Riccia fluitans - pěstování
Přípravkem Tetra pH/KH minus lehce snižuju KH vodovodní vody z 10 na 5-6,ale tou HCl to nešlo.
Pokouset se snizovat pH s alkalitou 10dKH je boj s vetrnymi mlyny. Kdyz pH srazis, zase se vrati na puvodni hodnoty. Efektivne a trvale snizovat pH se da u vody s alkalitou okolo 4dKH. Nejsem chemik, ale mam to vyzkousene ve vlastnim akvariu.
Je to tak,mě to taky přišlo divné,proto jsem se na to vlastně vaclava zeptal.pH mi šlo dolů z 7,2 na 6,5 a KH se drželo na 10.Možná byla ta HCl nějaká špatná,připisuju jí úhyn tří Parmiček Denisonových a poté jsem přešel zpět na změkčování vody pomocí komerčních přípravků a jsem spokojen.
To není možné. Někde je chyba. Nejdřív je "na řadě" pufrační systém. Teprve když dojde k jeho vyčerpání, je možné uvažovat o nějakých větších (a trvalých) změnách pH.
kdyby šlo dolů jen PH tak se mě to i hodí ale není to nebezpečný? Jo a díky za návody a rady určitě zkusím!!

Nedávno jsem zkoušel změkčovat vodu 3%ní HCl,místo komerčních přípravků,ale dolu šlo jen pH,KH se drželo na své úrovni

Václavovi i každému jinému :o). HCl + hydrogenuhličitan = kys. uhličitá + chlorid. Na tomto principu funguje veškeré snižování pufrační kapacity vody. Jakákoliv kyselina silnější než kyselina uhličitá, je schopna ji vytěsnit z jejích solí (uhličitanů a hydrogenuhličitanů). Dokáže to nejen kys. chlorovodíková, sírová, dusičná nebo fosforečná, ale i huminové kyseliny z rašeliny (jsou slabé, ale ještě pořád silnější než H2CO3).
Václave,Vám HCl snižuje kromě pH i KH?
To je odpověď na bonusovou otázku? Dozvěděl jsem se z ní že to nejde.

K té bonusové otázce: Pomocí céóčka to jde, ale mizerně (hůř, než kdybys přidával silnou kyselinu - třeba HCl). Větší podíl na tom bude mít rašelina, co jsi tam přidal. (opraveno pro Václava :o).
ahoj koukni na
www.ricciafluitans.com. tam najdes jeden z moznych zpusobu jak pripevnit riccii ke dnu, dalsi moznost je polozit ji na plochy kamen a huste ji na nej privazat pomoci vlasce, jen s tim vlascem nesetri jinak ti to rybky muzou vytahat znovu k hladine, nebo ji muzes nacpat do sitky od mydla co se pouziva k zaveseni mydla nad umyvadla a pak to pripevnit nekam na koren a ona ti udela zajimavy trs. Mnoho zdaru s touto krasnou rostlinkou

Pripevni ju nilonovým lankom na skalu , koreň
Zdravím všechny, sehnal jsem si tuto rostlinku ale nevím jak ji připevnit ke dnu. je tu někdo kdo, kdo ví jak nato?
PS"bonus":když do akva pouštím CO2 je možné aby klesla KH tvrdost z 9 na 4?

Starší reakce
Starší reakce
matlalo, prosimte proc tady na forech radis lidem ruznorody nesmysly bludy a blaboly a pak tady pokladas tak fatalni otazku jako jestli ma ricie koreny ? nezlob se na me, ale radsi se misto sireni bludu venuj studiim, a ne jen tem o akvaristice , neb nejen o ni nevis skoro nic.
PS: kolik mas zkusenosti ve 14 s akvaristikou ze dokazes ve forech tak sofistikovane radit ? 2 nebo 3 tydny ? od vanoc ?
jo je to hrúza roste jek blbá i kdyš nemá dost co2,a sehnal sem ji v akvaristice v Holešově -chodím tam do školy
A kde tuhle rostlinku sháníte? V akvaristikách jako plevel jsem ji neviděla:(
tak ten vlasec neodmotavej, ne? vadi necemu?

a pisou tam neco o koreech kteryma by prirostla kdybys o ni neco malo vedel tak bys vedel ze koreny nema........
je ale na koženu vypadá nádherně viz atlas na těchto stránkách
ja vim ptam se jestli nepřiroste ke kořenu
víš jakej je rozdíl mezi čikitou a riccitou?
riccita je obyčejnej banán

mam na kořenu riccitu přichycenou rybářským vlascem,přiroste riccita ke kořenu abych moh dat pryč ten vlasec???

Přidat reakci
1 ...... ...... [7]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 5378x