Krevetky ze Sulawesi
Mě se tydle moc líbí, jsou hodně podobné mořským krevetka šarlatova....
hodně podobný jako jsou tyhle je i krevetka Gold Flake, ale ty než se sem dostanou za rozumnou cenu....
Začínám si myslet že nejlepší je se domluvit vždy s chovatelem, ony ty importy jsou srdceryvně úmrtné.
Věřím že i kardinál z němec který je už aklimatizovaný a neprošel sodovkou odchyt, sběrný koš, transport, čekání na nového majitele a nejistá budoucnost při novém transportu... může být daleko vitálnější.
Pokud se nepletu, tak pan Zahrádka k těm krevetkám přišel jak slepé k houslím. Osobně tam píše, krevetkářem se stal v den kdy mu kamarád dovezl tyhle krevetky Tím samozřejmě nechci shazovat jeho chovatelské schopnosti. Mladé tyto krevetky měl díky tomu, že měl nosnice už v importu. Minulí týden jsem jej tu viděl pod nickem "Karel Zahrádka", hned jsem jej kontaktoval, ale zatím se neozval.
Nemám problém tyto krevetky dovést odchovy z Německa, ale ta cena je tak vysoká, že se už víc vyplatí koupit importu od Kalaba a doufat že úmrtnost nebude větší než 50%.
Myslím,že Karel Zahrádka působící na Akvarista.cz nějaké odchovy měl,ale jak s nimi dopadl,to nevím.Zkuste se obrátit na něj,je to PAN odborník.
Má už někdo u nás odchovy?
ono to není zas tak horký s tou teplotou. v tom odkazu níž je psaný, že by měla být 25 - 29°C
V Hornbachu v Ostravě je měli na jaře také
, byly překrásné, za cca 120 Kč. Odradila mě vysoká teplota, potřebná k jejich chovu, 29-30 st C je docela dost, musely by mít nádrž jen pro sebe
Ano, chápu, i pro mne by to nebylo nic příjemného, ale třeba krevetky z Berlína mi šli kurýrem dva dny. Pokud je někdo posílá ČD kurýrem po ČR tak jsou to jen hodiny. A to je už celkem přijatelné.
Jsou i tací, kteří jsou ochotní si pro ratolesti přijet i osobně. Zrovna včerá jsem tu měl jednu rodinku z vysočiny co si nakoupili asi jen za pár stovek, benzin je stál daleko víc něž kurýr, ale i tak podnikli tu cestu aby si vybrali přesně to co se jim líbí a viděli jak u mne krevetky a rybky žijí a taky získali drahocené zkušennosti. Není nic lepšího než tento odběr. Je vidět že jsou lidé ochotní pro získání miláčku obětovat nejen 200,- za kurýra.
Krásné, asi pomalu zařídím další krevetárko... Ale nechci si je nechat posílat poštou, přijde mi to..hrozné
1 01.09.2009 20:17 Semtex [1197] - Labyrintky Asi před měsícem jsem je viděl tyto krevetky Kardinálky na
www.kalaba.eu za 100,- Kč.
Ale bohužel jsem je propásl. no příště si je nenechám ujít.
Pokud někoho zajímá odkud tyto krevetky pochází tak tady je odkaz na Expedici Sulawesi:
www.planetinverts.com/…
a ady je něco přímo o Kardinálkách, jak je chovat, v jaký vodě, a pod.
www.planetinverts.com/…Starší reakce
Jsou v nedavne dobe diskutovane na akvarista.cz.
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 9967x