Černý písek
to jsou velice užitečné informace... zatím to vyřeším jen říčním pískem, to bude za zlomek ceny a černý písek použiju až do nové nadrže co budu v budoucnu zařizovat.cca 750l nebo víc podle prostoru
Vem 100 kg v pytli a oni mají vlastní rozvoz a je levnější nežli PPL,nebo pošta
stači se domluvit až budou mít cestu na Prahu.
Tak to je zajímavá informace... ŽL mám takže to by nebyl problém...sice si nemůžu odepsat DPH, ale i tak by to bylo za super cenu
jen škoda, že mají provozovnu trochu z ruky (od Prahy)
Aha...to by bylo možné...já měl asi hrubší...
Měl jsem čediče ze dvou lokalit a u obou to bylo stejné.
Buď nemám tak negativní zkušenost, možná si už tolik nepamatuji, a nebo jsem v té době nebyl tak přecitlivělý...
Nebo jsem měl nějaký předepraný?
No zrovna u čediče je problém, že ten kal je černý, takže je dobře vidět a fakt to nevypadá pěkně.
Pokud si tam zajedeš tak 12 kč+ DPH /kg a stačí jakýkoliv ŽL.
On ten bordýlek, třeba i z písku, hlavně v nově zakládaným akváriu je docela prospěšněj. Alespoň mají bakterie co konzumovat a jejich namnožení se tak urychluje, netřeba se toho bát.
Nesmíte to při napouštění zkalit.
No když nic jinýho, tak esteticky to není nic moc akvárko plný černých částic. Plus asi i zanášení filtru
máš s domlouváním ceny u flexiobkladů osobní zkušenost ? jaká by mohla být cena při odběru cca 70kg písku ?
...U čediče z lomu proplachuju 6x a stále je tam drobný prachový kal...
Vadí něčemu ten kal?
Čedič je výborný, ale má jednu vadu. Strašně špatně se pere. Když dovezu z pískovny říční štěrk, tak stačí zhruba třikrát propláchnout. U čediče z lomu proplachuju 6x a stále je tam drobný prachový kal.
Celkem tmavá je lávová drť, je ale ostrá a do velikosti/jemnosti písku má daleko.
Pořád se vnucuji s tím čedičem...myslím, že jej používají i na pohazování po správkách silničáři...Asi drahý nebude...
Peerwulf napsal:jezdit po stavebninách pro trochy písku a zkoušet doma jestli nebublá v octu a podle toho kupovat,
Tak ho zkoušejte na místě, vyjde vás to levněji
.
Denerle ve stejné velikosti zrn je 55,70- za Kilo, v podstatě to stejné. Akadama ještě víc.
www.aquascape.cz/…
Pokud člověk chce ušetřit tím, že bude objíždět stavebniny jak píšeš, tak v závěru zjistíš, že tě přišel na dvoujnásobek, i víc, pokud ti z puštěné barvy pojdou ryby.
Pokud chceš, udělám ti o něco lepší cenu než ve Flexiobkladech a zároveň lepší cenu na poštovném, nebo snad někdo ze známích jezdí sem k Brnu a potom to může být bez poštovného.
Přidávám se ke spokojeným uživatelům černého(barevného) písku z Flexiobkladů. Sice teda jiná zrnitost, ale to je asi nepodstatný. Jednolitá krásná barva, žádný prach (šel rovnou do akvárka i když tam byly ryby). Je to investice na dost dlouho. Přírodní křemen prostě černý nikdy nebude, takže se barvit musí. Moc si nedovedu představit jak bych se tvářil, kdyby se mě za dva měsíce akvárko zajelo a písek začal třeba pouštět barvu. To si pak těch pár desítek(stovek) korun člověk omlátí o hlavu a má na dlouho o zábavu postaráno.
nemám v plánu mít až tak zarostlé dno, aby nebylo vidět a proto bych chtěl písek co nejhezčí. nemusí být ani černý, ael určitě chci tmavý, jenže se mi nechce jezdit po stavebninách pro trochy písku a zkoušet doma jestli nebublá v octu a podle toho kupovat, právě proto bych chtěl přesně nějaký vyzkoušený..
Sice to sem moc nepatří, ale stejně je nejhezčí písek, který vypadá přirozeně. A ten shodou okolností stojí pár korun. A pokud člověk do akvária plánuje i trochu zeleniny a dá do něj třeba nějakou Eleocharis, tak za chvíli je barva dna naprosto nepodstatná, protože není vůbec vidět.
To chápu, obávám se ale že v černé barvě a zároven dobré kvalitě opravdu moc výběr nebude.
200 litrů, já vm že to je všechno drahé, ale dávatnějakejch 800 za štěrk se mi zrovna nechce
Do jak velkého akvárka to bude?
Jinak jsem přičichla k akvaristice teprve před půl rokem, a čím dál víc mám pocit že pořízení akvária a dna je z dlouhodobého hlediska tou nejmenší investicí
tudíž se nevyplatí zrovna na tomhle šetřit
zrovna zde
www.mamejeradi.cz/…
to vychází docela dobře... 21kč/2 kg to je 10,5kč/kg si myslím, že není špatná cena
zkus mrknout sem
www.sandsystem.cz/… ,ale je tam minimální odběr 100kg... což je poměrně dost, ale třeba budou rozumní a bude se nechat domluvit i na menším množství...
Košťálovský...možná jiný....čedič
Starší reakce
Já jsem objednával 30kg 9.2. a 15.2. jsem už měl písek na poště.Nemyslim si,že by měl bejt kvůli mrazům nějakej problém.A pokud to chceš vědět na beton,tak neni nic jednodušího než jim zavolat nebo poslat mail.
0 21.02.2012 23:22 dezot na flexiobklady.cz maji napsano expedujeme do 4-7 dnu (coz je nicnerikajici info o kapacitach skladu)...psalo se tu ze kvuli mrazum je pisek nedostupny...jak to tedy je ?
Starší reakce
mám i ten jemnější a do malého akvárka fajn. I ten hrubší je dobrej
0 18.10.2011 19:17 Danniel7 Poradíte mi někdo z Vlastní skušenosti Odkaz na stránku s prodejem Černého písku ?
Starší reakce
Díky moc za ochotu a rychlost + rady ještě se rozmyslím přeci jen to je jak když u nás koupim fůru prachu =D Vostrý hrany to už sem zažil s tim problémy (ancíci a panceřícci) ještě se porozhlídnu každopádně díky moc =)
Díky moc ... a jaká je to zrnisto ňáká větší nebo úplně jemnej ? A poštovný bylo teda těch 150,- já se bál toho že když z Polska že to bude nějak dražší
Takže za 700 máš 40 kg. U nás má za 12kč kilo štěrku, ne písku, takže je možný, že písek je dražší...
Kvalita nevim, ale řekl bych, že bude ok, ale vyjde Tě celkem draho, když k tomu připočteš poštovný...
0 11.10.2011 21:25 Tomajkis – Menší dotázek =)
Ahoj měl bch menší dotaz ohledně tohodle nabízenýho písku na Aukru .....
aukro.cz/… Myslíte si že by byl bezpečnej a né šumák ? Příde mi jako z Flexiobkladů.
Starší reakce
0 04.10.2011 16:08 JFK Jirka82: Díky
Mrakoplash: Jasně že by byl lepší... ale cena je více než dvojnásobná...
Zvažuji jestli se vyplatí si připlatit - co má flexipísek navíc? To že vypadá o trošku líp a že je celý černý? Nebo mám očekávat i nějaký rozdíl ve vlivu na vodu (a následně rostliny a ryby)?
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 17
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 36450x