napětí.
3. Držák násypky.
4. Tyč/hranol s otvorem pro krmivo.
5. Vratné péro.
6. Spodní díl s výstupním otvorem 7.
Ovládání, časové hodiny nastaveny na minimální čas.

Průběh akce:
Po sepnutí hodin se přivede napětí na cívku, která do sebe vpudí jádro.
Tím se štěrbina s krmením přesune nad výstupní otvor a krmivo propadne.
Po přerušení napětí, dojde pomocí vratného péra k navrácení štěrbiny k násypce a dojde k opětovnému naplnění. Doufám že to stačí k pochopení principu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2008 09:26 Muž hanz [27] Re: Ludek
Nedá mi to, zkusím se do něčeho podobného pustit. Mam doma krokový motor, Ten prostřední válec udělám s podélnými otvory. Násyp vyřešim hadicemi. Nádoba pro krmení bude nějaký kelímek od jogurtu.
Horší to bude s vypočítáním, rozmístění otvorů od sebe, pač to udělám tak, aby ten prostřední válec jel v kuse...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2008 09:03 Muž Ludek [39] Re: filipsi, Hanz
Omlouvám se, že jsem podrobnější popis poslal jen TomášoviB jako vzkaz. Samozřejmě, že se to zastaví protože to by musel být skutečně pomalý převod. Takže otáčela by se ta prostřední deska, horní a spodní jsou fixované. Potkávají se pouze díry buď horní a střední desky a nebo střední a spodní desky, nikdy ne všechny tři nad sebou současně. Pohon třeba motorek ze stěračů aby to bylo na 12V a bezpečné. Tloušťka střední desky a průměr otvorů určuje množství žrádla na jednu dávku. Střední deska je po obvodu osazena podlouhlými výstupky, nejlépe nalepenými pásky např těsnícími. Na válci je namontován koncový přepínač se spínacím a rozpínacím kontaktem nejlépe s rolnou, která jede po střední otočné desce přes výstupky a tím se koncák přepíná. Vše řídí dvoje spínačky, nastavené na krátký impuls jedny na ráno druhé na večer. Dva obvody jsou propojeny přes koncák jeden přes spínací druhý přes rozpínací kontakt. Tím je zajištěno vždy pootočení po 12 hodinách o jeden krok, určený nalepenými pásky dle roztečí děr. Pro představu kdo viděl mechanický programátor v pračce tak je to stejný princip
Mně to připadá poměrně jednoduché a až na spínačky se vše dá poshánět po garáži a podobně. Otočné desky nemusejí být nutně ze silonu, zásobník třeba plastový kbelík s provrtaným dnem, svrtaným s deskami. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2008 22:02 Muž filipsi [1295] Re: hanz
Nepochopil. Nezastavi, proste se to X-krat denne (dle prani) cele pomalu otoci, nabere do otvoru mnozstvi potravy podle tloustky desky a prumeru otvoru (sama tam napada), a druhymi dirami za chvili vysype do trubek. Ale delat bych to fakt nechtel :-). Mozna se slusne vybavenou dilnou ... by se to udelat spolehlive dalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2008 21:55 Muž hanz [27] Re: Ludek, filipsi
A jak docílíte toho,aby se to zastavilo v daným místě?
Tedy pokud jsem to pochopil spravně :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2008 15:28 Muž Ludek [39] Re: TomášB
Fotka k příspěvku Jak píše filipsi, pokud toto nepochopíš, pak se do toho radši nepouštěj :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2008 15:21 Muž filipsi [1295] Re: TomášB
Fotka k příspěvku Pokud ti to jeste nebude jasne, pak ti neni pomoci :). Spodni deska + trubky + zasobnik stoji, horni se otaci.
Ale naklady, pokud rozumne zapocitas cas do vyroby spolehliveho zarizeni budou myslim vetsi nez koupit 6 krmitek. A to cele bude mene spolehlive a narocnejsi na udrzbu a finance, nez jim to tam denne skocit nasypat.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2008 14:26 Muž TomášB [12] Re: Ludek
já ptávě chci centrální, z kterého by bylo 9vývodů do všech akvárek, a nejlépe jeden zásobník, ale mohlo by být i 9zásobníků, to je jedno. V zásobníku by bylo krmivo SAK (jsou to takové malé granulky) a jsou každé stejné velké
Mohl byste to nakreslit v malování?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2008 11:03 Muž Ludek [39] Re: NNNTomas
Vzhledem k náročnosti a nákladnosti výroby bych se klonil k centrálnímu krmítku, nežli 9 kusům. Nezdá se mi to neřešitelné pokud se dodrží nějaké zásady. Hlavní z nich je použité krmivo. Granule o stejné velikosti, protože vločky jsou nestejné a reagují na statickou elektřinu, mají tendenci vlhnout a lepit se.
Řešil bych to kruhovým zásobníkem postaveným na výšku, dno by mělo tak 2 cm silonovou desku s otvory, jejichž průměr by určoval množství krmení. Pod ní pevně uchycená deska se stejnými otvory. Od této rozvody ohebnými trubkami např. husími krky. V zásobníku nahoru uchytit malý ventilátorek z pc na sušení krmení. Otáčení zásobníku nejlépe motorkem ze stěračů, mechanické spínačky, koncové vypínače na 12V po obvodu válce. Dostatečný spád trubek, pokud by se krmivo zachytávalo, pak si pomoci třeba vibracemi z upraveného starého vzduchovacího motorku lankovým rozvodem od membrány na rozvod trubek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 22:29 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: prisavnik
a a a,nakonec se dostaneš na cenu průměrného automatického krmítka... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 22:28 NNNTomas Re: TomášB
A co takhle poprosit někoho z rodiny aby je chodil krmit? :)

9 kousků udělátek taky nevyjde zrovna levně, navíc než se to vyrobí rybky pochcípají hlady
smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 21:09 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: TomášB
Fotka k příspěvku moznost je vyrobit do kazdeho akvaria krmitko.Zoberes nejaku PVC ruru priemer podla potreby.Zaplatas dno dostickou s dierou na vypadavanie krmiva.spravime os s lopatkami,lopatky tiez podla potreby.Spravis si vrch zo zasobnikom.Na krutenie by to chcelo šnekovu prevodouku,aby to slo pomalicky a malo to silu.Namontovat malicky casovac,len na otocenie jednej lopatky.Motor pripojime na velke casovacie hodiny podla krmenia.A mas tam davky na dva tyzdne.
Toto je len teoria,ale ked budem mat cas tak to urcite skusim X-)
Edit: alebo miesto lopatiek pouzit kruhovu dosku s otvormi kde sa bude hromadit krmiho,ked sa tato diera stretne stou dierou na vypadavanie krmiva,tak rybicku budu mat zranec X-)
a prepacte za ten obrazok:bolo to narychlo
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 20:47 Štěpán Re: TomášB
Deska se bude posunovat vodorovně o několik centimetrů, aby se další řada těch devíti otvorů s krmením dostala nad otvory s trubkama, kterýma propadne do akváriií. Ta deska bude umístěná někde nahoře nad stojanem... Menší deska s dírama ve kterých je nasypané krmení. Možná jsem místo "tlustá deska" mohl použít "tenký hranol".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 20:45 Muž isamik [180] Re: TomášB
Trosku Merkuru, relatko, jednocip, zobrazovac a trosku znalosti a mas to... kdysi sem to videl, jako zajimavou prezentaci maturitniho vyrobku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 20:05 Muž TomášB [12] Re: Štěpán
no pořád tomu nerozumím je kde bude deska, kde bude deska, jak se bude posunovat, jaké ovládání v pokoji,jaký motorek, jak se bude ta deska posunovat tři patra a pod... asi sem laik :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 20:01 Štěpán Re: TomášB
Malovat se mi to moc nechce. Ale upřesním - pokaždé se posunula o tu jednu řadu. Teď mi začíná připadat jako problém, aby se krmení v těch otvorech nedostávalo pod desku a nebrzdilo jí... A vyrobit automatické ovládání je takové trochu riskantní, je tady docela reálné nebezpečí přehřátí motorku a vznik požáru. Nejbezpečnější je nejjednodušší řešení - zpřevodovat motorek tak aby dostatečně pomalu posouval tou deskou, takže potom u sebe v pokoji podržíš tlačítko nějakou určenou dobu, aby se deska posunula o správnou vzdálenost.
Edit: A nejlepší řešení je do té garáže dojít a ty rybičky normálně nakrmit... Akvárium se stejně denně musí kontrolovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 19:40 Muž TomášB [12] Re: Štěpán
díky za napsat, nemohl bysi mi to jen stručně namalovat v malování? a ještě jedna věc že je to stojan s třemi patry a v každém jsou tři akvárka (viz. prezentace)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 19:11 Štěpán Re: TomášB
Jediné co mě napadlo je tlustší deska s otvory v řadách po devíti, která by se vždycky posunula nad řadu otvorů do trubek, kterými by do akvárií propadlo krmení. Na pohon by se daly použít normální spínací síťové hodiny ve spojení s nějakým časovačem s IO555 a nějakým relátkem napojeným na motorek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 15:57 Muž TomášB [12] – Výroba automatického krmítka
Napadl mě jeden nápad, protože se mě moc nechce krmit pořád mojí odchovnu v garáži, jestli by nešlo nějak vyrobit centrální krmítko na 9akvárek 45l, myslím tím nějaký jeden poháněcí motorek do elektriky,který mi měl asi nějaký dopravník krmení do akvária ale zase kde uchovávat krmení před krmením, a v zásuvce od pro motor by byl časovat nastavený na pár sekund podle síly motorku, nebo jestli máte nějaký jiný nápad, s použitím elektřiny a né baterii napište, ale jde mě o to aby to bylo levné (ne jako koupit pro každé akvárko za min. 6stovek automatické krmítko na baterie, noco jsem líný ráno před odchodem do školy nakrmit a večer když se mě už chce spát, tak radši si udělám něco takovédleho :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 11:35 Žena Avona [107] Re: Martinpm
Já krmítko občas používám, mám také Nutramatic, je zapotřebí chod vyzkoušt a z mé zkušenosti plnit granulovaným, nebo rozdrobeným krmením, aby se v otvoru " nešprajclo " a další chyba je, že se do krmítka dostává vlhkost, takže se krmení může lepit a bohužel i plesnivět. Dávkování krmiva je právě hodně orientační, podle velikosti a druhu krmiva se jednotlivé dávky mohou lišit ( proto preferuji granule, dají se lépe regulovat ) Používám ho jen když jedu na delší dobu jak týden pryč, jinak není třeba, mám vyzkoušeno i 14 dní bez krmení a v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 11:11 Muž cenega [1] Re: Martinpm
ja mam zkusenost s krmitkem nutramatic,ale bohuzel jen spatne,davkuje dvakrat za den po 12 hodinach, davkka krmeni se da nastavit ale muj pripad byl takovy ze jsem zapnul krmitko asi na tyden pres vanoce kdyz jsem nebyl doma nastavil jsem co nejmensi davku a kdyz jsem se vratil tak jsem neveril vlastnim ocim akvarko melo uplne zlutou vodu vetsina ryb byla mrtvych nebo k tomu nemela daleko a vsude po akvarku se valelo nesezrany krmeni.tak ze od te doby se priklanim k tomu ze ryby to par dni bez jidla vydrzi,samozrejme ze kazdy druh asi jinak,ale do takovy diskuze se opravdu poustet nechci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 11:03 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Martinpm
Automatické krmítko pod hladinu neexistuje,pokud ti jde třeba o dovolenou,ryby bez žrádla vydrží i 14 dní,ale pokud máš i tak strach,je tu řešení:
www.sera.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 10:43 Muž PentueR [256] Re: Martinpm
Pod hladinu? A jak myslíš že by to mělo fungovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 09:25 Muž Martinpm [4] – Automatická krmítka
Ahoj přemýšlím o nějakém dobrém automatickém krmítku pro ryby. nejlépe takovém, které by šlo umístit pod hladinu. Máte někdo jakékoli zkušenosti s automatickými krmítky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2008 18:24 sokar
Mám krmítko eheim digi a jsem spokojenej.Musíš si akorát pohrát s časem a dávkováním.To že to pár sekund trošku hrčí není vůbec důležitý.Funguje mě už 3měsíce a jednou týdně akorát dosypu krmivo a mám na celý týden pokoj.Fakt doporučuju.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2008 22:18 kreek Re: SpinoTitan
krmítka se pohybují od 500 Kč. Jsou tichá a bezproblémová. Existují i krmítka na 2 druhy krmení a více progarmů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2008 09:48 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Kyklop
Jóóó býložravci a tráva... To je problém...
Jak říká Blek: "Mír zelenině!" :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2008 09:41 Kyklop Re: Sid
Mám v akváriu dva Skaláry a těm když nedám nažrat, tak mi docela slušně likvidují jednu kytku. Ostatní rybky jsou v pohodě a víkend v klídku přežijí. Hlavně kvůli těm Skalárům jsem chtěl koupit krmítko.
Jinak mi teď napsali, že na můj akvarijní set (STARUP 112 l) tohle krmítko nepasuje. Musel bych do víka vyříznout díru a to mi nedoporučují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.06.2008 22:12 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: SpinoTitan
Zajímavý příspěvek. :-)
Zkusil jsem se nadzvednout a... nic.
Vy chováte dravé šneky? A krmítko je nějak pacifikuje?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   17.06.2008 20:15 SpinoTitan
No já mam problém - hledám krmítko za velmi levnou cenu a při tom spolehlivé, každý týden taky nejsem doma a to by nemusely ty rybky vydržet - šneků rybo-žroutů se nezbavíte...Takže krmítko je idéální nápad jak nemít v akva rybožrouty..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.06.2008 16:32 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Kyklop
Nejlepší krmítko na dovolenou je žádné krmítko. :-)
Rybky ve správné kondici pár dní bez krmení zvládnou. (Pár dní = týden až dva. O víkendu škoda mluvit... ;-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2008 15:49 Kyklop
Potřebuji koupit nějaké automatické krmítko za rozumný peníz. Krmítko budu využívat jen občas přes víkend nebo na dovolené. Můžete mi nějaké doporučit?
Teď přemýšlím o automatickém krmítku Juwel nemáte s ním někdo zkušenosti?
levnaakvaristika.cz/….

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2008 10:42 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: pavel
pokud si myslel ty dvě stovky na poštu, tak je všechno v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2008 08:00 pavel Re: Tokuschew
... k ceně 999,- Kč je nutné pár stovek přidat, pak se dostaneme na správnou cenu, jinak souhlas - Eheim jsou velmi kvalitní. Eheim má i krmítko DUO, které má dva zásobníky, viz:

www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2008 21:53 Muž Tokuschew [22] - RostlinyRe: Lessli
V každom prípade som zastáncom Nemeckej značky Eheim. Myslím, že v tomto prípade je jedno, že rovnomenné výrobky predávam. Jedná sa skutočne o prepracovaný výrobok (krmítko 3581) a to v každom detaile. Digitálne nastavenie času krmenia, aktívna ventilácia proti navlnutia krmiva, manuálne nastavenie množstva krmnej dávky, možnosti manuálneho nakrmenia jediným stlačením tlačítka, cena cca 999.-Czk.

ps. vyjadril som iba svoj osobný názor a verím, že mnohí uťívatelia spomínaného produktu ho môžu potvrdiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2008 13:30 Muž bigboban [19] Re: Lessli
Mám krmítko digitální, koupil jsem ho přes net v HongKongu. Vyšlo asi na pár stovek. :-)

Funguje dobře, dost to hlučí při krmení. Taky záleží co se do toho nasype, aby se to neucpalo, nezaseklo, nezvlhlo apod. ;-)

Jinak chce se to zamyslet, zda je krmení přes dovolenou nutné. Podle mě rybky týden i dva vydrží naprosto v pohodě bez jídla. A možná jim to prospěje víc než přežírání, když je krmí někdo z rodiny. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2008 13:23 Lessli – automatické krmítko
Chtěla bych si pořídit automatické krmítko pro ryby na prázdniny. Máte někdo nějaké zkušenosti s automatickými krmítky? Můžete mi třeba doporučit nějakou značku? V obchodě mi říkali, že většinou moc nefungujou a rozbíjejí se. Ale říkali, že nejspolehlivější je od Sery za cca. 990,-. Ale radši bych vyslechla ještě další názory. Díky. ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2007 16:55 Muž Ludek [39] Re: redmaus
Rozměry 75x90/90 mm. Měřeno bez odnímatelného držáku, kterým je možno přichytit na boční sklo a nebo rám. Po odejmutí držáku stabilně stojí na podkladu. Výdrž baterií nemůžu posoudit, mám jej nově a výrobce toto neuvádí. Vzhledem k tomu, že pohánějí elektroniku a pak na cca. 5 vteřin motorek dvakrát denně tak bych kvalitní alkalické tipoval na rok provozu. Co se týče hlučnosti, v době mimo provoz vůbec nic, žádný mechanismus uvnitř neběží a v době krmení asi jako pomalá jízda autíčka na setrvačník ;-)
Jediná nevýhoda je, že se čas krmení nedá přenastavit, je to prostě 2x za den po 12 ti hodinách a hotovo. Čas krmení se zvolí tím, jak se vloží baterie. Změna času asi na 5 vteřin vyjmout baterii. Já to používám proto, že mám akvo v práci a nechat o víkendu ryby hladovět se mi nechce, vždyť nejlepší oběd bývá v neděli :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2007 16:43 redmaus Re: Ludek
Děkuji a můžete mi také napsat jaké má krmítko rozměry? Nikde jsem to nenašel.Jak dlouho vydrží baterie?Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2007 16:35 Muž Ludek [39] Re: Tomas
Krmítko Nutramatic Economy používám a je v pohodě. Jen se musí chvilku laborovat s dávkovačem dle používaného krmení. Mně se nejvíc osvědčilo krmení TetraMin Crisps, protože jsou všechny vločky stejně velké jako z děrovačky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 12:19 Tomas Re: bigboban
ta hlucnost by me zajimala predevsim u krmitka "Nutramatic Economy"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 09:08 Muž bigboban [19] Re: Tomas
Nemůžu si tady zase nešplhnout se svým ebay. :-P Koupil jsem tam asi za 400!! korun ;-) digitální krmítko. Programuje se to víceméně stejně jako digitální časový spínač co má u akva skoro každý. Mezi krmením je to potichu a ve chvíli krmení se to protočí a vhodí to do akva dávku papání. :)

cgi.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 08:05 Tomas Re: AmorFati
Ano myslim mimo krmeni, napr mechanicke spinaci hodiny bzuci (tikaji) porad (vymnenil jsem za digital). A tak jsem chtel vedet jak jsou na tom ty krmitka, jestli taky vydavaji nejake zvuky (mimo krmeni) nebo jsou absolutne tiche. Respektive kdyz prijdu domu po dvou dnech z prace jestli me budou rusit pri relaxaci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 06:44 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: Tomas
Myslíš mimo samotné krmení nebo při něm? Mimo samozřejmě není. Při něm tiše bzučí motorek otáčející zásobníkem (cca 10 vteřin).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2007 00:52 Tomas – automaticke krmitko x hluk
Je nejak hlucne automaticke krmito behem 12h cyklu krmeni?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2006 23:23 Mouse Re: brumla
no to sice jo ale když budeš mít býložravky a nebudeš jim dávat dostatek rostlinný potravy tak ti ožerou ty nádherný rostlinky jestli tam náký máš tak na to bacha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2006 20:43 Brumla Re: Jirii
ryby klidne vydrzej i 2 tejdny bez potravy navic muzou okusovat ruzny rasy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2006 11:55 Jirii – automatické krmítko
Ahoj všicci,
máte nějaký typ na automatické krmítko? Co sem koukal v obchodě tak je to docela dost drahá věc a hlavně se mi to nevejde pod sklo...
nemáte nějaký kutilský nápady, plánky, odkazy, prostě nějakou motivaci...klidně si to vyrobím sám
Dík za vše...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11615x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7070-automaticke-krmitko?od=101