Test NO3
I JBL test na NO3 je jedným z tých zložitejších a pretrepáva sa až minútu! Zrejme je to pre dusičnany potrebné.
U Tetry je to asi stejné. Našla jsem si ted na netu návod od toho testu a je tam taky samé míchání a třepání, tak nevím
![:-D](../obr/s/06.gif)
Testy od SERY nie sú najhoršie, nevýhoda je miešanie viacerých "ingrediencií" dohromady, kým sa ukáže výsledok
S Tetra NO3 skúsenosti nemám, ale Sera sa mi moc nepáči, lebo zrovna tento test sa musí poriadne pretrepávať a ich dodaná skúmavka má tak blbý vrchnák, že netesní. Podstatne lepšie sa mi meria s JBL testom.
Souhlasím s Romanem. Osobně preferuji Sera testy. Lépe se mi s nimi pracuje.
Plovoucí rostliny.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jinak oba dva jsou kvalitní.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Jen by mě zajímal názor. Testy na No3 Sera nebo Tetra?
![:)](../obr/s/16.gif)
Starší reakce
Ano, to je velmi jednoduchý test NO3.
![X-)](../obr/s/15.gif)
Jakmile se jim přestává dařit, listy začnou žloutnout, nemnoží se, stagnují, tak tím dávají najevo, že by si nějakou tu dávku NO3 navíc zasloužily. Obecně lze plovoučky za tento indikátor označit, ale ne vždy a ne každý akvarista je může(bude) pěstovat. Měl jsem tím odsledováním na mysli všechnu zeleninu v akváriu, ono i barva, když je více světle zelená, dává cosi tušit.
Aby si někdo nemyslel, že to je tak jednoduchý, do hry samozřejmě vstupují zásadní faktory, jako je světlo a další živiny, ale pro beztestové rámcové určení to je dobrý postup.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Já si no3 hlídám pistiema
Věř tomu co vidíš v akváriu. Jestliže kytky a ryby prospívají, potom máš toho NO3 tak akorát a nemusíš se stresovat naměřenejma hodnotama.
![;-)](../obr/s/03.gif)
To je sice hezké jak jsi to napsal, ale test od AQURU stojí 80 kč kdežto od SERY stojí přes 200kč. Pokud se budu držet AQUARU tak jsem v pohodě pokud se budu držet SERY tak bude průser protože budu dolívat KNO3
Veriť tomu,že NO3 je v akvárku dostatok.
Starší reakce
Test NO3 od Rataje je opravdu nepouzitelny (narozdil od testu na Fe nebo na P, ktere bezne pouzivam). Na NO3 doporucuji Tetru, nebo Seru - oboji skvele i kdyz pomerne drahe...
Já měl od Rataje test na NO3 a železo a oba stály za pendrek. Jestli chceš dobrý test na NO3 tak si kup Aquar
![palec](../obr/s/18.gif)
je levný a hlavně funkční.
Mám s tímto testem stejnou zkušenost.A to jsem použil destilovanou vodu a se stejným výsledkem.Zabarvení se neukázalo žádné.Myslím si že byla destilovaná voda v těchto testech.Od rataje bych už dnes koupil tak maximálně test ph.Vyhodil jsem takto 80 Kč oknem.Příště budu kupovat testy od aquaru.
Dobrý den,koupil jsem si test na NO3 od rataje a zkoušel jsem to 2 a vůbec se mi neukázalo žádné zbarvení.Myslíte,že je důležité koupit tu vodu destilovanou z lékárny?Nebo jsem někde udělal chybu?Poradtě
Děkuji za všechny rady
![hop](../obr/s/29.gif)
Starší reakce
Prodac jsou vynikající, ovšem taky výrazně dražší.
A co Prodac?Od nich mám GH,Ph,NO2.
Upřímně řečeno s testy na dusíkaté látky od Dajany mám velmi špatné zkušenosti. O jejich funkčnosti dosti pochybuji.
Edit: Zkus testy od Rataje nebo Aquaru. Tam jsou ceny také velmi slušné a podle mých zkušeností jsou tyto testy dostatečně přesné.
0 08.06.2012 09:56 Rakvista – Dajana-NO3 test
Zdravim mám otázku ohledně tohoto testu,ať měřím jak měřím vzorek vždy dostane barvu činidla z lahvičky "B" a nijak se nemění už si připadám jako blbec že neumím číst podrobný návod či snad dokonce počítat do 7.
Starší reakce
Tak som písal do akvashopu vraveli, že není problém z reklamáciou
Mám pocit, že cena Ratajových testů je oproti testům Sera asi třetinová.
Více než půl roku jsem pravidelně co 14 dni prováděl zároveň základní testy (NO2, NO3, pH) kapkovými testy Sera a Rataj. Výsledky byly takřka totožné a obojí maji mou plnou důvěru. Tuším, že Ratajovy jsou kapku levnější.
Zkusit to můžeš. Záleží ovšem na prodejci. Já vyřizoval reklamaci testu od Rataje ovšem přímo u výrobce a problém jsem neměl.
Teraz používam test od Aquar-u tam je podobný prášok no narozdiel od Sery sa mi dokonalé rozpustí, takže neostane po ňom ani stopy
Myslíš, že by som mohol ten test aj reklamovať? Lebo som si na 100% istý, že je zlý. Skúšal som rôzne testovacie vzorky, dávky jednotlivých reagentov aj dobu čakania na výsledok no stále to isté.
Ten prasok sa nerozpusta aspon volnym okom som to nezaznamenal ale iba sadne na dno nadobky.
Když ho dáš více tak se všechno nerozpustí, ale většina se rozpustí. Mně se taky stává, že tam zůstává trochu nerozpuštěná. Ten prášek bývá bolavé místo mnoha těchhle testů. Já měl podobné problémy s testem od Rataje.
Veď jasne podľa mňa je tiež Sera dobrá značka. Napadá ma tak isto žeby to mohol byť vadný test. Ešte má nejaké 2 roky do konca exspiračnej doby a od kedy som ho objednal tak nič nenameral. Ten prášok čo sa dáva ako reagent 3 sa mi nechce rozpustiť, možno je chyba práve v ňom. Alebo sa ani nemá rozpustiť?
Edit: Koniec exspiračnej doby končí až 2.2016 takže nie 2 roky ako som písal ale 4.
Já s testy od Sery neměl nikdy sebemenší problémy. Dokonce jsme zkoušeli porovnat výsledky testů s elektronickým měřením a s určitou tolerancí měřili poměrně dobře. V každém případě patří mezi ty lepší. Vadné testy se občas objeví, ale na vině bývá většinou nevhodné skladování.
To vieš
Inak ešte jeden postreh, mne ten test nenameral ani po 24h nič. Kúpil som na porovnanie test od Aquar-u a Sery myslel som, že Sera bude kvalitnejšia no bohužiaľ opak je pravdou...
Máš pravdu. Teď jsem se šel podívat na svůj test a je tam po pěti minutách. Dobrý postřeh.
![palec](../obr/s/18.gif)
I tak platí co jsem napsal. Časový údaj daný výrobcem je směrodatný. Mimochodem jak jsi dopadl s tím testem od Aquaru?
Hlavná vec, že mám ten istý test a v návode sa píše.
Po 5-tich minutách porovnajte farbu roztoku s farebnou stupnicou...
Žiadne 10 minúty sa tu nespomínajú
Výsledek je směrodatný po těch 10ti minutách. Pokud to tam necháš delší dobu dochází stále k chemickým reakcím které ovlivňují zabarvení.
Starší reakce
Taktéž Aquar a absolutní spokojenost. Je rychlý, jeden z levnějších a přitom v rámci možností přesný, při testování vstupní vody výsledky odpovídaly údajům z vodáren.
A jak psal Eff, při rozumných koncentracích do 40 mg/l nemusíte shánět destilku.
Test od Aquaru mi přijde nejpohodlnější. Žádné míchání s destilkou a čekání jen 3 minuty.
Azotan od Rataje a nebo JBL test.
testem od Eshy...je to komplet (pohodlny) test pro pH, KH, GH, NO2 a NO3 ;)
Starší reakce
0 18.04.2008 16:00 Jaromír – test - NO3
Prosím o pomoc - u TETRAtestu na NO3 jsem stratil návod na dávkování, najde se někdo kdo poradí (napíše) jak dávkovat. Předem děkuji za odpovědi.
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 5846x