Odchovna, porodnička
0 01.06.2014 14:13 Anika470 – Paví očko
radši samici odlovím do jiného akvárka
no nwm hledám hledám a nikdo to nepsal :/
i na to už ti někdo odpovídal , stačí odrolovat na příspěvky níže
0 01.06.2014 12:06 Anika470 – březí
a když mám tu porodničku tak ji mám nahoře něčím zavřít ?? aby samice neutekla
0 01.06.2014 12:05 Anika470 – březí
a jak poznám že bude rodit ??
Tohle jsem psal hned ze začátku.
Akorát vymejšlíte blbosti , přelovováním samic vyvoláte stres ryby , ta porodí předčasně nedonošence atd , toto už máme dávno za sebou , navíc začátečník velmi těžko odhadne kdy samici přelovit před vypuzením mladých , nechte to raději na přírodě , a ušetřené peníze za plastové kraviny investujte do zkvalitnění prostředí ve kterém rybky žijí (rostliny , filtrace , krmení) , praktikuji to tak delší dobu , mladých je tolik že je zkrmuji ,no a copak s mladejma až odrostou v těch 30ti litrových nádržkách ? gupek - různě barevných variant jsou plné akvaristiky , za pár kaček , trh je tímto přesycenej , na nějaké zpeněžení či výdělek rovnou zapoměňte
U té tvé porodničky je jeden problém, že potěr se často opakovaně dostává do kontaktu ze samicí a je riziko, sežrání. U té mojí upravované to nehrozí, protože potěr po opuštění samice padá ke dnu a nějakou dobu tam i zůstává. Takže se k samici už nedostane.
To je zbytečná investice pro jednu těhotnou gubku. Tohle by bohatě stačilo.
www.shop-elfi.cz/… já jsem to ještě upravil tak, že jsem vyměnil tu originál síťku za síťku, ve které koupíš ovoce, nebo zeleninu. Má větší očka a potěr tak rychle opustí porodničku a je mimo nebezpečí.
To je jednoduché, dírky menší, než je samice, aby nemohla z porodničky utéct
a jak je velký ten plůdek? já jen jaké mají být dírky v porodničce
Když se malé nbudou mít kam schovat tak je zlikviduje samice jako samec to je jedno
oki dám na skušenějšího
ale přírodě to nenechám
Pokud chceš zachovat cca všechny nově narozené, musíš dát samici do samostatné nádrže a ještě do porodničky. Až dorodí, porodničku vytáhneš a samici přesuneš zpět k samci. Pokud ti je jedno, kolik přežije, nech to na přírodě.
já ho radši odlovím
Musí se mít především kam schovat proto je dobře mít hodně rostlin aby se malé narozené měly kam schovat.
takže až bude samice rodit mám samce odchytit ??
Tomu je to jedno
Nemají rodičovské pudy. Prostě vidí potravu, tak jde po ní. Hold to je příroda a boj o přežití
0 01.06.2014 10:55 Anika470 – Paví očka
protože přez noc nemuže otěhotnět nebo snad jo ??
takže to je na možné ? a co když samec vycítí že to není jeho potěr tak je sežere ??
rozhodně to je možné. A u pavých oček to platí více. Dospívají rychleji než třeba mečovky a nebo black molly
Je. Málo který obchod selektuje živorodky dle pohlaví, aby nebyly samice "nabouchané"
takže co mám dělat aby je nesežrala ??
to záleží na druhu rybky. U živorodek je to spíš pravidlo, že matka po porodu svůj potěr požírá.
0 01.06.2014 10:50 Anika470 – porod
A když jsem koupila rybku v obchodě je možné že už mohla být těhotná ??
Za podmínek že se má kam schovat
.
0 01.06.2014 10:47 Anika470 – porod
když se narodí rybka... tak za jakých podmínek musí být aby jí máma nesežrala ??
Když už egerii tak spíš najas
Densa je taková "náladová", jak píše Designer. U mě je praxí, že když jde densa, neroste pomalu nic jiného
Už jsem to tady někde psal, Egerka mi v jedné nádrži skvěle rostla. Pak jsem si začal dělat kobereček z Ricciny a Egerka to těžce nese
Sice roste jak plevel, ale když nemá své podmínky, také strádá.
Egeria densa ne kazdemu roste dobre. V low-tech akvariu mi jde, ale v hi-tech ji to moc nejde, neco se ji nelibi.
Také dobré řešení. Egerku jsem doporučoval, protože mám s ní vlastní zkušenosti
chtělo by to se zaregistrovat a vložit nějakou tu nádrž
Pak se bude i lépe radit, co a jak
supr a co se týče doporučení Disignera, riccia je opravdu supr rostlinka pro schovávačku potěru.
0 01.06.2014 09:59 Anika – filtr
jooooo opravila jsem hooo
bylo to jen ucpaný....
Jestli se chces tesit z obcasneho prirustku, porid si do akvaria poradne housti rostlin a i v akvariu plnem "loupezniku" (nevim co tam vsechno mas) se obcas stane zazrak. Treba takova
rybicky.net/atlasrostlin/riccia_fluitans je pro mlade dobra schovavacka.
Take mam zkusenost, ze nektere ryby desne nerady lezou hloubeji do trsu, ale malym rybickam se v nem libi, asi prave proto:
rybicky.net/atlasrostlin/lomariopsis_lineata
Podivej se tam na dalsi fotky, ta hlavni fotka neni az tak vystizna, jak takovy trs vypada.
Máš motůrek na vzduchování? Pokud ano, stačí koupit nějaké bublátko s biomolitanem za cca 70Kč. Do malé nádržky s potěrem to bohatě postačuje. Sám je ve vytíračkách používám. V ikei mají docela levné průsvitné plastové bedny od 5l výš. Taková 15-20l se dá sehnat kolem stovky. A máš vytíračku za pár korun.
ale co když se mi rozbil ??
před chvilkou šel a teď nejde
Pokud nemáš další nádrže na odchovy potěru tak bych ji nechal ve společné nádrži. A připojím se k doporučení Štefana. Nějaký filtr by to chtělo.
tak děkuju a mám samici odlovit ?
jako dočasné, krátkodobé řešení ano, ale ne trvale. Výměnou vody odstraníš nežádoucí věci z nádrže, ale nikdy nenastane rovnováha, která je nutná pro zdárný chov. Hrozí náchylnost rybek k nemocím.
Vůbec se toho neděs. Pokud se má potěr kam ukrýt tak nějaké procento přežije a Guppky se množí jako králíci. Časem nebudeš vědět kam s nimi.
Nejen samec, ale i matka vlastní děti. A samozřejmě každý další větší ryba, která v akvárku je.
0 01.06.2014 09:45 Nelysa – filtr
Ahoj, nevadí když není v akva filtr? dosud mě rybky přežívají a mají se skvělě
jen měním každá den třetinu vody
to stačí ně ?
0 01.06.2014 09:41 Anika – Paví očko
A když porodí do společenského akvárka muže samec mladé sežrat ?? docela mě to děsí
Těhotenství trvá cca měsíc. S tou sklenicí to není zrovna nejlepší řešení. Chce to stejné podmínky, jako v jakémkoliv akvárku. Tedy filtrace, zaběhlé akvárko, stálá teplota. Pokud nedokážeš zajistit takové podmínky, lepší bude nechat samici porodit ve společenském akvárku a mezi tím přidat rostliny, aby se měl potěr kde schovat. Nějaké ztráty samozřejmě budou, ale něco zachráníš.
a jak u nich trvá těhotenství ??
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 11 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13360x