Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

FMC

 

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
FMC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2017 15:30 Keen23cz – FMC
Zdravim vas.Jsem zacatecnik, ktery ma cca mesic zalozene akvarium. Po nasazeni ryb (od dvou ruznych pestitelu se mi v akvariu objevila krupicka nejspis v kombinaci s rozpadem ploutvi.Byl mi doporucen pripravet EXIT, ktery jsem ale u nas ve meste nesehnal.Misto nej mi prodavac rekl,at zkusim FMC-coz pry neni tak setrne,ale zase je ucinnejsi. Vcera rano jsem dal do 56l akva 0,5 ml toho modreho roztoku-par hodin po vypadaly ryby jak kdyz se jejich stav vyrazne zhorsil, ale dnes jsou na tom naopak lepe a krupicka z vetsiny vymizela-zustala jen na bojovnice pestrá. Hlavni dotaz ale zni, jak se FMC davkuje?na obale ale v navodu pouziti jsem to nenasel.Je tam aplikovat a pak po aplikaci vymenit 1/2 vody. Kolikrat se ale musi aplikovat?Staci fakt jen jednou? Mate s tim nekdo zkusenosti?Nerad bych ryby predavkoval,kor kdyz FMC neni uplne nejsetrnejsi ke kytkam ani rybam.Diky za rady ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2017 12:18 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Kikyo
-je to určitě "Brousilka", to se mi moc nezdá
-někteří chovatelé mnohdy sami nevědí co určují ,ale slyšeli to od kolegy ,který to četl na internetu a ten co to dal na internet ,tak zase měl chov KOI atd.
-nic tam neaplikujte ,do doby zjištění skutečného problému
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2017 11:35 Muž larix [1420] Re: Kikyo
FMC ti úplne zlikviduje homeostázu akvária, na frak dostanú rastliny a čiastočne aj ryby. Osobne by som volil Protazol od Sera.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2017 08:58 Žena Kikyo [2] - Cichlidy – Brousilka
Stojím před rozhodnutím, zda-li se pustit do léčby FMC. Upřímně mám opravdu strach z rozhození už tak ne úplně fungujícího akva (založeno 4 měsíce) a hlavně se bojím o rostliny, kterých mám ve 300l opravdu hodně a krásně se mi za ty 4 měsíce rozrostli. Důvodem pro použití FMC v mojí nádrži je nejspíše výskyt nějakého ektoparazita. Před pár týdny jsem si nechala jednu neonku s příznaky vyšetřit a výsledkem bylo, že má brousilku rybí. Než jsem věděla co to je, léčila jsem to akorát preventinem. Pak jsem si řekla, že zkusím Eshu 2000, vzhledem k tomu, že je to šetrné a velmi vychvalované léčivo. Od ukončení léčby Eshou se mi ale brousilka objevila v akva zase. Nejvíc na to trpí neonky, myslím si, že na nich jsem si tu brousilku i dotáhla domů. Nejspíš z burzy, ale s jistotou to nevím. Nedávno mi odešla black molla, kterou mám v podstatě od začátku založení nádrže a nikdy s ní nebyl problém. Myslela jsem si, že to byla náhoda, ale jedna žijící black molla už má na sobě opět vidět jakoby šedobílý povlak asi na 2 místech. Přesně tak to začalo u té nakažené a vyšetřené neonky, takže jsem dospěla k názoru, že ta brousilka tam stále je. A teď co s tím? Pán co mi vyšetřoval tu neonku mi na to dal FMC od Dajany a slíbil mi poslat dávkování šetrnější kvůli rostlinám atd. přesný postup, ale asi na to zapomněl, zkrátka mi neposlal nic. Takže ani dávkování nevím a hrozně se o rostlinky bojím. A taky o krunýřovce, prý jsou na tuhle chemii hodně citliví. Mám jít do toho FMC nebo ještě zkusit něco jiného, co zabírá na ektoparazity? Třeba něco od Sery? :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 13:03 R Muž Silent [5949] Re: brasel
Filtrovat by se mělo i při použití FMC (není to antibiotikum) jen se nesmí používat při filtraci aktivní uhlí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 13:01 brasel Re: Turbínka
ted tam je zaple vzduchovani cetl sem navod jak pouzit Fmc a tam je nefiltrovat,gulas z ryb tam je to je pravda veril sem prodavaci ze toto je v poradku,jak koukam tak sakra neni jenze co ted z cichavci a zavojnatkama?? jdu to zapnout a svitit,jen asi odesly kytky diky tomu FMC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.12.2014 12:38 Žena Turbínka [2558] Re: brasel
Proč budeš čekat do zítra s výměnou vody? Začni hned, zítra zas, pozítří znovu, atd. Trochu se bojím toho cos napsal "zapojím filtry". Mám tomu rozumět tak, že filtr po dobu cos tam lil FMC nebyl puštěný? O to větší důvod začít měnit vodu ihned. A když čtu tvojí osádku, na nákup rybek hezky zapoměň, nejdřív musíš udělat něco s tou stávající. Většina ryb co tam teď máš je nevhodná (nejvíce hoří čichavci a závojnatky) potom spousta hejnových ryb bez hejna, máš tam rybí guláš hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 12:20 brasel Re: romant
dekuji jedna zivorodka mela jedno oko zaplisneny a ted uz ho ma v poradku ,tak jeste pockam do zitrka a dam novou vodu a zapojim filtry a dam biofiltr od dajana a snad uz to bude v poradku a uz priste az se budou kupovat rybycky tak je dam do kranteny aspon na 14dni jinak dekuji vsem za pomoc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 09:10 R Muž romant [27987] Re: brasel
Všechno špatně, tak jdeme na to aby se to spravilo. ;-)
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Měnit vodu a to denně v objemu 1/3 akvária, už žádný FMC, s krmením si nedělj starosti a klidně ještě 2-3 dny nekrm. Potřebuješ akvo dostat do kondice a v tom ti FMC nepomůže, měnit, měnit, měnit a navštívit zdejší atlas ryb a nastudovat nároky jednotlivých ryb, čichavci, závojnatky pryč hned, vrátit zpět do obchodu, to je špatná volba.
Edit: Hlavně ty výměny vody, to je teď to nejdůležitější, bez toho to sklouzne do propasti pohřební, protože to co tam nefunguje, je tzv. nitrifikace(dočteš se) a ty jí těma výměnama budeš nějakej čas suplovat, jinak se ti ryby udusí a to neviditelným zabijákem v podobě tzv. N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2014 09:03 brasel – fmc
dobry den prosim vas podavam FMC uz treti den ,prinesl jsem si plisen a rozpad ploutvi myslel se si ze to delaj tetry pac honili ryby,tak sem je dal pryc,ale zacaly hynout kazdy den jedna dve,chtel sem se optat kdy mohu krmit uz treti den sem nekrmil dnes budu měnit vodu,a podavat zas fmc mam aq 60 L ,mam ryby cichavec_perletovy 4x ,zavojnatky 2x,tetra cisarska ta bohuzel je hodne napadena mam 3x, Pancéřníček černopruhý 1x,a jeste tetry prusvitne 3x,Parmička duhová jen 1kus bylo jich 10,sem zacatecnik ,ag sem dostal hned sem vyvaril pisek vse sem udelal nasadil kytky, mam filtr vzduchovaci a filtr pres cerpadlo ,topeni 50wat voda je ze studny PH kolem 6az 6,8,bohuzel je tvrda i presto mame ciste varne konvice zadny usazeniny,hodne zasadita voda,muj sen jsou tlamovci ale to bude tak mozna za 2roky nez se naucim poradne rozjet male aq,i presto ze kazdy rika ze male je hodne narocne nez velke aq,prosim jeste ma prozba na to krmeni jak casto mohu krmit po vlozeni FMC moc dekuji vsem
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2013 22:56 Roman Re: Riannonn
Ty vidíš své akva, ty víš, co v něm máš za ryby, rostliny, co do něj liješ, čím je krmíš ... ty jsi zodpovědná za jejich bytí či nebytí, nikdo jiný to neví a když to neví, nejde ani moc dobře poradit. Ale trvám si na tom, aplikovat léčivo, když ani vzdáleně nevím, co léčím je blbost. To to akvárko a ryby akorát dorazí.
Jinak FMC je směsné léčivo používané hlavně na vnější parazity, dávkuje se myslím 1ml na 100 litrů jak jsi napsala a léčba se opakuje zpravidla 4x, ale podívej se na stránky Dajany - Dajana pet, je tam určitě podrobný návod.
Pokud chceš radu, musíš své akva popsat. Nikdo neví, co doma máš a tak ti ani nejde poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2013 22:47 Žena Riannonn [0] Re: Roman
Že je k životu nevrátí vím naprosto jistě, že pomůže nevím, ale myslela jsem, že vyzkoušet to je lepší než sedět se založenýma rukama. Část vody jsem měnila mo úhynu první, druhé a třetí, počtvrté to podle mě nebude mít zázračnější účinek než třikrát předtím. Ryby jsou vizuelě v porádku, plavou normálně a žerou (ty živé, ty mrtvé jsou mrtvé a když byly živé, taky byly živé).
Díky za konstruktivní radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2013 22:35 Roman Re: Riannonn
Pokud ryby uhynuly bez zjevné příčiny, jak víš, že je FMC vrátí k životu, nebo naopak jiné ochrání od nezjevného uhynutí?
Jak chceš léčit něco, když nevíš co?
Vyměň část vody a hledej příčinu úhynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2013 22:27 Žena Riannonn [0] – Prosím poraďte
V akvárku mi bez zjevné příčiny uhynulo několik ryb a v obchodě mi bylo doporučeno právě FMC. Boužel z návodů nejsem moudrá a tak bych potřebovala radu, jak na to... nechci aby mi to zabilo zbytek osazenctva.
Myslela jsem, že jednoduše nadávkuju kapátkem, z obrázku jsem pochopila, že 25kapek na 100l vody ? počkám tři dny (nekrmit, nesvítit, vzduchovat) a pak vyměním půlku vody a je hotovo. JE TO TAK?
Bylo mi řečeno, že FMC neškodí rybám ani šnekům. Je to pravda?
Děkuji moc za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 11:53 R Muž Silent [5949] Re: stetinka
Podle mých zkušeností jsou účinnější a hlavně tolik nezatěžující přípravky na trhu. Nesporná výhoda FMC je v jeho nízké pořizovací ceně. Bohužel díky mnohdy nedoléčeným nemocem začínají být paraziti na tuhle kombinaci látek rezistentní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 11:02 Žena stetinka [270] Re: Yirka
No, podle mých zkušeností je FMC stále ještě nejúčinější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.01.2011 19:52 Muž Yirka [9126] Re: Designer
Generálně řečeno: než léčit takovým složitým způsobem a tak dlouho, tak se raději poohlédnu po jiném léčivu. A víme, že existují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2011 19:21 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Paladin
No tak jo, dalsi info u Dajany, to se tam pise, takze koukam:
www.dajanapet.cz/…

Takze prekladam, zbytek tam napsany je asi srozumitelny:
1. den vymenim pulku vody a dam tam davku.
2. den nedelam nic.
3. den vymenim pulku vody a dam tam davku.
4. den nic
5. den nic
6. den vymenim pulku vody a dam tam davku.
7. den nic
8. den nic
9. den vymenim pulku vody a dam tam davku.
10. den nic
11. den nic
12. den kouknu na ryby, jsou O.K., tak tam soupnu pul davky, pockam 3 dny a pak uz jedu jako normalne (asi bych po trech dnech zase vymenil pulku vody)

Ten navod tady: rybicky.net/vyrobky/1576-dajana-bioicht muze opravdu zmast, uznavam. Ale asi proto je tam napsano, ze: "dále na strankach dajana pet najdete podrobný navod" a von tam fakt byl ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 19:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Jsem jak blesk, vodu vymenim driv, nez stihne byt neco meritelne smich . Bakterka mi ted nefunguje (po tech katastrofach a lecenich), to tezko rozchodila, pac kdyby fungovala, urcite by mi to rekla, a nenechala by mne ted kazdy den tahat 6 kyblu z akvarka a zpatky do nej. Ale bez humoru, jiste ze ano, diky a chapu, hlidat to budu hned jak prestanu s temi vymenami vody, abych zjistil, ze jsem treba prestal brzy. Ted se snazim hlavne z vody dostat vsechno, co uz tam neni potreba a mohlo to zacit zase normalne fungovat. Takze mam v umyslu jeste par dni menit vodu kazdy den tak tretinu, pak nalit bakterku a hlidat. Myslim ze takhle bych to mohl znovu, a celkem bezpecne, rozbehnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 18:24 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Designer
Výměnou části vody nic nepokazíte, ale já vám chtěl jen pomoci. :-)
Kdybyste chtěl zjistit, jak vám funguje nitrifikace v akva, abyste si zkusil vzít na pomoc testy, které jsem zmínil. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 15:16 Paladin Re: Designer
Je mi to jasné. Za blbého se nepovažuji :-D
Zde v odstavci"Aplikace"stojí přesně to, co je napsané na obalu přípravku

rybicky.net/vyrobky/1576-dajana-bioicht
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 10:42 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Paladin
Muzu poprosit o navod k tomu FMC? Ja ho doma nemam, tak pokud to neni jasne, pokusil bych se to precist a prelozit do srozumitelstiny. Vim ze kazdy clovek mysli jinak a tak co je jednomu jasne, jinemu muze pripadat nesrozumitelne, a vubec to nemusi byt tim... no zkratka kazdy jsme jiny, kazdy mame jine vlohy, a kdyz si muzeme pomoct, proc ne. A ze jsou nektere navody zmatene a nepresne? S tim se clovek setka casto hlavne u prekladu, mnohdy je fajn si spis precist original, pokud jsou ovsem jazyky uzivatele a navodu kompatibilni :) . Tak sem s tim navodem, staci link na web... pokud uz tady nesel, taky mi neco muze utect.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2011 09:25 Paladin
A k tomu dávkování byste mi něco pověděl pane Dizajnér? Koukám, že jste léčby znalý palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2011 14:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Paladin
Pokud je ten molitan z filtru v akvarku behem lecby, melo by to pozabijet tu krupicku pochopitelne i v nem. Kdyz vim, ze jeho obsah stejne znicim, nejprve ho vytahnu, vyperu jak to jen jde, klidne dam i do sava (pak poradne vyperu), a pak ho klidne zase vratim, uz jako cistou houbu, nemajici vliv vubec na nic. FMC je vlastne dezinfekce, myslim si, ze nitrifikacni bakterie pozabiji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2011 12:12 Paladin Re: Designer
Děkuji za reakce,

čili abych si to shnul. Pokud tedy nechám ten biomolitan jen tak položený v akváriu, kde léčím ty ryby s krupucí, tak se nevydezinfikuje? A nitrobrebery v něm sice takhle vydrží dýl, ale stejně třeba do čtyř dní uhynou? A pak by asi udělali víc škody jak užitku, kdyby se odumřelé vyplavily mezi ryby že?

Jinak po jediném dni léčby už krupice na oko slezla, ale léčbu samozřejmě dojedu. Jen je pro mne trochu zavádějící, že na přípravku je udáno, že doporučené dávkování je na noc atd. atd. a po 5 dnech a výměně vody dát poloviční dávku. Ale není mi zřejmé, zda-li mám celou dávku dát jednorázově pouze první den na noc, či každý den z udávaných 5 dní dávat plnou dávku. Každý den mi přijde moc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2011 09:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Jo jo, legracky, jasne ze nitrifikacni bakterie, kdyz jde o filtr, ale jak pisu, ze se po dvou hodinach prestanou usmivat, po trech prestanou touzit po detech, po sesti se rozvedou a za dvanact si zacnou vystrojovat pohrby... nepsal jsem "orientacne", asi se tech bakterek nekdy zeptam :) . Dobre, beru, takhle jednoduche vybaveni jsem tim co za jak dlouho nemyslel a tabulku co se za kolik hodin stane bych s timhle vybevenim fakt delat nechtel. Jeste dodam, ze kdyz vim, ze je nitrifikacni bakterka s velkou pravdepodobnosti ve stavu backory rozhozeny, menim cast vody klidne kazdy den, dodavam bakterku z koupene lahvicky, na zvyseni sajrajtu necekaje :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2011 00:17 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Designer
...ja nikdy bakterie nejak neproveroval, co opravdu po jakem case a v jakych podminkach udelaji, na to jsou moc male a ja na to nemam vybeveni...
Řeč je o nitrifikačních bakteriích, že? :-)
Až doteď jsem se domníval, že jako "vybavení k orientačnímu prověření co po jakém čase a v jakých podmínkách udělají", stačí testy na NHx, NO2 a NO3... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2011 18:22 Žena stetinka [270] Re: Paladin
Při krupici je třeba desinfikovat i filtr a začít odznova ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2011 17:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Paladin
Aby bakterie ve filtru prezily, potrebuji pres napln proudici vodu. Kdyz to bude par hodin vypnute, tak se vzpamatuji, ale kdyz se to necha jen tak lezet bez proudeni vody par dni, rekl bych, ze zacnou vymirat. Doporucuje se nechat filtr bezet treba v kyblu vedle akvarka. Ale jen co se tak pise, ja nikdy bakterie nejak neproveroval, co opravdu po jakem case a v jakych podminkach udelaji, na to jsou moc male a ja na to nemam vybeveni, takze pohodlne verim tomu, co se bezne pise.

Je tady ale jina vec. Krupicka bez ryb sice hyne behem 2 az 3 dnu, jenze tak nejak vetsinou, protoze jsem nasel i zminky o tom, ze muze prezit i dele. A to je problem, pac kdyz se da zpet filtr, ktery nebyl nicim osetren, muze byt krupicka zpet, pokud byl behem lecby jinde, aby se v nem nezahubily bakterie. Ja bych nitrifikacni bakterie ozelel a filtr vydesinfikoval jak to jde (nakonec jsem to take udelal, i kdyz slo o jine onemocneni), bakterie se pak daji do akvarka zase dolit, tedy po ukoncene lecbe a vymene vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2011 16:55 Paladin
Měl bych otázečku rybičkáři,

mám krupičku a lečím FMC, vzduchování mi dosti čeří vodu, takže jsem vypnul filtrovací motorek ale co s filtrační náplní, aby mi nevymřela? Zatím jsem ji normálně položil do akvárka, aby byla ve vodě, nevím, jestli jim to stačí, nebo vyžadují bakterie"proud"?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 15:25 R Muž Silent [5949] Re: Pavel
Na vodnatelnost zabírají pouze antibakteriální léky a to jen v ranných stadiích. Sůl je v tomto případě k ničemu. Pokud je ryba ve stadiu odstávajících šupin a velkého otoku těla je lepší rybu utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 15:22 Pavel Re: Silent
Co mi poradíte prosíííím :-( pomůže vodu třeba osolit? - případně kolik soli na 100l. díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2010 15:21 R Muž Silent [5949] Re: Pavel
Ne. FMC je na ektoparazity. Onemocnění uvnitř těla nepostihuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 15:18 Pavel
prosím o radu - mám v akva vodnatelnost a v akvaristice nemají Bactopur, a tak mi nabídli FMC - lze tím opravdu léčit vodnatelnost??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 21:00 Muž metal [96] - CichlidyRe: capretto
Ja som mal od polskeho virobcu, ale odniesli si to rastliny. Potom som dal baktopur a ten je setrnejsi ale i drahsi. Ak mas od dajany mozno je lepsi ako polsky smejd. Ale ja stym zlozitejsie liecit a musi sa davat pozor na dusicnany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 20:10 Muž capretto [32] Re: makky
Trošku lépe vysvětlený návod ;-) www.dajanapet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 20:06 Muž capretto [32] Re: metal
Já ho třeba ted používám na plíseň.Jsme tak v polovině léčby a myslím že to trochu pomohlo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 17:58 Muž metal [96] - CichlidyRe: makky
Ked podas KFMC, tak si myslim ze po 2 dnoch vymenit polovicu vody. Ale FMC je svinstvo. Ja by som ho nedaval. Nici rastliny. Naco ho chces pouzit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 17:47 makky – FMC
Zdravim,návod jak používat FMC sem si přečetla,ale neni mi jasny co to znamená po aplikaci vyměnit polovinu vody v nádrzi.Jestli tam mám dát tu dávku a hned po tom co to tam dám vyměnit tu polovinu vody??děkuju,je to hloupí dotaz :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 21:03 Muž Yirka [9126] Re: Moncucak
Uvidíš že se to vyřeší samo, ztráty budou hrozit z jiných věcí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 21:01 Moncucak Re: Yirka
To nevím - z rostlin? ze šneka? Já nevím jestli to jsou hlístice...snažila jsem se ji vyfotit , ale jsou moc malé a to mi foták nebere...jenom mám prostě strach že až koupím rybky, tak umřou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 20:58 Muž Yirka [9126] Re: Moncucak
Ale to jsou trošku jiné hlístice. Jak bys mohla mít v nově založeném AQ bez ryb vnitřní parazity..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 20:52 Moncucak Re: Yirka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 17:45 Muž Yirka [9126] Re: Moncucak
Nevím tedy v jaké literatuře jsi našla nebezpečnost hlístic pro rybky. Pohledáš-li a pročteš ve fóru o hlísticích tak se dozvíš, že rybky si s nimi poradí velmi rychle. Žádnou vodičku jen tak do vody nekapej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 16:28 Moncucak Re: DrBolíto
no a ještě by mě zajímalo jako poznáte rodíl mezi hlísticí a parazitem..? když rybky v akva nemám, tímpádem neví jestli škodí nebo ne
No a pokud by to teda byly hlístice, tak jak jsem našla v literatuře - ty taky nejsou zrovna pro rybky nejlepší, takže teď je otázka jestli riskovat, nebo tam nakapat tu vodičku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2009 13:27 Muž Gerrik [5] Re: Moncucak
Bohužel prodavačům se věřit nedá, jedině třeba nějakou vyloženě speciálku na akva. Ale žádnou takovou prodejnu neznám, jedině snad Vivarium Mělník hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 18:36 Muž jajaapaja [174] Re: Moncucak
Tak to se neboj rybky si snima poradí i bez chemie.A mají aspoń spestřenou potravu.Horší by bylo kdyby červíci byly zavěšeny na rybkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 18:29 Muž metal [96] - CichlidyRe: Moncucak
FMC sa pouziva proti plesni a ako dezinfekcia. Je to lacny preparat nema take vyrazne ucinky ako drahsie lieciva .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 16:42 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: Moncucak
To jsou neškodné hlístice není třeba nic kapat do akva akorát si tím zničíte biologickou rovnováhu.
Já je měl z tabletového krmení, krmení jsem nechal pár dní na radiátoru proschnout a v akváriu hlístice samy zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 16:34 Moncucak Re: filipsi
Jo to s Vámi určitě souhlasím že je blbost zbytečně používat chemii.. červíčci jsou zhruba 0.2 mm tencí a dlouzí podle toho asi jak jsou staí, někteří mají 1mm, někteří 5. viděla jsem jich tam zatím celkem 5, na sklo se nelepí, zřejmě se schovávají v rostlinách. Nemám tušení co by to mohlo být - v jedné akvaristice mi řekli že to jsou parazizi = vyhubit, v druhé že to jsou neškodní červi z vody, ve třetím opět že to jsou paraziti, at se jich zbavím...

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 3557x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/652