Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

V noci svítí vypnuté světlo

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
V noci svítí vypnuté světlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 20:52 Štěpán Re: matrix069
Možná je to bezpečné v tomhle konkrétním případě, ale jako všeobecný návod se to nehodí.

To jsem netušil. Já myslel, že fáze je vždycky nalevo (kolík nahoře). My jí tak v domě máme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 20:36 Muž matrix069 [79] Re: Štěpán
Je to bezpečné!!! Ako som písal-U tohto typu spínacích hodín. Som elektrikár a mal som ich rozobrané. NEchápem ako môžeš odsudzovať niečo čo nemáš overené,odskúšané.... U TOHTO TYPU HODÍN JE TO BEZPEČNÉ. Môžem sem hodiť foto rozobratých hodín,aby to úplne všetci pochopili. :-P
A s tým že číňani si hlavu s nulákom a fázou nelámu,bude asi tým že existuje STN norma a DIN. STN(fáza na ľavej strane) používame my-Slovensko,Česko,Maďarsko,Polsko...a DIN(fáza na pravej strane)-Nemci a celá západná europa(ak sa nemýlim). A číňani ani asi nevedia kde ich kábel(výrobok) skončí. Takže asi tak. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 20:16 Muž ghostik [81] Re: Štěpán
Souhlasim :o) Ja mnel jednu rozdvojku co otacela vodice a mnel jsem tu stranu co byla otocena oznacenou cervenou barvou protoze uz mne hodnekrat vypekla a nakonec jsem se nasral a rozbyl ji kladivem tone a vyhodil potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 20:13 Štěpán Re: ghostik
Prodlužovačka je stejně nebezpečná jako ta stará rozdvojka... Problém by se měl vyřešit tam, kde vzniknul, teda asi v tom svítidle. Zjistil jsem i na ostatních věcech, že číňani si s fází a nulákem hlavu nelámou. Dokonce mám podezření, že všechno co vyráběj je naopak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 20:08 Muž ghostik [81] Re: Štěpán
Ja si nemyslim ze je bezpecne prohodit na prodluzovacce fazi s pracovnim nulovym vodicem !!! To by revizak asi vylitl z kuze kdyby to nekde videl. Jedine co je bezpecne a dle predpisu si myslim ze je prohozeni vodicu ve svetle (fazy s pracovni nulou ) ale rozhodne ne na prodluzce ci zasuvce !!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 20:05 Štěpán Re: artognov
Matrixova úprava není bezpečná. Bude smazáno, aby se s tím někdo neřídil.
Artognov - máš při prohození uzemňovací kolík v zásuvce připojený na zem v hodinách?
Bezpečné jsou všechny ostatní věci, které už byly zmíněny - použití staré rozdvojky, vyrobení prodlužovačky s prohozenou fází a nulákem, rozebrání hodin a přepájení fáze a nuláku, rozebrání svítidla a přepájení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 18:42 artognov Re: DonJuanKarlos
ty hodiny asi nejsou od stejný firmy ale jinak vypadají velmi podobně. Kouknu na ně a uvidím jestli to půjde. Taky fajn nápad!potlesk

Tak jsem vyzkoušel karlosovu úpravu a funguje. Ještě to je bez delší doby testování ale věřim, že to bude ok!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 13:57 artognov Re: hanz
Ta prodluška je fajn nápad udělám si dnes jednu na zkoušku a když tak zítra obě! potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 13:52 Muž hanz [27] Re: ghostik
No já mam zase pocit že to jsou ty nové :-D . Oni se strašně moc zahřívali...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 13:50 Muž ghostik [81] Re: filipsi
Mam pocit ze se uz nevyrabeji kvuli bezpecnosti :o) Byly to ty hodne stare taky jsem ji mnel a parkrat jsem vyhodil jistice :o)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 13:49 Muž filipsi [1297] Re: hanz
Pripadne takova ta "roztrojka". Nevim jak ted, ale kdysi se delala tak, ze na jedne strane fazi otacela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 13:34 Muž hanz [27] Re: artognov
Udělej si prodlužovák a o žádnou záruku nepříjdeš hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:58 artognov Re: ghostik
Tak ve světle to nepřehodím:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:54 Muž ghostik [81] Re: artognov
a ve svetle to prehodit nejde ? tam se nedostanes ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:52 artognov Re: ghostik
:) měřák mam ale sondy mě chybí smich asi zítra koupím jednu vidlici a udělám nový konec..připravím tak jedno světlo o záruku snad to pomůže ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:43 Muž ghostik [81] Re: artognov
Pak mrkni do svetla jestli se daji kabely prehodit tam a nebo to alespon zmer merakem jestli faze je na vypinaci a nebo tam je nula ( pripadne si to nech zmerit )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:38 artognov Re: Usine
Od světla mam kulatý kabel s pevným kolíkem a co se mě moc nechce je přeseknout kabel přijdu tak o záruku (pokud nebude zbytí kabel přeseknu :-( )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:22 Muž ghostik [81] Re: artognov
No pokud ma bez ochraneho koliku tak ji snad staci obracene zasunout ! Doufam ze zase tak hloupy neni. Takze pak jedine ma s ochranym kolikem a budto se da rozdelat a prahodis fazi s pracovni nulou a nebo se rozdelat neda a pak musis dat novou a nebo provizorne zani preseknout kabel a dat tam cokoladu a prehazet draty. Mnel by tam byt zelenozluty ten zustane a zbyle dva prehodis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:17 Usine Re: artognov
Jakou máš vidlici ke světlu, placatou nebo kulatou? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:16 artognov Re: ghostik
to jo to beru a chápu ale jak to mam přehodit ve vidlici a ne v zásuvce?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:05 Muž ghostik [81] Re: artognov
Rukama. Prohodis-li to v zasuvce tak budto nejaky jiny spotrebic ti vyrazi pojistky pripadne v horsim pripade nekoho hodne proklepne jesli ma slabe srdce !! coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:01 artognov Re: Usine
jak mam tohle udělat?? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 12:01 Muž ghostik [81] Re: artognov
Kdyz jsi elektrikar z leknuti tak dokazes zmerit jestli mas na vypinaci fazi nebo nulu !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:55 Usine Re: artognov
Přepoj vodiče ve vidlici nikoliv v zásuvce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:37 artognov Re: Usine
zkoušel jsem hodiny vynechat ale nic se nezměnilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:36 Muž DonJuanKarlos [30] Re: artognov
Mě to dělaly spínací hodiny. Pomohlo vytrhnutí uzemňovacího kolíku (vlastně ho vytrhli sami hodiny, ani newm jak prostě jsem je odpojil a kolík byl fuč :-D ) :-D trochu riskantní, ale co hlavně že funguje X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:34 Usine Re: artognov
Čím zapínáš světlo, některé spínací hodiny vypínají nulák místo fáze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:34 Muž Jurasek [137] Re: artognov
Tohle mi jedno světlo dělá taky. Ale i pokud rozepnu nulák, tak přece tam nebude uzavřený obvod, tak jaký je důvod, aby světlo svítilo? Večer to vyzkouším přehodit, co to udělá (mám to přes rozdvojku, tak jenom změním strany)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:27 artognov Re: Usine
vlastně jsem elektrikář....(z leknutí) stačí otevřít zásuvku a prohodit fázi z nulákem? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:21 Muž ghostik [81] Re: Usine
Pokud by to bylo opravdu zpusobeno timto problemem tak by asi postacilo otocit vidlici v zasuvce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:19 Usine Re: artognov
Vypínáš pouze nuloví vodič, nikoliv fázový. Chce to změnu zapojení. Poměrně nebezpečná věc. I při vypnutém stavu je osvětlení pod napětím!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2008 11:13 artognov – V noci svítí vypnutý světlo...
Mam technickou :) Po třech měsících jsem si všimnul, že při tmě malinko svítí moje zářivky ikdyž jsou světla vypnutý...pomůže jen vytažení ze zásuvky. Světla potom zhasnou úplně. Je to velký problém? Co to způsobuje? :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2786x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6411?od=51