Rostlinky Rataj
Nie je nutna dezinfekcia, rastlinky pestuje emerzne, cize v sklennikoch a podobne. Osobne doporucujem vzdy som bol s jeho rastlinkami spokojny...
Starší reakce
odoslu to vzdy v stredu, vo stvrtok to mas doma. vsetko je starostlivo zabalene. Inak pise sa to aj na ich stranke...
shop.rataj-spk.cz/… Zdarvim.Ako to funguje u rataja?V nedelu som si objednal rastlinky,prisiel mi mail,ze poziadavka bola zaznamenana,ale dnes som ziadni mail nedostal,či to vobec odoslaly a to je v piatok sviatok.Ake mate skusenosti,posielaju maily ked to odoslu?
Starší reakce
0 02.07.2015 08:23 Špaček Hezký den,
objednávala jsem cca 13 rostlin, všechny dorazily v perfektní kondici,dotazovala jsem se mailem, kdy bude odesláno. Přesně podle odpovědi (Cca 5den po objednávce) a druhý den jsem měla doma. V zásilce bylo myslím 5 květin + CO2 hnojivo jako dárek a kompenzace za přepravné.
Velká spokojenost
Jana
![potlesk](../obr/s/04.gif)
Starší reakce
Já teda mám právě opačný zkušenosti
![:)](../obr/s/16.gif)
většinu věcí k akvariu včetně akvaria kupuji tam. Na email mi vždycky odpoví i když je to blbost (například teď sem řešil stmívání na světlo), na prodejně mi vždycky dobře poradí, pomůžou vybrat. Rostliny beru v aqua-daho nebo dennerle tak nemůžu posoudit, ale ty co mají na prodejně sou vždycky v super stavu
Tiež sa tak zariadim,toto bol môj prvý a posledný nákup.
Když to vidím na té fotce, tak bych si snad ani nedovolil potvrdit jestli to opravdu je Blyxa.
Jinak já jsem od nich dostal rostliny kdysi velmi pěkné v dobré kondici, ale řešil jsem s nimi kdysi jiný problém a reakce byly vždy poněkud arogantní, nadřazené, prostě jako by jednali s někým kdo je tu jen od toho, aby zaplatil a pak už neotravoval. A tak jsem se zařídil a nakupuji produkty od jiných firem.
3 30.03.2015 08:10
larix [1420] ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/653750.webp?a=1427696357)
Ja som u Rataja objednával jediný krát a stačilo. Medzi iným som objednal aj Blyxu a prišlo mi to, čo vidíte na obrázku. Ja by som sa takú rastlinu zákazníkovi hanbil poslať. Radšej mal uviesť, že je nedostupná ako poslať toto. V balíku bol lístok na spätnú väzbu, tak som reagoval. Na podľa mňa slušný e-mail som dostal pomerne arogantnú odpoveď v duchu, že som rastlinu reklamovať ihneď po rozbalení a nie až 24 hodín po prevzatí, takže je to vlastne moja chyba, že reklamácia sa nedá uskutočniť, e-mail začínal takto: "Dobrý den, Vaši připomínky zaslané tímto způsobem nemají cenu. Proč? Máte 24 hod na reklamaci a v této době je nutno zaslat fotky rostlin ve špatné kvalitě..." Navyše v potvrdenej objednávke bola cena s poštovným 12,30 EUR, pri prevzatí bola cena záhadne 14 EUR. Po upozornení na túto skutočnosť sa neobťažoval reagovať nijako. U mňa Rataj po prvej skúsenosti skončil.
Starší reakce
Vaclave a čo zariasené listy?To mi chceš nahovoriť že obrástli riasou cestou ku mne.
Rastlinky boli inak slušné, zabalené v zateplenej krabici a zima na ne nemala dopad(na ceste deň a pol),ale tá riasa ma ozaj dostala.
No neriešim to.Akurát som chcel upozorniť.Kúpiť takéto rastlinky začiatočník,tak Boh mu pomáhaj.
Já tedy mám ze zimním obdobím, taky únorovým, venku 15 pod nulou, pozitivní zkušenosti a to opakovaně. Čímž neříkám, že by to jindy, třeba letos v tomto období bylo stejný. Podle mě je to kus od kusu, rok od roku a to že dostanu v období zimním akvarijní rostliny v ne zcela super kondici, nepozastavoval bych se nad tím. Ostatně si myslím, že i kolega prasan uvažoval obdobně. Jenom dávám v plen svojí osobní zkušenost.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Nakupuješ akvarijní kytky v zimě, tak se nediv že jsou v horší kvalitě.
0 28.02.2015 12:40 - Myslím,že sa to troška v poslednej dobe zhoršilo.Zrejme veľa objednávok a málo času.Balenie perfektné,3ks grátis.K rastlinkám sa nechcem vyjadrovať.Nebolo to zlé,ja ako dlhoročný akvarista to prekusnem,ale.......
Nerchcem to tu rozoberať aby som p.Ratajovi nerobil dáke horšie meno.Tento príspevok by mal byť skôr také upozornenie na pár nedostatkov samotnému predajcovi.
Starší reakce
0 22.01.2015 12:00 Zuzanak92 – Rostliny Rataj
V pondělí večer jsem si objednala rostliny od Rataje a prišli mi dnes.
Alternanthera Roseafolia 1ks (v porádku, krásně červená)
Heteranthera zosterifolia 2ks (v poradku, ale vypadá spíš na emerzní formu)
Limnophila sessiliflora 3ks (hezky vzrostlá, vypadá fajn)
Blyxa japonica 2ks (ta vypadá opravdu dobre a tehle zimě zadný problem)
Hygrophila difformis 1ks (velká skoro jako palma, bude se v nově zalzenm akvárku opravdu velikostí vyjímat
![;-)](../obr/s/03.gif)
)
Hemianthus callitrichoid 3ks (to mě dostalo, maličkatá, pred umrenim, a to stala pres sedesat kč)
Staurogine repens 2ks (hezoučká)
PLUS 3 květiny navíc (mělo jich být pet) Alternanthera Splendida (nevim, co budu dělat se 4 červenými rostlinami :-/ škoda)a CO2
celkem s poštovným a polystyrenem 921 Kč ... má spokojenost:ale jo, dobrý
![palec](../obr/s/18.gif)
Starší reakce
0 04.10.2014 20:27
1975 [9] - Rostliny Starší reakce
Nemá někdo zkušenost s objednáním rostlin.V katalogu rostlin nejsou všechny co prodává.Zajímám se převávážně o ehinodory.V obchodech se prodává např.ech.Janii,Witin,Red rock atd.Psal jsem mu o nabídku a bezvýsledku.
Starší reakce
Starší reakce
jo no, došel jen ten co2 vital, ale rostlinky byly v klidu, jsem spokojený, sice jeden rohatec mi celkem začíná odcházet, ale to bude podmínkama v akva
Tak já jsem objednával u Rataje rostliniy cca za 1200 ale žádné jsem zdarma nedostal, je pravda že jsem dostal Co2 vital tu malou lahvičku, jinak rostlinky došly v dobrém stavu a pěkně rostou...
Si ve správném vlákně. Teď si ho už jen projdi.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Nelze jednoznačně hodnotit. Každému vyhovuje něco jiného...
![;-)](../obr/s/03.gif)
Starší reakce
0 09.04.2013 14:53
Drahoš . [389] - Rostliny Starší reakce
Má zkušenost z objednávkou od p. Rataje: v pondělí jsem provedl objednávku (bylo uvedeno že nechci rostliny zaměňovat a dodat pouze kompletní objednávku), v úterý jsem byl informován, že rostlinky jsou odeslané a ve středu je mám doma. Balík byl perfektně zabalen + zaizolován polystyrenem, rostlinky došly v perfektním stavu, všechny co jsem si objednal, k tomu bylo přiloženo v balíku krmivo a ještě hnojivo, které asi nepoužiju. Doporučuji
Starší reakce
Dobry vecer.
Chcel by som sa spytat, ci niekto zo slovenska nema skusenost s objednanim rastlin od Rataja.
-velkost kosikov
-stav rastlin po doruceni
-objednavka v takomto chladnom obdobi
Starší reakce
takže když si objednám rotalu green tak bude emersní
U rostlin, které pěstovat emerzně lze bych to předpokládal, ta pravděpodobnost je téměř hraničící s jistotou.
Např. růžkatec, ten emerzně neroste.
A to mají všechny rostliny emerzní listy nebo jenom některé?
Oni normální jsou už v momentě nákupu, jenom mají emerzní listy, který v tom řádu týdnů až měsíců přemění na submerzní.
Emersních rostlin se nemusíš bát. Většina rostlin je "normálně" emersních, jen několik málo druhů je vysloveně submersních. U rostlin od Rataje máš aspoň jistotu, že se dají pěstovat i pod vodou (i když některé jen za specifických podmínek), ale to máš jistě nastudované, když si chceš rostlinky objednávat. U Rataje máš také jistotu kvality. A jak s takovýma emersníma rostlinama zacházet, aby se co nejdříve a co nejlépe ujala i pod vodou, ti poradí toto video, co někdo nedávno dal do vlákna Cryptocoryny a které je fakt hodně poučné:
www.youtube.com/… Ale za nějakou dobu z nich budou normální rostlinky že jo.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jsou to řády týdnů, až měsíců, kus od kusu.
Starší reakce
to jo ale je třeba také myslet na životní prostor rybek, aby měli ještě kde plavat
![smich](../obr/s/12.gif)
Pokud obchod objednává i od Rataje stačí se domluvit a k objednávce připsat to co by jsi chtěl.
Starší reakce
taky jsem dostal od Rataje 5 košíčků a krmivo jako bonus
4 17.07.2012 20:24
Drahoš . [389] - Rostliny Starší reakce
Starší reakce
0 28.01.2012 18:57
Kusma [411] - Rostliny Já mám s rostlinama od Rataje velmi dobrou zkušenost. Beru je ale osobně, protože jsem v součastné době v Šumperku na intru.
Co se týče blyxy tu jsem bral v pondělí z prodejny a byla ve velmi dobrém stavu. Kořínky taky téměř neměla, ale jak říká vóťá za pár dní si je udělá - a že má pěkný kořenový systém
Myslím, že stav tvých rostlin byl opravdu zaviněn nízkou teplotou.
S cenou je to problém, nevím proč je vždycky zdraží. Na druhou stranu na stránkách mají napsané, že při osobním odběru je sleva až 25% což opravdu mají. Když rostliny beru na prodejně tak blyxa mě stála 45Kč a na netu stojí myslím 65Kč.
Vysoká koncentrace CO2 a dostatek ostatních živin sice dokáže hodně, ale zázraky taky ne.
![:-O](../obr/s/14.gif)
...ide skôr iba o taký pokus (0,24W/l)...
Tak to na tuto kytku stačit nebude...
![:-O](../obr/s/14.gif)
Nejlepší je to tak v září(prodává se letní produkce). Není už tak horko. V létě se pro změnu mohou rostliny teplem uvařit. Aqua-Daho je levnější, ale neseženou se tam novinky jako třeba u Rataje.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 6
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 18287x