Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Závislost CO2 a dKH

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Závislost CO2 a dKH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 21:18 Muž achyles73 [12] - ŽivorodkyRe: filipsi
Právě že co2 jsem změřil testem tetra co2 a proto mi to nesedí a nechápu to. Podle te tabulky, jsem právě teď snížil pH acidem abych se dostal na nšjakých 6,7 a stalo se nevídané - rostliny začaly ve velké míře produkovat kyslík, úplně z nich prší bubliny ! coze Tak teď mi řeknšte co si o tom myslíte ?
Ještě pro vysvětlenou : Podle tabulky při pH 6,7 a dKH 4 by mělo být 20 mg co2/l, proto jsem to snížil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 20:20 Muž filipsi [1297] Re: Usine
Myslim, ze k tomu dosel pouzitim dalsiho testu proto to nesedi, a je na tom hezky videt, ze co2 temito testy je pomerne tezko meritelne (tedy pokud nam nevadi presnost neco mezi 5-50 mg/l)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 20:06 Usine Re: achyles73
Bohužel něco jsi udělal špatně obsah CO2 se počítá z KH 4 a PH 7,1 = 9mg/l Nevím jak jsi došel k tomu 40mg/l
www.akvarium.cz/… tady si můžeš stáhnout jednoduchý kalkulátor CO2 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 19:03 Muž filipsi [1297] Re: achyles73
Presnost (techto) testu je pouze orientacni. Takze nejaky test ti dost ulitava (tipuju ph). CO2 testy (tyto prodavane akvarijni) plne spolehaji na tabulku a meri vlastne "kombinovane" ph a kh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 18:36 Muž achyles73 [12] - Živorodky – Závislost co2 a dKH
Dneska jsem měřil hodnoty vody v akváriu, tak tady jsou hodnoty :
Celková tvrdost 14 dGH
Uhličitanová tvrdost 4 dKH
CO2 je větší než 40 mg/l
NO3 je 15 mg/l
pH je 7,1
A teď čemu nerozumím. Že mám hodně co2 je mi jasné ale když změřím uhličitanovou tvrdost a pH, které mají nějakou závislost na sobě, tak mi vychází že mám málo CO2.
( Tillmanova tabulka ) Může mi to někdo objasnit ?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 2902x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5961-zavislost-co2-a-dkh?od=101