Riccia fluitans - pěstování
Neplovoucí formu budeš shánět hodně těžko...musíš si ji vypěstovat. Riccia fluitans po pobytu pod vodou mění svoji barvu na tmavě zelenou a tvar stélek je trochu jiný...je to dá se říct mutace tohoto druhu aby se adaptovala na podmínky pod hladinou, na které není primárně určená, protože se vyskytuje jako plovoucí...
Závidim, já mám jen chuchvalec na hladině, který roste ale nedrží vcelku, stélky se mi občas rozplavou, občas se je snažim zdrcnout dohromady já...jaké máte paramtery?
0 31.05.2011 08:48 ČUPR [204] - Tetry Při zakládání akvária před 2 lety jsem si zakoupil Ricciu v nějakém kovovém sítku a položil na dno. Chvíli se jí dařilo, ale pak začala chřadnout. O zbytek se pak postaraly Ampulárie, které jsem úspěšně množil ale pak se jich rychle kvůli rostlinám zbavil. Nezůstala mi po Riccii ani stélka, kterou bych někde v akváriu našel.
Po necelých 2 letech se mi na horní hraně pozadí usadilo pár stélek - asi byly někde "ukryty" a jak to vypadá dnes můžete vidět na přiložené fotografii. To zahnědlé místo je pravděpodobně spálené od zářivky, která je cca jen 5 cm nad Riccií. Jinak se ji pěkně daří a přemýšlím o jejím pozdějším přemístěni na dno jako "koberec"
Nechal bych to a pozoroval...může to být jen změněnými podmínkami, že je teď u dna a ne u hladiny...měla by se vzpamatovat a porůst novými stélkami
svítím 12 hodin, cca 1w/l
CO2...tím to nebude...ba naopak CO2 má ráda...jak svítíš? riccia má ráda slunná místa...pokud je to jen oschlé, vyndal bych ji a uschlé části ostříhal
a nemohlo by to být přidáváním CO2? na suchu nebyla...
Pokud vypadají jako uschlé. tak si ji musela mít chvíli na suchu nebo byla plovoucí na hladině a část z ní vylézala nad hladinu, takže mohly vrchní stélky uschnout. Jestli jen změnila barvu, už není taková světle zelená, tak to se ti adaptuje na život pod vodou a v takovém případě riccia mění barvu na tmavě zelenou a je částečne nevzplívavá.
Starší reakce
Dík, poslal jsem Vám vzkaz!
Pokud to máš do Brna z ruky, tak ti něco trsů můžu poslat poštou.
Mají ji docela často ve Sklorexu v Brně. Mám ji odtam. Nebo 30.4. od 9:00-13:00 je v Brně akvaristická burza. Dá se tam najít ledasco
0 20.04.2011 18:54 Libcin – Koupě
Zdravím, nemáte někdo Riccii na prodej?
Starší reakce
Tak taky jsem dneska vyhazoval asi dva litry. Hold od nás je to na Moravu daleko. Kdyby nebyli svátky, tak to pravidelně dávám do jednoho Aqua obchodu a odchovny. Kdyby měl někdo z okolí Liberce zájem, dám vědět kam to dodávám, nebo když jí bude fakt dost tak i přímo prodám po dohodě.
Martin Honzejk
Zkus se kouknout do inzerce. Je tam sekce rostliny za darmo. Třeba tam něco najdeš.
Martin Honzejk
Starší reakce
0 14.10.2010 08:49 HaVana – Re: Riciie
Pokud ji někdo sháníte, ozvěte se. Jednou za čas mám.. nyní třeba
Je možné mít tuhle kombinaci? Není to jen drahé krmení pro ryby ?
Starší reakce
...
ja som si ju tiez tak "kupil" asi 2mm kusok
a teraz ju vyhadzujem...
0 28.07.2010 21:05 TCh – Re: assasincz
Zkus akvaristiku akva-tera-exo na Palackého. Tuším, že ricii tam ještě docela nedávno měli v jedné nádrži spíš jako plevel než na seriózní prodej ve stylu Ratajových vaniček. Bylo jí tam dost, třebas ještě bude.
Odhadem je asi o třetinu až polovinu menší.
aha...a je tam velky rozdiel v "drobnosti"???
Riccia fluitans Dwarf. Je drobnější než původní druh.
Pepan - co je to "zac" ta "zakrsla forma"???
Nechce se mi hledat a i kdyby se mi chtělo, vzkazy se po "pár dnech" promazávají...
Svého času jsem vám trhutku nabídl, nebo se pletu?
Minulý týden jsem dával zdarma nějakou trhutku klukům do akvaristiky na Palackého ul. - možná ji ještě mají.
No a kdybyste ji chtěl zdarma, (ti kluci za ni nejspíš budou chtít nějakou korunu), zkuste se obrátit na mě - nemám jí nějak moc, ale takovou tu klasickou porci, v jak se běžně prodává, určitě najdu.
Pokud vím, tak ji má Vóťa87. Má i zakrslou formu. Bral jsem ji teď od něj a přišla v pořádku.
skus inzerciu - riccia sa "nekupuje" - "vyhadzuje"...
Ahoj, zajímalo by mě jestli nevíte, kde v Olomouci sehnat Riccii Fluitans a za kolik se tak běžně prodává. Popř. nevíte-li, kde ji zakoupit na internetu (co já vím ji aqua daho nenabízí), díky
Starší reakce
fakt
a mrkni sa do atlasu tam mas hned 4-och uzivatelov z Prahy...sa urcite dohodnes za kusok Riccie
...no takto
v akvaristike som ju tiez davno nevidel...Riccia sa "nekupuje" ale v Prahe ti ju urcite niekto daruje...
...ja ju musim vyhadzovat ked uz velmo tieni a nechavam ju len tak v rohu...
PS:ja som ju tiez "nekupoval" - "dostal" som cca 1-2mm kusok
No divil by ses ,ale ještě jsem jí tu neviděl a to chodím do akvaristik často.
...tak toto je "tazke" vlakno
...zohnat v Prahe Ricciu..
Chjo
Jsem v Praze, nabízel jsem ji zadarmo a stejně nebyl zájem, tak skončila na kompostu.
My jí máme stále, ale bohužel nejsme v Praze ...
0 27.05.2010 06:48 kreten – Re: vóťa87
No někde to krize je, ale dají se najít akvaristiky, kde berou kytky od Aqua-Daho nebo od Hořánků, a ty nebývají špatné....
Rostliny v Praze to je takové malé sci-fi, když pominu Dennerle v Hornbachu...
Jak to že akvaristiky nenabízí takovouto lahůdku ? Viděl jsem pěstovat trhutku na Ferce a jak jela, přeci to není tak těžká kytííí...
Napiš mi do SZ a domluvíme se...nějaká by se určitě našla
Neviděl jste jí někdo někde prodávat? scháním ji již dlouho.
Starší reakce
Ahoj, měl jsem ricii spolu s neonkama a krevetkama. Nic netahaly. Ricii jsem přichytával vlascem k dlaždici, ale po čase tak narostla, že sama začala odtrhávat. Stačilo jí jen převázat.
0 01.03.2010 16:16 Strojek – Re: Jindrik
silikonem ne ale silonem,rybářským..
0 01.03.2010 16:10 Jindrik – Re: Cenda
Dobře, já to teda zkusím taky a taky se kdyžtak ozvu
0 01.03.2010 16:07 Cenda – Re: Jindrik
Musim se pokusit jí někde zázrakem objevit
a pak dam kdyžtak vědět
0 01.03.2010 16:02 Strojek – Re: Bart Simpson
neonky určitě ne a krevetky nevím nemám ..ale snad ne..
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 5367x