Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ztráta rovnováhy

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Ztráta rovnováhy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 15:40 R Muž romant [27987] Re: MarcoCantante
Zvládnou klidně i 14 dní bez krmení. To je pak akva vypiglovaný a bez řas. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 15:38 Muž avast [49] Re: MarcoCantante
Skus tak 2 dny nekrmit a jestli se srovná, máš jasno. Jinak o rybky se bát nemusíš když nebudeš krmit. V pohodě to zvládnou třeba i týden. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 15:29 MarcoCantante Re: RadioactiWe
A nevíš jak se toho zbavit?myslim tim jestli nemam nějak omezit krmení nebo krmení změnit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 20:24 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: MarcoCantante
O plávaní hore bruchom som čítal v súvislosti so závojnatkami a nevhodným krmením.. V tráviacom trakte im začne kvasiť krmivo a potom ich to otočí bruhom hore. A na hladinu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 15:20 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetkyRe: MarcoCantante
zatial nerob nic....ja som jednu kupil a plavala hore bruchom...bola to razbora
a asi za 12 hodin uz bola ok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 14:09 MarcoCantante – Živorodka duhová
Ahoj..mam podobny problem tak to píšu sem...kdyz sem menil ctvrtinu vody v akvarku tak jsem zjistil ze moje gupka(samicka) plave břichem vzhuru...myslel jsem ze je mrtva.Tak jsem vzal sitku a chtel jsem ji vytahnout ale ona se zas prevratila..tak jsem to nechal byt a chvily sem ji pozoroval a ona zas byla brichem vzhuru...pak jsem přemýšlel jestli to neni plynovym mechyrem ale nejsem expert takze nevim co mam delat...uvažoval jsem ze ji bud utratim a nebo ji dam krabovi...prosim o pomoc
:-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2008 21:12 Nobody Re: AmorFati
Tak nevím. :-O
To nabrání vzduchu do střeva asi nebude to pravé,protože pancéři mají přídavné střevní dýchání-nad hladinou polknou vzduch-na druhém konci vyjde. :-)
Možná porucha(špatně vyvinutý atd.)plynového měchýře?Pak rybky neudrží stabilitu,takže se mohou i převracet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2008 00:53 Amazonstar Re: AmorFati
Jeden zkusenej typek mi rekl ze muzou nabrat vzduch do streva a pak neudrzej tu rovnovahu...taky mi rekl abych ho vyndal na minutu z vody a pak ho sase pustil..kdyz to nepomuze ,utrat ho...nepomohlo to..:((kazdopadne sem ho dal do maleho akvarka se sloupcem 10 cm a tam dokazal plavat rovne ale po par hodinach se to zase zhorsilo...v tom malym akvarku se dokonce snazil jist granule co sem mu tam hodil ale zase je po chvilce vyplivl jako by je nemohl snist...kdyz sem ho zabil tak sem ho rozrizl a byl uplne prazdnej..az podezrele...tot ma zkusenost...
taky sem ti nerekl ze umrel po tom co sem ho premistil do akva o tretinu vetsim sloupcem vody a po peti dnech se mu to stalo a zral do ty doby normalne...hlavne sem udelal chybu ze sem ho tam dal sam...mozna umrel na to ze sem ho oddelil od hejna...fakt doted nevim.... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2008 00:02 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: Nobody
Hmm, ale jakou, nikde jsem žádnou, co by měla takový příznak, nenašel. Ryby, zdá se, to převracení neobtěžuje. Překlopí se a šmejdí po dně dál, ani se nezarazí nebo nevyplaší. Divný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 20:01 Nobody Re: AmorFati
Toto vypadá na nemoc.Vodní sloupec s tím nemá moc společného.
Před výtěrem žijí pancéři v 50cm vodní sloupec.Přelovím do 30cm pro tření,nic se nestane a pancéři se třou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 19:43 Petr_Janousek Re: AmorFati
Ten vodní sloupec se mi nezdá, ale pokud to je tím sloupcem, tak v přírodě se sloupec vody o 10 cm nezvýší tak rychle jako když nalejváme vodu do akvárka hadicí nebo kýblem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 18:31 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: Amazonstar
Měl jsem ho zhruba pět až šest měsíců, nevím přesně, z kterého nákupu pocházel. Podle velikosti, v jaké jsem ho kupoval, mu mohlo být v době úmrtí 8 - 10 měsíců. Vodní sloupec mám cca 45 cm, rybičky na dně žijí pod asi 35-40 cm vody. Mám pocit, že jedl normálně, spolu s ostatními vždycky po jídle šmejdil. Nicméně když jsem ho vyndaval z akvárka, tak ano, zdál se mi pohublý. Když jsem se rozhodl ho vyndat, ležel na dně na hlavě, zalomený v půlce a nechal se chytit. Když jsem ho držel síťkou u skla, v síťce chvilkami plaval, ale pak vždycky padnul a zase se zalomil, tak jsem ho utratil.

Myslíš, že by to mohlo souviset s tlakem vody? Hmm, před týdnem jsem nestihl dočistit akvárko a tak rybičky měly asi týden o nějakých 10 cm míň než teď. Dolil jsem to včera. Zajímavá úvaha, netušil jsem, že jim to může něco způsobit, ostatně v přírodě jsou přeci změny ve vodním sloupci normální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 18:02 Amazonstar Re: AmorFati
Me se stalo asi to same....par otazek...jak si ho mel dlouho??a jak byl stary??jak vysoky byl vodni sloupec?? jedl normalne posledni dobou a kdyz ses podival na tu uhynulou rybu tak mel plne bricho a nebo uplne prazdny??? dala se ta ryba chytit do ruky? a kdyz si ji natocil tak chvili drzela rovne?? zkus ji dat do mensiho vodniho sloupce jestli se to zlepsi....schvalne jestli si mel to same.... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 16:54 Muž AmorFati [37] - Amerika – Ztráta rovnováhy
Zdravím po delší době. Před několika dny mi umřel jeden pancéřníček. Už delší dobu normálně plaval, byl aktivní, nejevil příznaky žádné choroby, normálně jedl. Jen co chvíli ztratil rovnováhu a během vteřiny se překlopil na bok a zase zpět. Přičítal jsem to nějakým problémům s plynovým měchýřem a nechal ho v klidu dožít. Pár dní se nic nedělo, ale dneska dělají přesně totéž další dva pancéřníčci a dokonce jeden krunýřovec. Žádné příznaky (opakuji, _žádné_ další příznaky), pouze překlápění do strany. Co by to mohlo být a jak se s tím vypořádat? Díky.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4055x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5658-ztrata-rovnovahy?od=51